Summa sidvisningar

tisdag 9 juni 2015

Nationaldag och cykelpremiär

Vecka 23

Veckan började lite halvkrassligt här hemma då både jag och Alfons var väldigt hostiga, dock inte så sjuka för övrigt. Det blev så att vi höll oss hemmavid och tog det lugnt. Nu när det är sommar är det ju lite lättare att aktivera barnen. Man kan ju bara gå ut på baksidan och leka lite. Det gjorde vi idag trots att det var väldigt blåsigt och inte så fint väder. Båda barnen tycker mycket om att leka i trädgården. Vi ritar med gatukritor, rensar ogräs, vattnar i växthuset och leker dinosaurier.


Min lille hoppetossa.
Jag höll Alfons hemma på tisdagen för att han skulle få chans att kurera sig till onsdagen då det planerades en rolig utflykt med dagmamman. Detta blev en småseg dag med ösregn från morgon till kväll. Som tur var så har vi nu tillgång till Karins bil så jag kunde ta våran bil och åka en tur till Mölndals centrum. Vi fikade på Kaffebubblan där vi träffade en trevlig mamma med två barn. Pojken var ett par månader äldre än Lukas och han ville gärna leka med Lukas och kramade honom.

Alfons var inte riktigt på humör. Han blev plötsligt jätteledsen och längtig efter pappa när vi var på Kaffebubblan och ville inte åka vidare till biblioteket efteråt. I stället åkte vi hem och pysslade lite i köket. Det brukar Alfons tycka om. Idag gjorde vi egen LCHF-müsli.


Sen var jag på övervåningen en stund med Lukas medan Alfons tittade på en film. När jag kom ner igen möttes jag av denna synen. Kanske därför han inte var på humör. Han var trött!


Alfons sov en timme tidigt på kvällen och sedan fick jag ett helsike att få honom i säng. Tror inte Alfons somnade förrän 23:30-24:00, där någonstans. Ponta jobbade till 24 så han kunde inte hjälpa mig. Nästa morgon skulle Alfons dessutom gå upp extra tidigt för att åka på utflykt. Dock så var han så laddad för detta så det var inga problem att gå upp, men Marie berättade att han somnat på bussen på väg till Hisings Kärra.

Barnen besökte en 4H-gård och detta verkade uppskattas väldigt mycket. De fick träffa kor, grisar, får, höns, kaniner och hästar. Barnen fick även prova att rida. Här väntar Alfons på sin tur.


Efter utflykten var Alfons på gott humör, men lite trött så vi höll oss hemma på eftermiddagen och var ute på baksidan. Det blev även lite bakning och denna gång ville vi baka något riktigt gott. Det fick bli havrekakor med chokladbitar i (inget för mig alltså, men ibland vill man ändå baka något traditionellt). Alfons börjar bli riktigt vass på att baka nu. Dessa kakor klarade han t o m av att knåda ihop och forma till kakor. Annars brukar han mest få vispa och hälla i ingredienser. De små kakorna har Alfons gjort.


På torsdagen var Alfons lite deppig när jag hämtade honom. Han hade haft det bra hos Marie, men när vi skulle stanna på gården och leka lite med Pontus blev han plötsligt på dåligt humör och ville gå hem direkt. Han är inne i en lite negativ period just nu när han helst vill vara hemma och inte träffa kompisar. Han längtar också mycket efter Pontus när han är på jobbet. För att muntra upp Alfons stannade vi i fruktaffären och köpte jordgubbar till mellis. Detta åt vi med mynta från vårt lilla växthus. Jättegott!


Sen var vi ute på baksidan och lekte och det gillar ju båda killarna. Alfons är duktig på att ta hand om trädgårdslandet. Han gillar både att vattna och rensa ogräs. Lukas gillar mest att ta bort solcellslamporna och pilla isär dem...



Nu har även de första grönsakerna från Alfons plantor kommit. Trots att det var thailändsk gurka som växte bäst i början så blev det sockerärtor som kom först!


Fredagsmorgonen började med kaos och konflikter. När vi vaknade sa Alfons att han ville gå till öppna förskolan, men när vi väl skulle gå hade han ändrat sig och blev jättearg. Efter mycket om och men lyckades jag övertala honom att vi skulle gå dit (det var sista gången före sommaren). Väl där hade han jätteroligt så det var ju bra. Vi hittade den här boken som jag tycker passar bra just nu när kiss och bajs är oerhört intressant!


Vi läste även en bok om Halvan som Alfons börjat gilla nu. Alfons lekte jättemycket med Moa och Lyra. Han fick också pyssla och gjorden en fisk som man kan hänga upp i fönstret. På hemvägen hade vi följe med Emma, Moa och Lyra så det tog sin lilla tid att gå hem, men det gör ju inget när det är så fint väder. Barnen hann ju leka lite på vägen också.

Väl hemma blev det lite vila och sedan ut i trädgården. Nu var det hög tid att skörda rabarber och Alfons och jag fick varsin fin hatt.




Vi hade bestämt för längesen att det skulle bli saft av dessa rabarber. Jag slängde med lite jordgubbar också. Det blev jättegott. Väldigt enkelt faktiskt. Först skulle man koka upp med vatten.



Sedan var det bara att sila och tillsätta en citron och socker och därefter koka upp igen.


Till och med jag fuskade med ett glas rabarbersaft på kvällen och det var supergott!


Helgen började perfekt med lite shopping och för en gångs skull var det jag som skulle få något nytt. Det blev ett par nya svarta ballerinaskor då de gamla var helt utslitna. Jag hittade även ett par shorts som jag fastnade för. Förra sommaren var jag på jakt efter lite längre shorts men det fanns ingenstans. I år kanske det är lite mer inne med olika längder på shorts för det fanns några som jag tyckte var lagom långa i alla fall.


På eftermiddagen bjöd vi över Nicklas, Sara och Alice för att fira nationaldagen med lite grillning. Mitt bidrag till måltiden blev tzatziki dekorerad med mynta från växthuset.


Vi började med att göra drinkar på en flaska som vi fått av mamma efter hennes Tysklandsresa. Denna blandades med mousserande vin och Loka crush. Sara pimpade drinken med jordgubbar och det passade bra.


Vi grillade fläskytterfilé, lyxkorv och majskolvar. Till det blev det klyftpotatis, kålrötter och tzatziki. Jättegott! Barnen lekte så fint i trädgården och även Lukas fick vara med på ett hörn. Han var på ett strålande humör idag. Här matar barnen fantasihästar med hö som låg ute på allmänningen.




Vår lilla solstråle.
Till efterrätt blev det LCHF-vänliga desserten jordgubbar med vispgrädde. Detta passar väl bra på Sveriges nationaldag =).

På söndagen var det cykelpremiär för Lukas då vi äntligen fixat så vi har varsin cykel med cykelstol. Vi cyklade bara bort till Karins lägenhet i Bosgården för att vattna hennes blommor. Det var en lagom första runda för Lukas. Han verkade gilla att åka med på cykeln!


Barnen fick också leka lite på hennes gård. På eftermiddagen blev det lite bakning. Jag och Alfons gjorde både LCHF-frallor och en klassisk toscakaka. Denna fick jag dock låta bli även om det var svårt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar