Summa sidvisningar

torsdag 4 september 2014

Halvårskontroll och gungpremiär

Vecka 35

Veckan började med härligt väder. Alfons och jag tog en cykeltur på förmiddagen till en lekpark på Axgatan som han tyckte var rolig. Vi var i sandlådan och "bakade en tårta" och så sjöng vi "Ja må han leva" och lekte födelsedag. Det är mycket fantasilekar för Alfons del nu.


På eftermiddagen var vi bjudna hem till Ann, Jean-Philippe, Irmeli och Miranda. Jag hade inte träffat dem på över 1 år så jag hade aldrig sett Miranda och de hade aldrig träffat Lukas. Även Ulle och Elias kom. Lilla Miranda var nu 10 månader och kunde redan gå! Alfons och Irmeli kom nog inte ihåg varandra, men de lekte i alla fall och hade roligt. På kvällen kom Karin och hjälpte mig med Lukas så att jag kunde få Alfons i säng.

På tisdagen skulle Alfons och gänget på utflykt till skogen och bäcken. De verkade ha haft en härlig dag och Marie hade tagit så fina bilder på barnen.




Under tiden var jag, Ponta och Lukas på BVC för hans 6-månaders läkarbesök. Läkaren kände igenom Lukas och provade olika saker som han skulle kunna vid 6 månader, bl a skulle han kunna flytta föremål från ena handen till den andra vilket han klarade. Läkaren tyckte allt var bra med Lukas och han låg även fint på kurvorna. Han ligger fortsatt lite över på vikten som nu var 8,7 kg och normal på längden (67,5 cm).

När jag hämtat Alfons hos Marie bestämde vi oss för att baka lite för mamma och pappa skulle komma på eftermiddagen. Det blev sockerkaka den här gången. Det gick riktigt bra att baka med Alfons. När mamma och pappa kom så fikade vi. Sedan fick de leka lite med barnen medan jag förberedde middagen. Pappa var så imponerad av att Lukas kunde sitta så bra nu och enligt pappa så satt Lukas själv en hel minut.

Lukas börjar kunna sitta lite själv nu.

Legobygge.
Sedan bjöd jag på middag i form av herbamarefisk med potatis, en av få maträtter som jag behärskar.

Mamma och pappa hade med sig en present till barnen, de här fina syskontröjorna från Polarn & Pyret.


På kvällen gick mamma och pappa en långpromenad med Lukas medan jag nattade Alfons. Skönt att få lite sällskap och hjälp med barnen idag!

På onsdagen var det dags för sagostund på Biblioteket för Alfons och dagbarngruppen. Det har nog barnen väntat på under sommaren för de har lekt bibliotek hemma hos Marie! Sedan var de ute hela dagen. Här sitter Alfons och läser lite i lekparken.


Nu har Lukas fått sin andra tand. Han har också kommit på det här roliga ljudet:

 
Både onsdag och torsdag hade jag hjälp av Karin på kvällarna. På eftermiddagarna blev det mest trädgårdshäng och lekparkshäng i det fina vädret. Här är vi på Maries gård och leker.


På fredagen var vi bjudna till Annelie på lunch. Även Louise, Viktor och Theo var där. Det var trevligt att ses igen allihop! Annelie bjöd på jättegoda kycklingspett och pastasallad. Sedan blev det även kaffe på maten med supergoda cup cakes mm. Även Alfons fick en egen kaffekopp, han som gillar kaffe! Alfons och Viktor lekte med Annelies alla småbilar. Det tyckte de var kul! När vi kom hem gick vi till Maries gård och lekte lite. Jag skickade sms till en mamma som bor på gården för att höra om hon var hemma och ville komma ut med sin son Linus. Hon kunde inte, men pappan kom ut med Linus så han och Alfons fick leka en stund innan vi var tvungna att gå hem.

På lördagen tog vi det riktigt lugnt på förmiddagen. Vi fick ett fint bollkryss av Ulla-Britt så jag och Alfons var ute och planterade om lite blommor och gjorde fint på framsidan. På kvällen var vi bjudna på kräftskiva till Gilbert och Anita. Även Jesper, Maja, My och Mys lillasyster som nu fått namnet Signe var där och även Majas familj. Det blev en supertrevlig kväll med väldigt mycket god mat, både kräftor, räkor, krabba, nybakat bröd och ostpaj. Barnen hade också jätteroligt. Alfons och My lekte tills de nästan stupade vid niotiden. Då var det dags att åka hem.

På söndagen var jag för en gångs skull full av energi efter en riktigt bra natt. Jag och Alfons drog igång lite bullbak vilket ju tar flera timmar i anspråk. Det blev jättegoda bullar med både kanel, vanilj och mandelmassa. På eftermiddagen gick vi till vår lekpark och njöt av det fina vädret.

Lukas fick hänga i selen och tyckte det var spännande med alla löv i "trädkojan".


Idag fick Lukas prova att gunga för första gången. Det var skräckblandad förtjusning för han skrattade, men såg ändå lite rädd ut.


På kvällen badade killarna (var och en för sig). Nu när Lukas kan sitta lite bättre så tycker han det är roligt bada och han har kommit på att han kan plaska.

Lukas i badbaljan.

Nybadad sötis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar