Summa sidvisningar

måndag 29 juli 2013

Tillbaka på jobbet

Vecka 29

Efter två veckor var semestern över för den här gången och det var dags att återvända till jobbet. Det började bra med att jag gick till fel avdelning. Det visade sig att jag skulle vara på 230 den här veckan och täcka upp för min kollega Maggan. Väl där så saknades nyckeln till sekreterarrummet som var oförklarligt borta. Som tur var så hade chefen en kopia (vilket hon inte visste, men jag provade alla nycklar i hennes nyckelknippa och hittade en som funkade) så det löste sig till slut.

Efter den första dagen som var lite kaotisk flöt jobbet på ganska bra under veckan. Var dock trött efter jobbet varenda dag så vi gjorde inte särskilt mycket på kvällarna utom att promenera lite eftersom jag försöker komma igång med lite vardagsmotion igen.

Alfons och Pontus umgicks dock en del med Elias, Tom och Ulle under veckan då både Tom och Ulle hade semester.

Killarna rider på en häst i lekparken.

På fredagen åkte vi och badade i Stensjön med dem. Det var härligt väder och nu börjar det äntligen bli någorlunda varmt i sjön så det var skönt att bada. Efteråt åkte vi och köpte pizza och åkte hem till Tom och Ulle där vi intog den på deras uteplats medan småkillarna sprang omkring och busade. Alfons försökte lära Elias att hoppa från sandlådan. Alltid ska han lära honom något bus!

Titta här Elias hur man hoppar från sandlådan!

Först går man fram till kanten...


Så lutar man sig framåt...

Sträcker armarna bakåt...

...och hopp!

Väluppfostrad kille väljer det säkra sättet.


På lördagen var det fortfarande kanonväder och vi var lite badsugna. Ringde och bestämde träff med Louise som var själv med Viktor då Johan skulle på Robbie Williams. Vi träffades på eftermiddagen och åkte till Stensjön för bad och picknick. Alfons visste inte till sig av glädje när Louise packade upp godsak efter godsak. När han och Viktor ätit sig mätta på kakor och ostbågar började de springa omkring och jaga varandra i gräset.

På söndagen var det dags att ge sig iväg på det där IKEA-besöket som vi har pratat om så länge, men har inte vågat oss dit eftersom det är så mycket folk där på helgerna. Den här dagen hade vi i alla fall tur för det var inte alls mycket folk. Vi kunde t o m äta lunch i restaurangen. Sedan införskaffade vi en kötthammare, en såskanna, två fotoramar och en solros. Vi tittade även lite på juniorsäng till Alfons, men köpte ingen. Måste fundera lite till först.

När vi kom hem beslutade vi oss för "möblera om" lite i sovrummet. Vi har i över ett års tid sovit på en madrass på golvet eftersom Alfons ramlade ur vår höga säng när han var bebis. Nu tyckte vi att tiden var mogen för att flytta in sängen igen och det gjorde vi. Ställde spjälsängen mellan väggen och dubbelsängen så att Alfons skulle ha skydd på ena sidan. Nu ska vi börja om på nytt med projektet "Få Alfons att sova i egen säng" som har runnit ut i sanden de senaste månaderna. Ett tag var vi duktiga på att lägga honom i spjälsängen och då sov han t o m hela natten där ett par gånger. På senare tid har det blivit så att han har sovit i vår säng varenda natt, men nu ska vi alltså försöka ta tag i detta. Återkommer om hur det går!

Den här veckan har Alfons umgåtts en del med vår granne Ulla-Britt som har blivit hans nya favorit. Så fort han hör att hon är ute i trädgården säger han "A-Bitt" och vill gå ut. Här har han hoppat upp och satt sig i stolen utanför hennes hus.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar