Summa sidvisningar

tisdag 16 juli 2013

Semester vecka 1

Vecka 27

Första semesterveckan och vi var redan på plats i Lennartsfors när vi vaknade på måndagsmorgonen. Tyvärr blev det inget kanonväder, men det var i alla fall tidvis soligt även om det inte kom upp i några riktigt varma temperaturer. Måndagen ägnades åt promenader och kantarellplockning. Hittade en halv liter sommarkantareller som vi sedan stekte till middagen. Smaskigt!

Mamma och Alfons på sommarpromenad


Sommarkantareller
 På tisdagen regnade det rejält på förmiddagen så vi bestämde oss för att åka på en shoppingtur till Töcksfors. Jag köpte ett par jeansshorts i en sportaffär som hade utförsäljning och fyndade även en tunn kofta på Cubus. Eftersom vi åkt till Lennartsfors på söndagen så hade vi inte kunnat stanna i Dahls godisfabrik på vägen upp. Därför tyckte vi att ett besök i en av Töcksfors välsorterade godisaffärer var på sin plats. Det värsta var att de hade så många sorter så det blev en vääääldigt stor godispåse (till Alfons stora förtjusning).

På eftermiddagen var det finare väder så vi kunde ta en promenad ner till sjön. Alfons tycker det är jättekul att kasta stenar och annat i vattnet så det plaskar.


Alfons hann även med att gosa lite med katterna. Nu har han lärt sig att säga Sussi som den ena katten heter. Så fort han vaknade på morgonen började han med att fråga efter Sussi.

Kattkillen
Onsdagen bjöd också på hyfsat väder. Vi vågade oss ner till sjön för att bada, men väl nere så tyckte jag det var så kallt att jag fegade ur. Pontus kastade sig dock i vattnet och även Alfons var i (åtminstone till knäna). På eftermiddagen kom Östen, Britta och hunden Astra till Lennartsfors. Det tyckte Alfons var roligt! Han är väldigt förtjust i både hundar och katter. Östen hade köpt en självgående gräsklippare och den pekade Alfons bestämt på och sa "bil" flera gånger. Det såg ju faktiskt ut som en liten bil.

Alfons leker med Astra

Lite trädgårdsarbete hinner man ju också med

Smultron visade sig vara Alfons nya favorit! Så fort han fått ett smultron pekade han mot vägkanten och sa "mer!"


På torsdagen tyckte vi det var dags att återvända hem. Hemresan blev allt annat än trevlig. Alfons sov inte mer än en halvtimme på hela vägen. Dessutom körde vi på en liten rävunge som rusade ut på vägen där vi körde fram i 90 km/h. Vi hade inte en chans att väja eller bromsa då vi hade bilar bakom oss. Det kändes fruktansvärt att köra på ett djur =(. Har aldrig gjort det förut. När vi närmade oss Göteborg var det rejäla bilköer då det hade skett en bilolycka. Alfons började bli grinig så jag fick offra det sista godiset för att hålla honom någorlunda lugn tills vi slutligen kom hem efter 3,5 timme i bilen.

På fredagen skulle jag på återbesök till sjukgymnasten. Det kändes på sätt och vis lite onödigt eftersom jag inte alls känner av någon yrsel längre, men det var ändå skönt att få bekräftat att jag är helt frisk från kristallsjukan. På eftermiddagen åkte vi till Gullbergsbro och tränade lite inför SM.

På lördagen hade de lovat pangväder och vi hade bokat in en tur till Varberg och Getterön femte vik. Var där redan 11 på förmiddagen. Det var soligt och fint, men väldigt blåsigt så det var inte så varmt på stranden som man skulle kunna tro. Alfons levde i alla fall loppan på stranden och sprang i och ur vattnet och hämtade vatten i sin lilla hink och byggde sandslott med morfar. Vi hade även picknick på stranden vilket var mysigt! Det var iskallt i vattnet så jag nöjde mig med att gå i till knäna med Alfons, men pappa och Pontus badade. Pappa doppade även Alfons i havet, men det gillade han inte!
Glada killar på stranden
Efter några timmar i solen åkte vi hem till mamma och pappa och käkade sallad och pizza. Alfons fick en present i form av ett IFK-ställ. Han har faktiskt inga IFK-kläder innan (bara nappar som han fått av Conny). Så här fin blev han i blåvitt.


På söndagen var det dags att sätta igång med hårdträning inför SM så vi tillbringade eftermiddagen på Gullbergsbro med EB-spel. Gick ett varv som blev 26, men jag har inte riktigt lärt mig de nya banorna än. På kvällen kom norrmännen Kjell och Marve som ska bo hos oss i en vecka. Alfons tyckte det var roligt när vi blev så många i huset. På kvällen grillade vi på altanen och Alfons vägrade gå och lägga sig tidigt. Han börjar också komma in i semester-mode nu, med lite senare läggtider och sovmorgnar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar