Summa sidvisningar

torsdag 29 augusti 2013

Inskolningen fortsätter

Vecka 34

Veckan började med jobb som vanligt och på kvällen skulle jag och Alfons vara själva hemma då Pontus hade kiosken på golfen. Vi passade på att gå en sväng till lekparken och gunga lite. Alfons älskar verkligen att gunga. Det är det enda som gäller nu. Så fort man satt honom i gungan säger han: ”Mer fart!”. Resten av kvällen blev mys och gos i soffan.

 



På tisdagen fortsatte Alfons sin inskolning hos dagmamman Marie. Den här gången skulle vi komma på eftermiddagen ett par timmar och då hade jag också möjlighet att vara med. Gick lite tidigare från jobbet och åkte dit. När jag kom var de ute och lekte och ett av barnen hade gått hem, så det var Alfons och två flickor som var jättegulliga. Det var en ganska stor lekpark på dagmammans gård och Alfons verkade gilla att vara där. Jag märkte att han har börjat ty sig till Marie lite grann nu.

På onsdagen var Alfons själv hos Marie för första gången. Pontus var med först och sedan gick han därifrån i ca 40 min ungefär. Barnen hade varit ute och lekt när han var borta och det hade gått jättebra!

På torsdagen hade han varit själv i drygt 2 timmar och även det hade gått bra. Tycker det känns jättebra med inskolningen och att vi kan ta det i sådan lugn takt!

Även på torsdagskvällen var jag och Alfons själva hemma. Nu när man inte är van att vara ensam med honom så mycket kan det vara lite jobbigt. Han har kommit på att han kan flytta en köksstol till diskbänken och stå där och greja med diverse saker. Detta är lite jobbigt för man får hela tiden kolla så att han inte håller på med något farligt. Får hoppas att det är en fas som snart kommer att gå över.

 


På fredagen hade Alfons ledigt från dagmamman. Han ska bara gå där tis-tors. Nu har öppna förskolan öppnat igen så Alfons och Pontus var i Fässberg på förmiddagen och sjöng och busade med de andra barnen. Det tyckte nog Alfons var roligt. Hans kompis Vasse var också där.

På lördagen hade vi stämt träff med Ulle, Tom och Elias på Liseberg. Vi hade inte varit på Liseberg sedan i början på sommaren. Detta var dock ingen jättebra dag att åka dit för det var hur mycket folk som helst. Det började med att vi inte hittade någon parkering så vi fick åka tillbaka till Willys som ligger mer än 1 km ifrån och parkera där och sedan gå in. Väl inne på Liseberg kunde man inte göra så mycket eftersom det var enorma köer till allting. Alfons och Elias fick i alla fall busa lite på Bushållplatsen. Sedan gick vi bort till dansbanan där det var lite lugnare och köpte glass. Fick dock stå cirka 20 min i glasskön. Alfons och Elias tyckte det var skoj att springa omkring inne på dansbanan medan kvällens dansband var där och soundcheckade.

På söndagen hade vi tänkt gå på bio, men jag vaknade med huvudvärk som inte ville ge med sig på hela dagen. Vi tog en lugn dag hemma i stället med promenad och en tur till Plantagen där vi köpte lite nya blommor. Ganska skönt med en lugn söndag ibland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar