Summa sidvisningar

onsdag 13 maj 2015

På besök i Lennartsfors

Vecka 18

Vi körde igång veckan med en tur till Mölndals centrum. Först blev det fika på Kaffebubblan. Kaffe, hallonsmoothie och pistagetryffel (socker- och mjölfri). Jättegott!


Sedan fortsatte vi i vanlig ordning till biblioteket. Den senaste gången vi var där kunde jag sitta och läsa lite i en tidning medan barnen underhöll sig, men idag fick jag jaga Lukas hela tiden. Så busig!


Killarna gillar att leka i det lilla huset på barnavdelningen.


Nu har Alfons sparat till en speciell bil från Cars i flera månader. Till slut fick vi beställa den på nätet och på tisdagen kunde vi gå och hämta Mama Topolino på Hemköp. Det var härligt väder så vi tog med mellis och stannade i Röretparken och lekte en stund.

Så nöjd med sin bil!

Mama Topolino.
På onsdagen var det också fint väder, men inte så varmt. Vi stannade kvar och lekte på Maries gård efter att jag hämtat Alfons. Där finns en massa roliga djur att leka med. Emma, Moa och Lyra kom förbi och lekte en stund med oss.


På torsdagen var det regnväder. När jag hämtade Alfons ville han gå hem till Pontus och leka och det passade ju bra i det dåliga vädret. Alfons och Pontus lekte på Pontus rum och Lukas lekte faktiskt lite med Pontus lillasyster Emilia. Lukas börjar bli tuffare och tuffare nu och är inte så blyg längre vilket är skönt. Efter en stund blev det faktiskt fint väder igen så då gick vi ut och lekte på en lekplats vid Pontus hus.

På fredagen var det 1 maj och Pontus hade tagit ledigt från jobbet så att vi skulle kunna åka upp till Värmland. Vi hade inte varit där sedan Lukas dop i juni förra året. Resan gick väldigt bra. Lukas sov till Uddevalla och sedan höll han sig åtminstone lugn till Bäckefors där vi stannade och åt lunch på en vägkrog. Därefter sov han sista biten till Lennartsfors. Vädret var hyfsat så vi kunde vara ute en del på eftermiddagen. Vi gick ner till sjön så Alfons fick leka lite där.


Lukas var inte alls blyg för Göran och Gunvor. Han gick omkring och gav grejer till Göran hela kvällen och ägnade sig också åt sin favoritsysselsättning för tillfället - städning.



Lukas var väldigt nyfiken på katterna nu, men alldeles för hårdhänt för att få klappa dem. Tyvärr var han också intresserad av kattmaten och hann smaka på den innan jag upptäckte vad han pysslade med! Förutom det var han inte så farligt klåfingrig annars kan det vara lite jobbigt med det när man är hos några som inte har barnsäkrat.

På lördagen var det också hyfsat väder. Alfons och Pontus var nere vid sjön när Gilbert tog upp sitt fiskenät och dagens fångst bestod av väldigt stora abborrar! Det blev således pinfärsk abborre till lunch. Väldigt gott! Alfons hann även med lite stutsmattahopp innan vi drog iväg på en promenad.


Vi gick en ganska lång bit (ca 2 km) ut till Näset som Pontus farbror Östen har köpt och tittade på ett hus som de håller på och rustar upp. Alfons fick gå och åka på ståbrädan, men sista biten var han väldigt trött. Det var tur att farfar kom och hämtade oss med fyrhjulingen sen! Men innan dess hann vi leka lite vid vattnet.




Jag var också trött i benen så hela familjen fick hoppa upp på släpet och åka med hem (utom Alfons som ville sitta uppe på fyrhjulingen med farfar). På hemvägen stannade vi till hos Göran och Gunvors grannar som precis byggt en lekstuga.

 
På kvällen åt vi god porterstek till middag och jordgubbar till efterrätt. Lukas åt både mat, efterrätt och sedan välling. Därefter kräktes han plötsligt hur mycket som helst. Jag tror bara han hade ätit för mycket för sedan sov han lugnt hela natten och mådde prima morgonen därpå.
 
På söndagen skulle det bli dåligt väder i Lennartsfors, men fint hemma så vi åkte hem redan efter frukost. Hemresan gick fint. Lukas sov ända till Uddevalla och Alfons sov också en stund. Vi stannade i Stora Höga för då var vi jättehungriga. Killarna köpte mat på Burger King och jag köpte på Subway. Sedan åt vi i bilen medan Pontus körde hemåt. När vi var nästan hemma klagade plötsligt Alfons på ont i magen och sedan kräktes han. Vet inte vad detta berodde på, kanske tål han inte att äta i bilen. Efteråt var han dock hur pigg som helst, men det blev lite sanering av bilen och dusch för Alfons.
 
Precis som de lovat så blev det jättefint väder hemma i Mölndal. Vi träffade Nicklas, Sara och Alice för lite utelek i vår lekpark. Alice var snäll och gungade Lukas i babygungan.
 
 
Sedan gick vi hem till oss och drog ihop en spontan grillkväll på det vi hade hemma i kylskåp och frys. Det blev fläskytterfilé, korv med hög kötthalt och jag gjorde även en kålrotsgratäng.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar