Summa sidvisningar

tisdag 18 augusti 2015

Sista semesterveckan

Vecka 32

Sista semesterveckan blev det äntligen härligt sommarväder. Tyvärr så var Alfons sjuk på måndagen, febrig och hostig. På morgonen kräktes han efter frukosten. Alfons verkar ofta kräkas när han har feber så man får va lite försiktig med maten då. På eftermiddagen tog jag och Lukas en cykeltur till lekparken vid Prytzgatan där vi träffade Ulle, Elias och Sigge. Det var konstigt att vara i en lekpark med bara Lukas! Elias frågade efter Alfons och tyckte nog det var konstigt att han inte var med. Tog vägen om biblioteket på hemvägen och lånade en turtlesfilm till den lille sjuklingen.

På tisdagen var Alfons redan pigg igen. Han brukar sällan vara sjuk länge och 2 dygn räckte den här gången. Skönt! Härligt sommarväder och dags att fylla poolen igen. Båda killarna älskar att bada och hålla på med vatten i trädgården.



På onsdagen bestämde vi oss för att besöka Liseberg. Där hade vi inte varit sen det öppnade i våras. Lukas somnade på vägen dit och det passade bra för då kunde jag äta lunch på Trebello under tiden. Det var jättemycket folk på Liseberg och Alfons och Pontus fick stå i kö i 40 minuter för att åka Rabalder. Alfons tyckte i alla fall att den var jätterolig, men vi orkade inte åka fler grejer när det var sådana köer. Barnen fick leka lite på Bushållplatsen och så köpte vi plättar till dem. I väntan på plättarna fick de dela på en dricka och det sa bara slurp så var den slut.



Sen spelade vi lite grann och vann lite godis.


 
På kvällen åkte jag och Alfons till loppisen en sväng. Jag hade lite grejer som jag lämnade där och så tittade vi runt lite. Jag köpte ett par hängselbyxor till Lukas och en bil som de kan åka på utomhus.
 
På torsdagen var vi duktiga och tvättade vardagsrumsmattan ute i trädgården. Man får passa på när det är sommar, för den mattan får vara med om mycket... Killarna hjälpte till och tyckte det var jättekul!
 

 
På eftermiddagen var det dags för Lukas 1,5-årskontroll på BVC. Lukas är nu 80,5 cm och väger 10,5 kg. Han klarade allt som vi fick testa (stapla klossar, följa direktiv, klotterrita mm). Det enda Kelley hade synpunkter på var hans vikt eftersom han inte har ökat särskilt mycket det senaste halvåret. Längden var okej för han hade vuxit 6 cm sedan förra gången, men inte gått upp så mycket. Hon trodde att det berodde på amningen, att han tuttar sig mätt och därför inte äter så mycket mat som han behöver. Vi får försöka att sluta amma snart, men det är lättare sagt än gjort!
 
Lukas fick vaccin mot mässling som barn brukar få vid 1,5. Eftersom vi funderade på att åka utomlands snart så fick han även vaccin mot hepatit A och B. Alfons var lite orolig innan BVC-besöket att han skulle få en spruta, men det sa vi att han inte skulle. Dock så behöver Alfons också ta en spruta mot hepatit, men det kunde vi inte ge honom denna gång eftersom vi lovat att han inte skulle ta någon spruta.
 
Efter BVC-besöket åkte vi till Triumfglass med Nicklas, Alice och Sara och tog en glass. Jag valde mellan kaffe latte och cola sorbet och det blev till slut kaffe latte, något jag ångrade direkt. Jag är nog inte så förtjust i glass längre (har inget sockersug så det kanske är därför jag inte uppskattar det längre). Alfons tog en Hello Kitty-glass. Efter glassen gick vi över till Burger King så att barnen fick leka lite i hoppborgen.
 
På fredagen fick vi faktiskt en tid på BVC för att vaccinera Alfons och det gick jättebra. Även Ponta tog en hepatitspruta på vårdcentralen. Nu får de vänta 1 månad innan de kan ta andra dosen. Efter det har man fullt skydd.
 
På kvällen bjöd vi över Nicklas, Sara och Alice på grillkväll. Jag provade att göra mojitoliknande drinkar som jag fått hos Louise en gång. De blev jättegoda. Ingredienserna var whiskey, citronsoda, lime, mynta, krossad is och farinsocker. Själv tog jag en alkoholfri och den var lika god. Vågar inte gå på spriten så länge jag ammar.
 

Skål!
 Barnen fick svalka av sig i poolen medan vi grillade.


Även grillreceptet snodde vi från Louise då vi kokade högrev som vi sedan grillade. Det blev väldigt mört och gott. Till detta blev det ugnsbakade kålrötter, sallad, lammkorv och ett glas rosé. Somrigt och gott!

 
Nicklas och Sara fick stå för efterrätten och det blev en jättegod ostbricka. Väldigt bra LCHF-efterrätt!
 
Nästa dag blev det återigen en kväll i goda vänners lag då vi gick ihop med Tom, Ulle, Elias och Sigge för att ordna en spontan kräftskiva. Vi inhandlade både kräftor och räkor och Ulle gjorde en jättegod västerbottenpaj på mandelmjöl. Vi var hemma hos dem och satt ute i trädgården. Det var fint väder, men när solen gick ner blev det kallt och efterrätten fick vi ta inomhus. Sigge blev trött och gick och la sig, men Alfons, Elias och Lukas lekte ända tills vi skulle gå hem.
 
Killarna pusslar.
 
På söndagen tog vi en eftermiddag i lekparken med Nicklas och Alice. Även farmor Karin kom dit och lekte lite med barnen. Vi hade fika med och det är alltid så mysigt att ta mellis utomhus. Lukas fick ta med sin nya bil till lekparken och den gick han omkring med ganska mycket. Efter fikat hamnade alla muggarna i sandlådan och barnen började leka bartender med muggar och vattenflaskor.
 

 
Den här veckan har vi gjort ett nytt försök att få Lukas att ta napp trots att han är 1,5. Eftersom jag på något sätt måste sluta amma snart så tänkte jag att han kanske accepterar nappen nu och han tar den lite grann i alla fall. Vi får se hur det går.
 
Nappi-nappi!
 
Så var Pontas semester slut för den här gången. Det blev ju härligt väder sista veckan i alla fall och även om det inte blev så mycket bad så har vi gjort en del andra utflykter och fått mycket tid tillsammans så det har varit tre härliga veckor.
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar