Summa sidvisningar

onsdag 25 mars 2015

Lördag i Varberg

Vecka 11

På måndagen var jag frisk igen och då bestämde vi oss för att göra en visit på  mitt jobb. Där hade jag inte varit på flera månader och många kollegor hade aldrig ens sett Lukas. Vi gick dit hela familjen och hälsade på bl a Britt-Marie, Sofia, Åsa och Helen. Det kändes som att det var ganska bra ordnat på jobbet just nu. Många har ju slutat tyvärr, men det har kommit ett par nya och det verkar fungera bra på avdelningarna. Det kändes okej att komma tillbaka dit i augusti. Jag passade även på att köpa med mig en lunch hem från restaurangen då jag hade lite pengar kvar på mitt kort. Det blev en gryta på högrev som var riktigt god!

På eftermiddagen tog jag och killarna en promenad till Bifrost och lekparken "Röret". Killarna fick gunga i jättegungan, men Lukas tyckte det var lite läskigt.


Däremot tycker Lukas det är jättekul att gräva och greja med sanden nu. Tyvärr så tycker han också om att stoppa sand i munnen så man får vakta honom noga.


Den här veckan skulle Ponta jobba 16 till 24 så båda barnen fick somna i min säng. De var lite oroliga första kvällen, men sen gick det bra.

På tisdagen hade jag magproblem igen, precis som jag haft under helgen. Var nog inte riktigt bra ändå. Det var tur att Pontus inte skulle börja förrän 16 så han kunde både lämna och hämta Alfons i lokalen.

Framåt kvällen gick jag ut med killarna och skulle mata fåglarna. Hade rensat ur skafferiet hemma så de fick kalasa på både kakor, riskakor, knäckebröd och flingor. Först gav vi till några kråkor, men sen kom fiskmåsarna och tog över och det blev ett väldigt liv!


På onsdagen var jag pigg igen och det blev lite utelek på Pontus gård efter dagmamman. Där fanns en jättebred rutschkana. Det var inga problem att få plats tre barn i bredd!


Torsdagen bjöd också på härligt vårväder så då körde vi en repris med Pontus, Maria, Emilia och lilla Alina, fast i vår lekpark i Solängen. Härligt att få leka i sanden, tyckte Lukas!


Alfons och Pontus klättrade i träd. Alfons tyckte nog att han var jättehögt upp!


På fredagen tog jag killarna med mig till Fässberg och öppna förskolan. För en gångs skull hann vi till sångstunden så vi var med och sjöng. Sedan blev det lite lek med det här fina slottet innan det var dags för lunch.


I Fässberg träffade vi Ulle, Elias och lille Sigge. Alfons och Elias kalasade på pannkakor och sedan ville de fortsätta leka. När vi matat färdigt de små gick jag ut för att se vad killarna gjorde. Då körde killarna omkring på varsin bil, Alfons utklädd till djävul (då är detta kyrkans öppna förskola!) och Elias till prinsessa!

Alfons och Elias ville leka lite till efter förskolan så då gick vi till en lekpark i närheten. Bebisarna sov middag och Ulle och jag kunde njuta av vårsolen. Alfons och Elias provade bl a gungbrädan.


Alfons var nära att somna i gungan sen, så då var det dags att gå hem. Han knoppade in så fort jag satte honom i vagnen och sov sedan i en timme. Jag och Lukas passade på att baka lite. Det blev LCHF-frallor bakade på bl a pofiber och mandelmjöl.

http://56kilo.se/helgfrukost-med-fantastiska-lchf-frallor/


På lördagen var det dags för en tripp till Varberg då vi inte varit där på länge. Jag längtade efter havet så det blev en promenad ner till Socitén och Barnens badstrand. På vägen genom parken såg vi detta söta nappträdet. Kanske något för Alfons som slutat med napp nu, stora killen!



Alfons och mormor tog en ridtur på dessa små hästar.


Vi stannade till i Spökparken i Socitén, en jättefin lekpark som byggdes förra året. Här fanns stutsmattor och ett roligt hus och klättra i.



Den här rutschkanan var så brant att Alfons inte ens vågade åka med mig, så jag fick ta ett åk på egen hand!


Vid vallgraven var det fullt med ankor som vi stannade till och hälsade på. Tyvärr hade vi ingenting att mata dem med.


Jag tycker alltid det är härligt att vara vid havet, vad det än är för årstid! Alfons blev badsugen, men jag fick förklara att det var alldeles för kallt och att vi fick vänta tills det blev sommar! Vi hade i alla fall trevligt på stranden och letade snäckor och kastade stenar i havet.




Ett vackert svanpar kom simmande en bit ut, men de vågade sig inte in till stranden.


Efter strandpromenaden var det skönt att gå in och dricka lite kaffe. Alfons och Lukas lekte och höll igång. Lukas känner sig nog hemma i Varberg nu för han var väldigt tuff den här gången och busig! Där finns ju mycket prydnadsföremål i Lukashöjd som han gärna vill pilla på!

Vi var tvungna att åka hem tidigt för att vara hemma i tid till Melodifestivalen. Tyvärr missade jag hela röstningen då min mobiltelefon var spårlöst borta och jag hann inte heller rösta då jag letade efter den, men Måns vann ju ändå stort så det spelade ingen roll. Själv blev jag väldigt förvånad att Måns vann så lätt då jag inte tyckte låten var speciellt utmärkande även om Måns är bra. Själv hade jag föredragit Mariette, Dina Nah eller samen som hade fina låtar och nummer.

Söndagen blev en lugn hemmadag med en liten tur till lekparken.


Jag och Lukas tog en promenad till Plantagen där vi inhandlade vårblommor. Det blev påskliljor, penséer och primula. Alfons fick hjälpa till att plantera och han blev väldigt nöjd med resultatet.


Alfons ville gärna fotografera mig vid vårblommorna och han lyckades faktiskt få med nästan hela mig!

onsdag 18 mars 2015

Roligt på biblioteket

Vecka 10

Veckan började med en riktigt seg måndag. Jag hade sovit halvdåligt på natten och hade huvudvärk. Det spöregnade från morgon till kväll så vi kunde inte gå ut på hela dagen. Dessutom hade jag Alfons hemma som var rastlös och ville leka med någon. Tyvärr så var My sjuk. Hon brukar ju annars komma på måndagar. Alla dagar man är föräldraledig är inte roliga. Då och då kommer det sådana här segdagar. Det enda vi gjorde var att blanda till egen tacokrydda. Enligt LCHF ska man försöka undvika tillsatt socker och även farliga E-ämnen som t ex glutamat. Detta finns ofta i färdig tacokrydda, buljongtärningar, pulversåser och pulversoppor bland annat. Tacokrydda är ju enkelt att göra själv så nu slipper vi glutamat nästa gång vi äter tacos. Detta receptet använde jag:

http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=172


Tisdagen blev bättre! Alfons var hos Marie och de skulle till Plantagen så de kom och hämtade Alfons på vägen. Idag var han utan blöja hos Marie för första gången och det gick fint. Dock så ville han inte kissa hos henne. När Marie frågade om han ville kissa så sa Alfons: "Jag har en toalett hemma". Han höll sig alltså hela dagen. När jag kom och hämtade honom stannade vi kvar och lekte på gården med Pontus en stund, men då hände det en olycka så vi fick gå hem och byta kläder. Sedan fortsatte vi i vår lekpark.

På kvällen var Alfons och Lukas på danshumör så jag satte på den här videon från Big hero 6. 



På onsdagen blev det en tur till biblioteket tillsammans med Pontus, Maria, Emilia och lilla Alina. Pontus och Alfons provade alla utklädningskläder på biblioteket. Alfons var Emil i Lönneberga.


Lukas trivs också väldigt bra på biblioteket. Idag gick han runt jättemycket med en rullande pall som var i perfekt höjd för lillen.


Alfons lånade filmen "Kalles klätterträd" som är en gammal klassiker. Jag kom inte ihåg att jag såg på det som liten, men sen när vi tittade på filmen så kände jag igen vissa saker så jag hade nog sett den ändå. Alfons tyckte också mycket om den filmen!

Torsdagen blev väldigt lugn. Vi lekte lite på Maries gård efter att jag hämtat Alfons. Killarna vill alltid gunga och där finns två "babygungor" bredvid varandra så det funkar fint.


På kvällen gick vi till Bokbussen och lånade lite nytt. När vi kom hem därifrån fick jag vansinnigt ont i magen och började känna mig dålig.

På fredagen mådde jag ännu sämre. Jätteont i magen, ont i ryggen och mådde så illa att jag inte kunde äta. Kände mig också jättematt och ville bara ligga ner. Barnen var rätt lugna på förmiddagen som tur var. Lukas sov på mig i soffan och Alfons och jag såg nog 6 avsnitt Alfons Åberg. På eftermiddagen var jag dock tvungen att släpa mig ut till lekparken så att barnen fick röra lite på sig. Lukas fick känna på sanden för första gången och det tyckte han var härligt!


På kvällen mådde jag lite bättre och kunde äta en kycklingsallad i alla fall.

Mådde skit även på lördagen. Tror det var någon släng av magsjuka för detta var inte alls som mitt vanliga magonda. Hade både diarré och jätteont i magen och illamående. Hade svårt att äta idag med. LCHF är väldigt svårt när man mår illa. Jag åt lite LCHF-bröd och fuskade med mer frukt än vanligt. Det är ju det enda jag är sugen på när jag mår illa. Låg i soffan nästan hela dagen så det var tur att det var lördag så Pontus kunde ta hand om barnen. Var bara ute 20 minuter på baksidan med Alfons.

På söndagen mådde jag lite bättre, men behövde ändå ta det lugnt. Var hemma större delen av dagen. På eftermiddagen var jag och handlade med Alfons och sen var vi ute på baksidan lite. Tråkig helg, men ibland måste man ta en lugn helg för att kurera sig.

tisdag 10 mars 2015

Öppna förskolan mm

Vecka 9

Jag började veckan med en shoppingtur på 421. Alfons fick följa med för han ville så gärna gå och titta lite på BR. Vi skulle också byta Lukas gummistövlar för andra gången då inte heller 21/22 passade hans små fötter. Det var nog helt enkelt fel modell för Lukas så det fick bli de här färgglada stövlarna i stället:


På HM hade jag sett den här coola dunvästen som jag inte kunde motstå att köpa till Alfons. Den kommer han att bli fin i när det blir lite varmare väder.


På eftermiddagen fick vi besök av Anita, My, lilla Signe, Jesper och Maja. Trevligt att träffa hela familjen! Alfons och My lekte och busade. Vi fick också lite hjälp att äta upp resterna av tårtan från Lukas kalas. Men Alfons och My ville hellre ha Kornmo-kex!

Den här veckan gick det magsjuka i dagbarngruppen så Alfons fick vara ledig hela veckan. På tisdagen hade vi stämt träff med Annelie, Louise, Viktor och Theo på Steinbrenner & Nyberg. Alfons var trött och somnade i vagnen på vägen dit så vi fick börja utan honom. Jag tycker cafét hade ett bra utbud även det är lite dyrt där. Jag provade en glutenfri kaka som var supergod! Tog även en jordgubbssmoothie och den smakade verkligen jordgubb. Jag fick väcka Alfons efter en stund så att han inte skulle missa hela cafébesöket och då var han jätteledsen. Han lugnade sig dock efter en stund när han fick en chokladboll! Sedan lekte han med Viktor. De sprang runt och satte sig på olika stolar och sa "Nu fikar vi!" och så låtsades de glufsa i sig en massa kakor!

På onsdagen kom Ulle, Elias och lille Sigge hit på besök. Det var fint väder så vi gick till lekparken en stund. Sedan gick vi in och fikade. Det blev fruktsallad och till min stora förvåning så tyckte Alfons det var jättegott. Han kan annars vara lite skeptisk till lite nyttigare fika. Ulle hade med sig en fin födelsedagsblomma till Lukas:


På torsdagen hade vi inga planer, men det fick bli en promenad till Hemköp och lite utelek i Alfons favoritlekpark som vi kallar för "Röret". Där finns nämligen en rutschkana som är som ett rör, men det är inte alltid Alfons vågar åka i den. Det finns dock en vanlig också.


På fredagen ville Alfons gå till Fässberg. Vi skyndade oss allt vad vi kunde på morgonen, men ändå kom vi inte dit förrän 11:15. Vi hann i alla fall med en hel del lek och bus samt lunch innan de stängde. Lukas tycker det är riktigt kul på öppna förskolan nu när han kan röra sig lite mer och leker bättre. Idag fick han bland annat prova rutschkanan.


Alfons läser om Bamse och den lilla åsnan.
På eftermiddagen hade vi gott om tid så då gjorde vi ett extra gott mellanmål, kesoplättar med vispgrädde och hallon. Det är en favorit för både mig och killarna!


På kvällen var Alfons så trött så han slocknade i soffan med i-Paden i högsta hugg.


På lördagen var det fint väder så det blev en liten tur till lekparken och sedan var det dags att förbereda middagen. Vi hade bjudit Nicklas, Sara och Alice på schlagermiddag och det skulle bli näst intill 100 % LCHF. Pontus gjorde en vitlöksspäckad lammstek och gjorde kålrotsgratäng. Till efterrätt bakade jag och Alfons en äppelkaka på mandelmjöl som var sötad med stevia och vaniljpulver. Det enda som inte var LCHF var vaniljvispen till som innehöll lite för mycket kolhydrater. Vill man va riktigt strikt kan man ju ta grädde i stället. Alfons och Alice bakade lite modellerakakor före maten.


Även Nicklas bakade.



Det blev också lite Bamsetittande innan det var dags för mat.

 
Maten smakade jättegott! Var väldigt nöjd med både huvudrätt och efterrätt. Annars blir det inte alltid så gott när man ska baka LCHF, men den här kakan var riktigt god.
 

 
Sen var det dags för mello! Sista omgången tyckte jag inte var så jättebra. Jag gillade den första låten som visst kom sist, Kvinnaböske var lite charmig och Måns är ju aldrig dålig. Dock ingen riktig vinnarlåt i mina ögon (öron). Alfons och Alice var så roliga hela kvällen. De dansade som bara den och så tog de på sig Lukas raggsockar och åkte skridskor på parketten.
 
På söndagen hade vi inget och göra och vi hade alldeles för mycket äppelkaka kvar så jag bjöd hem Louise, Johan, Viktor och Theo på lite fika. Alfons ville gärna leka med Viktor och de fortsatte på skridskospåret fast nu spelade de hockey. Alfons tog på sig Lukas mössa som hjälm. Alfons och Viktor leker också väldigt fint tillsammans. Theo börjar också bli stor nu och är väldigt klättrig. Det skiljer 4 månader mellan honom och Lukas, men idag lekte de en liten stund och det var nog första gången. De blir nog också goda vänner så småningom.
 
Den här veckan har Lukas släppt taget och tagit ett litet steg utan att hålla i sig. Nu börjar det nog att lossna för honom snart!

söndag 8 mars 2015

Lukas fyller 1

Vecka 8

Jag började veckan med en shoppingtur på Frölunda Torg alldeles ensam. Vilken lyx! Lukas hade fått ett par fodrade gummistövlar som var för små så jag bytte dem till en storlek större. Mamma hade också köpt en outfit till Lukas med sjömansstuk och den hade även jag köpt så jag bytte den ena till en cool tröja i stället. Var även på BR och hämtade ut en födelsedagspresent till Lukas. Det blev en talrik med sked. Väldigt uppskattat av Lukas!


På eftermiddagen kom My och Anita hit. Det blev kojbygge i köket. Även Lukas fick vara med!





Sen fick de hjälpa till att äta upp tårtan från Lukas kalas. Idag vågade jag inte fuska och äta tårta så det fick bli fröknäcke för min del.

På kvällen lät jag Lukas äta själv för första gången. Det skulle jag aldrig ha gjort. Blev mycket städning för mig efteråt, men han tyckte det var riktigt kul!


På kvällen fick Lukas inviga sin nya tigerpyjamas.



På tisdagen var det Lukas födelsedag! Det är allt speciellt med den första födelsedagen. Tänk vad mycket som har hänt under det första året! Första året med Lukas har varit mysigt, spännande, roligt, men även jättejobbigt, mest för att jag haft så mycket magproblem. Nu ser jag fram emot att hans andra år ska bli lättare och att jag ska kunna njuta mer av den här lille solstrålen. Jag ser fram emot att han ska tulta runt på gräsmattan här ute i vår.

Lukas får en födelsedagspuss av storebror.


Lukas födelsedag blev rätt lugn då vi firat honom under helgen. Alfons var hos Marie så vi gick och hämtade honom på eftermiddagen. Stannade kvar på gården och lekte lite. Sedan gick vi till fruktaffären och köpte jordgubbar som vi kalasade på hemma. Alfons och jag sjöng för Lukas och gav honom presenter. Lukas fick den här tröjan:


Och den här pyjamasen:



Lukas fick även ett paket med posten. Det var spännande! Paketet var från kusin Alma och Ivar och faster Magda.


Det var den här fina barbapapadressen:



Roligast var ändå kortet som kusinerna hade gjort till Lukas.


Lukas fick också kort och pengar att köpa nåt fint för av Conny och Asta:



Dagen till ära fick Lukas ha sina nya kläder som han fått av gammelmormor Cajsa. Så fin i vitt! (Tur att det finns Vanish).


På onsdagen var det dags för Lukas 1-årskontroll på BVC. Lukas var 74,3 cm lång och vägde 9,9 kg. Faktiskt ligger han nu under på vikten, han som alltid varit stor. Han har bara gått upp 0,5 kg på 4 månader. Dock så var det ju ungefär då han började krypa och röra sig mer så det är ju inte så konstigt. Dock så tyckte Kelley att han nu skulle få lite extra fett i maten och att han också skulle gå över till att äta mer av vår mat. Lukas fick också vaccination. Han blev ledsen så klart, men det gick fort över.

Efter BVC var jag hembjuden till Jennie och Viktor från vår syskongrupp på en liten babyträff. Jag har tyvärr inte kunnat vara med så mycket när gruppen har träffats, men idag passade det. Det var jättetrevligt att träffa de andra mammorna och barnen. Jennie bjöd på jättefräsch fruktsallad och det var ju bra för mig som inte äter fikabröd. Lukas var på gott humör hela träffen trots att han bara sovit 5 minuter i bilen.

På eftermiddagen hämtade jag Alfons hos Marie och sedan gick vi hem och gjorde blåbärsglass (LCHF) efter ett recept jag sett i "Klockan nio hos stjärnorna".


På torsdagen var Alfons och hans kompisar i den roliga lekparken med röret vid Hemköp. Den gillar Alfons skarpt!


På kvällen besökte vi Bokbussen. Även Lukas hittade en bok som han ville låna den här gången.


Alfons lånade filmen "På rymmen med Pippi Långstrump" som vi såg på kvällen. Snacka om nostalgi! Detta var en av mina favoritfilmer när jag var liten och jag tycker fortfarande den håller måttet. Efter att vi hade sett filmen sa Alfons: "Jag vill också rymma!".

På fredagen tog killarna och jag en promenad till Mölndals centrum och fikade på Kaffebubblan. Det är så mysigt där och så har de alltid LCHF-bakverk vilket är trevligt!

Kaffe, mangosmoothie och energiboll.
 Efteråt fick killarna leka lite i lekrummet. Nu börjar Lukas gilla Kaffebubblan också.


På lördagen fick Pontus rycka in och jobba några timmar. Men innan dess hann vi med en storhandling på Willys. Vi fick besök av farfar Göran och Gunvor som vi mötte upp i Sisjön. Lukas skulle få en cykelstol och cykelhjälm i present av farfar och vi tittade efter det på XXL, men hittade ingen som vi gillade så det får vänta tills det kommer in lite mer att välja på längre fram i vår. På eftermiddagen var vi hemma och pysslade lite. Jag gjorde tårtan till Lukas kalas och Alfons fick leka med farfar och Gunvor.

Hallontårta med sockerkaksbotten och vaniljkräm.


Jag och Gunvor tog sedan en promenad med Lukas medan Alfons och farfar gick till lekparken. När Pontus kom hem från jobbet åkte vi till Mr Johansson för att äta middag.



Tyvärr blev det inte så trevligt som det brukar vara där för Alfons kräktes mitt i middagen. Som tur var så hade vi med extrakläder till honom, men man tappade ju matlusten lite. Jag var rädd att han blivit sjuk, men han satte nog bara i halsen för han var pigg och ville ha glass direkt efteråt.

På söndagen var det dags för Lukas andra kalas. Gunvor lagade en grönsakssoppa och jag bakade baguetter innan gästerna kom. Förutom farfar och Gunvor var det Gilbert, Anita, Jesper, Maja, My och lilla Signe som kom på kalaset. Lukas fick fina födelsedagsblommor.


Han fick även ett badlakan med sitt namn på.


Han fick också två par vantar med snöre. Väldigt bra eftersom det alltid fattas en vante här hemma!


Vi kalasade på soppa, baguetter och tårta och hade en mysig eftermiddag tillsammans som sedan avslutades i lekparken.

Gäster på kalaset.