Summa sidvisningar

torsdag 27 oktober 2011

Övertid

Vecka 43

Den här veckan började med ett besök hos barnmorskan Therese på måndagen. Hon kollade blodtrycket, kände och lyssnade på bebisen och mätte magen. Allting verkade vara i sin ordning. Jag fick tillåtelse att sluta med järntabletterna eftersom jag får så ont i magen av dem. Ska i stället testa med blutsaft och se om det går bättre. Annars får jag helt enkelt äta mycket järnrik mat.

På tisdagen hade jag bokat tid hos Hanna på Studio H. Jag tänkte att det är bäst att fixa håret nu innan bebisen kommer. Det kanske inte blir så lätt att gå ifrån och göra sådana saker sedan. Jag klippte mig och fyllde i slingorna och det blev jättefint. Hanna var jätteorolig att vattnet skulle gå när jag satt med blekmedlet i, men det gick bra!

På tisdagsnatten hade jag förvärkar nästan hela natten och sov inte mycket alls. Jättejobbigt! Hade även ont på förmiddagen. Jag provade att lägga mig i ett bad och det hjälpte lite grann. Sedan började det gå över framåt eftermiddagen. Jag var helt slut hela dagen och var bara hemma och tog det lugnt. På kvällen tittade vi på en av filmerna som vi hade hyrt, Cornelis. Den var ganska bra, men jag gillar inte riktigt Cornelis efter det här. Han var inte en sådan trevlig person som jag trodde, men jag visste nog inte så mycket om honom innan. Tycker i alla fall om hans musik och här är en av mina favoriter:

På torsdagen mådde jag bättre igen. Passade på att städa lite hemma och gå två små promenader. Orkar inte gå så långt, men man kan ju gå flera gånger så man får röra på sig lite. På kvällen avverkade vi den sista av hyrfilmerna, "Kärlek på menyn". Det var en typisk amerikansk romantisk historia med Catherine Z Jones där man kunde räkna ut hur hela filmen skulle gå. Trots det var den helt okej att se, lite feelgood sådär.

Till slut var vi då framme vid beräknat datum på lördagen, 29 oktober! Bebben verkade dock ha glömt vilken dag det var för ingen förlossning gick igång. Jag och Ponta åkte ner till Gullbergsbro en sväng eftersom det var arbetsdag. Jag kunde inte hjälpa till med någonting för det var bara tungt arbete, men det var trevligt att träffa lite klubbkompisar. Det roligaste var att jag äntligen fick träffa Lindas och Lars hundvalp Milou, en liten jack russel-kille som var helt underbar och full av energi!

Efter golfen åkte vi in till Bergakungen för att se på Tintin-filmen i 3D. Jag har aldrig tittat på eller läst om Tintin som barn så jag hade inga förväntningar alls på filmen. Den visade sig dock vara riktigt bra, full med äventyr från början till slut och den lilla hunden var så rolig. Jag kommer definitivt att se resterande Tintin-filmer!

Pontus & Tintin - lika som bär (i alla fall frisyren)




Graviditetsstatus:
Nu går jag tyvärr in i vecka 41 som jag hade hoppats slippa. Den här veckan har varit lite kämpig med förvärkar och så, men det är väl i alla fall ett tecken på att något är på gång. Hittills har jag gått upp 12,5 kg.

Vecka 41

fredag 21 oktober 2011

Bunkring mm

Vecka 42

Första veckan hemma. Så himla skönt! Jag vaknade tidigt på måndagsmorgonen och regnet bara öste ner. Då kändes det bra att inte behöva ta på sig regnställ och cykla till jobbet! Måndagen gick i stället åt till att baka kärleksmums och ta en linskontroll hos optikern. Jag hade fått lite sämre syn sedan förra gången, men optikern sa att det kunde bero på graviditeten och vissa hormoner. Vi får väl se om det har rättat till sig igen om ett halvår. Jag fick i alla fall starkare linser på båda ögonen så nu ska jag väl se bra.

Tisdagen började riktigt bra med att chefen ringde och berättade att jag fått fast jobb nu! Trots att det är anställningsstopp hade hon lyckats få igenom att jag skulle tillsvidareanställas fr o m 1 november. Så jävla gött! På eftermiddagen följde jag med Louise och Viktor på babysim i Åby. Det verkade riktigt mysigt med babysim och alla bebbarna var så söta! Jag tror att jag ska anmäla mig till det när jag får barn. Efter babysimmet åkte vi hem till mig och fikade kärleksmums och sedan tog vi en sväng på Frölunda Torg. Efter det var Viktor helt slut och behövde åka hem och sova.

Fullt fokus på bollen!

På onsdagen var det dags för lite bakning igen. Bunkringen är igång! Den här gången hade jag bestämt mig för att göra hallongrottor. Trots att det är en klassiker hade jag aldrig bakat sådana innan. De blev inte riktigt så som hallongrottor brukar vara, men ändå goda. På kvällen kom Tårtmagen och Gunvor förbi på en snabbfika på väg hem från Tyskland. Det var kul att träffa dem och visa hur långt vi har kommit med huset sedan förra gången de var här (i början på sommaren tror jag).

På torsdagen fixade jag lite med gardiner. Jag la upp gardinerna i sovrummet som varit för långa på ena sidan. Sånt är så himla tråkigt, men det blev i alla fall riktigt bra. Jag bytte också gardiner i köket, men blev inte riktigt nöjd. Får nog leta efter en snyggare gardin där. Tycker gardiner och sånt är så himla svårt eftersom de flesta gardiner som finns är fula. På eftermiddagen skulle jag gå till jobbet och skriva på kontraktet och lämna till chefen. Jag passade på att ta en fika med sekreterarna i paviljongen och gick även och hälsade på Linda, Lotta och Sofia. Det var roligt att träffa alla igen trots att jag inte varit ifrån dem mer än en vecka.

På fredagen bakade jag chokladmuffins.


Sedan får det nog vara färdigbunkrat för frysen börjar bli full och jag har bakat det mesta som jag kan komma på. Det enda jag skulle behöva komplettera med är i så fall frallor eller något. På kvällen skulle vi ha lite fredagsmys så vi åkte för att hyra en film. Hittade ingen som vi riktigt ville se så vi hyrde i stället fem lite äldre filmer för hundra spänn i en vecka. Fredagens film blev Skotten i Knutby som tyvärr visade sig vara riktigt dålig.

På lördagen blev det återigen film, men den här gången på bio. (Kanske sista biobesöket innan bebben?). Vi hade tänkt gå på "En enkel till Antibe" på Biopalatset, men det var omöjligt att få en parkering i närheten av bion. Vi åkte i stället till Bergakungen och gick på Svensson Svensson-filmen som började 50 minuter senare. Den var helt okej. På bion såg jag att Twilight-filmen skulle ha premiär i november. Om jag går över tiden kanske jag hinner se den på bio, annars får jag väl köpa den sedan.

På söndagen hade vi inget särskilt att göra så vi åkte ner till Varberg en sväng för att hämta skötväskan som äntligen hade kommit. Den hade vi beställt när vi köpte vagnen, men av någon anledning hade den inte kommit med när vagnen levererades. Vi passade också på att ta en fika och en promenad med mor och far eftersom det var fint väder. På kvällen blev det Bingolotto. Ponta drog in en hundrakronorsvinst, så nästa gång spelar vi också gratis. Sedan såg vi en av filmerna vi hyrt, Babylonsjukan. Den var hyfsad.

Graviditetsstatus:
Nu går jag in i vecka 40 så det är fritt fram för den lille att komma ut när han nu känner för det. Jag tycker det börjar bli lite jobbigt att vara gravid nu. Jag sover sämre och har haft en del ont i magen och förvärkar. Tur att jag är hemma från jobbet nu och att det inte är så lång tid kvar. Den här veckan har jag varit duktig och tagit järntabletterna, men jag blir helt sjukt förstoppad av dem så jag tror jag lägger ner det igen. Den här veckan har jag gått upp det kilot jag gick ner ett tag så är återigen uppe på en viktökning på 12 kg.

Vecka 40

måndag 17 oktober 2011

Sista arbetsveckan

Vecka 41

Min sista arbetsvecka! Den här veckan skulle jag bara jobba halvtid vilket är skönt! Dock märker jag att man hinner väldigt mycket mindre på jobbet på 4 timmar än 8. På måndagen hade vi som vanligt möte med avdelningssekreterarna och även chefen var med. Jag passade på att bjuda dem på fika eftersom det var min sista vecka. De fick kanelbullar och det verkade alla bli väldigt glada för! Jag har fortfarande inte fått något säkert besked från chefen angående min anställning. Enligt henne så kan jag vara lugn, men jag vet att muntliga avtal inte gäller på samma sätt. Jag vill ha det på papper!

På kvällen var jag på förlossningsinfo på Mölndals Sjukhus. Barnmorskan som höll i det var jättebra tyckte jag och man kände sig mycket säkrare efter den timmen med information. Det var mest praktiskt information om hela vårdförloppet på Mölndal. Jag hoppas verkligen att jag får föda där och inte behöver åka till Östra (eller i värsta fall Varberg). Tydligen har de 9 förlossningssalar på Mölndal så jag hoppas att det ska räcka.

På tisdagen var det sista gången på föräldrautbildningen. Den här gången handlade det nästan bara om amning och lite annat när man kommer hem med bebisen. Jag har över huvud taget inte tänkt särskilt mycket på detta eftersom förlossningen hela tiden har varit målet. Jag känner mig inte orolig över huvud taget för tiden efter BB för om jag klarar att få ut bebisen så klarar jag nog vad som helst sedan. Min barnmorska Therese som håller i kursen tyckte sig se på mig att jag snart skulle föda. Hon trodde inte ens att jag skulle komma på min tid till henne på fredag eftersom jag då borde ha fött redan. Jag undrar vad hon fick det ifrån. Jag tror inte man kan se det på någon på utsidan.

På onsdagen hade jag riktigt ont i magen på förmiddagen. Det var väldigt jobbigt eftersom vi skulle ha APT (stormöte) på jobbet nästan hela förmiddagen. Det blev dock lite bättre framåt lunch så jag kunde vara kvar på jobbet. Efter jobbet bakade jag muffins med choklad och röda vinbär som jag skulle bjuda sekreterarna i paviljongen på nästa dag. Jag hade bestämt med Annelie att vi skulle ta en fika på Frölunda Torg, men eftersom jag haft så ont i magen under dagen fick hon komma hit på en fika i stället.

På torsdagen mådde jag bra igen. På förmiddagen gick jag till paviljongen och bjöd sekreterarna där på fika vilket var uppskattat. Efter jobbet stannade jag kvar och lunchade med Malin en sista gång. Efter jobbet stod bakning på schemat igen. Personalen på avdelningen behövde ju också bli bjudna på något! Den här gången provade jag att baka kärleksmums. Konstigt nog har jag aldrig bakat det förut trots att jag tycker det är jättegott.

På fredagen skulle jag till barnmorskan igen. Hon var förvånad att se mig eftersom hon trodde att jag redan hade fött. Jag fick ta blodtryck som var bra (117/72) och urinprov som också var bra. Däremot var mitt Hb i lägsta laget (117). Jag måste helt enkelt börja skärpa mig med järntabletterna som jag inte har tagit många gånger trots att jag borde ha tagit 1 om dagen sedan vecka 20. Bebben hade vuxit sedan förra gången trots att jag gått ner något i vikt. Hans hjärtljud lät också bra så han verkar må bra där inne. Eftersom jag hade tid hos barnmorskan på förmiddagen skulle jag jobba eftermiddag i stället. När jag kom till jobbet kom alla avdelningssekreterarna och överraskade mig med en jättefin blombukett. Jag blev jätteglad!


På eftermiddagen bjöd jag avdelningens personal på kärleksmums. Det tog ganska lång tid att avsluta allting jag hållit på med på jobbet, packa ihop alla mina saker och säga hej då till alla. Det känns väldigt konstigt att jag inte ska komma tillbaka på ett bra tag. Jag kommer nog att sakna jobbet lite och framförallt mina goa arbetskamrater. Vi har så mycket roligt ihop. Men jag får gå dit och hälsa på dem sedan och visa upp bebben.

Som tur var kom Ponta och hämtade mig efter jobbet för jag hade jättemycket saker som jag skulle ha med hem. Vi åkte en sväng till IKEA och började med att ta en fika. Sedan shoppade vi 2 kuddar som vi behöver ha ifall vi får nattgäster, en tavellist som vi har tänkt sätta upp i trappan, några fina ljus och en jättefin stor tavla som jag hade spanat in. Jag hade tänkt att den skulle passa perfekt i vårt sovrum och det gjorde den också!

Helgen blev ovanligt lugn. Ponta var på konferens hela lördagen så jag passade på att vila och så bakade jag en äppelpaj. På söndagen kom mamma och pappa på en snabbfika. Mamma hade med sig lite babykläder som jag haft när jag var liten. Där fanns en del gulliga stickade kläder som jag ska tvätta och använda till bebben.

Graviditetsstatus: Nu har jag gått in i vecka 39. Den här veckan har jag haft lite förvärkar och ont i magen, annars har det varit bra. Jag har gått ner något i vikt, men enligt barnmorskan är detta normalt. Hittills är min viktuppgång 11 kg. Förra veckan smög det sig in ett litet fel på bloggen. Jag hade lagt upp fel magbild som egentligen var för vecka 37 så här kommer den rätta magbilden för vecka 38 samt bild för vecka 39.

Vecka 38


Vecka 39

måndag 10 oktober 2011

Minigolf och ännu ett kalas

Vecka 40

Detta skulle egentligen bli min sista arbetsvecka, men eftersom jag känt mig ganska pigg det sista och jag har räknat på hur knapert det kommer att bli med föräldraledighet så frågade jag chefen om jag fick köra en vecka till, fast gå ner på heltid och det gick bra. Så detta blev min näst sista arbetsvecka. Jag tycker det har gått väldigt bra att jobba, men det ska ändå bli skönt att börja varva ner nästa vecka för jag märker att jag blir tröttare och tröttare nu. Jag har ännu inte fått något fast jobb, men chefen säger att det är på gång. Vågar dock inte tro det förrän jag har det på papper!

På tisdagen var det andra gången på föräldrautbildningen. Min barnmorska som håller i kursen var hemma för vård av barn så det var en annan, lite yngre, barnmorska som höll i det. Jag tyckte hon också var rätt så bra. Den här gången gick de igenom lite mer om förlossningen och man fick titta på en förlossningsfilm. Jag hade gärna velat ha lite mer information och se förloppet från ett tidigare stadium för när det började var kvinnorna i filmen redan inne på förlossningen. Jag känner mig lite mindre orolig för förlossningen efter den här genomgången. Jag tror bara jag ska ha med mig Pontus dit (inte mamma som jag tänkte tidigare). Hon får i stället vara stand by ifall jag känner att jag behöver även henne. Annars så tror jag att jag och Ponta klarar det själva (med hjälp av en och annan barnmorska!).

På lördagen tog jag och Ponta en tur till Askimshallen för jag var såå sugen på att spela lite minigolf. De hade gjort om några banor sedan förra säsongen och jag tyckte att det var till det bättre. Nu hade jag inte spelat minigolf på cirka 1 månad och EB hade jag inte spelat sedan i juni så jag kände mig en aning ringrostig. Däremot var det inga problem rent fysiskt att spela. Det finns ju bangolfare som har större mage än jag och kan spela, hehe. Vi tränade igenom banorna och gick sedan 2 varv som blev 27 och 31 för mig. Inte så bra, men det var i alla fall kul att spela lite.

På söndagen åkte vi ner till Varberg över dagen för att fira mamma som skulle fylla år veckan därpå. Det bjöds bl a på prinsesstårta. Mums! Mamma fick av mig ett whiskeyglas till en serie glas jag har köpt till dem så nu har de 6 st. Hon fick också ulltofflor som jag köpt på Årjängs marknad och de passade som tur var.

Graviditetsstatus:
Nu har jag gått in i vecka 38. Den här veckan har det gått bra, men jag har börjat sova lite sämre nu vilket verkar vara normalt. (Allt verkar förresten vara normalt när man är gravid, så jag vet inte varför man ens ska fråga barnmorskan något). Ryggen verkar konstigt nog ha blivit bättre nu. Hittills har jag gått upp 12 kg.

Vecka 38

onsdag 5 oktober 2011

30-årsfest

Vecka 39

Hösten är i min familj full med födelsedagar och på onsdagen 28 september var det pappas tur. Ponta och jag åkte ner till Varberg efter jobbet för lite lugnt firande med bara familjen. (Annat blir det nog nästa år när han fyller 60). Det bjöds på frallor och jättegod hallontårta. Pappa fick av mig ett whiskeyglas, ett speciellt från Orrefors med en vit "bubbla" i botten, samt ett sällskapsspel som vi snart får prova. I vår familj spelas det en hel del spel och det kan vara kul med något nytt ibland!

På fredagen var det dags för ett besök hos barnmorskan Therese. Tyvärr kunde inte Ponta följa med den här gången eftersom han blev tvungen att jobba tidigt, så jag fick gå själv. Jag fick lämna urinprov och ta blodtrycket. Blodtrycket var lite högre än förra gången, men ändå bra 123/70. Therese mätte också magen och lyssnade på lillens hjärta och allting var bra. Han följer sin tillväxtkurva fint och ligger lite över medel.
På lördagen skulle mitt 30-årskalas gå av stapeln. Vi höll på hela dagen och förbereda kalaset. Redan på fredagen hade Ponta varit i Mölnlycke och hämtat cateringmaten som vi hade beställt och jag hade bakat en marängbotten till en Pavlovatårta. Vi började med att åka ut och handla på lördagen. Åkte även till Plantagen för jag ville byta ut blommorna på framsidan. Gjorde ett fint arrangemang med ljung och silverek. Det fanns inte så mycket annat att välja på, men det blev ganska färgglatt ändå tack vare den blåa ljungen (som nog är ganska så fejk).

Sedan gjorde jag tårtor. Det blev en Pavlovatårta med kiwi och blåbär samt en vanlig tårta med jordgubbar och blåbär.


Eftermiddagen gick åt till att städa och duka. Klockan fem började kalaset och då var det precis att vi var klara. Vi började med att servera champagne och tilltugg. Sedan hade jag och Ponta gjort en frågesport som skulle gå i tre ronder över kvällen och detta var väldigt populärt. Vi hade delat in dem i lag och försökt göra det så jämnt som möjligt. Det roliga var att pappa/mormor fick se sig besegrade av Putte/Maggan. Alltid skönt när inte pappa vinner en tävling! Cateringmaten var jättegod och det var så skönt att slippa laga maten själv. Tårtorna blev också väldigt uppskattade. Det blev en lång och trevlig kväll. I födelsedagspresenter fick jag ett jättefint tårtfat i glas, en silverring, pengar, några böcker och inramade foton samt fina ljus från Dimoda. Det blev en lång och trevlig kväll!


På söndagen var jag och Ponta jättetrötta. Det blev för en gångs skull en riktig slappardag. Det enda vi gjorde var att röja upp lite efter kalaset och fixa lite i trädgården. Annars blev det ryggläge framför teven. Ganska skönt! På kvällen gav vi oss på Bingolotto igen och det blev en liten vinst på 100 kr!
Graviditetsstatus:
Nu har jag gått in i vecka 37. Nu ska bebben väga cirka 3 kg. Det känns konstigt att tänka på att jag har en färdig bebbe i magen nu. Den här veckan kände jag av förvärkar i måndags kväll. Det gjorde faktiskt ganska ont, men det är väl inget mot vad som komma skall. Förutom detta så har det gått bra. Än så länge har jag gått upp 11 kg. På tisdag blir det föräldrautbildning igen och då ska de berätta mer om själva förlossningen.