Summa sidvisningar

lördag 31 oktober 2015

Sluta amma?

Vecka 43

Lukas är frisk nu, men hostar fortfarande ganska mycket på nätterna. Detta gör att han sover oroligt och jag blir ganska sliten som sover med honom. Hosta kan ju sitta i rätt länge på små barn, men hoppas att det går över snart!

På måndagen tog jag med barnen till deras favoritlekpark med gula rutschkanan i Bifrost. På vägen dit tyckte vi oss se Pontus med familj gå in på Hemköp så jag messade till hans mamma och frågade om de ville leka. Alfons blev så glad att se Pontus! De var ju sådana kompisar när de gick hos samma dagmamma så det är roligt att hålla kontakten lite. Alfons och Pontus lekte och busade som aldrig förr. Det var även kul att se hur stor lilla Alina blivit. Nu kunde hon stå med stöd.

På kvällen ville Alfons att vi skulle tända Halloweenlyktan som jag köpt så det gjorde vi. Så här blev det.


Även på tisdagen var jag trött som attan. Ser fram emot november när barnen ska börja gå lite längre hos dagmamman. Då hinner jag hem och landa lite efter jobbet innan jag måste hämta dem. Sådana här tröttdagar är det skönt att vara hemma och mysa. Här har killarna lite sagostund.
 
 
På onsdagen hade vi stämt träff med Asya och Danja som vi inte träffat på evigheter. Det var ruggigt väder så vi tog en promenad till Steinbrenner där vi fikade. Jättetrevligt att träffas och prata lite. Alfons och Danja fann varandra direkt och sprang omkring och gömde sig och lekte jage på vägen. När vi kom fram till cafét råkade Alfons klämma sin tumme i dörren och blev så klart jätteledsen! Även Lukas blev ledsen för att Alfons grät så där stod jag och försökte trösta två hysteriska små barn. Efter ett tag kunde Asya avleda Lukas lite med en ficklampa så jag fick trösta Alfons i fred. Tummen såg lite svullen ut och jag blev rädd att vi skulle behöva söka läkare, men svullnaden gick ner spontant så det verkade ha gått bra. Efter en god kaka och lite lek med Danja var Alfons på gott humör igen och vi promenerade hem i höstrusket. Killarna fyllde brunnen utanför Steinbrenner med stenar innan vi gick hem.
 
 

Det hann börja skymma innan vi kom hem igen.
Asya hade målat en jättefin trädgårdssten som vi fick. Den föreställer en liten jordekorre. Den blir fin att ha i trädgården till våren.
 
 
På torsdagen regnade det så det fick bli en innedag. Vi fick sällskap med Åsa och Ebba när jag hämtade barnen hos Cajja och de följde med hem och lekte en stund. Sedan bakade jag och barnen chokladmuffins. Det blev glutenfria med mindre socker, men de blev jättegoda.
 
Den nya muffinsplåten som jag köpt i Ullared funkade fint. Det blev bra höjd på muffinsarna trots att de var glutenfria.
 
Lukas kräktes dock efter ett bett i sin muffins. Jag börjar misstänka att han inte tål choklad för det är inte första gången han kräks efter att ha smakat på det. Sedan verkade han må bra, så det var nog ingen sjukdom med i bilden.
 
Både torsdag och fredag hade jag huvudvärk och det blev inte bättre på natten eftersom Lukas väcker mig hela tiden. Fick ta Alvedon på natten för att få någon sömn. Orkade i alla fall gå till jobbet på fredagen. Kommer man väl iväg på morgonen så brukar det gå att jobba. Det fick bli en lugn fredagskväll med hämtmat och Idol.
 
På lördagen åkte vi iväg och handlade på förmiddagen. Det blev Claes Ohlson, Willys och ÖB. Alfons och jag gick in på Claes Ohlson för att köpa ett sadelskydd till min cykel, men väl där hittade Alfons en massa leksaker som han ville prova. Han fick även med sig en katalog hem som han var väldigt stolt över. Har en del män i bekantskapskretsen som använder diverse kataloger som bibel, t ex Biltema och Jula! Alfons verkar vara en av dem. Inne på ÖB var Lukas trött på att åka vagn så han fick åka kundkorg i stället. Det var mycket roligare!
 
 
Vi köpte en läskig monstermask till Alfons som han ska ha på Halloween. Efter shoppingen hade Alfons fått en klipptid så jag åkte med honom till frisören i Krokslätt. Han var jätteduktig hos frisören och han blev så fin!
 
På eftermiddagen var det härligt väder så då blev det en vända till lekparken. Åsa, Ebba och Emil kom ut så barnen fick några att leka med. Perfekt!
 
Efter en hel vecka med konstant sömnbrist eskalerade huvudvärken på söndagen och jag kände mig helt slut. Ponta tog barnen med till Karin så jag kunde ligga och vila. Det behövdes verkligen! Jag bara låg i sängen i flera timmar. Sen kollade jag på en film, Min så kallade pappa med bl a Mikael Nyqvist. Den var jättebra, men lite sorglig. Mådde bättre framåt eftermiddagen och då åkte jag också bort till Karin. Charlotta, Hanna och Elias var där och hälsade på. Jag tog med Alfons, Elias och Lukas till lekparken en stund. Alfons och Elias lekte jättebra och hade lövkrig i blåsten.
 
 
Sedan blev det god middag hos Karin. Trevligt att träffa kusinerna och Charlotta. Det är synd att det inte blir så ofta när vi bor så långt ifrån varandra, men barnen verkar ändå kunna leka bra när de ses.
 
På söndagsnatten tog Ponta båda barnen i dubbelsängen så jag fick sova själv i ett eget rum. Åh, vad skönt! Nu tror jag att det börjar bli dags för mig att sluta amma Lukas. Jag har länge tänkt att han ska få sluta när han själv vill, men nu börjar det bli för jobbigt. I stället för att glesa ut amningen så har han trappat upp mer och mer. Nu vill han amma så fort man sätter sig i soffan och på nätterna ska det snuttas flera gånger om. Jag vet inte riktigt hur vi ska lägga upp planen för det här, men steg 1 är i alla fall att bestämma sig för att man vill sluta amma. Sedan får vi se vad steg 2 blir. Tar gärna emot tips om det är någon som har erfarenhet av långtidsamning.
 
 

lördag 24 oktober 2015

Barnkalas

Vecka 42

Lukas blev förkyld på natten till måndagen och då sover han alltid dåligt. Klättrade på mig hela natten kändes det som. Dock var han pigg på morgonen och bara lite snorig så han kunde gå till dagmamman. På kvällen hade jag och killarna stämt träff med Louise, Viktor, Theo och Annelie på Steinbrenner och Nyberg. Alfons ville ta springcykeln dit. Han är så snabb på springcykeln att jag måste springa ibland för att hinna med. Idag var det ruggigt väder så Alfons fick prova sin nya vinterjacka som vi köpt i Ullared. Tyckte han blev så fin i den!



Det var trevligt att äntligen få till en träff med Louise och Annelie. Mysigt att ses och ta en fika. Eftersom det var sent tog jag en sallad i stället. Det fick bli min middag. Barnen var som vanligt lite busiga och ville springa runt i sofforna på cafét. Alfons lekte mest med Theo idag då Viktor var lite trött.
 
 
På tisdagen var Lukas mer förkyld och verkade hängig så både han och Alfons fick stanna hemma med Ponta. Jag gick hem lite tidigare från jobbet för att ta hand om barnet. På så sätt behövde vi inte VAB:a. Lukas var dock piggare än någonsin och somnade inte förrän 16:30 (alltså för att sova middag!!!). Jag gick till lekparken vid Hemköp med barnen och där träffade vi Åsa, Emma och Ida. Tog den här härliga gungbilden på Alfons.
 
 
Lukas somnade som sagt i vagnen på hemvägen och då passade jag och Alfons på att fixa lite med min cykel. Vi satte på nya cykellampor för nu är det redan mörkt på morgonen när jag åker till jobbet.
 
 
 På onsdagen fick barnen gå till dagmamman igen eftersom Lukas varit pigg på tisdagen. Själv hade jag lite ont i halsen. Har väl fått en släng av Lukas förkylning. Efter jobbet tog jag med barnen till en lekpark i Lindhaga där vi träffade på Gustav med familj. Gustav och Alfons lekte jättebra och Lukas fick prova grävmaskinen.
 

På hemvägen finns det en stor björk där grenarna hänger ner som en koja. Där älskar barnen att gömma sig och leka!
 



 
På torsdagen hade jag ont i halsen och kände mig lite småhängig. Vi tog dock en tur till lekparken och bokbussen efter jobbet. Lukas älskar verkligen att gunga nu. Han kan gunga hur länge som helst. Alfons och jag fick turas om att putta på honom.
 

 
Lukas var pigg hela dagen, men på kvällen mådde han illa och kräktes. Det verkar som att han kräks lätt när han är förkyld.
 
På fredagen var Lukas pigg igen och Ponta tog med barnen till öppna förskolan och lekparken.
 
På lördagen åkte vi till Willys och XXL för att köpa stövlar till Lukas. Han behövde ett par fodrade stövlar då han redan vuxit ur de som han fick i våras. Nu har han stl 22. Jag hittade de här fina stövlarna som de hade på annons.
 
 
På eftermiddagen var vi bjudna till Theo på barnkalas för att fira hans 2-årsdag. Det var en del andra barn och föräldrar där som vi kände sedan tidigare. Louise hade ordnat ett par lekar för barnen och det tyckte de var kul.



2-åringen Theo.
Theo fick en Bamseväska av oss och en Bamsebok eftersom han gillar honom. Barnen tyckte det var jättekul att gå på kalas och ljudvolymen blev minst sagt hög! Efteråt var vi vuxna trötta, men killarna fortsatte att härja hemma med sina bilar på lördagskvällen.

 
På söndagen fick jag en förmiddag för mig själv på Frölunda Torg. Härligt! Jag köpte ett par nya svarta mockastövlar på Scorett för ett presentkort jag fått när jag fyllde år.


Köpte även en fars dag-present till pappa. (Ute i god tid för en gångs skull) och en Halloweenlykta som vi ska ha utanför dörren. På eftermiddagen bakade jag och Alfons fröknäcke, men det blev totalt misslyckat då jag inte kunde få loss dem från plåten utan att krossa dem. Det fick bli müssli av det hela i stället, så får jag baka nya en annan dag. Eftersom det var riktigt härligt höstväder blev det en vända till lekparken också där vi träffade Åsa och Ebba.
 

fredag 16 oktober 2015

4-årskalas och Ullaredstripp

Vecka 41
Veckan började med att blev väckt av Lukas 05:30. Han kunde inte sova utan höll på och bökade runt i en evighet. När han till slut somnade ringde min väckerklocka. Dags att gå upp! Efter en seg dag på jobbet gick jag hem lite tidigare och vilade en stund. Sedan hämtade jag barnen och tog en promenad till Steinbrenner där vi tog en fika. Alfons valde en hallongrotta och jag tog en yoghurt med blåbär. Lukas fick en liten cigarr.
Efter fiket gick vi genom skogen hem och det tog väldigt lång tid då Lukas ville gå hela vägen.


 
Vi hittade några enstaka björnbär som barnen är väldigt förtjusta i. Träffade en supersöt liten hund som hette Molly på hemvägen som Alfons blev väldigt förtjust i. Han vill gärna ha en riktig hund när han fyller år. Undrar om han har blivit inspirerad av Alfons Åberg i ”Hokus pokus Alfons Åberg”.
På tisdagen gick vi till två olika lekparker i Lindhaga och spanade lite efter söta lilla Molly, men vi träffade henne inte. Däremot så var Alfons kompis Pontus ute med sin mormor och lillasyster så Alfons fick leka med honom. Lukas gungade högt…
 
…och lagade mat i den lilla kiosken.

 
På onsdagen tog vi en promenad till Jungfruplatsen för att hämta ut ett paket vi beställt till mammas födelsedag. Vi passade på att leka i en lekpark vi inte brukar gå till så ofta. Till Alfons stora förtjusning så kom dagbarnskompisen Alex ut med sin mamma så han och Alfons lekte en stund och spelade fotboll. Alfons hade också tid att gunga lillebror lite.

Lukas hade bara sovit en halvtimme hos Cajja så han var trött och lite grinig hela eftermiddagen. Dock så somnade han tidigt i soffan vilket är väldigt skönt för mig.
 
På torsdagen skulle barnen gå lite längre hos Cajja eftersom det skulle vara utvecklingssamtal. Då hann jag åka några ärenden efter jobbet. Jag fick mina glasögonen lagade och jag var och köpte ytterligare en födelsedagspresent till mamma. Sedan var det dags för utvecklingssamtal. Enligt Cajja så har barnen kommit in i gruppen väldigt bra nu och det är sällan några problem. Lukas kan vara ledsen vid lämning någon gång, men det går fort över. Alfons leker bra med alla barnen i gruppen. Lukas leker mest för sig själv. Vi pratade om att barnen ska få börja gå lite längre. Fr o m november ska de gå 11-15:30. Då är det lättare för mig om jag behöver jobba över ibland. Det blir ju ändå bara 18 timmar i veckan för barnen.
Så var det fredag igen! Idag hade vi planerat för lite fredagsmys tillsammans med Nicklas, Sara och Alice. Nicklas och Alice kom hem till oss redan på eftermiddagen och sedan anslöt Sara efter jobbet. Vi stekte pannkakor till barnen och köpte hem thaimat till oss vuxna. Provade ett nytt thai-ställe i Mölndalsbro och maten var jättegod! Sedan festade vi på ett jättegott Amarone-vin och ostbricka. Mums!

 
Barnen lekte ganska vilt idag och till slut fick de sätta sig vid teven och lugna ner sig en stund. Alfons ska som vanligt göra grimaser på alla kort!


 
På lördagen hade jag anmält Alfons till 4-årskalas på biblioteket. Alla barn i Mölndal som fyller 4 under höstterminen var välkomna. Utanför träffade vi Emma, Moa och Lyra. Där inne träffade vi även My, Signe, Jesper och Anita. Träffade även en mamma från Lukas syskongrupp. Barnen blev bjudna på saft och bullar. Sedan blev det lite ballonglek, ringdans och fiskdamm där alla barn fick ett paket med en bok i.

Moa och Lyra fikar.
Alfons klättrar i träd utanför biblioteket.
Efter kalaset följde vi med Emma, Moa och Lyra hem för att titta på deras nya hus som låg i området Forsåker. Även Ponta och Lukas anslöt och vi blev bjudna på korv med bröd. Barnen lekte och stod i som bara den, men efter ett par timmar var Lukas övertrött så det fick bli en sovpromenad hem.



På kvällen tränade jag och Alfons lite på hans nya cykel. Det gick lite bättre idag och han börjar lära sig att trampa och styra på samma gång.

Soffmys på lördagskvällen.
 
På söndagen var det dags för en tripp till Ullared då vi inte varit där på ungefär ett halvår. Vi mötte upp mamma, pappa, Putte och Jessica. Mamma och pappa tog med Alfons och Lukas till en lekpark så att vi kunde handla. Sedan sammanstrålade vi för att äta lunch. Det var väldigt mycket folk i Ullared denna dag och man hade fått köa i en evighet om man ville äta i restaurangen. Vi valde i stället cafét som också hade lite enklare lunch. Det fick bli en ceasarsallad för mig.
Efter lunch gick de andra till ett nytt lekland som de byggt på plan 4 inne i varuhuset. Alfons tyckte det var jättekul! Efter en stund gick pappa en promenad med Lukas så att han somnade. Shoppingen gick ganska bra trots att det var mycket folk. Vi köpte en del kläder till barnen samt grejer till Alfons kalas och lite presenter och julklappar. Till mig själv köpte jag sockar, trosor och nya läderhandskar. Vi behövde inte stå i kö länge alls för att betala. Jag och Alfons gick även in på skoaffären utanför och köpte ett par vinterkängor som han ska få när han fyller år. Hittade ett par Viking. Alfons har haft vinterskor av det märket tidigare som jag har varit supernöjd med så det var värt 650 kr. Är nog i alla fall lite billigare i Ullared.

Efter shoppingen åkte vi hem till mamma och pappa för att fira mammas födelsedag. Av oss fick hon en berlock från Thomas Sabo, lyxkaffe och chokladtryfflar. Barnen hade ritat varsin teckning också. Vi fikade lite innan vi åkte hem till Mölndal.
 

 


torsdag 8 oktober 2015

Ny lekpark

Vecka 40

Veckan började inte bra. När jag vaknade på morgonen hade jag huvudvärk, ont i magen och kände mig illamående. Trots det klarade jag av att jobba, men jag gick hem lite tidigare och vilade en stund innan jag skulle hämta barnen. Sen mådde jag ganska bra så vi gick bort till Emmas mormor och hälsade på Emma, Moa och Lyra. Även Åsa var där med Emma och Ida så det blev en riktig lekträff. Barnen hoppade stutsmatta och lekte i lekstugan och vi blev bjudna på god fruktsallad.


Sent på kvällen började jag må dåligt igen och det slutade med att jag låg vaken till 3 på natten och kände mig spyfärdig. Som tur var hade jag en bra bok att förströ tiden med när jag inte kunde sova. Den här boken kan jag verkligen rekommendera för alla som gillade de första böckerna om Bridget Jones. En uppföljare som de verkligen har lyckats med! Riktig Bridget Jones-känsla, både sorglig och rolig och även kul för alla som har småbarn att känna igen sig i många situationer.


Nästa morgon mådde jag fortfarande dåligt och hade enormt ont i huvudet. Jag fick stanna hemma från jobbet. Jag låg i sängen ända fram till kl 15 när jag var tvungen att hämta barnen. Tyvärr så kunde varken mamma, pappa eller barnens farmor passa dem. Jag ringde även på hos vår granne Ulla-Britt, men hon var heller inte hemma. Barnen fick titta på TV hela dagen, men Lukas nöjer sig ju inte med det så jag fick även släpa mig ut i trädgården och försöka underhålla dem lite där. Tack och lov somnade Lukas i soffan redan vid 20-tiden så kvällen blev lite lugnare för mig i alla fall.



Även på onsdagen plågades jag av huvudvärk och illamående. Fick ta 4 Alvedon och ligga till sängs fram till 15. Det var i alla fall lite lättare att ta hand om barnen denna dag. På kvällen mådde Alfons dåligt och kräktes så förmodligen är det något virus vi har fått. Dock så sov han lugnt hela natten sen.

På torsdagsmorgonen mådde jag fortfarande dåligt så jag stannade hemma från jobbet. Alfons var jättetrött och hängig på förmiddagen och låg i soffan och somnade till och från. Både Alfons och Lukas fick vara hemma från dagmamman pga smittorisken. Pontus gick ut lite med Lukas så han fick lite stimulans. På eftermiddagen var Alfons pigg igen och kunde äta lite grann. Eftersom han inte var frisk fick han äta det han var sugen på vilket blev rostat bröd, Mariekex och saft. Lukas var pigg som vanligt och ville leka sjörövare. På kvällen mådde jag ganska bra igen och bestämde mig för att gå till jobbet nästa dag.


På fredagsmorgonen vaknade jag med huvudvärk, ont i magen och illamående igen men jag hade lovat att komma till jobbet så jag gjorde ett försök då jag visste att det var ont om folk. Dock så kände jag nästan på en gång att det var fel beslut att jobba. Mådde illa och kände mig alldeles svag så jag gick hem igen vid 11-tiden. Fick krypa ner i sängen och när jag vilat några timmar mådde jag bättre igen.

På lördagen kände jag mig bättre och vi bestämde oss för att besöka en ny rolig lekpark. Det är egentligen en skolgård som hör till skolan Kvarnhjulet vid Fässbergskyrkan. På helgen får man ju vara där och leka och det var verkligen en kul lekpark för barnen och även för oss vuxna. Vi träffade Tom, Ulle, Elias och Sigge och spenderade ett par timmar i den parken. Där fanns en stor klätterställning som var som en båt med hängbroar och grejer. Alfons och Elias hissade segel och lekte. Även Lukas tyckte det var kul att greja där inne.


Här lagar killarna lite mat tillsammans.


Där fanns även en linbana vilket jag tyckte var jättekul som liten. Alfons var lite rädd först och ville inte prova, men när han såg att Elias åkte ville han också försöka och det gick jättebra! Han tyckte det var riktigt roligt.


Jag provade också att åka med Lukas i knät och han tjöt av skratt. Sen blev han jättearg när han inte fick åka mer. Lukas och Sigge verkar bry sig om varandra lite nu och de lekte lite tillsammans och la sand på gungorna. De är så söta ihop, bebisarna.


På söndagen laddade vi med frukost och lite klossbygge.

Kul att bygga...

...och rasa!
Sedan var det dags att dra iväg till Ikea. Eftersom vi skulle till XXL i Bäckebol så tog vi den Ikea idag. Jag och Alfons gick in på Ikea medan Ponta och Lukas gick till XXL och införskaffade en stång som man kan fäste på Alfons cykel så att man som förälder kan hålla i utan att behöva gå framåtböjd. Jag och Alfons skulle köpa en till byrå till barnrummet, men vi hittade inte riktigt på denna Ikea och jag trodde att de inte hade sådana byråer längre. Sen när jag kom hem såg jag att det hade de visst. Får ta en tur till Ikea Kållered snart i stället. Jag fick i alla fall tag på några nya djupa talrikar och en ny dörrmatta så besöket var inte förgäves. Alfons gillar verkligen att gå på Ikea. Här fick killarna leka en stund.


Eftersom det var kanelbullens dag så köpte vi med oss ett gäng kanelbullar så killarna fick lite fika. Tyvärr så kan jag ju inte äta det. Kanelbullar är något jag verkligen saknar. Tror att det finns glutenfria bullar, men jag har inte provat det än.

På eftermiddagen träffade vi Nicklas, Sara och Alice i vår lekpark. Alfons tog med cykeln och provade lite och det gick bra. Även Alice ville prova cykeln och t o m Lukas!

 
Lukas vill prova allting nu känns det som. Nu har han lärt sig att själv klättra upp till rutschkanan och sedan vill han åka utan att man håller i honom och det klarar han faktiskt. När han åkt färdigt ler han och säger ”meeeeer!”
 

tisdag 6 oktober 2015

Liseberg

Vecka 39

Återigen en ny arbetsvecka och nu har jag kommit in i rutinerna ganska bra på min nygamla avdelning. Efter jobbet hämtade Alfons och Lukas hos Cajja. Gick hem och åt mellis innan vi begav oss ut igen för att leka lite på Maries gård. Där träffade vi av en slump Maja, My och lilla Signe så det blev en liten sysslingträff. Trots att Alfons och My inte ses så jätteofta nu för tiden så satte de igång att leka direkt. Lukas leker mest för sig själv och han tycker om att gunga och göra sandkakor.



På tisdagen tog jag och barnen en promenad till Steinbrenner och Nyberg där vi fikade. Sedan gick vidare på en skogspromenad. Lukas ville gå nästan hela vägen så vi kom inte hem förrän framåt sex på kvällen och då var vi jättehungriga! Det är så härligt att vara ute i skogen, det tycker både jag och barnen. Nu hittade vi både björnbär och äpplen som vi kunde mumsa på under promenaden och barnen fick klättra och springa sig härligt trötta i kroppen. Alfons tycker inte om att vara med på kort längre utan ska alltid göra grimaser åt mig när jag vill fota honom.


På onsdagen tog vi en promenad till biblioteket direkt efter dagmamman. Jag hade bokat en Pippifilm till Alfons som vi hämtade och lånade även med oss lite annat. På hemvägen ville Lukas promenera igen. Han är duktig på att gå, men det går inte fort!


På torsdagen var vi lite trött och orkade inte gå iväg någonstans. Det fick bli lite lek på Maries gård innan vi gick hem bara. Lukas vill alltid gunga…


På fredagen var Ponta tvungen att rycka in på jobbet fast han egentligen är pappaledig på fredagar. Vi fick ta hjälp av farmor Karin som passade barnen ett par timmar när både jag och Ponta var på jobbet. Det var första gången hon passade Lukas och det gick jättebra! Han hade inte varit det minsta ledsen. Dock så hade hon inte fått honom att sova så jag fick lägga honom när jag kom hem vid 15-tiden. Alfons vill alltid leka med modellera när farmor är på besök, så även idag. När hon gått hem fortsatte jag och Alfons och skulptera och vi försökte göra en Bärgarn i lera vilket inte var så lätt.


Skönt med helg! Jag började med att inviga vårt nya plättjärn då jag gjorde kesoplättar till frukost. Detta får ofta bli lördagsfrukost nu för tiden då jag inte hinner göra det i veckorna. Det tar cirka 20 min att tillreda.


Efter frukost tog jag med mig Lukas till Åbybadet för lite vattenträning. Även denna gång blev han ledsen när vi kom in i duschrummet, men det släppte så fort vi kom ut i bassängen. Han tyckte det var jättekul att bada idag. Dock så var han lite busig och försökte hela tiden dricka bassängvattnet, urk!
På eftermiddagen kom Putte och Jessica förbi med min födelsedagspresent. Det var ett par tights från Desigual som jag hade önskat mig. Jättefina!

Nu var det ett tag sen vi var på Liseberg så det fick bli en utflykt dit framåt kvällen tillsammans med Tom, Ulle, Elias och Sigge. Lukas fick prova Drakbåtarna för första gången och det gillade han. Dock så var nog det roligaste att vinka till pappa som stod och tittade på oss.


Lukas vill inte gärna sitta i vagnen nu. Vi provade att sätta honom bredvid Sigge i deras dubbelvagn och det tyckte han var roligare.


Alfons fick prova en ny åkattraktion, segelbåtarna som ligger bredvid Flumride. Den snurrar ganska fort, men han tyckte bara det var kul. Dock så blev Ponta lite yr i huvudet. Sedan fortsatte vi till barnområdet och där fick både Alfons och Lukas åka flygplanen som går runt runt. Lukas tjöt av skratt när flygplanet tog fart i svängarna. Så gulligt! Sedan ville barnen leka i den här roliga lilla byggnaden.



De sprang ut och in och Alfons och Elias lekte nog att de var dinosaurier för de morrade åt varandra hela tiden. Då var det en annan pojke som nog blev rädd och slog till Alfons och en annan kille. Alfons fick en rispa över ögat och blev jätteledsen, men det gick nog bra ändå. Vi tröstade honom med lite spel på ett hjul där det var vinst varje gång och Alfons vann en doktorslåda. Det passar bra för han gillar att leka att han ger mig sprutor.

På söndagen kände både jag och Ponta oss lite hängiga och hade huvudvärk. Ponta skulle dock jobba på eftermiddagen så jag tog med pojkarna till lekparken. Det var underbart väder så vi var där ett par timmar i solen. Åsa, Ebba och Emil kom ut och lekte med oss. Lukas var lite busig och ville hela tiden ta av sig stövlarna. Han måste nästan ha gympaskor nu när vi är i lekparken annars slutar det bara med att han går i strumplästen.