Summa sidvisningar

fredag 29 april 2016

Spiderman

Vecka 16
På måndagen gick barnen till Marie i Eklanda för andra gången. Även denna gång gick det kanonbra och jag möttes av Spiderman (Alfons) när jag kom och skulle hämta.

Alfons hade varit Spiderman större delen av dagen =). Lukas hade för första gången inte sovit middag hos dagmamman och jag hann inte lägga honom när vi kom hem eftersom Alfons skulle på gympa. Det gick jättebra och Lukas höll sig vaken till kl 22 utan problem. Alfons var på Knatteskutt och idag skulle de testa på parkour. Alfons tyckte det var jätteroligt och de fick bl a köra en hinderbana. Jag och Lukas väntade i omklädningsrummet eftersom det regnade och vi fick fördriva tiden med att titta på Pippi på min telefon. Lukas älskar Pippi just nu och tycker det är väldigt spännande med hästen.
På tisdagen gick killarna till Marie i Bosgården och det gick också jättebra. När jag hämtade dem ville de inte gå hem så vi stannade kvar och lekte på gården. Lukas är just nu inne i en sandlådeperiod. Han är väldigt road av att gräva och göra sandkakor och tårtor.



Efter en stund fick jag med mig barnen hem och vi var inne och pysslade. Vi gjorde hemmagjord müsli som jag tycker är jättegod. Spetsade ett LCHF-recept med lite russin och torkade aprikoser.


På onsdagen blev jag väckt av Pontus kl 7. Jag hade försovit mig! Hade ställt väckarklockan på mobilen, men ljudet var nerskruvat till 0. Men oj, vad effektiv man kan vara på morgonen. Lyckades ändå komma i tid till 7:30!
Killarna gick hos Marie idag och vi stannade kvar och lekte på gården i det fina vädret. Lukas fick inviga sina nya regnbyxor trots att det var sol. De är ju bra att ha som överdragsbyxor.

På torsdagen var vi på bokbussen och lånade lite nytt. Vi hade beställt en film, Pelle Svanslös i Amerikatt, eftersom Alfons är så såld på Pelle Svanslös nu. Efter bokbussen ville killarna stanna i lekparken och då kom Ebba och Emil ut en stund med sin pappa. Barnen ses ju inte så mycket nu när Cajja är sjukskriven och de går hos olika dagmammor (utom på måndagar) så de verkade extra glada att se varandra.
På fredagen var det fint väder så killarna var ute och lekte med Nicklas och Alice när jag var på jobbet. Efter jobbet mötte jag upp dem på Maries gård. Jag tycker Lukas är så cool i sin nya vårjacka och med kepsen bakåfram.

På kvällen skulle Ponta ut på after work med Tom och Nicklas trots att det bara var Tom som hade jobbat. Det blev snarare after pappledigt! Killarna och jag fick vara hemma och mysa och se på Let's dance.

På lördagen gjorde vi en dagstur till Varberg. Det var så länge sedan vi var där nu. Vi började med att äta god lunch hemma hos mamma och pappa. Sedan gick vi ner till torget och köpte glass. Efter det gick vi vidare till Spökparken, men oj vad blåsigt det var i Varberg idag! Vi klarade inte länge innan vi ville gå hem och värma oss. Lukas är väldigt mycket för mormor just nu och det var bara mormor som fick hålla honom i handen och bära honom när vi var ute.


Alfons och jag tog en runda på vinden för att leta efter Ken och Barbie. Vi hittade dem, men tyvärr så var de nakenfisar. Hittade också ett gammalt pussel med Fragglarna och lite annat kul.

På söndagen blev det en fixardag, men vi hann också ut i lekparken en sväng. Alfons och Lukas fick leka med Ebba och Emil. Alfons och Ebba fastnade i ett spindelnät.


På eftermiddagen pusslade jag och Alfons Fragglarna (80 bitar).


Lukas somnade på mig i soffan. Det är så mysigt, precis som när han var en liten bebis.


fredag 22 april 2016

Grävskopor

Vecka 15
Natten till måndagen hade Lukas hostat ganska mycket så jag tyckte att barnen behövde ytterligare en dag hemma. Vår goda granne Ulla-Britt ställde upp och passade killarna en timme när Ponta och jag överlappade. Alfons var nu helt återställd och fick därför gå på gympa på kvällen. Han var så ledsen förra måndagen när han inte fick gå och han var också rädd att Knatteskutt hade varit på besök den gången, men det hade han inte för han kom idag! Vilken tur för Alfons!

Barnen och Knatteskutt hade dans på schemat och det tyckte Alfons var jättekul! Lukas och jag väntade på skolgården under tiden och vi hann göra många jordgubbstårtor i sandlådan med Alfons tränade.

På tisdagen var barnen helt återställda och kunde gå till Marie (Alfons gamla dagmamma). Det gick jättebra och när jag skulle hämta dem ville de först inte gå hem. Vi blev kvar på gården så att Alfons fick leka lite med Yori. Sedan kom Jesper, My och lilla Signe förbi och ville leka med oss. De följde med hem en stund och lekte i trädgården. Barnen lekte jättebra ihop alla 4. Vi gjorde en liten restaurang på baksidan där det bl a serverades pannkakor!
På onsdagen var det min tur att ta över förkylningen som barnen haft. Jag har dock inte varit sjuk sedan i okt så jag får ända säga att jag klarat mig bra i vinter! Kunde i alla fall jobba och barnen var hos Marie. Inte heller idag ville de gå hem så vi lekte lite på gården. Lukas lekte med grävskopan (han älskar verkligen grävskopor.

Alfons är inne på det här med gympa nu och tränade balansen lite på den här gungleksaken.

På torsdagen när vi kom hem hade det kommit ett paket från HM med lite kläder som jag beställt till barnen, bl a en jättesöt pyjamas med djungelboken till Lukas. Den fick han inviga direkt och killarna körde lite pyjamasyoga hemma.

Fredagen blev lite tung på jobbet då jag var riktigt förkyld. Har dock klarat mig från feber och kunnat jobba med lite vilja. Alfons, Lukas och Pontus gick till Mariagården på lite öppen förskola när jag var på jobbet. När jag kom hem gick jag raka vägen till sängen och sov middag med Lukas. Skönt med helg!
Lördagen fick bli en lugn återhämtningsdag för mig. Ponta tog med båda barnen och handlade på förmiddagen. De var även på XXL och köpte en ny cykelhjälm till Lukas då den andra gått sönder. Jag vilade mest hela dagen, men orkade också gå ut lite med barnen. Vi cyklade lite och målade med gatukritor. Alfons ritade en kyckling och en gris.

På söndagen mådde jag mycket bättre. Vi hade bestämt med Nicklas, Sara och Alice att vi skulle gå ner till Mölndals Centrum där det skulle vara hållbarhetsvecka och en stor loppis utanför biblioteket. Tyvärr var vädret inte det mesta med regn och snålblåst och det gjorde kanske att det inte var mycket till loppis. Det enda jag hittade som jag tyckte var värt att köpa var ett sött litet barnparaply som Lukas fick. Vi köpte också lite fika. Lukas var frusen och blev blöt om vantarna och även extraparet vantar blev blöta. Han var ledsen och gnällig mest hela tiden så det var skönt att komma hem och värma sig framåt lunch. Vi gjorde en jättegod kycklingsallad till lunch med bacon och soltorkade tomater.

Sedan fick Lukas gå och lägga sig och sova middag så han blev på bättre humör.

På eftermiddagen blev det bättre väder och vi kunde vara lite i lekparken. Lukas fick syn på en stor grävskopa som stod på gatan och den ville han gärna titta på. Han är helt såld på fordon och grävskopor är nog hans favorit!

onsdag 13 april 2016

Sjukvecka

Vecka 14

På måndagen skulle Alfons och Lukas gå till en ny dagmamma i Eklanda och det var vi så klart lite spända på hur det skulle gå. Jag har fått låna Puttes bil för att kunna hämta barnen i Eklanda då det är lite för långt att gå när vi ska vidare på gympa sedan. Det hade gått fantastiskt bra hos den nya dagmamman som också heter Marie och jag tyckte också att hon verkade väldigt sympatisk! När jag hämtade barnen tyckte jag dock att Alfons var väldigt rosig om kinderna och blank i ögonen.
När vi kom hem tog jag febern på honom som visade 38,8. Det blev ingen gympa för Alfons trots att han gärna ville gå dit! I stället bäddade jag ner honom i soffan och så kollade vi på Toy Story 3 som Alfons gillar skarpt!

På tisdagen var jag hemma och VAB:ade med Alfons. Det är andra gången någonsin som jag VAB:ar med honom. Han var fortfarande febrig och jättehostig och låg mest i soffan. Lukas däremot var ettrig som vanligt och hade svårt att låta Alfons vara ifred. Det är lite svårt att ha en sjuk och en pigg hemma och försöka räcka till för dem båda. Jag fick gå ut på baksidan och låta Lukas springa av sig. Alfons och jag roade oss med lite pussel.


På onsdagen kunde jag jobba, men jag gick hem tidigare och löste av Pontus. Alfons var fortfarande febrig, men Lukas fick också vara hemma dels för att inte smitta och dels för att han inte känner sig så hemma hos Marie utan Alfons (tror jag). Jag och Lukas busade på framsidan, men Alfons ville inte vara ute så mycket.


På torsdagen var Alfons feberfri, men fortfarande väldigt hostig. Jag gick hem tidigare för att gå med Alfons till vårdcentralen och kolla upp ett misstänkt bråck. Läkaren trodde precis som jag att det var ett bråck, men skulle remittera oss till Barnkirurgen så att de fick kolla upp det vidare. Alfons var jätteduktig hos doktorn och när vi skulle gå ut därifrån öppnade han dörren och ropade ”Nästa!” ut i väntrummet.
På eftermiddagen kom Karin på besök och lekte lite med killarna. Vi spelade lite Bamse-memory. På kvällen var Alfons tillräckligt pigg för att gå en sväng till lekparken och bokbussen.




Vi lånade en film om Pelle Svanslös som vi tittade på sedan.
På fredagen var Alfons så gott som frisk, bara lite hostig. Ponta, Alfons och Lukas fick leka i lekparken med Nicklas och Alice medan jag var på jobbet.
På lördagen hade vi stämt träff med Annelie, Louise, Viktor och Theo på Kaffebubblan för att äta lunch tillsammans. Det var första gången jag var där på helgen och det var väldigt mycket folk! Jag åt en vegetarisk paj som var god och killarna fick korv med bröd. Sedan gick vi vidare till lekparken med linbanan och lekte en stund.




Trots att Alfons verkat frisk på lördagen var han vaken flera timmar på natten sedan och klagade på ont i örat. När morgonen kom hade det gått över så jag vet inte riktigt vad det var. Vi var i alla fall väldigt trötta och sov ända till 9:30. Sedan blev det lite handling på Willys och ÖB. Killarna gillar att handla på ÖB eftersom det finns leksaker där. Det roligaste var dock dessa hundleksaker som de hittade.


På eftermiddagen gick jag en promenad med Alfons, fast Alfons tog sin springcykel. Det blev även grillpremiär på kvällen. Nu är grillsäsongen äntligen här!


fredag 8 april 2016

Dinosaurieägget

Vecka 13

Veckan började ju med annandag påsk och det blev en lugn och skön måndag hemma med barnen, men Ponta fick gå till jobbet. Killarna och jag mötte upp Tom, Ulle, Elias och Sigge i roliga lekparken med linbanan och busade ett par timmar på eftermiddagen. När vi kom hem hittade jag inte nycklarna och telefonen hade jag också glömt. Tur att man har goda grannar och att farmor Karin inte bor långt ifrån. Hon fick komma hit med extranyckeln!

På kvällen blev det lite Lusen och Alfons vann stort.


På tisdagen fick barnen gå till Alfons gamla dagmamma Marie och det gick jättebra! Cajja blir nog borta cirka 6 veckor och då ska barnen gå hos Marie och även några dagar hos en annan Marie som bor i Eklanda. När jag hämtade barnen hos Marie ville de fortsätta leka på hennes gård så vi blev kvar en stund. Jag tycker Lukas ser så lång ut när han sitter i babygungan.


Även onsdag och torsdag fick barnen gå hos Marie och det gick hur bra som helst. Lukar verkar också känna sig hemma där nu. Han har bara varit lite lite ledsen just när Pontus har gått, men det har gått över jättefort. På eftermiddagarna har vi bakat och lekt utomhus. Det har blivit både frallor och knäckebröd.

Frallor med russin

Lukas älskar att vattna på plattorna.

Ett bra recept på fröknäcke (med mandelmjöl blir det lchf)
På lördagen var vi bjudna på barnkalas till Lyra som fyllde 3 år! Det var ett jätteroligt kalas med många uppfinningsrika inslag. Det hela började med en klurig skattjakt som bl a innehöll ett experiment. Sedan bar det av ut för lite korvgrillning.


Lukas var mest intresserad av pinnar i trädgården.
Sedan fick vi prova att blåsa jättestora såpbubblor. Lyras pappa Chris var bra på detta, men även jag lyckades få till några jättebubblor.


Sedan blev det tårta och annat gott där inne och lite lek innan kalaset avslutades med fiskdamm.

På söndagen kom mamma och pappa på besök och vi hade bestämt att göra en utflykt till Barnens Miljöark i Mölnlycke. Även Nicklas, Sara och Alice hängde på. Vi hade med fikakorg så vi började med att fika och sedan lekte vi i de roliga lekparkerna och gosade med djuren.

Lukas är väldigt förtjust i mormor just nu och släppte henne inte några längre stunder.



Alice, Alfons och jag gick in och hälsade på fåren Ullis, Ullva och Ullrik.



Ett av fåren var lite nyfiken på min telefon och ville vara med och ta en groupie med oss.


Barnen fick var sitt dinosaurieägg i sina påskägg från mormor och morfar och nu har vi följt ett av dem. Dinosaurieägget skulle ligga i blöt i en vecka för att kläckas och så här gick det till.

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Dag 5

Dag 6

Dag 7

Efter en veckas väntan så kläcktes ägget och en liten triceratops kom ut!


Dinosaurieäggen kan bl a köpas på Hobbex och Cdon (även på Fyndmagasinet i Varberg).

http://www.hobbex.se/sv/artiklar/vaxande-dinosauriagg-stora.html