Summa sidvisningar

onsdag 25 mars 2015

Lördag i Varberg

Vecka 11

På måndagen var jag frisk igen och då bestämde vi oss för att göra en visit på  mitt jobb. Där hade jag inte varit på flera månader och många kollegor hade aldrig ens sett Lukas. Vi gick dit hela familjen och hälsade på bl a Britt-Marie, Sofia, Åsa och Helen. Det kändes som att det var ganska bra ordnat på jobbet just nu. Många har ju slutat tyvärr, men det har kommit ett par nya och det verkar fungera bra på avdelningarna. Det kändes okej att komma tillbaka dit i augusti. Jag passade även på att köpa med mig en lunch hem från restaurangen då jag hade lite pengar kvar på mitt kort. Det blev en gryta på högrev som var riktigt god!

På eftermiddagen tog jag och killarna en promenad till Bifrost och lekparken "Röret". Killarna fick gunga i jättegungan, men Lukas tyckte det var lite läskigt.


Däremot tycker Lukas det är jättekul att gräva och greja med sanden nu. Tyvärr så tycker han också om att stoppa sand i munnen så man får vakta honom noga.


Den här veckan skulle Ponta jobba 16 till 24 så båda barnen fick somna i min säng. De var lite oroliga första kvällen, men sen gick det bra.

På tisdagen hade jag magproblem igen, precis som jag haft under helgen. Var nog inte riktigt bra ändå. Det var tur att Pontus inte skulle börja förrän 16 så han kunde både lämna och hämta Alfons i lokalen.

Framåt kvällen gick jag ut med killarna och skulle mata fåglarna. Hade rensat ur skafferiet hemma så de fick kalasa på både kakor, riskakor, knäckebröd och flingor. Först gav vi till några kråkor, men sen kom fiskmåsarna och tog över och det blev ett väldigt liv!


På onsdagen var jag pigg igen och det blev lite utelek på Pontus gård efter dagmamman. Där fanns en jättebred rutschkana. Det var inga problem att få plats tre barn i bredd!


Torsdagen bjöd också på härligt vårväder så då körde vi en repris med Pontus, Maria, Emilia och lilla Alina, fast i vår lekpark i Solängen. Härligt att få leka i sanden, tyckte Lukas!


Alfons och Pontus klättrade i träd. Alfons tyckte nog att han var jättehögt upp!


På fredagen tog jag killarna med mig till Fässberg och öppna förskolan. För en gångs skull hann vi till sångstunden så vi var med och sjöng. Sedan blev det lite lek med det här fina slottet innan det var dags för lunch.


I Fässberg träffade vi Ulle, Elias och lille Sigge. Alfons och Elias kalasade på pannkakor och sedan ville de fortsätta leka. När vi matat färdigt de små gick jag ut för att se vad killarna gjorde. Då körde killarna omkring på varsin bil, Alfons utklädd till djävul (då är detta kyrkans öppna förskola!) och Elias till prinsessa!

Alfons och Elias ville leka lite till efter förskolan så då gick vi till en lekpark i närheten. Bebisarna sov middag och Ulle och jag kunde njuta av vårsolen. Alfons och Elias provade bl a gungbrädan.


Alfons var nära att somna i gungan sen, så då var det dags att gå hem. Han knoppade in så fort jag satte honom i vagnen och sov sedan i en timme. Jag och Lukas passade på att baka lite. Det blev LCHF-frallor bakade på bl a pofiber och mandelmjöl.

http://56kilo.se/helgfrukost-med-fantastiska-lchf-frallor/


På lördagen var det dags för en tripp till Varberg då vi inte varit där på länge. Jag längtade efter havet så det blev en promenad ner till Socitén och Barnens badstrand. På vägen genom parken såg vi detta söta nappträdet. Kanske något för Alfons som slutat med napp nu, stora killen!



Alfons och mormor tog en ridtur på dessa små hästar.


Vi stannade till i Spökparken i Socitén, en jättefin lekpark som byggdes förra året. Här fanns stutsmattor och ett roligt hus och klättra i.



Den här rutschkanan var så brant att Alfons inte ens vågade åka med mig, så jag fick ta ett åk på egen hand!


Vid vallgraven var det fullt med ankor som vi stannade till och hälsade på. Tyvärr hade vi ingenting att mata dem med.


Jag tycker alltid det är härligt att vara vid havet, vad det än är för årstid! Alfons blev badsugen, men jag fick förklara att det var alldeles för kallt och att vi fick vänta tills det blev sommar! Vi hade i alla fall trevligt på stranden och letade snäckor och kastade stenar i havet.




Ett vackert svanpar kom simmande en bit ut, men de vågade sig inte in till stranden.


Efter strandpromenaden var det skönt att gå in och dricka lite kaffe. Alfons och Lukas lekte och höll igång. Lukas känner sig nog hemma i Varberg nu för han var väldigt tuff den här gången och busig! Där finns ju mycket prydnadsföremål i Lukashöjd som han gärna vill pilla på!

Vi var tvungna att åka hem tidigt för att vara hemma i tid till Melodifestivalen. Tyvärr missade jag hela röstningen då min mobiltelefon var spårlöst borta och jag hann inte heller rösta då jag letade efter den, men Måns vann ju ändå stort så det spelade ingen roll. Själv blev jag väldigt förvånad att Måns vann så lätt då jag inte tyckte låten var speciellt utmärkande även om Måns är bra. Själv hade jag föredragit Mariette, Dina Nah eller samen som hade fina låtar och nummer.

Söndagen blev en lugn hemmadag med en liten tur till lekparken.


Jag och Lukas tog en promenad till Plantagen där vi inhandlade vårblommor. Det blev påskliljor, penséer och primula. Alfons fick hjälpa till att plantera och han blev väldigt nöjd med resultatet.


Alfons ville gärna fotografera mig vid vårblommorna och han lyckades faktiskt få med nästan hela mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar