Summa sidvisningar

måndag 15 februari 2016

Ullared

Vecka 6

Nu var barnens dagmamma Cajja tillbaka igen efter sin Thailandsresa. Barnen tyckte att det var roligt att gå dit igen på måndagen och träffa sina kompisar. Det blev mycket pyssel den dagen. Dagen innan hade jag läst en bok för Alfons om en kille som ritade en skattkarta och när jag hämtade Alfons hos Cajja hade han gjort en alldeles egen skattkarta. Det var roligt att se att han hade tagit till sig tipsen från boken och gjort en egen skattkarta med prickar, kryss och bokstäver!


Väl hemma gömde vi en egen skatt med leksaker på olika ställen och letade efter den med hjälp av kartan. Det blev också lite memoryspel. Nu har jag övat upp mig på memory och vinner oftast över Alfons vilket han tycker är lite tråkigt, men barn måste lära sig att förlora också!

På tisdagen var det dags att baka lite. Barnen hjälpte mig att baka detta grova LCHF-bröd som jag blivit bjuden på av en kollega. Brödet skulle bakas i form och det blev tyvärr lite smuligt som man kan se på bilden, men väldigt gott. Här kommer receptet:

http://56kilo.se/fredrikas-not-och-frobrod-raw-paleo-lchf/



Även på onsdagen blev det lite bakning, men nu ville barnen baka kakor. Det är så klart roligare än bröd… Vi provade att baka nötknäckare. De är verkligen inte LCHF (jättesöta), men i alla fall glutenfria och de blev farligt goda.


Nu när det är ljust lite längre hinner vi också gå ut lite efter dagmamman vissa dagar och idag tog vi en promenad på baksidan för att spana in våra ägor =). Det kommer inte upp någonting i landet ännu, men på framsidan har det kommit gröna skott som nog ska bli krokus så småningom.
På torsdagen var det dags för en tur till lekparken och bokbussen. Nu är det nästan ljust när bokbussen kommer 17.15! Den här gången lånade vi Peter Pan-filmen (igen) och Emil och griseknoen samt en massa böcker. På kvällen tittade vi på hela Emil och griseknoen.
På torsdagen var denna lilla linslus med i Mölndalsposten:

På fredagen gick Ponta och killarna till Mariagården och lekte lite. Alfons träffade kompisen Elias där och de klädde ut sig lite.


På eftermiddagen var det underbart väder och vi gick en promenad hela familjen som slutade med springtävling mellan mig och Alfons. Han har riktigt bra flås och vi tävlade och sprang säkert 500 meter. I vår tror jag Alfons ska få springa Lilla Göteborgsvarvet.
På lördagen hade vi tänkt åka till Ullared, men när vi vaknade hade det snöat ganska mycket så vi ändrade oss. Alfons och Ponta var ute och skottade på förmiddagen. Lukas gick fortfarande i pyjamas, men det hindrade honom inte från att vilja följa med ut! Nu klarar lillen att ta på mössa, stövlar och i alla fall en vante själv.

Efter lunch ändrade vi oss och drog iväg till Ullared i alla fall. Ponta tänkte att det skulle vara en bra taktik att åka efter lunch för då kunde Lukas sova middag i bilen och många borde ha handlat färdigt vid den tiden. Varuhuset har öppet till 18. Det visade sig vara en bra taktik. Lukas sov hela vägen och det var ingen snö söder om Kungsbacka. Det var också oerhört lite folk i Ullared. Vi delade upp oss så att jag gick till barnklädesavdelningen där Alfons genast hittade en kompis som han lekte med.
Vi köpte kläder till barnen, födelsedagspresenter till Lukas, hygienartiklar och lite annat smått och gott. Mot slutet blev barnen uttråkade och jag tänkte gå med dem till leklandet, men tyvärr så stängde det redan kl 16. Det fick bli en glassfika i stället. För endast 9 kr fick man en sådan här stor glass. Ponta fick komma och hjälpa barnen att äta upp glassen.


Alfons frågade någon i personalen var Morgan och Ola-Conny var. Tyvärr såg vi inte till dem idag, men man kunde ta kort med dessa dockor utanför restaurangen så det gjorde vi.


Efter väldigt kort köande fick barnen ta sig en åktur i den här bilen innan vi styrde kosan mot Varberg.


Vi köpte med oss lite kinamat och stannade i Varberg och åt middag och såg på Melodifestivalen. Alfons fick pussla sina nya pussel med Den gode dinosaurien och det var han väldigt glad för. Två pussel à 60 bitar kostade endast 40 kr i Ullared! Lite skillnad mot BR. Vi köpte även ett pussel med 180 bitar. Det blir något att bita i för pusselfantasten Alfons!

Melodifestivalen var bättre den här andra omgången tyckte jag. Gillade David Lindgren, Isa och Molly Pettersson Hammar. Blev lite förvånad att Wictoria gick vidare, men efter 2 lyssningar satte sig den låten ordentligt och nu tycker jag den är riktigt bra!
På söndagen var vi bjudna till Louise, Johan, Viktor och Theo på Alla hjärtans dag-lunch med våfflor. Även Annelie och en annan kompis till Louise var där. Barnen fick ett eget bord.

Theo ville genast visa sin bilbana och Alfons, Viktor och Theo lekte väldigt bra på deras nedervåning. Lukas ville inte vara med så mycket utan höll sig mest till mig. Lukas var jättetrött och hade inte sovit middag så det blev god natt i bilen hem sedan vid 15:30.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar