Summa sidvisningar

måndag 27 februari 2012

Alfons har barnvakt

Vecka 5

På måndagen skulle Ponta på ett möte på golfen så jag och Alfons bestämde oss för att följa med och vara lite sociala. Alfons var dock ganska skrikig och jobbig hela kvällen så det blev lite jobbigt att bära omkring på honom så länge. Nu börjar man märka en viss skillnad på olika skrik. Alfons har ett ganska argt och hysteriskt skrik när han dessutom spänner hela kroppen och gärna borrar in sig mot bröstet när man bär honom. Vi trodde länge att han hade ont i magen när han skrek på det viset, men nu har vi kommit fram till att han behöver sova när han låter så. Då är han jättetrött, men kämpar verkligen emot John Blund in i det sista. Men om man då lyckas få honom lugn så somnar han jättefort. Man lär sig hela tiden att förstå vår lille skrutt bättre och bättre.
Här följer ett litet videoklipp på en morgontrött kille:




Den här veckan var ganska lugn och vi gjorde inte särskilt mycket. På fredagen skulle jag på efterkontroll på MVC. Allting var bra, men jag hade lite högre blodtryck än förut 130/80, men det var ändå okej, sa barnmorskan. Efteråt åkte vi ut en sväng till Henrik, Catharina och Viktor. Vi hade planerat att gå en långpromenad på isen för Viktor ville visa sina nya skidor, men det var uppåt 10 minusgrader så Alfons fick stanna inne med mig och Catharina. Ponta fick däremot följa med och titta på den lille skidåkaren. (Den lille tuffingen åkte typ 2 meter, sen fick Ponta bära skidorna resten av vägen, haha). Vi stannade på middag som bestod av en väldigt god kinesisk måltid med sidfläsk. Mums!



På lördagen var det återigen dags att smörja kråset på Mr Johansson, den här gången tillsammans med Annelie, Louise och Lill-Viktor. Vi börjar bli stammisar på Mr Johansson nu. Siktar på att gå dit en gång i veckan ;)



På söndagen hade Alfons barnvakt för första gången då jag och Ponta skulle åka en sväng till Ullared. Mamma, pappa och Putte passade honom i 3,5 timme och det gick jättebra. Jag var dock lite stressad eftersom det var längre kö än vi hade väntat oss på Ullared så det tog lite tid i kassan. Vi köpte mest kläder till Alfons och förbrukningsvaror som vi brukar i Ullared. Det känns skönt att veta att man kan lämna Alfons till mamma och pappa i fortsättningen och att det inte är några problem.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar