Summa sidvisningar

onsdag 3 februari 2016

Barnvakter

Vecka 4

Den här veckan skulle barnens dagmamma Cajja på semester och vi hade pusslat ihop ett bra schema för barnen. På måndagen skulle de gå till Alfons gamla dagmamma Marie. Alfons tyckte det var så mysigt att vara hos Marie och de hade bl a lagt ett jättestort pussel med 200 bitar tillsammans. Lukas har bara varit hos Marie en gång tidigare, men det gick jättebra även för honom.

På kvällen skulle jag och barnen prova att baka jordnötskakor. De skulle vara 10 min i ugnen men redan efter 6 min ropade Alfons. Mamma! Titta på kakorna! Då var de ganska brända och precis när jag tog ut dem gick brandlarmet. Vilket misslyckat bak!
På tisdagen fick farmor Karin ställa upp som barnvakt och det gick jättebra. Lukas är inte längre så känslig för att lämnas bort till någon vuxen som han känner. När jag kom hem byggde de med duplo i Alfons rum och hade jättetrevligt. Efter att Lukas sovit middag tog jag med barnen på en promenad till Steinbrenner. Där hade vi inte varit sedan före jul. Det var trevligt med en liten fika. På kvällen plockade Alfons fram sin ryggsäck och skulle leka att han gick till skolan. Självklart gjorde Lukas likadant. Här sitter de i ”skolan” med sina små väskor.


På onsdagen var det mammas tur att sitta barnvakt. Även denna passning gick bra. Barnen höll på med varsitt pussel när jag kom hem. Jag kunde lägga Lukas att sova middag. Sedan fikade vi och spelade memory. Kvällen avrundades med lite filmtittande då vi såg Peter Pan för andra gången.

Filmmys med lejonet Leo och mormor.
På torsdagen fick vår granne Ulla-Britt passa barnen för första gången. Det gick jättebra för Ulla-Britt också. Barnen gillar henne jättemycket! När jag kom hem stannade Ulla-Britt kvar och spelade spel med Alfons en stund. På kvällen gick killarna och jag bort till bokbussen och lånade lite nytt. Det blev lite böcker och två filmer som vi hade beställt, Bamse och tjuvstaden och Hotell Transylvanien. På kvällen lekte killarna turtles. Då ska man ha Alfons Rafaelkeps och piratsvärdet. Alfons brukar stoppa in det i tröjan eftersom turtles har sina vapen på ryggen.

En söt liten ninja turtle.


När vi skulle lägga oss läste Alfons en bok för Lukas medan de borstade tänderna.


På fredagen var det dags att inviga min nya mössa som jag köpt på rean på DiModa. Visste inte ens att de sålde kläder. Jag har länge varit på jakt efter en feminin ljus mössa och blev väldigt nöjd när jag hittade den här.


Efter jobbet tog jag med mig Alfons och åkte till Ikea. Alfons var så sugen på att vara i lekrummet där man får lämna barnen medan man handlar, men det var lite kö dit idag. Vi fick vänta i 20 min, men sen fick Alfons komma in och leka i en timme medan jag gick och handlade. Jag köpte en dörrmatta, en leksakslåda, en hålslev, en jättebra matlåda i glas och fotoramar. Alfons hade jättekul i lekrummet under tiden.

På lördagen hade jag bokat tid hos frisören för klippning och nyansering. Det var första gången jag provade att nyansera i stället för att slinga. Det går tydligen att göra det om man inte har så lång utväxt och det är billigare och går fortare. Dock så behöver jag slinga nästa gång enligt frisören. Tyckte själv att det blev ganska bra.




Annars blev det en lugn lördag med lite handling på Willys och hemmamys. På kvällen hyrde vi film för första gången på länge och det blev ”Så ock på jorden”. Den var inte lika bra som ”Så som i himmelen”, men helt ok.

Söndagen bjöd på soligt väder och vi ville passa på att vara ute efter allt innesittande den här veckan. Det blev ett pass i lekparken på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Vi var nog ute i 3 timmar totalt, inte dåligt den här årstiden! På eftermiddagen fick vi sällskap av Ebba och Emil som går hos Cajja. Barnen hade ju inte träffats på en vecka och Emil blev så glad när han såg oss och kramade Alfons. Gulligt! Barnen lekte och fick verkligen utlopp för all energi i lekparken.


Härligt med geggamoja!

Lukas och Ebba lagar pannkakor.
Alfons kör lite balansgång.
Jag hann även med att göra lite LCHF-müsli. Den här glasburken köpte jag också på Ikea. Ytterligare en punkt i min strävan att bli miljömedveten är att minska på plastbehållare och då ska ju glas vara ett bättre alternativ.


Barnen var jättetrötta på kvällen och stupade i säng. Så söta de är när de sover, våra små pepparkaksgubbar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar