Summa sidvisningar

onsdag 13 april 2016

Sjukvecka

Vecka 14

På måndagen skulle Alfons och Lukas gå till en ny dagmamma i Eklanda och det var vi så klart lite spända på hur det skulle gå. Jag har fått låna Puttes bil för att kunna hämta barnen i Eklanda då det är lite för långt att gå när vi ska vidare på gympa sedan. Det hade gått fantastiskt bra hos den nya dagmamman som också heter Marie och jag tyckte också att hon verkade väldigt sympatisk! När jag hämtade barnen tyckte jag dock att Alfons var väldigt rosig om kinderna och blank i ögonen.
När vi kom hem tog jag febern på honom som visade 38,8. Det blev ingen gympa för Alfons trots att han gärna ville gå dit! I stället bäddade jag ner honom i soffan och så kollade vi på Toy Story 3 som Alfons gillar skarpt!

På tisdagen var jag hemma och VAB:ade med Alfons. Det är andra gången någonsin som jag VAB:ar med honom. Han var fortfarande febrig och jättehostig och låg mest i soffan. Lukas däremot var ettrig som vanligt och hade svårt att låta Alfons vara ifred. Det är lite svårt att ha en sjuk och en pigg hemma och försöka räcka till för dem båda. Jag fick gå ut på baksidan och låta Lukas springa av sig. Alfons och jag roade oss med lite pussel.


På onsdagen kunde jag jobba, men jag gick hem tidigare och löste av Pontus. Alfons var fortfarande febrig, men Lukas fick också vara hemma dels för att inte smitta och dels för att han inte känner sig så hemma hos Marie utan Alfons (tror jag). Jag och Lukas busade på framsidan, men Alfons ville inte vara ute så mycket.


På torsdagen var Alfons feberfri, men fortfarande väldigt hostig. Jag gick hem tidigare för att gå med Alfons till vårdcentralen och kolla upp ett misstänkt bråck. Läkaren trodde precis som jag att det var ett bråck, men skulle remittera oss till Barnkirurgen så att de fick kolla upp det vidare. Alfons var jätteduktig hos doktorn och när vi skulle gå ut därifrån öppnade han dörren och ropade ”Nästa!” ut i väntrummet.
På eftermiddagen kom Karin på besök och lekte lite med killarna. Vi spelade lite Bamse-memory. På kvällen var Alfons tillräckligt pigg för att gå en sväng till lekparken och bokbussen.




Vi lånade en film om Pelle Svanslös som vi tittade på sedan.
På fredagen var Alfons så gott som frisk, bara lite hostig. Ponta, Alfons och Lukas fick leka i lekparken med Nicklas och Alice medan jag var på jobbet.
På lördagen hade vi stämt träff med Annelie, Louise, Viktor och Theo på Kaffebubblan för att äta lunch tillsammans. Det var första gången jag var där på helgen och det var väldigt mycket folk! Jag åt en vegetarisk paj som var god och killarna fick korv med bröd. Sedan gick vi vidare till lekparken med linbanan och lekte en stund.




Trots att Alfons verkat frisk på lördagen var han vaken flera timmar på natten sedan och klagade på ont i örat. När morgonen kom hade det gått över så jag vet inte riktigt vad det var. Vi var i alla fall väldigt trötta och sov ända till 9:30. Sedan blev det lite handling på Willys och ÖB. Killarna gillar att handla på ÖB eftersom det finns leksaker där. Det roligaste var dock dessa hundleksaker som de hittade.


På eftermiddagen gick jag en promenad med Alfons, fast Alfons tog sin springcykel. Det blev även grillpremiär på kvällen. Nu är grillsäsongen äntligen här!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar