Summa sidvisningar

fredag 31 maj 2013

18-månaderskontroll

Vecka 21

På onsdagen var det dags för Alfons 18-månaderskontroll på BVC. På 3 månader hade han ökat 6 hg i vikt och väger nu 9.9 kg. Han hade också vuxit 2 cm och är nu 78 cm lång. Den här gången fick vi svara på många frågor om vad Alfons kunde och han fick även visa upp att han kunde rita med kritor, bygga med klossar och peka ut kroppsdelar på en docka. Alfons blev dock lite förvirrad av dockan då han brukar få peka ut kroppsdelar på sig själv så när Kelley frågade "var är magen?" så drog han upp sin tröja och visade sin egen mage =). Alfons fick godkänt på alla tester och Kelley tyckte även att vikt och längd var okej nu. Han ligger 2 kurvor under på vikt, men följer sin egen kurva fint och det är huvudsaken. Sedan fick han också en spruta som var vaccin mot mässling, röda hund och påssjuka. Han blev jätteledsen när han blev stucken i benet, men det gick fort över. Nästa besök på BVC blir vid 2 års ålder.



Efter BVC-besöket kunde jag gå till optikern och hämta ut mina nya glasögon. Så skönt att ha glasögon igen! Det har jag saknat. Känner mig lite snyggare i de här än i de gamla.

På torsdagen var jag och jobbade på avd 232 för att öva lite inför sommaren då jag ska vara där tillsammans med en ny tjej. Jag tyckte det var bra att få lite upplärning av den gamla sekreteraren Lotta. Det var kul att prova något nytt och jag fick lite bättre koll på avdelningen. Jag fick även besök på jobbet den dagen:

Alfons hjälper mamma på jobbet

När arbetsveckan var slut på fredagen tog jag med mig Alfons och åkte och badade på Åbybadet. Den här gången var det lite lugnare än tidigare gånger jag varit där, kanske för att det var fint väder och varmt ute. Alfons var mycket tuffare den här gången och vågade sig på att dyka ett par gånger. Vi badade mest i lagunen som han tycker är jättekul. Han är verkligen helvild i vattnet nu. Vi åkte till och med en vattenrutschkana som gick ganska fort och han bara skrattade.

Ponta hade anmält sig till en tävling i helgen. Jag hade också funderat på att vara med, men när anmälan gick ut spådde de att det skulle regna hela söndagen så då beslutade jag mig för att inte vara med. Sedan blev det fint väder i alla fall, men då var det för sent att ändra sig. Eftersom Ponta skulle vara på golfen större delen av helgen bestämde jag mig för att åka till Varberg med Alfons. Vi åkte iväg vid lunchtid på lördagen för då brukar Alfons kunna sova i bilen och mycket riktigt så somnade han nästan direkt och sov hela vägen till Varberg. Skönt! Kan vara lite jobbigt att köra själv med honom om han är på dåligt humör.

När vi kom fram till Varberg gick vi till stan och åt lunch på en italiensk restaurang. Även Putte var med. Vi hade bestämt oss för att fira mors dag på lördagen i stället eftersom det kan vara svårt att boka bord på mors dag. Maten var kanongod på Restaurante Italiane Invito. Jag åt denna goda sallad med parmaskinka och mozarella. 



Efter restaurangbesöket gick mamma, jag och Alfons på stan lite eftersom det var shoppinghelg. Mamma köpte ett set med hink, spade, form och kratta till Alfons som han kan ha att leka med i Varberg. Jag köpte en UV-dräkt på InterSport och ett par söta shorts på HM till Alfons. Tycker faktiskt det är roligare att shoppa till honom än till mig själv nu för tiden!



Efter genomförd shoppingtur gick vi hem och åt mors dag-tårta, en jättegod prinsesstårta. Sedan lekte vi bort kalorierna i en lekpark. Alfons var sjövild och åkte klättrade och åkte rutschkana som en liten tok. Det är verkligen rutschkanor som gäller nu!

https://www.facebook.com/elin.strom.31?ref=tn_tnmn#!/photo.php?v=545876312118179



Även söndagen bjöd på vackert väder. Tyvärr vaknade Alfons redan 05:30 och ville gå upp. På lördagen hade han också vaknat tidigt, kl 6. Dåliga vanor han har fått! Han sov i alla fall hyfsat på natten trots att vi inte var hemma, men 05:30 är lite väl tidigt att gå upp en söndag... Därför var jag trött på söndagen och vi gjorde inte så mycket. Gick en promenad med mamma på förmiddagen och slappade lite i trädgården. Efter lunch styrde Alfons och jag kosan hem till Mölndal och en väntande Pontus efter en mysig helg i Varberg.

Nu har Alfons börjat svara ja på frågor. Om man t ex frågar honom "Alfons, är du törstig?" så svarar han "mm". Det är så gulligt! Han kan också svara nej genom att skaka på huvudet. Härom dagen så frågade jag "får mamma en puss?" varpå han skakade bestämt på huvudet. Lilla snåljåp!

onsdag 22 maj 2013

Badkillen Alfons

Vecka 20

Efter en lugn helg var det dags för en ny arbetsvecka, men nu har jag kommit in i jobbet igen så det kändes ganska okej. Hade dock fortfarande hellre varit hemma med Alfons, det har varit en underbar tid. Men man får väl vara ganska nöjd med att ha fått vara hemma med den lille i 1,5 år. Alfons och Pontus hade planerat en "playdate" med Alfons syssling My och Pontus kusin och faster i Kållered. Tror Alfons hade en rolig måndag med lilla My.


Lilla My, Jesper och Alfons

Glad kille på besök i Kållered
Efter jobbet fick jag bege mig till min optiker för linskontroll och jag måste även köpa nya glasögon för en viss liten kille har knäckt mina bågar. Det var i och för sig läge för nya glasögon nu eftersom det var 8 år sedan jag bytte sist. Det var totalt omöjligt att välja några nya bågar. Det fanns för mycket att välja på! Höll på i en evighet att prova i affären och till slut fick jag låna med mig ett tiotal bågar hem. Får prova och fundera och få lite smakråd hemma innan jag bestämmer mig. Tydligen är det inne med färgglada bågar nu, men det passar jag verkligen inte i!

På tisdagen var det fint väder så då tog vi en tur till Gullbergsbro efter jobbet och spelade lite på eb-banorna. Det har kommit en del nya banor vilket är kul. Anläggningen ser jättefin och inbjudande ut nu. Det skulle även vara tävling på kvällen, men det hoppade vi över eftersom Alfons var trött och gnällig. Det blev i alla fall lite träning.

På onsdagen var Alfons och Pontus på öppna förskolan medan jag var på jobbet. Tycker det är kul att Ponta vågar sig dit med Alfons fast han inte känner så många föräldrar. Alfons gillar ju verkligen att vara där och busa. Efter jobbet blev det lite trädgårdshäng hemma. Jag har köpt några dahlior och planterat i krukor nu. Kul med något annat än pelargoner. Tycker den här röda dahlian är så fin!


På torsdagen drog en värmebölja in och det blev till att vara utomhus så mycket som möjligt efter jobbet. Skönt att sluta 14:30 så man hinner njuta av våren/sommaren. Vi gick en sväng till lekparken och Alfonsen fick inviga sin keps. Han är så söt i den! Det är väl bäst att han har något på huvudet när det är soligt i sommar.



På fredagen hade jag tänkt åka till Åbybadet med Alfons, men när vi kom dit var det stängt p g a simtävling. Tråkigt! Som tur var så var det jättevarmt ute så vi passade på att inviga den lilla uppblåsbara poolen vi köpt i Ullared. Alfons tyckte det var jättekul att bada och leka i poolen. Han sprang även omkring på kvällen och hällde vatten och kastade i saker i poolen så det var en uppskattad "leksak".

En riktig liten fisk!
Helgen blev rätt så lugn för vår del. På lördagen passade vi på att njuta av värmen och det fina vädret. Förmiddagen tillbringade vi på Gullbergsbro där vi tränade på eb:n. Vi gick även ett varv tillsammans med Fuskarn. Fuskarn gjorde skäl för sitt namn och försökte fuska redan på bana 1! Jag gick 26 det första varvet på de nya banorna. Lördagen var väldigt varm och Alfons var ovanligt trött, förmodligen behöver han vänja sig vid värmen.


Trötta killar tar igen sig i soffan.

På söndagen var det dags för en liten shoppingtur för Alfons behövde både sandaler och gummistövlar. Vi hade fått ett reklamblad från Skopunkten så därför åkte vi dit fast jag aldrig brukar köpa skor där. Måste säga att de hade väldigt mycket bra för barn och man fick även bra hjälp i affären. Vi köpte sandaler i storlek 21 och gummistövlar i storlek 23. Konstigt att det kan skilja så mycket mellan olika modeller. Alfons gillar verkligen de nya sandalerna.




Nu har Alfons lärt sig att säga två ord i rad. Härom dagen när jag kom hem från jobbet såg han mig genom fönstret och sa "titta mamma!"

En annan grej han har lärt sig såg jag i helgen när vi skulle gå ut. Då satte han själv på sig en sko och det var till och med rätt sko, vänster sko på vänster fot!


lördag 18 maj 2013

Första arbetsveckan

Vecka 19

Min första arbetsdag drog igång med en rivstart. Att jag vaknat redan kl 5 och inte kunnat somna om hjälpte inte precis. Jag var trött! Det var hur mycket som helst att göra efter en helg och dessutom hade min kollega varit ledig ons-fre förra veckan. Vi hade ett väldigt långt förmiddagsmöte vilket också förhalade arbetet. Mitt konto hade blivit avstängt så jag fick ringa IT-supporten tre gånger. Efter lunch hade jag dock kommit igång med allting och kunnat få lite gjort. Kände mig lite ringrostig men kom in i arbetet ganska fort ändå! Det var också roligt att träffa mina arbetskamrater igen. Det kändes riktigt skönt att jag inte skulle jobba heldag utan sluta redan 14:30. Jag hade tidigare aldrig varit ifrån Alfons mer än 5 timmar. Nu blev det nytt rekord på över 7 timmar. Snacka om att det var mysigt att komma hem till den lille krabaten sen! Det hade gått jättebra för Ponta och Alfons att vara ensamma. De hade varit på golfen så att Alfons fått springa omkring och röja.

Sov väldigt dåligt natten till tisdagen så jag kände mig som ett vrak när jag skulle gå upp och åka och jobba. Det kommer ta ett tag att vänja sig vid det här. Men bara man kommer iväg till jobbet så rullar det på och man fixar att jobba bättre än man tror att man ska göra. Det har kommit en del programförändringar under tiden jag varit borta och det har även blivit mer att göra eftersom det fattas folk. Man får helt enkelt lägga i en högre växel. Tycker ändå att det gick bra även den här dagen.

När jag fick än ännu sämre natt natten till onsdagen var jag på vippen att ringa mig sjuk på morgonen. Var helt slut! Men hade ju känts sådär att ringa sig sjuk efter två dagar så det var bara att bita i det sura äpplet och släpa sig till jobbet. Hade sovit sammanlagt 11 timmar på 3 nätter. Det gick i alla fall att jobba och på onsdagnatten sov jag äntligen som en stock.

Vilken tur att min första arbetsvecka innehöll en röd dag. På torsdagen fick jag återhämta mig och vara med mina favoritkillar hela dagen. Så mysigt! Vi beslöt oss för att åka en tur till Lindome och hälsa på Conny och Asta. Asta hade inte sett Alfons sedan hans 1-årsdag så hon tyckte det var skoj att vi kom och hälsade på. Som vanligt så hade hon väldigt gott fika att bjuda på. Både jag, Ponta och Alfons smaskade i oss hembakta bullar och kakor.

Alfons leker med en gammal koskälla i Connyas kök.

Fredagen blev första arbetsdagen utan sömnbrist och det gick galant trots att jag var ensam på avdelningen. Det var mycket att göra, men jag stötte inte på några större problem.

Fördelen med att jobba är att man uppskattar helgen mer. Nu kändes det verkligen som helg när jag stämplade ut på fredagseftermiddagen. När jag kom hem hade vi fått besök av Ulle och Elias. Trevligt! Alfons var riktigt nonchalant när jag kom hem och jag fick inte ens en kram. Undrar om det berodde på att han ville spela tuff inför sin kompis. Börjar de med sånt i så unga år?? Alfons och Elias hade i alla fall jättekul och sprang rung och jagade varandra.

På lördagen var vi väldigt sugna på att spana in Liseberg som hade öppnat föregående helg. Vi var där en halvtimme efter att de öppnat och det var rätt bra för då var det inte så mycket folk. Det hade hänt en hel del sedan förra året. Bland annat så hade det kommit en stor lekborg där barnen kunde klättra omkring, åka rutschkana och hoppa stutsmatta. Detta tyckte vår lille klättermus Alfons var jättekul! Han fick springa sig trött och sedan somnade han i vagnen strax innan vi skulle åka hem. Ponta och jag spelade lite och vann ett gosedjur, en påse Gott och blandat och en påse Twist.

Killarna tar en fikapaus på Liseberg.

Alfons var nyfiken på Lisebergskaninen, men vågade sig inte riktigt fram.

På söndagen kom familjen upp en sväng på eftermiddagen. Vi skulle fira att jag hade namnsdag och att Alfons fyllt 1,5 år. (Visste inte att man firade sånt, men varför inte?). Jag hade bakat solrosbröd och kladdkaka med dadlar och mandel och måste säga att båda grejerna blev väldigt bra! Alfons fick en sådan här fin Alfons Åberg-ryggsäck i present!



Vi var ute och busade i lekparken. Vet inte vem som hade roligast, Alfons, mamma eller pappa? Både mamma och pappa blev som små barn i lekparken och ville prova allt!






Jag har nog glömt att skriva att Alfons har lärt sig en del nya ord. De senaste orden är i alla fall: tittut, groda och bajs.

Nu har vi äntligen gjort slag i saken och köpt en ny kamera. Det blev en mycket enkel systemkamera från Canon. Här kommer invigningsbilderna:



söndag 12 maj 2013

Sista veckan i frihet

 Vecka 18

Min sista vecka i frihet började jag som vanligt med att gå till Mariagården med Alfons. Där var det full rulle och mycket folk. Alfons var med på sångstund och lekte med Emma och en del andra barn. När det var dags att gå hem upptäckte han den här gigantiska gasballongen. Åh, vad fascinerad han var av den! Han ville absolut inte gå hem!

Alfons och Emma
 
Tisdagen blev en lugn hemmadag med Alfons. På förmiddagen regnade det så då var vi inne och softade och kollade på Desperate housewives. Har fastnat totalt i den såpan och jag tror inte jag kommer hinna följa det när jag börjar jobba. På eftermiddagen var vi ute en härlig promenad för då hade det blivit fint väder. Alfons passade på att plaska i all roliga vattenpölar!

 


På onsdagen började Pontas fyra månader långa pappaledighet, men vi hade bestämt att vi skulle ha resten av veckan ledigt båda två som en liten övergångsperiod. Gullbergsbro hade ordnat en träningsdag på Askims betongbanor och vi åkte dit hela familjen. Tränade på förmiddagen och sedan fikade vi. Efter det skulle vi spela en skojtävling över två varv. Jag hade sovit dåligt på natten och var trött så jag hoppade över tävlingen och gick ner på stranden med Alfons i stället. Lät honom gräva sig trött och sedan när han hade somnat i vagnen sträckte jag ut mig på en bänk i solen. Härligt!

På torsdagen hade vi bokat in ett möte med vår personliga bankman på Nordea. Hade tänkt att Alfons skulle vara hos sin farmor för senast var det lite jobbigt att ha med honom, men hon var tyvärr sjuk så han fick följa med i alla fall. Han skötte sig i alla fall hyfsat på banken, men det blev lite segt för honom med ett möte som varade i nästan två timmar. Som tur var så fick Gizzen både kakor och ett litet gosedjur att leka med. Mötet gick väldigt bra. Fick lite info om pensiosspar och nu har jag till och med börjat med det och kan inkassera ytterligare några vuxenpoäng.

Efter mötet åkte vi ut till Gullbergsbro en sväng och spelade årets första MOS-varv. Jag dominerade och slog både Ponta och Torgny med ett 43-varv. Härligt!

På fredagen tog jag och Alfons med Ponta till öppna förskolan i Fässbergskyrkan. Tänkte att det kunde vara bra att gå dit alla tre så kanske han kan fortsätta att gå med Alfons sedan. Alfons var jätteduktig på sångstunden. Han följde med i rörelserna till flera sånger, bl a Imse vimse spindel. Man blir lite stolt! Vi hade turen att träffa Sara och Eya som vi inte sett på jättelänge. Även Åsa och Emma var där och en liten kille som heter Linus som Alfons har lekt med förut.

På eftermiddagen hade jag äntligen bokat en tid hos frissan. Hade inte klippt mig sedan september så håret var hur slitet som helst. Jag fick klippa av en bra bit och så la jag ljusa folieslinger. Så här snygg var jag när jag satt hos frissan. Glömde att ta en efterbild.


På lördagen bestämde vi oss för att vara duktiga och montera en ny brevlåda som vi köpt för ett tag sen. Nu har vi en sån här stor och fin brevlåda så nu gör det inget om vi reser bort i någon vecka. Posten kommer att få plats ändå.


På lördagen var det också loppis i Bifrostkyrkan så vi gick dit en sväng. Jag hittade en fin kofta till Alfons och så skänkte jag också lite kläder till loppisen. Vi gick poängpromenad och åt jättegoda cup cakes. Det var mysigt!

På söndagen var det fint väder så då tog vi en söndagspromenad med farmor Karin. Vi stannade i en lekpark så att Alfons fick gunga lite. Det tycker han om!


söndag 5 maj 2013

Fotografering och cykelpremiär

Vecka 17

På måndagen var jag fortfarande ganska förkyld så jag och Alfons var bara hemma och slappade. Alfons var pigg och invigde sin nya Alfonströja som vi köpt i Ullared.


Natten till tisdagen var Alfons väldigt ledsen och kunde inte sova. På morgonen hade han lite feber och var förkyld även han. Dock så var han riktigt pigg resten av dagen så vi var ute i en lekpark i området och grävde lite.


På onsdagen var Alfons redan frisk igen. Han har verkligen bra immunförsvar verkar det som för han har egentligen bara varit riktigt sjuk en gång i hela sitt liv. När han blir förkyld går det ofta över väldigt fort. Själv blir man tyvärr mycket sjukare. Men man får vara glad att lilleman har klarat sig så bra än så länge! Vi gick till Fässberg på onsdagsförmiddagen och lekte lite med Emma och några andra barn.

På torsdagen gick vi till Bifrosts öppna förskola tillsammans med Ulle och Elias. Även Ann och Irmeli var där en stund. Alfons och Elias höll igång med sångstund och annan lek.

På fredagen hade jag bokat in Alfons hos en fotograf som skulle komma till Fässbergskyrkan. Det var ungefär ett år sen vi fotograferade Alfons förra gången och det var samma fotograf som nu. Därför tyckte jag att det kunde vara roligt att ta nya bilder. Tyvärr så fick vi det lite stressigt på morgonen så vi kom precis i tid till fotograferingen. Alfons är alltid lite blyg i början när man kommer till öppna förskolan och det var han även den här gången när han fick gå in till fotografen direkt. De första bilderna såg han lite rädd ut, men sedan fick hon honom att skratta med lite roliga ljud så hoppas att det blev bra bilder i alla fall på slutet. Den här outfiten hade han på sig på fotograferingen.


Efter fotograferingen stannade vi kvar och fikade och Alfons lekte lite med Emma och Tara. Alfons har nu lärt sig att säga bajs och detta lärde han Tara när de åt lunch tillsammans. Vissa ord fastnar väldigt fort!

På lördagen åkte vi en sväng till Varberg för nu var det längesedan vi var där. Pappa hade inte träffat Alfons sedan före påsk. Det var härligt väder så vi började med att grilla färsk tonfisk till lunch. Jättegott! Efter lunch gick jag, mamma, Pontus, Alfons och Putte ut på en shoppingrunda eftersom det var shoppinghelg i Varberg. Jag hittade en snygg vårjacka på Esprit som jag fick av pappa. Jag handlade också en tröja och ett par jeans till Alfons på HM. Efter shoppingrundan gick vi hem och fikade. Mamma hade bakat denna vackra och goda tårta.



Även Alfons har fått smak på tårta.

Mormor och Alfons blåste lite såpbubblor i trädgården.
Söndagen blev en riktig pysseldag. Vi gjorde ett nytt försök att montera cykelstolen på min cykel och den här gången lyckades vi! Det är så härligt när man klarar sånt som först har verkat som en omöjlighet! Ponta och Alfons tog premiärturen och det tyckte Alfons var skoj. Han gillade däremot inte att sätta på sig cykelhjälmen.


När killarna cyklade passade jag på att baka lite. Jag bakade ljusa formbröd och banankaka (som jag aldrig bakat förr). Båda blev bra!