Summa sidvisningar

torsdag 12 juni 2014

Poolparty, släktträff och bröllop

Vecka 22

Måndag
Veckan började med ett härligt pool party här på Solsidan. Det var Niklas, Sara, Alice, Emma, Moa och Lyra som var gäster. Det var första gången i år som vi tog fram poolen och barnen lekte som tokiga! Alfons hällde vatten på de andra, men blev ledsen när han själv fick vatten på sig. Han har inte lärt sig att om man ger sig in i leken får man leken tåla... Det blev lite grillmat också. En mysig eftermiddag och kväll!

Busungen Alfons

Mamma Sara fick låna gullklimpen en stund.

Sötis!



Alfons och Moa

Tisdag
Idag var det föräldragruppträff på BVC, sista träffen, men väl där visade det sig att vi ska få fortsätta med ytterligare ett par träffar efter sommaren. Det blir trevligt! Eftersom det var sista gången bjöd de på riktigt god fika med både bagetter, paj, jordgubbar och glass. Tyvärr så var Lukas väldigt missnöjd så jag hann inte ta något fika förrän det mesta var slut.

På eftermiddagen skulle vi hämta Alfons i lokalen där dagmammorna var idag och vi skulle även ha utvecklingssamtal med Marie. Idag hade Alfons varit lite ledsen och det var nära att vi fick hämta honom tidigare, men sedan hade han lugnat sig och det hade gått bra. Marie sa att han varit lite missnöjd de senaste gångerna i lokalen, han gillar bättre när de är hemma hos Marie. Annars hade hon ingenting att klaga på. Hon tycker att han fungerar bra i gruppen, äter bra och uppför sig. Skönt att höra!

Mammas duktiga kille!


Onsdag
Idag hade jag ont i magen igen och hade sovit väldigt dåligt. Ändå ville jag gå på babymassagen med Lukas. Idag masserade vi ansiktet och ryggen och det gick fint! På kvällen var vi hos Karin för Magdalena och tvillingarna Alma och Ivar var där. Det var första gången de fick träffa Lukas och tvillingarna var så försiktiga med honom! Alfons fick en storebrorspresent som var legoflygplan och bil. Det blev han jätteglad för! Lukas fick fina sommarkläder. Det var roligt att se att Alfons, Ivar och Alma fann varandra så fort och lekte jättefint tillsammans trots att det var nästan ett år sedan det sågs senast.

Faster Magda och kusinerna gosar med Lukas.

Farmor Karin ville också mysa lite med den lille.

En lugn stund i soffan mellan lekarna.

Torsdag
Ännu en jättejobbig dag med extrem sömnbrist p g a magen. Hade även ont i halsen och kände mig hängig. Jag vilade på förmiddagen, men inte ens det är skönt när magen håller på så fort jag lägger mig ner. På eftermiddagen fick Alfons leka med kusinerna och även lilla My. Vi gick till Televinken-lekparken som ligger nära Karin. Sedan fick vi god middag hos Karin i form av fiskbiffar som jag faktiskt tyckte om. (Har ätit det en gång innan och då gillade jag det inte).

Fredag
På fredagen hade jag bestämt mig för att använda min sjukförsäkring och söka en specialistläkare för mina magproblem. Tyvärr så var det stäng på Vasakliniken eftersom det var klämdag så fick skjuta på detta. Dock så var magen lite bättre idag och jag hade kunnat sova på natten så det kändes ganska okej. Även denna eftermiddag och kväll spenderade vi med kusinerna. Först lekte vi ute på farmor Karins gård och sedan gick vi in till henne och åt middag. (Riktig lyx att bli bjuden på middag där 3 dagar i rad). Till middagen kom även Charlotta, Krister och storkusinerna Hanna och Elias så det blev en riktig släktträff. Trevligt!




Lördag
Idag skulle vi på bröllop! Snacka om att jag var glad att jag sovit gott på natten och inte hade så ont i magen. Det hade varit tråkigt att missa bröllopet, men nu var dagsformen ganska bra! Göran och Gunvor skulle bo hos oss och de kom på förmiddagen. Vi käkade lunch tillsammans och sedan gjorde vi oss i ordning för bröllopet medan Alfons sov middag. Så här snygga blev hela familjen!


Bröllopet eller rättare sagt bröllopsfesten skulle äga rum ute i Delsjön på kolonilottsområdet och det var Pontus kusin Jesper som skulle gifta sig med sin Maja. Det blev en helt fantastisk dag! Jesper och Maja överraskade alla med att vigseln hölls denna dag (det skulle enligt inbjudan bara vara bröllopsfest). Det var fantastiskt vackert där ute vid Delsjön och även barnvänligt då det fanns en stor fotbollsplan och även en lekpark i närheten av festlokalen. Alla vi med barn turades om att passa barnen där ute för de ville inte vara inne så mycket! Vacker väder blev det också som tur var. Det var lite annorlunda mat på bröllopet, en buffet med mycket vegetarisk libanesisk mat som var jättegod! Det blev även tårtbuffet senare och det var också ruskigt gott! Det blev en hel del tal och annan underhållning. Tyvärr missade man en del när man var ute med barnen, men jag tycker ändå att det flöt på fint och båda barnen uppförde sig strålande. Bröllopet höll på till 23, men vi fick åka hem vid 21-tiden. Det var ändå längre än vi hade planerat att kunna stanna med barnen.

Söndag
Göran och Gunvor var här, men åkte hem efter frukost. Vi tog en lugn dag hemma, men på kvällen var vi på middag hos Karin. Nu hade Magdalena åkt hem, men i stället var Charlotta, Hanna och Elias där. Alfons tyckte nog det var konstigt när han kom dit och Alma och Ivar inte var där, men han tyckte det var roligt att leka med Hanna och Elias också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar