Summa sidvisningar

onsdag 22 april 2015

Vårfeeling

Vecka 16

Veckan började med härligt vårväder och en tur till Mölndals centrum. Vi tog en fika på Kaffebubblan. Nu hade vi inte varit där på länge och till Alfons stora förtjusning hade de börjat med glass nu! Det blev en Piggelin för Alfons och smoothie och energiboll för mig.


Den här energibollen är jättegod, består av krossade nötter, kakao, kaffe och sötad med dadlar och vaniljpulver.


Efter lite lek i lekbubblan gick vi vidare till biblioteket. Alfons var som ett litet yrväder och sprang och klättrade överallt på vägen dit.


Efter en stund på bibliotekets barnavdelning lånade vi filmen "Bamse och Tjuvstaden" samt ett par böcker och begav oss hemåt.

På kvällen var DJ Lukas i farten och spelade lite för oss.


Tisdagen var en riktig regnvädersdag. Då passar det bra med lite bakning! Först bakade jag fröknäcke på förmiddagen. Sedan hämtade jag Alfons och han var också sugen på att baka. Då fick det bli en lchf-kladdkaka och den här blev faktiskt riktigt god. Den skulle man även kunna använda till någon slags lchf-tårta. Bara att lägga på lite grädde och bär.


Framåt kvällen slutade det regna och då tog vi en promenad till Plantagen och inhandlade ett par bellisar att plantera på framsidan.

Även onsdagen blev en regndag. När jag hämtade Alfons ville Pontus att vi skulle följa med hem till dem och leka och det passade ju bra. Alfons och Pontus vill alltid gå hem till varandra och leka medan vi mammor brukar vilja vara utomhus i stället. Men en sån här regnig dag fick killarna sin vilja igenom och det tyckte de var kul. Även Lukas höll igång och lekte lite och han var även lite nyfiken på Pontus hund Diesel. Innan har Lukas inte brytt sig om djur så mycket, men det intresset kanske vaknar nu.

Nu har Lukas även lärt sig ett par nya ord. Innan har det bara varit mamma, pappa (fast han säger dadda) och nä! Nu har han även sagt titta och idag när Pontus kom hem från jobbet sa han hej!

Nu kan lillen också med lätthet ta sig upp i soffan. Han har faktiskt lärt sig att backa ner från soffan också så det känns tryggt. Dock så kan han ju vara lite vild och klättra så man får ändå vakta på honom en del.

Vilding i soffan.
På torsdagen kom vårsolen tillbaka igen och vi stämde träff med Emma, Moa och Lyra i vår lekpark. Barnen lekte så fint med varandra. Det blev bl a kurragömma, cup cakes-bakning i sandlådan och så ritade vi lite. Hade även med mellis till lekparken.


På fredagen var det öppna förskolan som gällde. Förra veckan var det ju påsklov och veckan innan dess missade vi också så nu var vi laddade för en fredag i Fässberg. Hann faktiskt dit i god tid till sångstunden och Alfons var riktigt på hugget idag och sjöng med i låtarna. Lukas gillar bäst att spela maraccas.



Det blev lite lek med Moa och Lyra innan de skulle gå hem. Alfons älskar att leka i kuddhörnan i Fässberg.


Sen blev det pannkakor och lite annan lunch innan det var dags att promenera hem. Lukas somnade på hemvägen, men vaknade så fort vi kom hem. Dock så kunde jag ta honom i famnen och så somnade han om. Fick slappa i soffan i över en halvtimme och det var riktigt gött. Annars brukar det inte bli någon vila för mig på fredagarna.

Efter vår power nap var vi pigga igen och resten av dagen gick åt till brödbak (lchf-frallor på pofiber och mandelmjöl) och lekparkshäng.


Nu kan Alfons stå upp och gunga.


Och Lukas föredrar sandlådan.


Härligt med helg! Detta blev en lugn och skön helg hemma. Vi började med lite shopping på lördag förmiddag. Jag och Alfons åkte till 421 för att köpa nya gummistövlar till honom. Ponta och Lukas fick köpa mat i stället. När vi kom hem från affären upptäckte vi att något saknades utanför vårt hus, nämligen min cykel! Förmodligen hade den blivit stulen på natten, men vi hade inte lagt märke till det på morgonen. Detta var riktigt tråkigt. Jag letade efter den i området, men cykeln hade ju varit låst så förmodligen har någon tagit med den på en bil.

Detta med cykeln la lite sordin på lördagen, men vi piggade upp oss med lite grillning på kvällen. Vi provade att grilla högrev, men det blev lite segt så nästa gång blir det nog ett säkrare kort.

Grillad högrev med kålrotsgratäng och salladslök.
Söndagen blev riktigt fin med varmt väder. Vi åkte ut till golfen en sväng och hälsade på. Alfons ville gärna spela lite golf och vi plockade också vitsippor som det fanns gott om nu. Hälsade på några ankor nere vid ån, men de blev rädda för oss. Vi träffade Lars, Linda, Milou och Lindas barnbarn Thea som var 2,5. Hon och Alfons lekte lite. Framåt lunch började Lukas bli jättetrött så då fick vi åka hem.

Alfons fick en Piggelin, men Lukas var så trött att han inte ens ville smaka.
På eftermiddagen blev projektet att montera den nya grillen som Ponta fått i 40-årspresent. Barnen var jättesnälla och lekte så fint i trädgården under tiden så det gick väldigt lätt att sätta ihop den. Nu är vi redo för härliga grillkvällar i vår och sommar!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar