Summa sidvisningar

torsdag 31 mars 2016

Påsk

Vecka 12

Den här veckan skulle killarna och jag ha påsklov! Åh, så skönt! Nu var det längesedan man var ledig. Jag jobbade dock på måndagen och farmor Karin fick passa killarna en stund på eftermiddagen. När jag kom hem från jobbet var vi trötta alla tre så det fick bli en liten siesta. Mysigt!


På tisdagen skulle jag och Ponta på ett möte med vår personliga bankman på Nordea. Farmor Karin fick återigen ställa upp som barnvakt. Efter mötet tog jag med killarna till Kaffebubblan. Det var lite nostalgikänsla då vi ofta brukade gå dit när jag var mammaledig. Alfons valde chokladboll och Lukas ville ha en kanelbulle. Själv tog jag en hallontryffel och smoothie.


På onsdagen hade vi bokat in killarna på ett BVC-besök för att de skulle få tredje och sista dosen av Twinrix (vaccination mot hepatit A och B). Även Ponta tog spruta på vårdcentralen (för att visa killarna att det inte var farligt). Lukas var på väldigt gott humör i väntrummet.


För Lukas gick det bra att ta spruta. Han blev ledsen, men det gick fort över. Det var lite värre för Alfons som ju visste vad som väntade. Han hade pratat mycket om sprutan och varit lite orolig för detta. Tyvärr så slutade det med att den andra barnsköterskan fick komma in och hålla i honom så att de inte skulle skada honom med nålen när han slingrade sig. Han blev väldigt ledsen, men lugnade sig efter ett tag och han fick både klistermärken och ett chokladägg i belöning efteråt.

Eftermiddagen gick åt till att baka bröd och packa inför resan till Värmland.

LCHF formbröd, recept på 56kg.
På skärtorsdagen bar det av till Värmland för att fira påsk hos farfar. Vi hade inte varit där sedan november. Vi kom iväg på förmiddagen och det blev ett snabbt stopp i Uddevalla och sedan lunchpaus i Bäckefors. Där finns en trevlig vägkrog där vi åt hamburgare, kycklingsallad och pannkakor. Efter lunchstoppet somnade båda barnen och sov tills vi kom fram. En riktigt smidig resa!

Oj, vad det var kallt och vintrigt i Värmland jämfört med hemma. Där låg fortfarande små snöfläckar och lite is på sjön och inga vårblommor hade slagit ut än. Jag hade glömt jackan hemma, men fick låna en av Gunvor. Vi var i alla fall ute en stund. Sen fick vi vara inne och mysa med katterna.


Findus är en populär kille. Trots att han börjar bli gammal och sliten är han så go och snäll. Lukas kunde faktiskt säga Findus.

På långfredagen var det påskmarknad i Lennartsfors. Det ville vi så klart gå på. Lukas var lite gnällig och fick rida på pappas axlar.


Vi gick och tittade på allt vatten i kanalen.


Det blev också ett besök i smedjan.


Lukas tyckte nog det var roligast när vi gick ner till sjön en stund och kastade stenar i vattnet.



Jag köpte en mössa till Lukas och ett sött förkläde på marknaden.

På eftermiddagen hjälpte killarna farfar att stapla ved.


Vi gjorde också lite påskpyssel.


På kvällen blev det sol så då tog vi en promenad till sjön. Lukas fick prova sin nya mössa.


Sjön låg spegelblank.



Killarna hittade en kanot som var full med vatten. Spännande!


På påskafton ville Alfons åka fyrhjuling så killarna och farfar tog en tur till Näset medan jag tog en promenad.


På eftermiddagen kom Anor och Liv-Una på besök. De hade med sig varsin jättecool bil till barnen. Alfons hade en toppendag då de lekte jättemycket med honom.


Efter en god påskmiddag bestående av lammstek blev det lite påskäggsjakt.


Vi trodde länge att det inte skulle kunna bli någon brasa eftersom det blåste mycket, men det lugnade ner sig framåt kvällen och vi kunde tända på påskbrasan.



På påskdagen tog jag och Lukas en promenad till sjön och tittade på den stora traktorn.


Idag var det ruggigt väder och is vid strandkanten.


Vi åkte hem vid lunchtid och hemresan gick väldigt smidigt. Vi hade med lite matsäck i bilen så vi inte behövde något längre stopp. Inga barn blev åksjuka eller arga så det var en bra hemresa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar