Summa sidvisningar

torsdag 3 december 2015

Julbord i Lennartsfors

Vecka 48


Veckan började med regn och rusk. Det fick bli en innedag för mig och killarna efter att jag hämtat dem hos Cajja. Killarna lekte i sin ”båt” och hade roligt. Vi passade även på att baka lite. Idag blev det kolakakor. Alfons propsade på att få sova i sin nya pepparkaksdräkt. Denna dräkt är ju nästan som en pyjamas så jag gav med mig. Han tyckte dock att ”nattmössan” var lite för varm.


På tisdagen hade barnen pysslat hos dagmamman och Alfons hade gjort ett fint halsband till mig.




På kvällen kom Louise, Johan, Viktor och Theo och hälsade på. Alfons fick sin födelsedagspresent eftersom de inte kunnat komma på hans kalas. Det var en megafon och den hade barnen väldigt roligt med. Viktor och Theo fick varsin godispåse från kalaset med sig hem. Vi fikade lite och killarna lekte. Theo har blivit så stor nu och kan prata riktigt bra. Han, Alfons och Viktor lekte väldigt bra tillsammans. Lukas var lite mammig och ville inte riktigt vara med.
På onsdagen fick barnen gå till Marie i stället för till Cajja då hon skulle vara ledig. Alfons tyckte det var jättekul att gå till Marie igen och leka med barnen där. Jag var lite orolig för Lukas eftersom han aldrig varit hos Marie tidigare, men det gick jättebra!


På väg hem från Marie.

På kvällen skulle vi sätta upp julpyntet hemma. Det tyckte barnen var jättekul, men de var ganska vilda och det slutade med att en tomte gick sönder. Till slut blev det i alla fall julfint hemma.
På torsdagen hade vi bestämt med Åsa, Ebba och Emil att vi skulle gå och fika på Steinbrenner så det blev en promenad dit efter dagmamman. Alfons och Ebba ville ha varsin julbakelse. Jag tog jordgubbssmoothie som vanligt, men även en glutenfri mazarin. För en gångs skull var mina barn lugna (i alla fall Lukas uppförde sig exemplariskt). Alfons och Ebba var trötta och lite tramsiga, men så söta ihop!



Efter en stund blev barnen lite vilda så då var det dags att gå hem. Vi tänkte ta bokbussen på hemvägen och vi fick vänta en stund i den mörka lekparken, men bokbussen dök aldrig upp. Jag gick in på deras hemsida och då stod det att den var inställd pga sjukdom. Sen gick vi hem och packade inför helgens Värmlandsresa.
Den här veckan har vi julpyntat på jobbet så det är så fint och mysigt på mitt kontor. Jag gillar att sitta och kura i mörkret på morgonen och tänder inte taklampan förrän framåt lunch.



På fredagen gick jag lite tidigare från jobbet så att vi skulle komma iväg till Värmland. Ponta hade hållit Lukas vaken lite längre än vanligt (de hade varit på biblioteket och Kaffebubblan) så han var jättetrött när vi åkte iväg vid 14.15. Det visade sig vara en bra taktik för han sov nästan 2 timmar av bilresan. Alfons var också väldigt duktig i bilen. Han sov en liten stund och sedan fick han lyssna på Pettson och Findus ljudbok.

Vi stannade en snabbis i Bäckefors för att gå på toa och sedan blev det också ett stopp i Bengtsfors och Dahls godisfabrik. Sista biten mutade vi barnen med lite godis. Den sista biten är cirka 20 min körning på en bäcksvart och slingrig skogsväg. Vi körde på en stor sten, men det gick bra. Alfons tyckte det var lite läskigt att åka i mörkret och var rädd att det skulle komma en älg. Vi sjöng ”När älgarna klappar takten” för att skrämma bort dem och det hjälpte.
Det var så skönt att komma fram och få komma ur bilen. Det låg ett stort paket och väntade på Alfons när vi kom in och det visade sig innehålla en radiostyrd Blixten McQueen. Lukas fick också ett litet paket, en liten larv som spelade musik. Det var uppskattade presenter som killarna kunde roa sig med på kvällen. Lukas och Alfons är också väldigt förtjusta i katterna Findus och Sussi. De var dock lite busiga och grejade med katternas mat några gånger.
På kvällen åt vi god middag (lax och potatis) och tittade på ”På spåret”.
Barnen sov rätt länge på lördagen så man fick sova ut lite. Efter frukost blev det lite mys med Gunvor framför teven.



Sedan var det dags att gå ut. Jag, Gunvor och Lukas promenerade bort till Näset. Alfons, Göran och Ponta åkte fyrhjuling. Alfons tycker det är så roligt att åka fyrhjuling med farfar.



Alfons följde också med farfar och högg en adventsgran och samlade lite granris innan vi åkte/gick tillbaka igen. Han ville också hjälpa till att hämta in ved och stapla. Så duktig kille!
Efter lunch sov jag middag med Lukas så på kvällen var jag riktigt utvilad och redo för julbord/julfest på Strömsborg. Vi började ute med lite glögg och grantändning (som gick ut på att Göran satte i kontakten i den stora granen så lamporna tändes under spridda applåder). Sedan gick vi in till julbordet. Det var jättegott med julmat och Lukas åt riktigt bra. Alfons och Lukas hade svårt att sitta stilla så vi lät dem springa runt lite i gymnastiksalen där vi satt och åt vid tre stora långbord. De tyckte det var jättekul att klättra i ribbstolarna.

Det blev underhållning med diverse livemusik som var väldigt bra. Barnen satt snällt och lyssnade i början. Sedan ville de upp och dansa! Lukas var ovanligt järv och sprang fram till alla möjliga människor och gjorde sin Lukasdans.

Här sitter de som två små ljus, men det varade inte länge...
Kvällen avslutades med lotterier. Vi köpte en del lotter, men vann tyvärr ingenting. Alfons var helt slut efter att ha sprungit omkring hela kvällen och stöp i säng vid 23-tiden och slocknade på 2 sekunder.
Även på söndagen sov barnen länge så man kände sig för en gångs skull riktigt utvilad. När vi vaknade var det reng och rusk och nästan storm ute. Vi bestämde oss för att åka hem på förmiddagen, men först åt vi en god frukost tillsammans. Lukas ville sitta jämter Sussi och gosa lite med henne.



Vi kom iväg vid 11-tiden och Lukas somnade direkt, men sov bara en halvtimme. Han var ändå lugn och snäll i bilen. När vi kommit drygt halvvägs var vi hungriga så vi stannade utanför Hedekas och åt lunch i en korvkiosk. Vi beställde hamburgertallrik och Lukas åt väldigt mycket pommes frites. Jag var lite orolig att han skulle kräkas i bilen sen och mycket riktigt så kom det upp (givetvis på motorvägen så det tog en stund innan vi kunde stanna och torka av honom). Efter klädbyte kunde vi fortsätta hemåt och Lukas var på gott humör igen.
Väl hemma fick Lukas bada och kläder och bilstolöverdrag tvättas. Det blev lite hemmapyssel på eftermiddagen och kvällen och jag tog en cykeltur till Hemköp för att hämta ett paket. Det var en mysig helg i Lennartsfors, men alltid skönt att komma hem igen när man varit bortrest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar