Summa sidvisningar

onsdag 31 augusti 2011

Weekend i Tranås

Vecka 34


Denna veckan började med en riktigt chockstart. På måndagen var det utvecklingsdag för hela Ortopeden och jag var den enda sekreteraren som skulle vara kvar på jobbet. Jag hade skrivhjälp av några på andra kliniker, men det var väldigt svårt för de var inte vana vid ortopedi och behövde också en hel del vägledning. Var helt slut efter denna dag.



På tisdagen kom min kollega tillbaka efter semestern så nu behöver jag inte vara själv längre. Skönt! På kvällen hade jag bestämt mig för att återuppta simning på Åbybadet igen (de har haft stängt under sommaren). Det visade sig inte vara någon bra idé. Jag fick värsta halsbrännan och var nära att spy flera gånger. Det var inte lätt med bröstsim. Ryggsim gick lite bättre, men eftersom halva bassängen var avstängd för simträning var det alldeles för mycket folk för att det skulle kännas avslappnat med ryggsim. Jag ska nog ge simningen en chans till, men då ska jag inte gå dit på en tisdag utan någon lite lugnare dag och så ska jag satsa mer på ryggsim.

På torsdagen åkte jag och Ponta till Tapetgalleriet på Hisingen för att hitta Nalle Puh-tapeter till barnrummet. Jag hade ringt dit tidigare i veckan för det var det enda tapetstället i Göteborg som hade något med Nalle Puh. Det var verkligen bra service på Tapetgalleriet. Vi höll på i säkert en timme att vela fram och och tillbaka. Till slut blev det i stället för Puh gråblå tapeter och en bård med Bambi och Stampe. Det kommer nog att bli jättefint i barnrummet!



På fredagen slutade jag lite tidigare för skulle ge oss iväg till Tranås för en helg med släkten. Resan dit gick rätt smidigt förutom att jag hade lite ont i ryggen. Att sitta still i bilen är det värsta för min rygg. Vi hade bokat rum på Statshotellet tillsammans med mamma och pappa medan Putte och Margita bodde på Badhotellet som låg precis intill. På kvällen var vi bjudna till min faster Inger och farbror Stig som jag inte träffat på många år. Det var roligt att träffa dem igen efter så lång tid och det var också ett riktigt kanonväder så vi kunde sitta utomhus hela kvällen. Kom inte i säng förrän halv ett på natten vilket är väldigt sent för mig.



På faster och farbrors veranda



Jag sov väldigt bra på hotellet, men var ändå trött när Ponta väckte mig på lördagen. Vi åt en god hotellfrukost innan vi åkte för att hämta mormor och åka ner till hamnen. Där sammanstrålade vi med min morbror, moster och mina kusiner. Mormor bjöd oss allihop på en båttur på sjön med den gamla ångbåten Boxholm II. Det var kanonväder även denna dag så det var riktigt härligt att vara ute på sjön. I båtturen ingick också lunch på ett pensionat där vi stannade till.

Mormor, jag och Margita på ångbåten



Morbror Dick, kusin Gustav och kusin Johan


Båten

Efter båtturen som tog 3-4 timmar gick vi en sväng på stan. Jag och Ponta gick in i en barnklädesaffär för att köpa ett par byxor till bebisen och jag hittade ett par grå mysbyxor av märket Alfons. Dem var jag ju bara tvungen att köpa! Sedan gick vi tillbaka till hotellet och sov en stund.

På kvällen var vi bjudna till Dick och Maggan (morbror och moster) på grillning. Det var fantastisk god mat och det var så roligt att umgås med kusiner och övriga släktingar. Vi har fått lite bättre kontakt det senaste året och det är kul! Vi bestämde även att Dick och Maggan skulle komma ner till min 30-årsdag.


Maggan, pappa och Gustav


Pappa, Margita, Putte och Ponta


På söndagen blev det ytterligare en god hotellfrukost innan det var dags att åka hem. Hade ganska ont i ryggen hela hemresan som tog ungefär 2,5 timme. Detta blir dock bättre så fort jag kommer ur bilen och kan röra mig lite mer. På eftermiddagen fick jag åka ut till Tapetgalleriet igen för vi hade mätt fel på husritningen och köpt en bård för lite. Som tur var hade de kvar en bård trots att den var på rea. Jag åkte också en sväng till Plantagen för att köpa lite höstblommor till trädgården. Det är så fullt i landet nu när mina grönsaksodlingar börjat vissna. Tyvärr hade de inte så mycket höstblommor ännu, men jag köpte ljung och en blå blomma som hette gentiana. Sedan åkte jag hem och slet upp alla grönsaker och planterade mina nya blommor. Så nu är det i alla fall fint i en del av trädgårdslandet. Är dock sugen på att plantera lite mer nytt, men det är ju ganska dyrt med blommor och sånt.


Ljung och gentiana



Graviditetsstatus:


Nu har jag gått in i vecka 32. Nu ska bebisen väga ungefär 2 kg. Under veckan har jag haft ont i ryggen en del och även lite halsbränna. Annars går det fint med graviditeten. Nästa besök hos barnmorskan blir på tisdag. Då ska jag fråga om bebisen har fixerat sig. Än så länge har jag gått upp 9,5 kg.







tisdag 23 augusti 2011

Förbereder för bebis ankomst

Vecka 33




Detta var sista veckan som jag var själv på jobbet och det gick faktiskt väldigt bra eftersom det var relativt lugnt på avdelningen.

På tisdagen var jag och Ponta på besök hos barnmorskan. Hon mätte storleken på magen som följde tillväxtkurvan fint, d v s normalstor bebis! Vi kollade även mitt blodtryck och blodsocker som båda var bra. Vi anmälde oss till en föräldrakurs för de som ska ha barn i november eftersom det var fullt i oktober, så det drar nog inte igång än på ett tag.

På onsdagen var jag och klippte mig på Studio H. Hade tänkt fylla i slingorna också, men sedan tyckte jag inte utväxten var så farligt så jag bestämde mig för att vänta några veckor med det.

På fredagen var det dags för det sista kioskpasset på golfen för i sommar. För en gångs skull regnade det så jag trodde vi skulle slippa åka dit, men framåt eftermiddagen slutade det regna så vi fick ta det i alla fall. Det var inte så många som kom och spelade så vi var hemma ganska tidigt, vid halv tio ungefär.

På lördagen vaknade vi jättetidigt så vi åkte ut några ärenden på förmiddagen. Bl a så var vi på Colorama och tittade på tapeter till barnrummet. Vi har tänkt måla om i trappan och hallen på övervåningen innan bebisen kommer och då vore det smidigt att tapetsera om i barnrummet på samma gång (vi ska hyra in ett proffs). Det svåra var att hitta några tapeter som var könsneutrala. Vi lyckades inte heller bestämma någon färg till trappan/hallen, men vi kom i alla fall överens om någon ljus nyans, kanske vaniljvitt.

På eftermiddagen hade vi bjudit hem mamma och pappa på grill. Vädret var rätt fint så vi kunde sitta i trädgården. Vi grillade fläskytterfilé och halloumi, jättegott! Sedan åkte vi till golfen och spelade en runda på äventyrsgolfen. Jag spelade bra i början och ledde partiet, men på slutet gick Ponta om som vanligt. Pappa var farligt nära ett tag, bara 2 slag efter men till slut vann jag över honom med god marginal. Ponta vann på 43 och sedan kom jag på 47 som kanske är mitt personbästa. Har inte riktigt koll. Efter golfen åkte vi hem till oss och åt dessert.


Ponta och mamma väntar på dessert

Jag hade gjort mockapannacotta. Det var första gången jag gjorde pannacotta och den blev jättegod! Var dessutom väldigt enkel att göra. Pannacottan toppades med blåbär och röda vinbär.

Mockapannacotta



På kvällen hyrde vi Irene Huss "Det lömska nätet" och hade lite filmmys. Det var en av de bästa Irene Huss-filmerna tycker jag, väldigt spännande.




På söndagen var jag helt sjukt trött. Har haft några sådana dagar under graviditeten. Tror det är bebisen som suger musten ur mig. Sov cirka 10 timmar på natten från elva till nio. Sedan gick jag upp och åt frukost och efter det sov jag säkert två timmar till. Var ändå trött när jag skulle gå upp för andra gången. Vi åkte ut till Hisingen och gick på Biltema och kollade på en cykel till mig. De hade en cykel som verkade bra, men vi kom fram till att däck och slangar är väldigt billigt så det kanske är smartare att laga den gamla cykeln ändå. Annars hade jag tänkt önska mig en ny cykel när jag fyller år. Sedan åkte vi till Mr Johansson och åt en rejäl lunch. Det var exakt samma mat som förra gången och jag åt mig proppmätt. Kände mig lite piggare efter denna måltid så vi åkte till IKEA för att handla lite till bebisen. Det blev en ljusblå spjälsäng och ett vitt bastant skötbord. Vi tänkte köpa täcke också, men tydligen ska man inte ha det till små bebisar så vi väntade med detta.







Graviditetsstatus:
Nu har jag gått in i vecka 31. Nu kan bebisen ha fixerat sig, så det ska jag fråga barnmorskan nästa gång vi ska dit. Det blir för övrigt i vecka 32. Den senaste veckan har jag haft en del ont i ryggen och även ganska ont i revbenen. Det märks att det börjar bli trångt där inne! Än så länge har jag gått upp 9 kg.



Magen ser jättestor ut på den här bilden, men jag lutar mig nog lite bakåt.

måndag 15 augusti 2011

Bebisgos och kräftskiva

Vecka 32





Nu är det 1 vecka kvar som jag ska vara själv på avdelningen, men den här veckan blev också hyfsat lugn på jobbet. Skönt! Nästa vecka kommer chefen tillbaka efter semestern och då hoppas jag att hon lägger ut ett jobb som har tänkt söka. Det är på den andra traumaavdelningen där jag jobbade okt-nov 2010 när den läkarsekreteraren var mammaledig. Det vore så skönt om jag kunde få det jobbet så jag vet att jag har något att komma tillbaka till efter min mammaledighet.


På måndagen denna vecka åkte jag och Ponta och hälsade på Louise, Johan och Viktor. Annelie var också med. Louise hade fyllt 30 för några dagar sedan så jag hade med mig en present, en stor godisskål full med godis. Vi fick jättegod fika med rabarberpaj och vaniljsås. Det var så mysigt att gosa lite bebis med Viktor också! Han är väldigt snäll och blir inte ledsen när han ska sitta hos andra än föräldrarna. Ponta fick också "träna" lite på att gosa bebis. Nu längtar jag ännu mer efter min lille Alfons!





På måndagskvällen fick jag sedan jätteont i magen på en fläck till höger om naveln. Det onda höll i sig hela natten så jag somnade inte förrän framåt 5 på morgonen. Jag fick ringa och sjukanmäla mig på jobbet. Jag var lite orolig att det var något med bebisen så jag googlade lite och kom fram till att det nog var ligamenten som gjorde ont, men jag ska fråga barnmorskan nästa gång. Frampå dagen övergick det i alla fall till "vanligt magont".


När jag vaknade nästa dag var smärtan helt borta så jag kunde gå till jobbet igen. Som tur var så hade det varit lugnt på tisdagen så det gjorde inte så mycket att jag varit hemma. Jag har alltid så dåligt samvete när man är sjuk. Resten av veckan gick det bra att jobba förutom att jag hade ont i ryggen. Jag försökte stå och jobba så mycket det gick för då gör det inte lika ont som när jag sitter.





På fredagen slutade jag lite tidigare för jag och Ponta skulle åka till Värmland över helgen. Vi åkte från Mölndal 15:50, men det hade hänt en olycka innan Kungälv så det var fruktansvärda bilköer. Det tog oss 1,5 timme att köra till Kungälv. Sedan lossade det. Vi var dock inte framme förrän vid 20-tiden och resan brukar i vanliga fall ta knappt 3 timmar. Inte hann vi besöka godisfabriken på vägen heller för de hade hunnit stänga innan vi kom fram. När vi kom fram till Lennartsfors hade Tårtmagen maten färdig så vi åt lite grillat och prinsesstårta till efterrätt. Gott! Sedan däckade vi ganska tidigt efter den långa bilresan.


På lördagen blev det riktigt fint väder och vi gav oss ut i svampskogen. Vi hittade en hel del kantareller, men efter ett tag blev jag så fruktansvärt trött så vi fick gå hem. Det märks att graviditeten börjar ta ut sin rätt nu. Man har inte så mycket ork som annars. Dessutom var jag så rädd att ramla när vi gick i skogen så jag fick gå väldigt lugnt och försiktigt. På eftermiddagen tog vi en tur till och hittade mer svamp och däremellan låg jag i solstolen med Jessica Anderssons bok "När kalla nätter jagar mig med minnen av hur det var" som jag sträckläste.








Katten Findus "hjälpte till" att plocka svamp

På kvällen var det dags för kräftskiva hos Östen och Britta. Brittas släktingar Mia och Anders var också där. De var i Pontus ålder och bodde i Göteborg så vi hade en del gemensamt och det var kul att träffa lite nya människor. Det blev en trevlig kväll med mycket god mat.

Jag, Mia och Anders



Vackra efterrättsskålar med fruktsallad


Britta och Östen köpte förra året en labradortik som heter Astra. Hon var rätt busig som valp, men nu hade hon lugnat sig och var jättegosig.


Sötaste Astra


När vi vaknade på söndagen var det halvkasst väder, men vi gav oss ut på en kort svamptur i alla fall. Sedan började det regna ordentligt så vi packade in oss i bilen och åkte hemåt. När vi kom hem vägde vi svampen och det blev nästan 5 kg. Sedan kom det tråkiga - rensningen. Som tur var kom Karin förbi och hjälpte oss rensa. På kvällen spelade vi Bingolotto för jag var lite sugen på att testa nu när de har kortat ner programmet och bytt programledare. Vi hade tur för jag vann 100 kr och Ponta vann 200. Nya Bingolotto verkar bra!



Graviditetsstatus: Nu har jag gått in i vecka 30. Bebisen är fortfarande väldigt livlig och det sägs att om bebisen är aktiv i magen så kommer den vara det sedan också, så det blir nog en busig unge! Nu börjar det bli ganska jobbigt med ryggvärken och jag har även börjat få halsbränna vilket inte är så trevligt. Tur att det inte är såååå långt kvar nu. Nästa besök hos barnmorskan blir på tisdag. Än så länge har jag gått upp 8,5 kg.































onsdag 10 augusti 2011

Filmhelg

Vecka 31



Andra veckan på jobbet blev mycket lugnare för mig. Jag hade väntat mig ett litet helvete på avdelningen tills Linda kom tillbaka, men nästan hela vecka 31 blev relativt lugn. Skönt!





På måndagen började den stora rean på Jysk. Jag och Ponta hade spanat in en däckstol som vi ville ha, men när vi kom till Jysk i Sisjön hittade vi i stället en lite stabilare och något dyrare modell. Tyvärr så hade de bara 1 stol kvar i Sisjön, men de trodde att de kanske hade fler i Kållered. Vi åkte dit och det visade sig att de hade 2 stolar, men den ena var ett visningsexemplar som var mycket slitet. Vi köpte i alla fall den ena stolen och 2 blåa tjocka dynor. Sen fick vi åka tillbaka till Sisjön och köpa den andra stolen. Som tur var hade ingen hunnit köpa den medan vi var i Kållered! På kvällen monterade vi solstolarna och det gick utan problem så nu kan vi sola hur mycket vi vill.


Resten av veckan hände inte speciellt mycket utöver jobbet. På fredagen laddade vi upp för dåligt väder, köpte godis och hyrde 2 filmer på Hemmakväll. Den ena var en dansk film med Tuva Novotny som hette "Med stängda ögon". Den var hyfsad, men lite konstig. Den andra filmen har vi inte sett ännu för man fick ha filmerna i en hel vecka.








När vi vaknade på lördagen regnade det. Vi som hade tänkt åka till Tuve och spela golf! Vi åt frukost och gick sen och la oss och sov lite till. När vi vaknade för andra gången hade det blivit riktigt fint väder så vi gav oss iväg till Tuve. Tänkte träna lite inför Tuve-cupen och det gick rätt så bra med tanke på att jag inte spelat filt sedan i april-maj någon gång. Jag gick ett varv som blev 37, men tror jag kan gå ganska mycket lägre för jag gjorde ett par dumma missar. Efter golfträningen passade vi på att äta på restaurangen Mr Johansson när vi ändå var på Hisingen. Vi har ätit där en gång innan, men det var en vardag och på helgen var det ännu bättre. För 159 kr fick man äta hur mycket man ville från buffén som bestod av thaimat, mongolisk mat, svensk husmanskost, sushi och glassbuffé. Jag åt både sushi (vegetarisk), oxfilégryta, ugnsbakad lax, pannkakor, sallad och glass. Det slank även ner en friterad banan till efterrätt. Efteråt var vi proppmätta och fick åka hem och vila. På kvällen hyrde vi en film i den vanliga videobutiken på Jungfruplatsen. Det blev "The karate kid" som vi tänkt se länge. Jag har inte sett den gamla Karate kid, men jag tyckte filmen var rätt så bra och Will Smiths son var så cool i huvudrollen.




På söndagen kom mamma och pappa upp till Göteborg. Vi gick på bio och såg Kronjuvelerna. Denna film var lite annorlunda kan man säga. Den var lite mystisk och gränsade många gånger mellan saga och verklighet. Den var dock väldigt fint gjord och lite intressant sådär. Det som störde mig var dock att filmen skulle utspela sig förr i tiden (kanske på 50-talet), men vissa detaljer hade de missat så det var nutid, t ex en ambulans och vissa klädesplagg som såg moderna ut. Sånt stör mig mycket när det gäller film. Allt som allt så får den en 3:a i betyg, en stark 3:a. Efter bion gick vi ut och fikade på Le pain francais. Det hade öppnat en ny sådan nära Biopalatset.




Alicia Wikander i Kronjuvelerna - en ny favoritskådis för mig




Graviditetsstatus: Nu är jag i vecka 29. Den här veckan har det börjat bli riktigt jobbigt för jag fått väldigt ont i ryggen. Det är som värst när jag sitter ner vilket jag gör mycket på jobbet. Börjar bli orolig att jag inte ska klara att jobba så länge som jag har tänkt, t o m 7 oktober. När jag precis hade blivit gravid skulle jag gått på datortomografi för att undersöka en kota i ryggen som sett "konstig" ut på röntgen, men detta går ju inte när man är gravid. Efter förlossningen får jag ta kontakt med Ortopedhuset igen så att jag får reda ut vad detta beror på. Den läkaren jag hade då sa att detta kunde bli värre under graviditeten eftersom jag blir tyngre och så och nu verkar det ha kommit =(. För övrigt mår jag bra i alla fall. Nu ska barnet väga ungefär 1,4 kg och det står att pojkar väger mer än flickor. Det blir spännande nästa gången hos barnmorskan att se hur jag ligger på kurvan. Ligger jag i överkant så kanske det tyder på att det är en Alfons =). Än så länge har jag gått upp 7,5 kg. Nästa besök hos barnmorskan blir i vecka 30.





Så här stor har magen blivit nu

måndag 1 augusti 2011

Tillbaka till jobbet

Vecka 30



Så var semestern redan slut och det var dags att börja jobba igen. Första dagen på jobbet blev som väntat ett helvete. Jag sov 0 timmar natten mellan söndag och måndag för jag bara låg och vred mig och undrade vad klockan var. Så typiskt mig. Mådde dåligt och var vansinnigt trött hela måndagen och det var hur mycket som helst att göra på avdelningen. Jag släpade mig igenom dagen i alla fall och sov lite när jag kom hem från jobbet.



Resten av arbetsveckan gick mycket bättre. Jag kom fort in i rutinerna (både sovrutinerna och jobbrutinerna) och det var ju roligt att träffa kollegorna igen. Det var rätt mycket att göra på avdelningen hela veckan utom fredagen som blev lugn. Jag ska vara ensam på avdelningen i totalt 4 veckor innan min kollega Linda kommer tillbaka. Då tror jag att det kommer att bli bättre och lite lugnare.



På torsdagen skulle jag och Ponta ha kiosken på golfen. Det var kanonväder och jag hade bestämt med Louise, Annelie, Johan och Viktor att de skulle komma dit och spela lite golf. Eftersom jag och Ponta var tvungna att passa kiosken så spelade vi ihop på rundan. Han spelade de 9 första och jag de 9 sista. Tillsammans gick vi 48. Det var så längesen jag spelade golf nu, men än så länge är magen inte i vägen så det gick bra. Lille Viktor fick hänga på Louises mage när hon spelade och det tyckte han var roligt! Efter rundan fikade vi lite och sedan åkte de hem. Det blev en lång kväll för mig och Ponta för folk strömmade till hela tiden och ville spela. Vi satte faktiskt försäljningsrekord med över 20.000 i intäkter den dagen vilket var lite kul. Var dock inte hemma förrän 23.15 så det blev till att stupa i säng direkt.



På fredagen var det också fint väder och vi hade bjudit hem Annelie på lite grillning. Vi grillade fläskkarré och halloumi, jättegott! Det var så varmt så vi kunde sitta ute i trädgården ända tills myggen började komma vid 22.30.



Efter den första arbetsveckan var det fantastiskt skönt att få sova ut ordentligt. Vaknade vid 9-tiden till soligt väder och vi bestämde oss för att åka en sväng till golfen. Jag hade fått lite smak på att spela igen så vi gick ett MOS-varv, men jag är för dålig på det. Kom runt på 49 slag. Det var i alla fall kul att spela lite. Jag är så sugen på att spela någon golftävling nu så jag tror jag ska anmäla mig till Tuve-cupen som är sista helgen i augusti. Då ska vi visserligen till Tranås fredag-lördag, men tävlingen är bara på söndagen så jag kan ju träna på banorna någon annan dag och bara åka dit och tävla sedan. Det ska bli kul!


På lördagseftermiddagen kom mamma, pappa och mormor på besök eftersom mormor var på ferie i Varberg. Hon hade aldrig varit hos oss i huset så hon tyckte det var kul att se hur vi bodde. Vi åkte in till stan och åt middag på Picasso. Jag tog fiskplanka som var jättegod. Efteråt åkte vi till Gullbergsbro och visade golfbanan. Sedan åkte vi hem till oss för husesyn och efterrätt. Jag hade gjort en äppelkaka som vi åt ute i trädgården trots att det var fruktansvärt varmt på baksidan. Mormor hade köpt en inflyttningspresent till oss, en jättefin blå skål från Kostaboda Mine-serien som jag älskar.







På söndagen fyllde Putte 25 år så vi åkte ner till Varberg för att gå på kalas. På vägen ner stannade vi i Kungsbacka och gick in på Jysk. Vi var på jakt efter två däckstolar eller badenbadenstolar. Hittade en däckstol med skön dyna som inte var särskilt dyr, men sedan upptäckte vi att de skulle börja med rea nästa dag och då skulle priset gå ner ytterligare så vi beslöt oss för att vänta. Kalaset blev jättetrevligt med massor med goda kakor.




Tre generationer (snart fyra!)


Födelsedagsbarnet och kakfatet





Graviditetsstatus: Nu är jag i vecka 28. Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Jag tycker inte att jag har några större besvär av graviditeten förutom att jag börjar känna mig stor och klumpig. Än så länge har jag gått upp 7 kg. Nästa besök hos barnmorskan blir i vecka 30.