Summa sidvisningar

måndag 30 april 2012

Alfons börjar på babysim

Vecka 15

På annandag påsk hade vi bjudit hem Annelie, Louise, Johan och Viktor på fika. Annelie har börjat jobba i Eskilstuna så vi hinner inte träffas så ofta, men under påsken var hon ledig och var hemma i Göteborg. Det var roligt att träffas allihop igen. Jag försökte ta ett kort på Alfons och Viktor, men det var omöjligt att få båda två att titta in i kameran samtidigt. Här kommer resultatet:


Alfons passade också på att stolt visa upp sin gröna häst som han fått av faster Magda i doppresent:



På tisdagen skulle jag och Alfons börja på babysim. Ja, egentligen skulle vi ha börjat veckan innan med en teorilektion, men den missade vi eftersom jag var sjuk. Jag hade gjort upp med Aquabarn (som arrangerar babysimmet) att jag skulle gå på teorilektionen i Majorna i stället, så vi gick upp tidigt och gjorde oss i ordning. När vi just skulle åka iväg ringde de och meddelade att lektionen blivit flyttad, men att jag kunde komma dit och prova ut badbyxor till Alfons. Bebbarna ska ha speciella badbyxor i simhallen, ifall det händer en "olycka" så kan ingenting rinna ut i bassängen. Så vi åkte till Majorna och provade ut ett par jättesöta blå badbyxor till honom. Därefter åkte vi till golfen en sväng och tog en fika. På eftermiddagen kom mamma upp för att assistera på babysimmet.

Det gick jättebra på babysimmet! Man kan inte tro att Alfons för några veckor sen varit jätterädd för vatten. Vi har ju övat i badkaret hemma och nu älskar han att bada. Han verkade tycka det var kul att bada i en stor bassäng. Vi fick lära oss hur man skulle hålla bebbarna och dra dem i vattnet på både mage och rygg. Det hela var inte så enkelt som man kan tro. Maggreppet var lite lurigt och i början råkade jag tappa greppet lite så att Alfons fick en kallsup. Då blev han lite ledsen, men det gick fort över. Vi sjöng också ett par sånger ihop med de andra. Det var cirka tio bebisar med och simmade och de flesta verkade vara i Alfons ålder. Efter simmet åkte jag och mamma hem till oss och fikade. Alfons var helt utslagen efter dagens nya erfarenheter och slocknade i bilen på vägen hem. Sedan fortsatte han att sova sött i bilstolen:

På onsdagen skulle vi till BVC för Alfons 5-månaderskontroll. Dessvärre hade inte Alfons vuxit så mycket sedan förra gången. Han hade bara gått upp 2 hg på 1 månad och vuxit 0,5 cm. Nu vägde han 7 kg och var 65,5 cm lång. Vi behövde inte ändra något i kosten, men vi skulle gå dit och väga honom igen om 2 veckor för att ta en extra koll.


På onsdagseftermiddagen var jag och gjorde datortomografi av ryggraden på Unilabs i Mölndal. Sedan har jag en tid till ryggspecialisten i början på maj så då får jag veta svaret. Det var i alla fall inte läskigt att göra datortomografin. Jag hade trott att man skulle åka in i ett rör, men det gjorde man inte. Tekniken har nog utvecklats sedan jag gjorde det förra gången (det var nog 2002).

Helgen tillbringades på Gullbergsbro då vi hade kiosken och även spelade lite MOS själva. Jag börjar lära mig det där med MOS nu och har kommit ner i lite lägre resultat, mitt personbästa är 41 nu (mot 46 eller 47 förra året så det går framåt!).

Under veckan har Alfons fortsatt öva på att äta riktig mat, den här veckan i form av palsternackspuré. Han verkar gilla detta bättre än potatispurén eller så har han börjat komma på hur man ska göra när man sväljer fastare föda. Han får en liten smakportion till lunch varje dag följt av amning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar