Summa sidvisningar

fredag 8 april 2016

Dinosaurieägget

Vecka 13

Veckan började ju med annandag påsk och det blev en lugn och skön måndag hemma med barnen, men Ponta fick gå till jobbet. Killarna och jag mötte upp Tom, Ulle, Elias och Sigge i roliga lekparken med linbanan och busade ett par timmar på eftermiddagen. När vi kom hem hittade jag inte nycklarna och telefonen hade jag också glömt. Tur att man har goda grannar och att farmor Karin inte bor långt ifrån. Hon fick komma hit med extranyckeln!

På kvällen blev det lite Lusen och Alfons vann stort.


På tisdagen fick barnen gå till Alfons gamla dagmamma Marie och det gick jättebra! Cajja blir nog borta cirka 6 veckor och då ska barnen gå hos Marie och även några dagar hos en annan Marie som bor i Eklanda. När jag hämtade barnen hos Marie ville de fortsätta leka på hennes gård så vi blev kvar en stund. Jag tycker Lukas ser så lång ut när han sitter i babygungan.


Även onsdag och torsdag fick barnen gå hos Marie och det gick hur bra som helst. Lukar verkar också känna sig hemma där nu. Han har bara varit lite lite ledsen just när Pontus har gått, men det har gått över jättefort. På eftermiddagarna har vi bakat och lekt utomhus. Det har blivit både frallor och knäckebröd.

Frallor med russin

Lukas älskar att vattna på plattorna.

Ett bra recept på fröknäcke (med mandelmjöl blir det lchf)
På lördagen var vi bjudna på barnkalas till Lyra som fyllde 3 år! Det var ett jätteroligt kalas med många uppfinningsrika inslag. Det hela började med en klurig skattjakt som bl a innehöll ett experiment. Sedan bar det av ut för lite korvgrillning.


Lukas var mest intresserad av pinnar i trädgården.
Sedan fick vi prova att blåsa jättestora såpbubblor. Lyras pappa Chris var bra på detta, men även jag lyckades få till några jättebubblor.


Sedan blev det tårta och annat gott där inne och lite lek innan kalaset avslutades med fiskdamm.

På söndagen kom mamma och pappa på besök och vi hade bestämt att göra en utflykt till Barnens Miljöark i Mölnlycke. Även Nicklas, Sara och Alice hängde på. Vi hade med fikakorg så vi började med att fika och sedan lekte vi i de roliga lekparkerna och gosade med djuren.

Lukas är väldigt förtjust i mormor just nu och släppte henne inte några längre stunder.



Alice, Alfons och jag gick in och hälsade på fåren Ullis, Ullva och Ullrik.



Ett av fåren var lite nyfiken på min telefon och ville vara med och ta en groupie med oss.


Barnen fick var sitt dinosaurieägg i sina påskägg från mormor och morfar och nu har vi följt ett av dem. Dinosaurieägget skulle ligga i blöt i en vecka för att kläckas och så här gick det till.

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Dag 5

Dag 6

Dag 7

Efter en veckas väntan så kläcktes ägget och en liten triceratops kom ut!


Dinosaurieäggen kan bl a köpas på Hobbex och Cdon (även på Fyndmagasinet i Varberg).

http://www.hobbex.se/sv/artiklar/vaxande-dinosauriagg-stora.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar