Summa sidvisningar

måndag 18 maj 2015

Utflykt

Vecka 20

Veckan började med soligt, men blåsigt väder! Vi tog en promenad till Röretparken där vi mötte Anita och Lilla My. Jag hade tagit med kaffe, pepparkakor och frukt så vi började med att fika i det gröna och sedan blev det en massa lek. Till slut blev barnen trötta på blåsten så då satte vi alla tre barnen i dubbelvagnen och körde hem till oss. Där fortsatte vi med lite legobygge och sedan satte vi på Lady och Lufsen. Jesper och Signe kom också förbi en stund.

På tisdagen var det ruskigt väder. Alfons var hos Marie och de började ute, men fick snart gå in då regnet öste ner.




När jag hämtade Alfons var det lite mindre regn och vi tog en promenad ner till Kaffebubblan för en fika. Där träffade vi en annan mamma med barn som vi träffat en gång tidigare på Danjas födelsedagskalas. Alfons lekte riktigt bra med hennes pojke Gustav som var ett halvår yngre. Efter Kaffebubblan blev det ett besök på biblioteket där vi lånade en dinosauriebok. Alfons är väldigt inne på dinosaurier för tillfället.

På onsdagen skulle Alfons och gänget på utflykt till Gunnebo och hälsa på djuren. Vädret var lite halvruggigt, men de verkade ändå ha haft en trevlig dag.

Alfons på efterkälken upp till slottet.
Alfons tittar på kossorna med en kompis.
När jag hämtade Alfons var han jättetrött och på lite dåligt humör. En hel dag ute tar på krafterna. Det fick bli en lugn och mysig eftermiddag hemma. Vi passade på att pyssla lite. Först bakade vi kladdkaka och sedan gjorde vi egen LCHF-müsli.

Gissa vem som har smakat på smeten?

Min egen jättegoda müsli!

Recept från "LCHF för hela familjen" av Monique Forslund.
Ponta hade fått ledigt på Kristi himmelsfärds dag och det blev verkligen en härlig dag i solen. På eftermiddagen gjorde vi en liten utflykt till Gottskär där Ponta varit mycket som liten. Vi fick sällskap av Nicklas, Sara och Alice. Vi besökte Jönssons konditori och strövade omkring nere i hamnen. Jag kalasade på en glass. Är verkligen inte strikt med LCHF just nu, men ibland vill man ju unna sig. Det var väldigt vackert i Gottskär, men inte så barnvänligt då det bara fanns bryggor och klippor. Det var med hjärtat i halsgropen vi gick omkring där med våra små yrväder, men alla klarade sig från att bli blöta =).


När vi kom hem ville vi inte gå in så resten av kvällen spenderades på baksidan. Killarna sprang omkring och plockade maskrosor till mig. Så gulligt!





 
Vi passade också på att grilla lite. Det blev fläskytterfilé och till det en broccoligratäng.


På fredagen skulle Ponta jobba igen, men han började inte förrän 12 så jag tog tillfället i akt och oljade utemöblerna på förmiddagen. Efter lunch stämde vi träff med hela Pontus familj och gick till Televinkenparken. Det tog nog lika lång tid att gå dit som vi sedan spenderade i parken. Lite långt till den lekparken, men det är kul med variation ibland. Killarna lekte och hade roligt.


Lördagen bjöd på regnväder och då passade det bra med lite innelek. Vi bjöd hit Tom, Ulle, Elias och Sigge som vi inte hade träffat på jättelänge. Det var roligt att se dem igen. Lille Sigge kunde också gå nu och alla barnen lekte.

Sigge och Lukas leker på golvet.

Alfons och Elias fick varva ner lite med i-Paden.
På söndagen blev det lite shopping. Vi åkte hela familjen till 421 och Alfons fick nya sandaler. Konstigt nog behövde han storlek 25 fast han haft 24 för bara någon månad sedan när vi köpte gummistövlar. Det blev de här Batman-sandalerna.


Vädret var jätteblåsigt, men vi var ändå ute lite på eftermiddagen och fixade i trädgården. Fyllde på en massa jord i häcken och trädgårdslandet så det blev fint. Killarna fick roa sig med såpbubblor.



Farmor Karin kom förbi med en försenad födelsedagspresent till Lukas som var från kusinerna Hanna och Elias. Det var den här fina pyjamasen. Tack så mycket säger Lukas!


Alfons har sått många olika frön i mjölkkartonger hos Marie och dessa har vi sedan fått hem. Har placerat dem i olika fönster där det är mycket sol och det växer så det knakar. Den här gurkplantan är störst. Snart får vi nog köpa ett miniväxthus och placera ut plantorna i trädgården.

 
Barn tar ju efter väldigt fort sånt som vi vuxna brukar göra. Jag har alltid kittlat Lukas genom att blåsa honom på magen. Nu får jag igen för alla gånger jag kittlat honom!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar