Summa sidvisningar

fredag 24 oktober 2014

Skogspromenad

Vecka 42

Vi började veckan med en promenad till Mölndals centrum i härligt höstväder. Vi fick sällskap med Åsa, Ebba och Emil och det blev som vanligt ett besök på Kaffebubblan. Alfons och Ebba lekte och hade roligt, dock så slutade cafébesöket med blod då Alfons blev påkörd av en dockvagn. Efter att ha blivit omplåstrad av damen på Kaffebubblan gick smärtan över och vi kunde gå vidare till biblioteket. Lånade Frost för andra gången då Alfons gillar den väldigt mycket.

Påpälsad bebis på promenad i Mölndal.
När vi kom hem var det grötdags för den här lille killen. Lukas äter numera två mål mat om dagen förutom amningen. Till lunch brukar han få burkmat och på kvällen är det gröt som gäller. Han tycker om båda delarna =).


Alfons har blivit väldigt intresserad av att rita och pyssla. När vi var på barnkalas hos Theo fick barnen glitterlim i sina "godispåsar" och detta har Alfons gillat att greja med. Köksbordet är numera fullt av teckningar som ligger på tork.


Även tisdagen bjöd på härligt höstväder. Vi hade dragit ihop ett stort gäng som träffades i lekparken och hade fika med. Mysigt! Alfons fick leka med Emma, Moa, Lyra, Linus och Ebba. Det blev mycket lek i alla "trädkojorna" som finns i lekparken och höstlöven var också roliga att busa i.


Alfons och Emma leker i trädkojan.

Alfons och lilla Lyra.
Alfons leker mer och mer med Lukas nu också. Här tar killarna en brottningsmatch till Lukas stora förtjusning.


På onsdagen var det dags att klippa sig, jag hade inte klippt mig på ungefär ett halvår och håret såg ut som en risbuske! Tyvärr så har min frissa slutat så jag tog chansen att prova en ny frisör. Lotten föll på Salong Forum i Krokslätt då de var med i Mölndalshäftet för (klippning för 150 kr). Jag fick klippa av ganska mycket eftersom det var så slitet, men jag blev nöjd. Kan rekommendera denna salong! På kvällen hjälpte killarna mig med tvätten. Lukas är väldigt förtjust i tvättmaskinen nu!

Vad är det för en konstig grej?
Fredag i Fässberg som vanligt. Alfons cyklade hela vägen till Fässberg på sin springcykel. Nu börjar även Lukas uppskatta öppna förskolan lite mer. Roligt att se på alla barn och få känna på lite nya leksaker.

Bollar är väldigt populärt nu.
Alfons pysslade lite och gjorde den här fina burken till sin mormor.


På eftermiddagen träffade vi Emma, Moa och Lyra i deras lekpark i Mölndals Centrum. Nu får Lyra vara med och leka ganska mycket med Alfons och Moa.

Så var det helg igen. Mysigt! Vi låg kvar länge och myste i sängen och killarna lekte med sina syskonnallar.



På eftermiddagen gjorde vi en utflykt till skogen i Torrekulla tillsammans med Tom, Ulle, Elias och Sigge. Det var riktigt härligt att komma ut i skogen trots det halvtråkiga vädret. Alfons och Elias hade roligt och "fiskade" med pinnar i alla små bäckar. Vi hittade också spännande röksvampar som vi stampade på.








Grabbarna Grus


 
Vid den gamla minigolfbanan fanns den här roliga "dammen".

Elias provar om vantarna är vattentäta.
Efter skogspromenaden var vi frusna och åkte hem till Elias och fikade. Killarna lekte jättebra idag och det var roligt att se! Även Lukas och Sigge snackade lite med varann och lekte med babysaker.

Natten till söndagen blev riktigt jobbig med ont i magen och bara cirka en timmes sömn. På förmiddagen var Pontus och hämtade mamma och pappa på Landvetter då de kom hem från en resa till Gran Canaria. Både mamma och pappa var solbrända och de hade med sig fina presenter till hela familjen.

Alfons fick en badhandduk med Blixten!

Killarna fick också varsin fin Barcelona-tröja.

Detta snygga armbandet fick jag.

Och en fin tröja från Esprit.
Pontus fick en ljusblå pikétröja från Lacoste som jag glömde ta kort på. Efter en snabb fika var de tvungna att åka hemåt. Efter lunch tog Ponta barnen på en skogspromenad och jag fick krypa ner i bingen. Sedan mådde jag bättre igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar