Summa sidvisningar

söndag 12 oktober 2014

Första krypförsöket

Vecka 40

Veckan började bra med en mysig dag i Mölndals centrum med killarna. Vi var på banken, Kaffebubblan, biblioteket och hann även leka lite i Statsparken innan vi blev trötta och frusna. I Kaffebubblans lekrum finns det bl a en doktorsväska som Alfons tycker om att leka med. Det roligaste är sprutan och han gillar att vara doktor och ge mig och Lukas sprutor.


Idag provade vi även det här roliga fotbollsspelet.


På tisdagen var det utelek som stod på schemat för Alfons. Även Cajjas grupp var med och här leker Alfons med Ebba som går där.


Lukas har nu vuxit ur liggdelen till dubbelvagnen och det var dags att prova sittdelen. Han satt faktiskt jättebra i den och han verkar gilla att komma upp och se lite mer av världen när man är ute och går. På tisdagen tog vi premiärpromenaden för att gå och leka i en lekpark i Bifrost och det gick jättebra. Lukas kunde även sova i sittdelen utan problem.


På onsdagen var det inomhusaktiviteter för Alfons och gänget. Här är det samarbete på hög nivå när Alfons pusslar tillsammans med en kompis.


Medan Alfons var hos dagmamman var jag och Lukas på BVC för en sista träff med syskongruppen. Vi hade inte setts sedan före sommaren och det var helt otroligt att se hur stora alla bebisarna hade blivit. Vi pratade lite om syskonrelationer och ventilerade olika problem, men just nu är det ganska lugnt och harmoniskt på den fronten hemma. Det går väldigt bra med barnen och de är snälla mot varandra oftast. Alfons är inte heller speciellt trotsig nu. Det enda jag undrade lite över var potträningen och Elisabeth som leder gruppen tyckte inte att jag skulle tvinga honom utan hellre vänta ut honom tills han är mogen för det. Däremot är det inte fel att använda belöningssystem som vi har provat lite, men det får inte bli något tvång.

På kvällen var Lukas verkligen igång. Han rör sig jättemycket nu och har börjat gå upp på knä och försöka krypa. Än så länge tar han sig inte framåt, men bakåt!

 
 
På eftermiddagen var det dags för ett kärt återseende då vi träffade Asya och Danja som vi inte sett sedan Alfons 2-årskalas. Barnen kan ju knappast komma ihåg varandra, men ändå började de leka direkt och jaga varandra. Det var roligt att se. Vi gick först och lekte i en lekpark och sedan gick vi hem till oss en stund. Barnen lekte så bra och hade roligt. Nu får vi försöka att träffas lite oftare!

Lukas kan nu sitta själv vid drygt 7 månaders ålder. Alfons lärde sig också sitta vid 7 månader så där följs killarna åt. Däremot kunde Alfons även krypa och stå redan vid 7 månader så där ligger Lukas lite i lä, men han kommer nog snart igång med det också!


På kvällen var killarna helt omöjliga att lägga. Det slutade med att vi fick lägga oss samtidigt alla tre. Då somnade båda strax före tio.

Mysigt att somna i mammas säng...
På torsdagen var det pysseldag hos Marie. Alfons gjorde den här fina löv-igelkotten!


Under tiden var jag och Lukas på babyrytmik i Mariagården med Ulle och Elias. Även några mammor från min syskongrupp var där. Det var trevligt att göra något med bara bebisarna. Lukas verkar gilla sångstunderna och speciellt sånger där man ska hissa honom upp i luften. Då skrattar han så gott!

På eftermiddagen hade jag stämt träff med Louise och Annelie för att prova det nya cafét Steinbrenner & Nyberg som har öppnat mitt emot Pedagogen Park. Det var ett mysigt café med farligt goda bakverk. Dock var det ingen höjdare att gå dit med barnen då de inte hade så mycket utrymme och inga barnstolar. Alfons var helvild och kunde inte sitta stilla. Därför blev det en snabb fika och sedan gick vi till lekparken och bokbussen.

Natten till fredagen hade jag ont i magen och sov bara 3-4 timmar. Var dödstrött på morgonen och låg kvar i bingen med Alfons ganska länge medan Ponta gick upp med Lukas. Vi gick i alla fall till öppna förskolan för det är minst lika jobbigt att vara hemma en hel dag med barnen. Louise var också där så Alfons lekte med Viktor och lite med Moa.

Alfons kollar på en fontän på väg hem från förskolan.

På eftermiddagen träffade vi Emma, Moa och Lyra i Harrys lekpark och lekte lite. Sedan blev det en tidig kväll för mig och killarna.




På lördagen var jag pigg igen så det blev lite egentid hemma med Alfons medan Ponta och Lukas handlade. Jag och Alfons hann både städa, bygga lego och pussla innan de kom hem igen. På eftermiddagen träffade vi Nicklas, Sara och Alice och tog en fika i lekparken eftersom det var kanelbullens dag.

Natten till söndagen blev återigen en ont-i-magen-natt med väldigt lite sömn. Jag var ganska sliten när vi åkte ner till Varberg vid lunchtid, men vi skulle fira pappas och mammas födelsedagar. Vi började med lunch som bestod av jättegod hemmagjord fiskgratäng på färsk fisk. Sedan gick alla till lekparken utom jag som gick och la mig en stund. Skönt! Sedan blev det presentutdelning. Mamma fick biljetter till Kristina från Duvemåla och pappa fick deo, parfym och golfbollar. Alfons hade målat varsin gipsfigur till dem och han var väldigt ivrig vid presentöppningen. Han längtar nog till sin egen födelsedag nu.
 
 
 
Sedan firade vi med Rosa Bandet-tårta.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar