Summa sidvisningar

måndag 24 januari 2011

Husägarinna

Den 13 december på självaste luciadagen skrev jag och Ponta på kontraktet för huset. Så nu är man husägare! Det känns bra, men det känns ändå ganska avlägset. Vi ska inte flytta in förrän 15 mars. Vi måste ju sälja Pontas lägenhet först och det är bra att ha lite tid på sig. Dagen därpå satte jag upp en ny skylt utanför min dörr på jobbet. Nu står det inte bara läkarsekreterare under mitt namn utan även "husägarinna".

På tisdagen och torsdagen var det styrketräning på Aktiv som gällde.

På torsdagen träffade jag mina klasskompisar Rebecca, Jenny och Malin och lunchade. Alltid trevligt att träffa dem! På torsdagen hade vi även avtackning på jobbet av en kollega som ska sluta. Det serverades väldigt god tårta!

På fredagen var Tårtmagen och Gunvor i stan på besök så vi bestämde oss för att träffas på Picasso och äta middag. Det var jättemysigt på Picasso och verkligen god mat. Jag och Ponta åt rödtunga på planka och Tårtmagen och Gunvor åt en lyxig fisksoppa som jag också blev sugen på att prova någon annan gång när jag går dit.




Efter middagen gick vi på Jul på Liseberg. På en femkampsgren kunde man vinna en jättesöt liten vessla med tomteluva. En sån ville jag gärna ha! Ponta gjorde ett försök och lyckades kasta i tillräckligt många snöbollar i en borg! Men så kom killen fram med en helt annan vinst - en snögubbe! Så besviken jag blev. Jag frågade om det inte fanns någon vessla till mig och som tur var så fanns det en enda kvar! Den fick jag! Den lilla julvesslan är nog mitt sötaste julpynt hemma! Vi gick hem ganska tidigt från Liseberg för Ponta hade värsta skoskaven.






2 turister på Liseberg




På lördagen åkte vi ut till Alelyckan en sväng till Alelyckan och tränade. Torgny hade byggt om några banor så det var lite nytt. Jag gick ett varv som blev riktigt bra, 29!


På söndagen var jag, Ponta, Lolla, Johan och Annelie på Mañana för lite julmys. Vi åt en jättegod tapasmiddag och jag provade pilgrimsmusslor för första gången i mitt liv. Rätt så gott! Vi bytte även julklappar.

söndag 23 januari 2011

Vecka 49

Den här måndagen skulle vi haft APT (möte) på jobbet. Det är helt sjukt, men det har inte varit ett enda APT sedan jag började jobba 1 juni och det ska egentligen vara en gång i månaden. Inte heller detta möte blev av eftersom chefen var sjuk. Det blev i alla fall lite julfika med glögg och lussekatter så det var trevligt ändå.

På tisdagen blev det jobb och styrketräning på Aktiv.

På onsdagen var jag på ett föredrag på jobbet. Det handlade om en av våra läkare som hade varit på Haiti med Läkare utan gränser efter jordbävningen i januari 2010. Det var väldigt spännande att se hur de arbete ett sådant läger och jag hade aldrig kunnat tro att det var så primitivt. Det verkade även vara ganska farligt eftersom det pågick väldigt mycket gängkrig på Haiti och det var nästan lika mycket skottskador som andra skador p g a jordbävningen.

Den här veckan lyckades vi komma överens med säljaren av radhuset som vi varit och tittat på för ett tag sen. Vi hade tittat på radhuset två gånger och kände att vi ville ha det, men vi ville inte lägga så mycket som säljaren satt ut det för. Vi hade lagt ett bud som var 125.000 under utgångsbudet och det hade säljaren sagt blankt nej till. Nu ett par veckor senare hörde han av sig och sa att om vi höjde 10.000 så var huset vårat. Vi tvekade inte utan sa ja direkt! På torsdagen var vi på banken och ordnade upp allting inför köpet.

På torsdagen träffade jag även Jenny, Elena, Rebecca och Malin och åt lunch. Träffade även en gammal klasskompis från gymnasiet som praktiserade som läkarsekreterare hos Jenny och Elena. Det var lite kul att träffa henne igen efter 10 år!

På helgen var det seriespel i Askim. Hela lördagen gick åt till träning med laget. Vi gick fem varv och det blev 27-30-27-27-25, inte sådär jättebra. På kvällen hyrde jag och Ponta ”Bröderna Karlsson” och den var rätt bra och rolig.




På söndagen var det dags för tävlingen. Det gick hyfsat för Gullbergsbro. Vi vann alla matcher utom en – givetvis mot Kungälv. Jag fattar inte varför vi inte kan vinna mot dem. Jag var en av de som spelade dåligt mot Kungälv och bytte ut mig efter halva varvet ungefär. Ingenting stämde det varvet. De tre varv jag kom runt gick jag 25, 29 och 26. Efter den här helgen låg vi trea i stället för tvåa, men vi hade ändå tagit in poäng på ledande Tuve. Både Tuve och Kungälv har 16 poäng och vi har 14. Vi får försöka att spela riktigt bra i Borås i januari och gå upp i ledningen då.

Vecka 48

Den här veckan jobbade jag mina sista två dagar på avdelning 232. Britt-Marie hade varit så gullig och köpt en present till mig som låg och väntade på mitt skrivbord sista dagen. Det var två jättesöta små tomtar som var salt- och pepparkar. Det kändes lite vemodigt att lämna avdelningen, men också kul att komma tillbaks till mina kompisar i paviljongen och där var det verkligen mycket att göra.

Den här veckan blev det två styrketräningspass på Aktiv och en kvällstävling ute i Askim. Det var slutspel den här gången. Jag inledde med två bra varv, 24 och 25, men sista varvet tappade jag allt och gick 30. Det blev bara en femteplats för mig på detta slutspel.

På lördagen var jag och Pontus ute på en shoppingrunda på Frölunda Torg. Vi hann också med lite träning i Askim. Gick två varv som blev 26 och 26. På kvällen var det dags för det årliga glöggpartyt hos Annelie. Det var första gången som Pontus har kunnat följa med på glöggpartyt så det var trevligt. Vi fick prova flera olika glöggar och den godaste tyckte jag var en vit glögg. Det serverades även många goda kakor.

Även söndagen var jag och Ponta ute på shoppingtur. Den här gången blev det Freeport. Jag köpte en julklapp till mig själv, ett par jättesnygga vinterkängor från Cat. På kvällen åkte vi hem till Annelie och åt thaimat och såg på ”derbyt” mellan HV71 och Frölunda. Matchen gick precis som den skulle nämligen HV-vinst!

torsdag 6 januari 2011

Tourtävling i Askim

Vecka 47

Den här veckan började bra med jobb, massage och sedan middag hos Karin. Charlotta, Hanna och lille Elias var där på besök så det blev mycket lek och bus. Elias verkar vara en ovanligt glad liten bebis.

På tisdagen var det jobb och sedan styrketräning hos sjukgymnasten.

På onsdagen var det kvällstävling i Askim och den här gången gick det lite bättre. Jag gick 23, 27 och 27 på varven. Det räckte till en fjärdeplats, men tyvärr var det bara tre priser. Det kändes ändå bra inför helgens tourtävling.

På torsdagen hade jag bokat in ett besök på vårdcentralen för mina otroligt jobbiga sömnproblem. Jag har bytt vårdcentral till Krokslätts och den här verkade rätt så bra. Tyckte i alla fall att läkaren jag fick träffa var bra. Vi bestämde att jag skulle prova en sömntablett några dagar för att komma ur den onda cirkeln. Jag skulle också komma tillbaka en annan dag och lämna blodprover. På torsdagen hade jag bestämt lunch med Elena och Jenny, men det var bara Elena som kunde. Det var i alla fall kul att träffa henne för det var längesen. Hon berättade tyvärr att hon skulle sluta på Mölndal och flytta till Sahlgrenska i stället. Efter jobbet var jag och tränade styrketräning hos sjukgymnasten.

På fredagen var det återigen middag hos Karin. Charlotta och barnen hade visst varit där hela veckan. Det var lika trevligt och gott den här gången.

Hela lördagen ägnades åt träning i Askimshallen. Spelet kändes rätt så bra och varven blev 23, 26, 27 och 27.

På söndagen var det så dags för touren. Jag var riktigt laddad och började med ett kanonvarv, 23! Trodde inte mina ögon när jag tittade på resultatlistan och såg att jag ledde med 5 slag! Den som låg tvåa var Pontus. Andra varvet däremot stämde inte mycket och det blev ett 30-varv. Efter det så ledde Pontus, 1 slag före mig. Tredje varvet gick jag 25 och gick upp i ledningen igen, 2 slag före Pontus. Sista varvet blev aldrig spännande för Pontus började dåligt och tappade direkt. Jag gick 25 och vann tävlingen. Pontus kom tvåa, 5 slag efter mig. Det var en bra dag för familjen! Nu har jag vunnit båda tourtävlingarna som har varit inomhus, så jag är klar för final utan att behöva spela tredje tourtävlingen i Borås i januari. Kanske kommer jag att spela den ändå eftersom jag gillar den anläggningen. Jag och Pontus var sega efter tävlingen så det blev ingen segermiddag på Amazing Thai, men vi sparade prispengarna för att ta den en annan dag.

Hustitt och julfest

Vecka 46

Den här veckan gick bättre på jobbet, ingen sjukfrånvaro. Jag har börjat gilla att vara på avdelningen nu när jag snart ska sluta där. Tycker arbetsuppgifterna är roligare och lite mer varierade. Däremot kan det vara lite stressigt ibland, men i gengäld så har man ibland lugna dagar så det är ju både positivt och negativt. I december ska jag ner till paviljongen igen och skriva för mottagningen. På måndagen denna vecka var jag och Ponta och tittade på ett hus i Solängen, Mölndal. Det var ett pyttelitet radhus som var en bostadsrätt. Egentligen var den lite för dyr, men eftersom den hade legat ute länge tänkte vi att vi kanske kunde lägga ett skambud. Huset var fint, men trappan var sliten och det behövde tapetseras om. Vi vill ju gärna bo i området, men det känns osäkert om säljaren skulle acceptera något lägre än utgångsbudet.

På onsdagen var det kvällstävling i Askim och det gick riktigt dåligt för mig: 29-29-33.

På torsdagen var jag på ett jättelångt och tråkigt möte på jobbet som handlade om utveckling av ELVIS. Efter jobbet var jag och tränade på sjukgymnastiken.

På fredagen hade vi lite julfest på golfen. Vi började med att invigningsspela på de nya mosbanorna som står färdiga nu. Det var rätt kallt så vi spelade bara 6 banor, men det var kul att testa på dem. Sedan hade vi beställt jättegod mat från en cateringfilma så det blev middag och därefter en frågesportstävling.


Linda, Reine och jag står och väntar på att gå ut och spela


Minigolfspel i 0-gradigt väder


På lördagen var jag och Ponta och tränade i Askimshallen. Det gick hyfsat för mig. Gick tre varv som blev 27, 26 och 24.

På söndagen hade vi ringt till mäklaren och bett att få titta på huset en gång till eftersom det varit så mörkt första gången vi var där. Det kunde vara bra att se det i dagsljus tänkte vi. Vi kände båda två att vi gillade huset och kommer nog att lägga ett bud på det.