Summa sidvisningar

tisdag 10 mars 2015

Öppna förskolan mm

Vecka 9

Jag började veckan med en shoppingtur på 421. Alfons fick följa med för han ville så gärna gå och titta lite på BR. Vi skulle också byta Lukas gummistövlar för andra gången då inte heller 21/22 passade hans små fötter. Det var nog helt enkelt fel modell för Lukas så det fick bli de här färgglada stövlarna i stället:


På HM hade jag sett den här coola dunvästen som jag inte kunde motstå att köpa till Alfons. Den kommer han att bli fin i när det blir lite varmare väder.


På eftermiddagen fick vi besök av Anita, My, lilla Signe, Jesper och Maja. Trevligt att träffa hela familjen! Alfons och My lekte och busade. Vi fick också lite hjälp att äta upp resterna av tårtan från Lukas kalas. Men Alfons och My ville hellre ha Kornmo-kex!

Den här veckan gick det magsjuka i dagbarngruppen så Alfons fick vara ledig hela veckan. På tisdagen hade vi stämt träff med Annelie, Louise, Viktor och Theo på Steinbrenner & Nyberg. Alfons var trött och somnade i vagnen på vägen dit så vi fick börja utan honom. Jag tycker cafét hade ett bra utbud även det är lite dyrt där. Jag provade en glutenfri kaka som var supergod! Tog även en jordgubbssmoothie och den smakade verkligen jordgubb. Jag fick väcka Alfons efter en stund så att han inte skulle missa hela cafébesöket och då var han jätteledsen. Han lugnade sig dock efter en stund när han fick en chokladboll! Sedan lekte han med Viktor. De sprang runt och satte sig på olika stolar och sa "Nu fikar vi!" och så låtsades de glufsa i sig en massa kakor!

På onsdagen kom Ulle, Elias och lille Sigge hit på besök. Det var fint väder så vi gick till lekparken en stund. Sedan gick vi in och fikade. Det blev fruktsallad och till min stora förvåning så tyckte Alfons det var jättegott. Han kan annars vara lite skeptisk till lite nyttigare fika. Ulle hade med sig en fin födelsedagsblomma till Lukas:


På torsdagen hade vi inga planer, men det fick bli en promenad till Hemköp och lite utelek i Alfons favoritlekpark som vi kallar för "Röret". Där finns nämligen en rutschkana som är som ett rör, men det är inte alltid Alfons vågar åka i den. Det finns dock en vanlig också.


På fredagen ville Alfons gå till Fässberg. Vi skyndade oss allt vad vi kunde på morgonen, men ändå kom vi inte dit förrän 11:15. Vi hann i alla fall med en hel del lek och bus samt lunch innan de stängde. Lukas tycker det är riktigt kul på öppna förskolan nu när han kan röra sig lite mer och leker bättre. Idag fick han bland annat prova rutschkanan.


Alfons läser om Bamse och den lilla åsnan.
På eftermiddagen hade vi gott om tid så då gjorde vi ett extra gott mellanmål, kesoplättar med vispgrädde och hallon. Det är en favorit för både mig och killarna!


På kvällen var Alfons så trött så han slocknade i soffan med i-Paden i högsta hugg.


På lördagen var det fint väder så det blev en liten tur till lekparken och sedan var det dags att förbereda middagen. Vi hade bjudit Nicklas, Sara och Alice på schlagermiddag och det skulle bli näst intill 100 % LCHF. Pontus gjorde en vitlöksspäckad lammstek och gjorde kålrotsgratäng. Till efterrätt bakade jag och Alfons en äppelkaka på mandelmjöl som var sötad med stevia och vaniljpulver. Det enda som inte var LCHF var vaniljvispen till som innehöll lite för mycket kolhydrater. Vill man va riktigt strikt kan man ju ta grädde i stället. Alfons och Alice bakade lite modellerakakor före maten.


Även Nicklas bakade.



Det blev också lite Bamsetittande innan det var dags för mat.

 
Maten smakade jättegott! Var väldigt nöjd med både huvudrätt och efterrätt. Annars blir det inte alltid så gott när man ska baka LCHF, men den här kakan var riktigt god.
 

 
Sen var det dags för mello! Sista omgången tyckte jag inte var så jättebra. Jag gillade den första låten som visst kom sist, Kvinnaböske var lite charmig och Måns är ju aldrig dålig. Dock ingen riktig vinnarlåt i mina ögon (öron). Alfons och Alice var så roliga hela kvällen. De dansade som bara den och så tog de på sig Lukas raggsockar och åkte skridskor på parketten.
 
På söndagen hade vi inget och göra och vi hade alldeles för mycket äppelkaka kvar så jag bjöd hem Louise, Johan, Viktor och Theo på lite fika. Alfons ville gärna leka med Viktor och de fortsatte på skridskospåret fast nu spelade de hockey. Alfons tog på sig Lukas mössa som hjälm. Alfons och Viktor leker också väldigt fint tillsammans. Theo börjar också bli stor nu och är väldigt klättrig. Det skiljer 4 månader mellan honom och Lukas, men idag lekte de en liten stund och det var nog första gången. De blir nog också goda vänner så småningom.
 
Den här veckan har Lukas släppt taget och tagit ett litet steg utan att hålla i sig. Nu börjar det nog att lossna för honom snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar