Summa sidvisningar

måndag 6 april 2015

Shoppingtur i Ullared

Vecka 14

Veckan började med en riktig sovmorgon. Vi verkar fortfarande vara kvar på vintertid. Alla sov länge och Lukas och jag gick inte upp förrän 9:45. Första gången på länge som jag kände mig utvilad. Lukas kunde t o m hoppa över sin förmiddagsvila och sov bara en gång på eftermiddagen. Vi fick besök av Anita och My som hade med sig en fin påskblomma till oss.


Anita hade också med plättar till barnen så det blev ett riktigt kalas. Sedan lekte vi lite både inne och ute innan det var dags för dem att gå hem. Vi provade att spela spel med barnen, men de är nog fortfarande lite för små för att förstå och acceptera det där med turordning när man spelar spel.

På natten fick Lukas feber och sov väldigt oroligt. Han hade dock inga andra symtom så jag misstänkte att det var en tand eller tredagarsfeber. På eftermiddagen gick vi och hämtade Alfons hos Marie och sedan stannade vi kvar en stund på Maries gård och lekte med Pontus och Emilia. Efter ett tag blev det plötsligt oväder så då gick vi hem. Alfons och Lukas fick leka i vår bäddsoffa som jag skulle dammsuga och det tyckte de var roligt. Lukas var hyfsat pigg trots feber på 38,6.



Lukas feber höll i sig även på onsdagen så det fick bli en lugn dag. Alfons hade ingen bra dag hos Marie. De skulle göra en utflykt till skogen och Böstebäck, men Alfons hade varit ledsen där ute i skogen och ville hem till mig och Lukas. När de gick hem och åt lunch hade det blivit lite bättre och sedan hade han sovit middag med lilla Millis. När jag kom och hämtade honom var han fortfarande på dåligt humör. Vi hade bestämt att vi skulle leka med Pontus på hans gård efter Marie, men Alfons ville bara hem så vi stannade inte länge. Väl hemma fick han kesoplättar med grädde till mellanmål och blev på bättre humör, men sen längtade han efter pappa. Det slutade med att vi satte oss och ritade teckningar till pappa. Man får försöka hitta på saker när han är ledsen så han kommer på andra tankar.


Lukas hade feber för tredje dagen i rad på torsdagen, men inga andra symtom. Den här dagen gick det bättre för Alfons hos Marie och var på gott humör igen. Det kändes skönt för det är inte roligt att skicka iväg honom på morgonen om han inte vill gå. Idag hade de ätit påskmat och Alfons hade t o m vågat prova sill för första gången! Efter att vi hämtat Alfons stannade vi kvar och lekte på gården med Pontus och Emilia.

Så var det långfredag och Ponta var ledig så vi fick en riktigt mysig dag tillsammans. Lukas feber hade nu gått över och det visade sig vara tand nummer 7 som trängde igenom i underkäken. Vi var bjudna på lunch hos farmor Karin och Ulf. Det blev lax med blomkålsmos. Jättegott! Till efterrätt blev det glass och kaka för de andra och grädde och hallon till mig! När vi ätit och lekt en stund inne hos Karin ville vi ut i det fina vädret så vi stannade och lekte på hennes gård en stund.



Killarna fick påskägg med sig hem som var fyllda med russin, leksak och lite godis. De fick även en Pelle Svanslös-bok.

Påskafton firade vi med åka till Ullared. Vi hade tänkt att det skulle vara superlugnt en sådan dag och vi hade ändå inga andra planer. Vi tog med båda barnen för första gången. Hade tänkt att Alfons skulle vara hos pappa, men han var sugen på att åka med till Ullared eftersom han sett det på TV. Sedan spelade det nog in att inte mamma skulle vara hemma och han är inte så van att vara själv med morfar.

När vi kom dit var det ganska mycket folk och fullt med bilar på parkeringen. Dock så lugnade det ner sig efter lunch. Vi tog varsin kundvagn och varsitt barn och satte igång. Det gick jättebra att handla med barnen! På barnklädesavdelningen fanns det ett filmrum där Ponta och Alfons kunde sitta medan jag gick runt och handlade.

När vi skulle äta lunch var det väldigt lång kö i restaurangen, men även där fanns det ett filmrum med massor med kuddar. Där väntade jag med barnen medan Pontus stod i kö. Det gick även bra att äta LCHF-lunch. Jag tog nötstek med gräddsås och fick wokgrönsaker i stället för potatis. Efter lunchen var Lukas helt slut så vi fick bädda ner honom i kundvagnen för en sovstund.



Efter lunch var det dags för baby- och leksaksavdelningarna. Detta tyckte Alfons var roligt!


Vi köpte en del födelsedagspresenter och barnen fick lite nya uteleksaker, vattenkanna, kritor att rita med ute och ett litet set med kakformar så man kan göra cup cakes i sandlådan. Vi shoppade på och det gick jättebra hela eftermiddagen. Jag och Lukas fick ta en fikapaus i Sportbaren och ladda batterierna lite innan vi betalade. Det var nästan ingen kö till kassan så även det gick smidigt. Efteråt fick Alfons ta en tur i traktorn som belöning.


Vi brukar nästan aldrig ha tid och ork att gå i några affärer utanför Gekås, men den här gången gick vi in på Skokanonen och Pontus köpte ett par varskor. Sedan packade vi in oss i bilen och åkte hem till pappa och Putte. Barnen tyckte nog det var skönt att få leka och busa lite efter en heldag i affären. Jag och pappa tog en promenad till Campino och köpte sallad och pizza till middag. Sedan stannade vi tills mamma kom hem från jobbet så Alfons fick träffa henne. Lukas tog en tupplur i Varberg och var sedan vaken hela bilresan hem (och skrek). Lite dålig timing där, annars gick denna shoppingresa superbra!

Söndag sedan och då var det dags för kalas igen! Denna gång var det lilla Lyra som hunnit bli 2 år redan. Vi hade inte träffat Emma, Christopher, Moa och Lyra på flera månader då de varit i USA hela vintern så det blev ett kärt återseende. Lukas var också på strålande festhumör och gick med på att bära festhatt!


Vi hade köpt en låtsasprinsesstårta till Lyra, men det blev även riktig tårta med jordgubbar på. Men först grundade vi med korv med bröd. Barnen hade ett eget litet bord.



Lyra blåser ut ljusen i tårtan.
Lukas fick smaka tårta för första gången och det tyckte han var väldigt gott! Sedan han dragit i sig en korv med bröd och en tårtbit gick han även på Alfons halvätna korv. Sedan var han mätt och trött =).

Vi gick ut i Statsparken så att barnen fick leka i det härliga vädret och prova sina minifrisbees som de fått i godispåsen (som ej bestod av godis utan andra roliga saker, bra initiativ!). Alfons och Moa kom igång och lekte som om de aldrig varit ifrån varandra. Det var härligt att se! Lyra fick också vara med i leken. Lukas slocknade nästan direkt och sov sedan hela tiden vi var ute.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar