Summa sidvisningar

onsdag 9 mars 2016

Barnmarknad

Vecka 9

Denna måndag var det dags för Alfons andra gympatillfälle på Knatteskutt. Den här gången skulle passet vara inspirerat av basket. De gjorde olika lekar och bollövningar fast i stället för basketbollar användes mindre och mjukare bollar. Alfons var jätteduktig och lyckades t o m sätta den i basketkorgen. De körde även lite hinderbana med bollinslag. Höjdpunkten på passet blev när Knatteskutt kom på besök och gav alla barn gympapåsar och tröjor.


På tisdagen var det äntligen 1 mars och vår enligt almanackan. Dock verkar den metrologiska våren dröja lite till. Killarna och jag var i alla fall ute på baksidan för att spana lite i trädgårdslandet. Det verkar som att skilla är på väg upp och på framsidan har vi fått vår första krokus nu! En av våra grannar var ute och grillade trots att det var ganska kallt och vi blev bjudna på en slags persisk hamburgare som var jättegod!

På onsdagen fick vi äntligen träffa farmor Karin igen som nu kommit hem från sin resa till Kanarieöarna. Hon hade varit sjuk dessförinnan och därför inte hunnit gratulera Lukas när han fyllde år. Nu hade hon med sig varsitt litet godishus till både Alfons och Lukas. Dessa gick också att låsa så det blir perfekt att ta fram så får de låsa upp dem på helgen. Lukas fick i present en hoppboll, ett par röda regnbyxor och en snygg tröja från NovaStar. Farmor stannade en stund och la lite pussel med barnen.


Alfons hade varit lite snörvlig och hostig när han kom hem från Cajja på onsdagen och klagade på ont i halsen. På torsdagen var han i alla fall inte värre utan kunde gå till Cajja. När jag hämtade dem ville de vara ute lite och vi provade att spela lite kubb. Detta var dock inte det enklaste för Lukas ville hela tiden ta kubbarna och slänga iväg dem.


Däremot var Lukas duktig på kvällen och ville hjälpa till att hänga tvätt. Lukas är väldigt intresserad av hushållsarbete. Hoppas att det håller i sig.


På fredagskvällen var det dags att åka och lämna en massa prylar på Eklandaskolans barnmarknad som skulle vara på lördagen. Jag hade verkligen hela bilen full med grejer att sälja. Alfons följde med mig och hjälpte till. Väl där träffade vi Ulle och Elias. Alfons och Elias hade jättekul i leksaksrummet och spanade in en massa grejer som de skulle köpa nästa dag.
Barnen vaknade rätt tidigt på lördagen så vi drog iväg till marknaden redan vid 10. Köpte lite kläder till barnen och de fick även varsitt pussel. Köpte också en trehjuling till Lukas. Efter marknaden passade vi på att leka med Emma, Moa och Lyra i vår lekpark. Provade Lukas trehjuling lite och barnen körde rutschkanerace.


På kvällen åkte vi hem till Tom, Ulle, Elias och Sigge. Jag och Ulle åkte till marknaden och hämtade pengar och överblivna grejer. Jag sålde för 500 kr så det var bra! Sedan åkte vi till en pizzeria och hämtade lite mat som vi tog med hem till dem. Sedan blev det Melodifestivalen och lite glass och kaka till efterrätt. Alfons, Elias och Lukas höll igång hela kvällen medan Sigge gick och la sig.
På söndagen var Alfons väldigt hostig och förkyld så han fick hålla sig inomhus. Vi provade att lägga Askungenpusslet som vi köpt på barnmarknaden och det var väldigt roligt. 150 bitar klarar Alfons med lite hjälp nu.
Ponta fixade en god lunch till oss i form av räkmackor (LCHF-bröd för mig).

På eftermiddagen tog jag och Lukas en promenad till Hemköp. Lukas ville gå nästan hela vägen och tyckte det var jättekul att klampa runt i den här fontänen som var full med smältvatten.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar