Summa sidvisningar

måndag 27 februari 2012

Alfons har barnvakt

Vecka 5

På måndagen skulle Ponta på ett möte på golfen så jag och Alfons bestämde oss för att följa med och vara lite sociala. Alfons var dock ganska skrikig och jobbig hela kvällen så det blev lite jobbigt att bära omkring på honom så länge. Nu börjar man märka en viss skillnad på olika skrik. Alfons har ett ganska argt och hysteriskt skrik när han dessutom spänner hela kroppen och gärna borrar in sig mot bröstet när man bär honom. Vi trodde länge att han hade ont i magen när han skrek på det viset, men nu har vi kommit fram till att han behöver sova när han låter så. Då är han jättetrött, men kämpar verkligen emot John Blund in i det sista. Men om man då lyckas få honom lugn så somnar han jättefort. Man lär sig hela tiden att förstå vår lille skrutt bättre och bättre.
Här följer ett litet videoklipp på en morgontrött kille:




Den här veckan var ganska lugn och vi gjorde inte särskilt mycket. På fredagen skulle jag på efterkontroll på MVC. Allting var bra, men jag hade lite högre blodtryck än förut 130/80, men det var ändå okej, sa barnmorskan. Efteråt åkte vi ut en sväng till Henrik, Catharina och Viktor. Vi hade planerat att gå en långpromenad på isen för Viktor ville visa sina nya skidor, men det var uppåt 10 minusgrader så Alfons fick stanna inne med mig och Catharina. Ponta fick däremot följa med och titta på den lille skidåkaren. (Den lille tuffingen åkte typ 2 meter, sen fick Ponta bära skidorna resten av vägen, haha). Vi stannade på middag som bestod av en väldigt god kinesisk måltid med sidfläsk. Mums!



På lördagen var det återigen dags att smörja kråset på Mr Johansson, den här gången tillsammans med Annelie, Louise och Lill-Viktor. Vi börjar bli stammisar på Mr Johansson nu. Siktar på att gå dit en gång i veckan ;)



På söndagen hade Alfons barnvakt för första gången då jag och Ponta skulle åka en sväng till Ullared. Mamma, pappa och Putte passade honom i 3,5 timme och det gick jättebra. Jag var dock lite stressad eftersom det var längre kö än vi hade väntat oss på Ullared så det tog lite tid i kassan. Vi köpte mest kläder till Alfons och förbrukningsvaror som vi brukar i Ullared. Det känns skönt att veta att man kan lämna Alfons till mamma och pappa i fortsättningen och att det inte är några problem.



fredag 24 februari 2012

Nya småkusiner

Vecka 4

Veckan började med Pontas födelsedag den 23 januari. Födelsedagen firades tillsammans med Karin på den nyöppnade restaurangen Mr Johansson på Mölndalsvägen. Det var jättegod mat och restaurangen var mycket fräschare än den på Hisingen som vi har ätit på tidigare. Personalen var också mycket trevlig. Kan varmt rekommendera denna restaurang!




På kvällen kalasade vi på denna goda tårta som jag aldrig ätit förut. Chokladtårta med hasselnötter och äppelmos. Mums!


Denna dag blev inte bara Pontas födelsedag utan Alfons fick också två söta småkusiner då Magdas tvillingar Alma och Ivar kom till världen! Välkomna till världen små kusiner!







På tisdagen var det dags för ett besök hos Kelley på BVC. Den här gången hade vi inte varit där på 2 veckor. Alfons hade gått upp från 5,4 kg till 5,8 kg. Förra gången hade de inte mätt honom, men han var nu 60 cm lång. På 3 veckor hade han vuxit 2 cm. Alfons ligger lite över kurvan på vikten och medel på längd och huvudmått.

På onsdagen var vi uppe en sväng på Ortopeden och hälsade på. Sedan var det ganska lugnt resten av veckan. På helgen var det seriespel i Askimshallen så då åkte vi dit och tittade på lite. Några av våra norska vänner var där och det var extra kul att visa Alfons för dem.

På söndagen kom mamma och pappa och hälsade på. Vi gick på Mr Johansson och det var lika gott som i måndags om inte godare för på helgen har de även glassbuffé.

Här är en bild på Alfons när han ligger i sin egen säng och kikar på sin mobil som han fick i julklapp.







Han har än så länge aldrig sovit i denna säng, men han tycker om att ligga där och "leka" ibland. På nätterna sover han fortfarande i vår säng. Det känns ganska svårt (närapå omöjligt) att få honom att sova i egen säng. Vi har gjort några klena försök, men det har inte gått särskilt bra eftersom han vaknar så fort man lägger ner honom i hans egen säng. Helst vill han ligga som klistrad mot mig. Dock var det någon på mitt jobb som sa att det inte är så konstigt för alla djur ligger ju nära sina mammor och sover så det är ju ganska naturligt för en människobebis att ligga så. När man tänker så känns det ju egentligen ganska rätt att ha barnet intill sig när man sover. Framtiden får väl utvisa hur det kommer att gå med detta.

lördag 11 februari 2012

Nya prylar

Vecka 3



Veckan började dåligt med en förkylning. Jag tycker att enda gången det är jobbigt att ha barn är när man själv mår dåligt och bara vill ligga och vila. Då är det lite tufft att behöva ta hand om en annan person, annars är det bara roligt. Ponta tog med sig Alfons till Karin på förmiddagarna så att jag fick vila så det gick bra. Blev heller inte jättesjuk med feber eller så utan mest ont i halsen och huvudet.



På onsdagen började jag bli bättre och på kvällen kom mamma, pappa, Putte och Margita på besök. Vi firade Pontas födelsedag lite i förväg med fika och presenter och sedan tog pappa, Putte och Margita med Ponta på hockey medan mamma och jag var hemma med Alfons.




På torsdagen åkte vi en sväng till Kungsbacka och Freeport. Vi gick in i en del affärer, men hittade inte mycket. Jag fyndade dock en skjorta på MQ för 25 kr (hade från börjat kostat 499 så det var ett riktigt fynd).



På fredagen kom Annelie hit på en fika. Tyvärr var Alfons inte alls sugen på att vara med på kort här!



På lördagen var vi hemma hos Karin och åt lunch och på söndagen tog vi en tur till Henrik, Catharina och Viktor i Öjersjö. Vi tog en långpromenad i vintervädret och sedan gick vi hem till dem och fikade. Sedan frågade de om vi ville stanna på middag och det gjorde vi förstås. Jättetrevligt! Viktor var väldigt intresserad av Alfons och ville vara med honom hela tiden. Här "hjälper" han mig att byta blöja på Alfons.



Den här veckan har Alfons fått testa två nya prylar som vi har fått låna av Lille-Viktor, en babysitter och ett babygym. Detta tycker han är roligt (i alla fall korta stunder).



fredag 10 februari 2012

Kakbak och vattenskräck

Vecka 2



Så var det en ny vecka och dags för BVC-besök igen på tisdagen. Alfons hade inte gått upp lika mycket den här gången, han hade gått från 5,2 till 5,4 kg ungefär, men detta var normalt. Viktuppgången går tydligen fortast i början. Han ligger fortfarande strax över medel på vikten.



Efter BVC gick jag hem och bakade kakor eftersom vi skulle på det officiella bebisbesöket på jobbet på torsdagen. Jag provade ett nytt recept på chocolate chip cockies. Var ju tvungen att provsmaka och de blev supergoda!





Om någon är sugen på dessa godingar så finns receptet här:

http://sotasaker.com/chocolate-chip-cookies/



(I stället för muscovadosocker tog jag farinsocker.)



Besöket på jobbet blev väldigt trevligt. De hade t o m köpt fikabröd så det blev mycket fika. Alfons fick en jättefin present bestående av en grönrandig sparkdräkt, en gosig svartluddig jacka och små sockar med bilar. Bilder på denna outfit kommer framöver!



På fredagen hade jag bokat in en massage hos massören Inger som jag brukade gå hos ganska regelbundet innan jag blev gravid. Det var riktigt skönt att bli ordentligt genomknådad för jag har fått ganska ont i ryggen av att bära så mycket på lilleman.



Helgen blev väldigt lugn. Det enda vi gjorde var att åka och hälsa på Gilbert och Anita på lördagen. Det blev en riktig långfika, väldigt trevligt!



Alfons har förresten fått post för första gången den här veckan:



Brevet var ifrån kyrkan med information om dop. Återkommer om detta längre fram!


En sak som vår lille kille inte tycker om är att bada. Vi badar honom ungefär var femte dag i en badbalja och han skriker och gråter varje gång. Han är helt enkelt jätterädd för vatten. Det går däremot bra att tvätta av honom med en tvättlapp, men ibland måste han ju ner i baljan för att bli riktigt ren. Jag hoppas att detta kommer gå över när han blir lite större för jag har hela graviditeten sett fram emot att gå på babysim. Någon som har något tips på hur man får honom mindre rädd för vatten?

På detta kort är han i alla fall nybadad och nöjd. (Det är ju skönt efteråt när man får sitta i mammas knä och bli kammad).

torsdag 9 februari 2012

Besök av storkusinerna

Vecka 1

Väl hemma i Mölndal tog vi en sväng till Mölndalsbro och tittade lite på rean. Vi shoppade den här Lille Skutt-tröjan till Alfons.



När vi var ute på stan ringde Louise och frågade om vi ville komma förbi och fika på eftermiddagen så det blev en sväng till Lindome och fika med dem och Annelie.

På tisdagen var det BVC-besök på schemat. Sedan förra gången hade Alfons gått upp cirka 500 gram och vägde nu 5,2 kg. Han hade även vuxit 2 cm på längden och mätte nu 58 cm. Han låg lite över medel på vikten.

På onsdagen kom Charlotta, Krister, Hanna och Elias på besök. Det var första gången Alfons träffade sina kusiner. Barnen bytte julklappar och Alfons fick en jättefin mumindress. Hanna var väldigt fascinerad av Alfons och tyckte att han var jättesöt. Så här fina var de tillsammans!



Kusinerna var här i dagarna tre och varje kväll träffades vi hemma hos Karin och åt middag. Trevligt! Elias var lite mer skeptisk till Alfons till en början, men efter ett tag blev även han lite nyfiken på honom. Här är kusinerna och faster hemma hos oss och myser med Alfons.



På torsdagen tog vi med oss farmor Karin och gick en härlig vinterpromenad vid Gunnebo slott. Jag hade aldrig varit i de krokarna förut, men där var väldigt fint att gå. När vi nästan var framme vid parkeringen tog vägen slut. Det var översvämmat! Vi fick helt enkelt vända och gå tillbaka samma väg vi kommit, men det var ju bra att få lite extra motion.

På trettondagen var vi hemma hos Annelie och skulle hämta en kalender. Vi passade på att ta en god fika hos henne också.

På helgen blev det en liten tur till Varberg över dagen. Vi blev bjudna på något som jag aldrig ätit förut, nämligen tonfiskkotletter. Det var grymt gott och smakade inte alls som fisk utan snarare lite mer "köttigt". Det måste jag äta igen! Alfons blev lite trött och fick sova en stund på soffan.




Efter tuppluren blev han pigg igen!