Summa sidvisningar

fredag 13 juni 2014

Sjukvecka

Vecka 23

Måndag
Idag var det sista gången på babymassagen för mig och Lukas. Idag skulle vi göra en helkroppsmassagen, men Lukas fick inte så mycket massage för han åt och bajsade typ halva tiden som vi var där. Lite massage hann han få i alla fall. Efteråt fick vi fika eftersom det var avslutning. Trevligt! Det har varit mysigt att gå på massage med Lukas och jag hoppas att jag ska hinna ge honom babymassage hemma lite då och då.

Tisdag
Idag kände jag mig eländig igen. Magen hade spökat på natten så att jag bara fått 3-4 timmars sömn. Nu hade jag i alla fall fått en tid till en läkare på Vasakliniken. Pontus fick ta hand om Lukas och jag tog bilen in till stan. Läkaren jag fick träffa kändes väldigt bra. Efter att ha lyssnat på mina magproblem tyckte han inte det lät som IBS utan han trodde mest på glutenintolerans så jag fick lämna ett sådant prov. Han skrev också ut två mediciner som jag skulle få prova.

Idag var det bara Alfons och ett barn till som var hos Marie så de hade haft det lugnt och skönt. Här packar de upp en leverans med nya västar till barnen.



Onsdag
Ännu en helvetesnatt där jag inte sov en enda minut på hela natten. Dels var det magen och sedan hade jag åkt på en rejäl förkylning med halsont, hosta, feber och huvudvärk. Vilade hela förmiddagen med Lukas. På eftermiddagen var jag tvungen att åka till Apoteket för att hämta mina mediciner. Cyklade till Mölndals centrum eftersom där finns två apotek. Givetvis fanns inte medicinen på något av dessa apotek så det var bara att cykla vidare till sjukhuset och apoteket där hade medicinen som tur var. Var helt färdig när jag kom hem. Inte bra att cykla med feber.

Mitt i allt elände så är barnen det som gör att man orkar hålla sig flytande. Lukas är så himla go nu. Han har börjat skratta åt sin egen spegelbild och han har även börjat göra små skrik och busljud när man pratar med honom. Det är så gulligt!

Torsdag
I natt hade jag äntligen sovit bra, dock så var jag fortfarande sjuk och hade feber. Magen var däremot bra. Kanske medicinerna som börjat verka? Idag skulle Ponta jobba så jag fick ta hand om båda barnen. Det var då tur att det var torsdag så att jag kunde lämna Alfons hos Marie i 5 timmar. Sedan gick jag hem och la mig med Lukas och vi sov ett tag på förmiddagen båda två.

Äter frukost med Lukas i bärselen.
Hämtade Alfons på eftermiddagen. Idag hade de haft en fixardag och bl a tvättat barnvagnen. Sånt tycker Alfons är jättekul att hjälpa till med!


Lite balanslekar hade de också hunnit med.


Sedan var vi bara hemma och tog det lugnt. Gick ut lite på baksidan med killarna. Det gick faktiskt bra att vara själv med dem trots att jag var sjuk. Båda killarna var så snälla idag. Alfons hade inte sovit middag idag, men klarade inte att hålla ut hela dagen. Slocknade i soffan vid fem - halv sex.



Fredag
Var fortfarande sjuk, men hade sovit bra och inget magont! Ponta och Alfons tog en tur till Conny på förmiddagen och jag och Lukas tillbringade förmiddagen i bingen. Skönt! Orkade mig ut en promenad med Lukas idag. Nu har Lukas börjat göra mera ljud och kan bl a säga brrrrr!

Lördag
Fortfarande sjuk, men sovit hyfsat. Alfons verkade lite snuvig och hängig på morgonen, men han och Ponta åkte iväg till och fixade lite med bilen på förmiddagen så jag och Lukas kunde vila. När Alfons kom hem var han jättevarm och hängig och hade 38,8 i feber. Sen var han ledsen och hängig i typ 5 timmar innan han piggnade till igen! På kvällen hade han 39 graders feber, men var ändå skitpigg! Det är inte många dagar i sitt liv han har varit sjuk och det är jag väldigt glad för.

Killarna i soffan.
Söndag
Äntligen feberfri! Alfons var också frisk igen efter sin lilla släng av feber. Kände mig hyfsat utvilad så vi tog en tur till IKEA för att köpa en garderob till barnen. Vi passade också på att äta lunch där. Alfons gillar att gå på IKEA och speciellt barnavdelningen där man kan leka och busa. Vi hittade en garderob som vi ville ha, men när vi kom till lagret kändes det omöjligt att hitta alla delar medan Lukas skrek och Alfons stack iväg åt olika håll så vi bestämde oss för att komma tillbaka en dag när Alfons var hos dagmamman. Pontus hade sett fram emot en mjukglass innan vi åkte hem. Jag tog en kopp kaffe och Alfons fick bullen. Dock så blev Alfons så glassugen att Ponta fick göra ett byte med honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar