Summa sidvisningar

lördag 24 augusti 2013

Inskolning hos dagmamman

Vecka 33

Efter en veckas semester var jag återigen tillbaka på jobbet. Nu har chefen sagt att jag kommer att få stanna på avd 232 så det känns skönt att äntligen ha fått en fast plats efter tre månaders kringhoppande. Nu ska jag inreda mitt rum så att det blir fint och hemtrevligt! Första dagen efter semestern är alltid lite tung (även om man bara varit ledig en vecka), men sen kommer man in i vardagen ganska fort igen.

På tisdagen var det dags för Alfons att börja sin inskolning hos dagmamman Marie. Dagmamman bor cirka 500 meter från oss så det är väldigt behändigt. Första dagen hos henne var han där i 2 timmar tillsammans med Pontus. Det känns skönt att vi kan gå lugnt fram med inskolningen. Det blir ju en stor omställning för både Alfons och oss. Dagmamman har 4 dagbarn förutom Alfons och de är 2, 3, 3 och 4 år, så det är en ganska ung grupp.

På onsdagen hade de samma upplägg som på tisdagen. Det verkar gå bra hos dagmamman. Första dagen hade Alfons varit lite avvaktande och mest hållit sig till Pontus, men redan andra dagen så tog han för sig lite mer och lekte med leksakerna och lite grann med de andra barnen. Dagmamman har också en lite äldre pojke i 8-årsåldern som bor hos henne och honom verkar Alfons gilla skarpt!

Även på torsdagen fick Pontus vara med hela tiden. Då hade de varit ute och lekt på gården där det finns en stor lekpark. Det gillade Alfons! Han kommer att gå hos Marie tisdag, onsdag och torsdag till att börja med.

 

På fredagen hade han ledigt från dagmamman och då hade han och Pontus varit och fikat hos Conny och Asta. Alfons hade fått en present av Conny i form av nya IFK-nappar. På kvällen hade vi bestämt oss för hämtmat. Ponta tog pizza och jag och Alfons köpte mat från Mc Donalds. Alfons älskar redan junk food, både pizza och pommes! Man får tänka sig för så att det inte blir sådan mat för ofta, men ibland får man unna sig lite fredagsmys.

 


På lördagen åkte vi ner till Varberg då vi inte varit där på säkert en månad nu. Vi åkte strax före lunch, men Alfons höll sig vaken hela bilresan och ägnade sig åt att fotografera och ringa upp en massa personer från min i-Phone. När vi kom fram åt vi jättegod lunch i form av bergtungarullader, örtsås och ugnsbakad potatis. Även Alfons åt med frisk aptit. Nu har han nästan övergivit barnmatsburkarna och gillar det mesta som vi vuxna äter. Även grönsaker, som tidigare varit omöjligt att få i honom, har börjat lossna och nu äter han i alla fall både morötter och vitkål.

Efter lunch sov jag och Alfons en stund och på eftermiddagen tog vi en promenad ner till hamnen och köpte glass. Det var jättefint väder och det kändes som att sommaren hade återvänt igen. Härligt! På hemvägen stannade vi i en lekpark och Alfons fick busa omkring och gunga och åka rutschkana. På kvällen hann vi för en gångs skull spela ett spel. Innan Alfons kom till världen spelade vi nästan alltid spel när vi träffades hela familjen, men sedan han kom har det varit lite svårare att få tid till detta. Nu blev det två matcher i MIG mellan pappa och oss andra och vi lyckades faktiskt vinna den sista matchen som betydde vinnaren tar allt. Härligt!

På söndagen åkte vi till Jula för att köpa en ny brödrost. Den gamla har blivit konstig sedan Alfons slängde den i golvet för ett tag sen. Alfons passade på att köra lite gräsklippare i entrén.

 


På kvällen var vi sugna på lite god mat så vi stämde träff med Henrik, Catharina och Viktor på Mr Johansson. Jag har inte varit så sugen på deras mat sedan förra gången då det inte var bra, men nu var jag beredd att ge dem en ny chans och den här gången var det jättegod mat. Viktor och Alfons var lite busiga och sprang omkring en del i restaurangen. Hoppas ingen tog illa upp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar