Summa sidvisningar

onsdag 29 oktober 2014

Tittut

Vecka 43

Den här veckan började med att vi fick fint besök av Lilla My och Anita. Alfons har pratat så mycket om My det senaste så det var roligt att vi fick till en lekträff. Trots att de inte hade setts på ett tag så började de leka så fort My kom innanför tröskeln. Det blev mycket lek och bus, fika med goda bullar från Anita och så avslutade vi med att titta på Bamse och ta det lite lugnt.

Sysslingarna i sina spindelmannentröjor.
På kvällen kom Lukas på att han kan gömma sig i pappas morgonrock och leka tittut. Det var kul att jag lyckades fånga det på film. Har en film på Alfons när han var liten och började leka tittut. Jag lägger ut den också. Alfons var faktiskt lite senare än Lukas med detta.



Eftersom vi hade besök på måndagen tog vi vår vanliga måndagsaktivitet på tisdagen i stället. Det passade bra eftersom Alfons varit i lokalen i Fässberg så då gick vi vidare till Mölndals centrum direkt efter dagmamman. Åsa, Ebba och Emil hängde på och även Marie, Alma, Ina och Inas mamma och lillasyster kom och fikade på Kaffebubblan. Efteråt gick Alfons, Lukas och jag vidare till biblioteket. Bärselen hade blivit blöt på vägen så Lukas fick vara på golvet idag, men det funkade fint.

Alfons lånar i-Paden på biblioteket

Glad kille
På onsdagen fick Alfons återigen besöka biblioteket då det var sagostund med Gunilla.



Alfons var dock på lite dåligt humör den dagen. Marie ringde vid ett och sa att Alfons var ledsen och klagade på magont så jag fick hämta honom lite tidigare. Dock så var han nog bara lite trött och mammig för när vi kom hem var han på strålande humör. Vi gick en promenad till Bifrost och Alfons fick köpa en bilar-boll för sina pottpengar. Han hade otur och fick Blixten igen, men han var glad ändå.

På torsdagen hade jag lite energi efter en hyfsad natt (annars är Lukas väldigt orolig på nätterna nu) så jag bjöd hem både Louise, Viktor, Theo och Annelie på en spontan fika. Det var roligt att båda kunde komma med så kort varsel. Alfons och Viktor lekte och byggde tågbana. Theo hade lärt sig gå nu (jag lyckades dock inte fånga detta på bild). Nu kryper Lukas mer och mer. Här kan man se honom in action.



Så var det fredag i Fässberg. Idag var det ovanligt lugnt i Fässberg vilket jag tyckte var väldigt skönt. Det var ändå många kompisar där. Lukas fick leka med Sigge och Theo. Här är Lukas och Sigge i full färd med att utforska en spännande leksak.

Teamwork!

Sötisar
Alfons och Viktor lekte mest med bilarna och garaget. Även Theo fick vara med på ett hörn.



Alfons lekte också lite med Moa och så satt han en stund i pysselhörnan och pärlade. Han orkade dock inte pärla en hel pärlplatta så idag fick vi inte med oss något pyssel hem.

På helgen åkte vi ner till Varberg över dagen då vi inte hade varit där på ett tag. Vi började med att äta en jättegod lunch bestående av fläskfilégryta och klyftpotatis följt av konserverade päron och persikor med vaniljglass. Sedan gav vi oss mätta och belåtna ut på stan då det var shoppinghelg och lite andra jippon i stan. Vi träffade en tjej som kunde göra alla möjliga figurer av ballonger. Alfons fick det här fina svärdet.


Man fick också måla med färger på gatorna och så gick det omkring riddare på stan. Spännande! Efter promenaden gick vi hem och fikade och tog det lugnt.

Söndagen blev en lugn hemmadag. Gick en promenad med Lukas till Plantagen och köpte lite ljung. Vi hann även med ett besök i lekparken. Nu vill Lukas alltid sitta upp i vagnen när man är ute och går. Kanske dags att byta till sittdel även på vanliga vagnen snart.


Den här veckan har lillen även börjat sitta på knä. Han tar tag i TV-bänken och försöker resa sig, men än så länge kommer han inte upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar