Summa sidvisningar

onsdag 24 juni 2015

Barnkalas

Vecka 24

Veckan började med härligt sommarväder och det blev en mysig picknick i Stadsparken med Ulle, Elias och lille Sigge. Alfons och Elias sprang runt och jagade varandra . Det blev även lite karusellåkning för killarna i den här roliga cykelkarusellen.


Sen gick jag och killarna vidare till biblioteket. Där mötte vi först Anita och My och sedan Olga och Vasse. Anita och My kom sedan förbi hemma och lämnade en fin blomma som My hade sått.



På tisdagen blev det återigen en tur till Mölndals centrum och en fika på Kaffebubblan. Där mötte vi Gustav och hans mamma och lillebror. Alfons och Gustav lekte så fint och sen promenerade vi hem tillsammans. Det tog en väldig tid då killarna samlade pinnar hela vägen hem, men det gjorde ju inget.

Glad och busig på Kaffebubblan.
På onsdagen var Alfons varm och hängig när jag hämtade honom hos Marie. Vi gick hem och tog febern som visade 38.2. Han var hostig och lite förkyld så det fick bli en lugn dag hemma med lite trädgårdshäng.


På torsdagen fick Alfons vara hemma då han haft feber dagen innan. Den här dagen var han dock ganska så pigg. Marie kom förbi med pärlor så att Alfons kunde göra ett halsband (det skulle de ha gjort hos henne idag) så vi kunde sysselsätta oss med lite pyssel. Så här fint blev halsbandet!



På fredagen var Alfons sämre igen så vi höll oss hemma hela dagen. På förmiddagen var han hyfsat pigg och orkade leka lite med lillebror.


Vi gick och la oss efter lunch alla tre och båda barnen sov en timme. Skönt! När Alfons vaknade så var han ledsen och jättevarm, hade 39,1 graders feber. Sen låg han i soffan resten av eftermiddagen och orkade knappt kolla på film. Alfons klagade på ont i halsen så jag gjorde varm choklad till honom. Det tyckte han var gott, men sen kräktes han på golvet, mig och sig själv. Huuu! Jag som var trött på att torka snor, men spyor är allt värre! Framåt kvällen piggnade Alfons till igen och ville faktiskt ha pannkakor så då gjorde vi det. Han fick i sig lite pannkaka och sen mådde han mycket bättre.

Jag hade inte trott att vi skulle kunna gå på Moas 4-årskalas på lördagen men Alfons var riktigt pigg. Han brukar sällan vara sjuk och när han är det brukar det inte hålla i sig länge tack och lov. Det var roligt att vi kunde gå på detta kalas. Emma hade ordnat det så fint i sin mammas trädgård och Moa hade fått en jättestor stutsmatta i present. Det tyckte alla barn var roligt! Lukas var på väldigt gott humör och gick runt och undersökte barnbordet med alla fina glas och hattar.


Vi hade köpt en tröja med my little pony till Moa och den verkade hon gilla.



Barnen hade fått låtsaspengar som de sedan fick köpa korv med bröd för i Moas lilla lekstuga. Roligt! Lukas var riktigt modig och satt med de andra barnen och åt (ända tills han stol välte, då blev han ledsen och fick komma till mamma).



 
Tyvärr så började det ösregna just när barnen hittat tårtan så den fick vi ta inomhus. Innan vi gick hem så fick barnen fiska i fiskdamm också. Det var ett riktigt mysigt barnkalas!
 
På söndagen var det jag som mådde dåligt och låg däckad i huvudvärk hela förmiddagen. Ponta tog med barnen till Slottsskogen där han träffade Nicklas, Sara och Alice så jag kunde ligga och vila. Så skönt! Barnen hade jättekul i Slottis och träffade flera olika djur och lekte i Plikta. Alfons berättade sedan för mormor i telefon att han hade träffat flera getingar, fast det var getter han menade! Jag piggnade till framåt eftermiddagen och gav mig ut på en långpromenad med Lukas. Annars blev det en lugn söndag hemma i trädgården.
 
Nu har Lukas lärt sig att svara på frågor genom att nicka och skaka på huvudet. Han har även lärt sig att skåla.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar