Summa sidvisningar

fredag 25 februari 2011

Lägenheten såld

Vecka 3


Jag hade varit vaken så gott som hela söndagsnatten och haft ont i magen, illamående och ont i halsen så jag ringde och sjukanmälde mig på måndagen. Tycker alltid att det är lika jobbigt, men jag mådde verkligen inte bra. Hade även lite feber så det kändes okej att stanna hemma. Mådde illa hela dagen och åt nästan ingenting. Det jobbiga var att vi skulle ha en extravisning av lägenheten på kvällen när jag mådde så dåligt. När Ponta kom hem från jobbet fick han fixa det mesta i lägenheten och så åkte vi iväg till Maxi och handlade när visningen var. Fick vänta en stund i bilen sedan medan kunden var där.


Var sjuk även på tisdagen, men började må lite bättre och kunde börja äta igen. På två dagars sjukdom hade jag tappat 1,5 kg. Inget ont som inte har något gott med sig! På kvällen var det återigen visning. Tror det kom 3 eller 4 personer. Jag gick till Pontas jobb och läste tidningar under tiden lägenheten var upptagen.

På onsdagen mådde jag bättre så det blev till att jobba igen. Den här dagen drog budgivningen igång så man var lite spänd på hur det skulle gå. Vi hade satt ut lägenheten för 995000, så man blev väldigt glad när det första budet landade på 1100000. Det var tydligen en som inte hade råd med mer så hon gick ut stenhårt direkt. Efter det höjde de med 10000 varje gång tror jag och budgivningen slutade sedan på 1160000. Det var vi väldigt nöjda med. Nu kändes det som om man kunde pusta ut och vi kommer inte att behöva låna mer än cirka 1100000 till huset.


Redan på t
orsdagen var Ponta iväg och skrev kontrakt med köparen. Det visade sig vara den killen som kom ensam på måndagen för att titta på lägenheten som till slut blev högstbjudande, så det kändes bra att vi tog en extravisning där trots att jag var sjuk.


På fredagen var jag på Aktiv och fick lite massage efter jobbet, väldigt skönt. Den här massören är så himla bra och tar i så det knakar och knastrar. Härligt!


På lördagen åkte jag och Ponta till Varberg för att fira hans födelsedag. Visserligen fyllde han år på söndagen, men det är ju lite roligare att fira på en lördag. På väg till Varberg så stannade vi i Freeport. Ponta fick välja en present i sin favoritbutik J Lindeberg. Han valde en skjorta och ett bälte. För att det skulle bli rättvist var jag ju tvungen att köpa något till mig själv också och det blev ett par nya jeans från Acne. Man känner sig alltid så tjock när man ska köpa byxor och speciellt jeans. Nu var det ett bra tag sen jag köpte jeans och det visade sig att jag hade 29 i midjan, vilket var den största storleken de hade på Acne så nu får jag inte bli större om jag ska kunna fortsätta ha de snygga jeansen. Väl framme i Varberg gick vi ut på restaurang för att fira Ponta. Det blev mammas och pappas stamställe Zorba.


På söndagen var jag och Ponta ute på en shoppingrunda. Vi var både i Nordstan och på Frölunda Torg. Ponta köpte jeans eftersom han fått presentkort på JC när han fyllde år.

Tourtävling i Borås och visning

Vecka 2


Min andra vecka på avdelningen gick också bra. Började komma in ganska bra i avdelningsarbetet och lärde mig mer och mer. Planen är att jag efter tre veckor på den här avdelningen ska flytta till avd 233 där jag sedan ska vara ett tag framöver. Då ska jag få gå bredvid i tre veckor där och lära mig hur de jobbar där. Nu är jag bara stand in för en kollega som går en körkortskurs på tre veckor.
På tisdagen var jag och tränade på Aktiv.
På onsdagen jag med på kvällstävling i Askim, första tävlingen där efter juluppehållet. Det gick sådär: 28-26-26.
På torsdagen skulle jag luncha med Jenny och Rebecca, men Rebecca hade glömt av det så det blev bara jag och Jenny. Lite synd, för detta var Rebeccas sista vecka på Mölndal. Sedan är vi bara tre från klassen igen; jag, Jenny och Malin. Men vi får hålla ihop vi som är kvar.

På fredagen hade man ju sett fram emot lite fredagsmys, men kvällen blev allt annat än lugn. Vi skulle ha visning av lägenheten på söndagen, men vi skulle också iväg till Borås över helgen och tävla så det gällde att göra i ordning lägenheten redan på fredagen. Det blev storstädning och ytterligare lite rensning och bära ner saker i källaren. Men lägenheten såg väldigt fin ut när vi var klara.

På lördagen bar det av till Borås efter en sista finputsning av lägenheten. Man kommer alltid på något som man behöver fixa in i det sista. Träningen gick återigen galant i Borås. Mina varv blev 35, 28, 31 och 29. Kan också tillägga att det första varvet körde jag när jag kom direkt från bilen utan att ha slagit ett enda träningsslag före. Så var väldigt nöjd med träningen och kände att jag hade en god vinstchans. Vi åkte hem till Mölndal igen på kvällen men skulle sova hos Karin för att inte stöka till hemma. Vi lagade middag och hade lite lördagsmys med Fångarna på fortet och godis. När jag skulle gå och lägga mig mådde jag lite illa och hade ont i magen. Somnade inte förrän långt in på småtimmarna.
Var skittrött när vi skulle gå upp och åka iväg till Borås. Trots sömnbristen gick tävlingen galant. Mina varv blev 31, 31 och 30. Väldigt jämnt och bra spel! Tyvärr så räckte det inte ända fram. Jag slutade på andra plats, 2 slag efter Bengt som vann. Dock ledde jag ett litet tag sista varvet men slog bort mig lite på bana 16 som är min akilleshäl i Borås. Var ändå nöjd med spelet. När vi kom hem var visningen över och det hade varit 6 personer där och tittat tror jag.
Här kommer lite bilder på lägenheten:



Ny avdelning

Vecka 1

Efter ett skönt jullov var det så dags att sätta igång och jobba igen. Jag skulle börja på en ny avdelning, 232. Det är en avdelning som bara gör planerade protesoperationer, men nu var det kaos på Ortopeden (i och med halkan) så det gjordes allt ganska många akuta operationer också. Som tur var så skulle jag jobba tillsammans med annan sekreterare, Lotta, och jag hade varit på avdelningen några dagar när jag var praktikant så det var inte helt nytt för mig. Det var faktiskt ganska kul att prova något nytt. Tycker det är mycket roligare att vara på avdelning än på mottagningen för det är större variation på arbetsuppgifterna. Efter min första dag på avdelningen var jag iväg på Aktiv och tränade sjukgymnastik.

Veckan flöt på bra på avdelningen. På onsdagen träffade jag mina klasskompisar, Rebecca och Malin, och lunchade ihop med dem. Det var trevligt. Var även en sväng på sjukhusets gym efter jobbet och körde lite styrketräning. Tänkte försöka skära ner på sjukgymnastik och mer gå över till att träna själv, för jag är så trött på att släpa min väska dit varje gång och så är det jobbigt att jag måste dit direkt efter jobbet och ibland måste gå tidigare.

Torsdagen var röd dag så det blev lite mjukstart för mig första veckan. Skönt! Jag passade på att träffa Annelie och Louise. Vi var hemma hos Annelie och fikade. Det blev också en sväng på gymet denna dag och lite konditionsträning.

På fredagen var det tyvärr ingen klämdag, utan jobb för min del.

På lördagen åkte jag, Ponta och Luggen till Borås för att träna lite på banorna inför touren nästa helg. Jag älskar verkligen Borås innehall. De banorna passar mig som handen i handsken. Träningen gick jättebra! Vi gick fyra varv och det blev 30, 30, 29 och 31. Känns väldigt bra inför tävlingen!

På söndagen blev det bio igen. Jag och Ponta gick och såg Svinalängorna. Den var väldigt bra, men lite sorglig, en 4 i betyg.

fredag 18 februari 2011

Nyår

Vecka 52

Ponta jobbade på måndagen, medan jag pysslade lite i lägenheten. När han kom hem höll vi på ända fram till kvällen med att röja, städa och finjustera. Vi bar ner hur mycket prylar som helst i källaren. Det var riktigt slitigt, men till slut kände vi oss riktigt nöjda med hur lägenheten såg ut.

På tisdagen kom fotografen och tog bilderna. Hon var jättetrevlig och verkade duktig. Jag och Ponta fick flytta runt en del saker som vi inte hade orkat bära ner. På kvällen var jag och Ponta på bio med Louise och Johan. Vi såg "4 år till" med Björn Kjellman och den var oväntat bra och roligt. Den kan jag rekommendera. En 4-poängare.

På onsdagen var det dags att ge sig ut på vägarna igen. Den här gången styrde vi kosan mot Värmland och Lennartsfors. Som vanligt så här års kom vi upp till snöigt, kallt och vackert vinter-Värmland.

Nu följde ett par lata semesterdagar i Värmland. Det blev dock lite fysiskt aktivitet i form av sparkåkning.


Inför nyårsaftonens supé hade jag och Ponta blivit tilldelade att göra förrätten. Vi hade köpt med oss frysta humrar, men vi hade ingen aning om att vi själva skulle tillaga dem. Efter Gunvor och Tårtmagen fått boken "Halv 8 hos mig" i julklapp så valde vi ett hummerrecept därifrån. Det blev ugnsgratinerad hummer med en stuvning av bl a champinjoner och så gjorde jag avokadoceviche till. Förrätten blev väldigt god! En tabbe som jag gjorde var när jag hackade chili till förrätten innan jag hade satt på mig linserna inför kvällens supé. Det var helt jävla omöjligt att få i linserna för chilin satt kvar på fingrarna hur mycket jag än tvättade händerna och det var som att få syra i ögonen. Så jag fick bli glasögonorm för kvällen.


Kvällens huvudrätt: Kalkon med hasselbackspotatis

Till efterrätt blev det fruktsallad och glass. Efter att maten var avklarad följde en rad olika spel vilket var kul. Vi avslutade med det sedvanliga tärningsspelet. Ponta och jag hade lite otur för under kvällens lopp fick vi vin spillt på oss två gånger. Det var dock inte vi själva som spillde. Spelen avslutades precis i tid för att skåla in 12-slaget med skumpa och raketer.

Vi beslutade oss för att åka hem på nyårsdagen. Jag hade då jätteont i magen och bilresan hem var en ren plåga. Sen blev det bingen resten av dagen.

På söndagen mådde jag bra igen så då blev det ytterligare ett biobesök, bara jag och Ponta den här gången. Vi såg "Himlen är oskyldigt blå" och den var rätt så bra, 3-4 någonting i betyg.

Jul

Vecka 51

Min sista arbetsvecka innan jul blev inte speciellt jobbig eftersom jag bara jobbade måndag-tisdag. Sedan hade jag tagit ut mina sista semesterdagar. På måndagen var jag också och tränade på Aktiv för sista gången innan jul.

På tisdagen åkte jag till Alelyckan för att vara med på den traditionella julskinketävlingen. Jag har lyckats väldigt bra de senaste åren och tagit hem ett antal julskinkor, men i år var det stopp för det. Nu spelade jag i och för sig i A-klassen, men mitt dåliga spel hade inte räckt för att ta hem någon julskinka i B heller, 36-37 blev det. Nu sätter jag inte min fot i Alelyckan på ett bra tag.

På min första semesterdag blev det till att både baka lussekatter och göra pepparkaksdeg.
Jag tog också en vända i Mölndals centrum för att shoppa något fint att ha på mig på julafton, men det var omöjligt att hitta något. Utbudet av butiker är ju inte det bästa, det finns ju bara Kapp Ahl, Lindex och ett par andra affärer. På kvällen åkte i alla fall jag och Ponta och handlade på 421 och då lyckades jag hitta en liten svart på Cubus. Köpte också ett långt halsband som passade bra till klänningen.

På torsdagen blev det pepparkaksbak så det stod härliga till! Det är allt lite segt att baka pepparkakor, men de blev sååå goda! Ponta jobbade, så vi åkte inte till Varberg förrän på kvällen. Jag hade sett fram emot en god sallad från Stantons i Varberg, men de hade naturligtvis stängt så här nära inpå julen. (Varberg är staden som alltid sover). Det fick bli Campino i stället. De hade också rätt så god sallad. Som traditionen bjuder blev det uppesittarkväll med Bingolotto spel och som traditionen också bjuder så var det ingen i familjen Ström/Svensson som vann någonting. Helt jävla omöjligt att vinna på Bingolotto!

Julaftonen blev traditionell och jättemysig med bara familjen. Det blev en härlig strandpromenad på förmiddagen och sedan gick vi hem och gjorde oss i ordning.
Tyvärr var jag inte alls snygg i min lilla svarta som hade passat så bra i butiken. Jag såg okej ut i spegeln men på alla kort var jag blekfet. Surt! Fotogenisk är man då rakt inte!
Julbordet blev i alla fall jättegott!
Sedan blev det Kalle Anka och annat tills Putte och Margita kom på kvällen.
Det blev som vanligt julklappsutdelning på kvällen och jag fick flera fina saker, bl a pengar av mamma och pappa som jag och Ponta skulle ha till utemöbler när vi flyttar. Fick även en fin tröja av mor och far. Av Pontus fick jag bl a första säsongen av Solsidan. På kvällen blev det diverse olika spel, bl a den traditionella Julgurkan.



Julen 2010 kom finalen att stå emellan pappa och Ponta.


Till slut blev det pappa som gick segrande ur striden.


Som vanligt när pappa vinner något spel blev han väldigt glad!

Ponta och jag stannade kvar i Varberg på juldagen och gick och såg Änglagård - Tredje gången gillt på bio. Det var en helt okej film, dock inte i klass med första Änglagård, men det hade man ju heller inte väntat sig. Fick i alla fall lite sommarkänsla och filmen var en typisk 3:a. På kvällen blev det återigen brädspel. Spelade bl a ett nostalgispel som heter Retro och jag och mamma vann!

På söndagen styrde jag och Pontus kosan hemåt ganska tidigt för vi behövde börja röja i lägenheten inför fotograferingen som skulle ske på tisdagen. Det var verkligen tur att vi började röja redan på söndagen för det tog mycket längre tid än beräknat.