Summa sidvisningar

onsdag 29 april 2009

Upplärning på Psyk

Nu verkar äntligen huvudvärken ha gett sig och jag inte haft huvudvärk på hela dagen och igår hade jag det bara på kvällen. Sååå skönt! Har i alla fall bokat tid hos min gamla sjukgymnast för att få akupunktur mot huvudvärk igen. Jag vågar inte lita på att den inte försöker slå klorna i mig igen. Har fortfarande ont i min rygg. Vet inte om sjukgymnasten kan titta på det också eller om jag måste till läkare först. Vi får väl se.


Nu har jag skrivit terminens sista tenta. Det var i medicinsk terminologi igår. Trots att jag hade tagit ganska lätt på pluggandet gick det bra. Läraren hade valt bort många svåra ord som jag inte hade lärt mig. Nu ska det bli väldigt skönt att slippa ha en massa skolarbete på kvällar och helger. Jag ser fram emot att börja praktisera på måndag. Har bara en halvdag kvar i skolan i morgon och då får vi säkert fika och omdömen, så det blir nog inte så jobbigt. Idag fick vi omdömen av Marianne som vi har i ekonomi och det gick kanonbra. Ligger helt klart på VG.


Har varit på Östra - Psykiatri nu 3 eftermiddagar i rad och blivit lite upplärd inför mitt sommarjobb. Det har gått väldigt bra och jag tycker att det har varit roligt och intressant. Första dagen var jag lite rädd för patienterna, men jag tror jag kommer att vänja mig vid det.


Idag är första dagen på länge som jag har mått bra och känt mig pigg och det är så skönt. Var till och med och spelade lite golf med Pontus på Gullbergsbro efter jobbet. Det gick riktigt bra (33-34) och det var så skönt att vara ute i solen.




söndag 26 april 2009

Poker

Måste först bara skriva att jag tyckte vändningen i Robinson igår var riktigt rolig. Klarar verkligen inte av den där Christian som verkar drygare än YES.

Idag har det varit en halvseg dag, som skulle ha ägnats åt studier i medicinsk terminologi. Det har jag väl gjort lite grann, men det är mycket annat som drar, till exempel pokerbordet! Har ruskig pokerabstinens efter att knappt ha spelat under hela våren, men nu har jag kommit igång igen så smått. Jag hoppas kunna spela lite mer nu när jag snart ska praktisera i stället för att gå i skolan. Då kommer jag ju inte att ha så mycket skolarbete som det har varit nu. Idag har jag provat lyckan på Svenska spel och även på CD-poker och det har gått med vinst på båda dessa siter. Roligt! Man märker att det är lite skilnad i spelet på en amerikans site jämfört med en svensk. Svenskar spelar bättre!

Har mått lite halvdåligt idag. Inte så att jag har behövt ligga och vila eller så, men känt mig hängig, lite lätt huvudvärk och ont i ryggen och magen har också varit lite elak. Funderar på att ringa till vårdcentralen i morgon och be att få kolla upp alla mina besvär. Det känns nästan som om de inte kommer att tro mig när jag söker för huvudvärk, ryggvärk, magbesvär och eksem. Men kanske gör ett försök i morgon trots allt.

Nallissa - pokerhajen

lördag 25 april 2009

Där fick du, käringajävel!

Lyckades typ sova bort huvudvärken. Kan ana något, men det är definitivt ingen självmordshuvudvärk idag - skönt! Var precis nere i Mölndals centrum (denna metropol) och skulle in på Willys och köpa en fantastisk microrätt som jag ska avnjuta så fort micron plingar och när ska betala så är kön lika lång som halva affären. Ställer mig tålmodigt och väntar varpå en tant bakom mig säger: De måste öppna en till kassa! Vilket de också gör. Är det något som jag HATAR så är det ostrukturerade köer. Blä! Nu börjar alla gå till varsin kassa och då kommer dilemmat: Vilken kö ska jag välja? Jag vet ju att vilken jag än väljer så kommer det att vara kön med problematik. Det kommer att finnas en vara hos någon av kunderna framför som inte går att scanna och så kommer kassörskan att lyfta luren och ringa någon på lagret och jag kommer att stå där med lång näsa och bli argare och argare. Medan jag står i där i valet och kvalet vandrar kärringen bakom helt sonika förbi och ställer sig i den högra kön som är kortare. GAh! Har lust att slita tag i hennes röda tröja och kasta ner henne i en frysbox, men jag hejdar mig och står kvar i kön. Snacka om att jag blir nöjd när det blir krångel i hennes kö och jag glider förbi och betalar mina varor medan hon står kvar och stampar av ilska. Hade velat göra lång näsa åt henne när jag går ut men jag nöjer mig med ett litet tyst maaap-maaap, moahahahahaha. Där fick du, kärringajävel!

En nöjd Nallissa

fredag 24 april 2009

Självmordshuvudvärk

Natten gick hyfsat, fick nog ihop 7 timmar i alla fall och jag vaknade utan huvudvärk för första gången på 5 dagar. Skönt! Tog cykeln till skolan och det var väldigt fint väder. Dagen började med Organisation som måste vara det tråkigaste ämnet någon kan komma på. Marianne gick igenom hur man ska skriva en LIA-rapport. Jag som trodde att praktiken skulle bli en period utan skolarbete - så fel jag hade! Den här rapporten ska vara ännu mer omfattande än det temaarbete jag gjorde på en vecka tillsammans med tre andra personer. Kul... Efter lunch kom huvudvärken smygande igen. Gaaah! Vi fick feedback av alla lärarna på temaarbetet och det gick ganska bra. Fick mycket positiv kritik och en del negativ också, men man lär sig av det. Åkte till gofen efter skolan och det var nog ingen bra idé för huvudvärken har bara blivit värre och värre. Ska gå och lägga mig snart och försöka sova. Hoppas den är borta i morgon när jag vaknar.

En trött Nallissa

torsdag 23 april 2009

Redovisning avklarad

Vaknade 6.25 och blev ganska förvånad eftersom jag inte hade vaknat på hela natten vilket är ovanligt - men skönt! Hade fått typ 7 timmars sömn så jag kände mig nästan som en normal människa men kände direkt att huvudvärken inte hade gett sig under natten. Mådde i alla fall tillräckligt bra för att pallra mig iväg till skolan. Skulle lyssna på några redovisningar och jag fick även redovisa det jag skulle ha gjort igår och det gick faktiskt riktigt bra. Blev bara lite nervös, men det var inte så många åhörare vilket var ganska skönt. Lämnade även in min hemtenta, så nu återstår bara en tenta i terminologi på tisdag. Engelskan på eftermiddagen var frivillig och då stack jag så klart hem.

Skulle ha gått en långpromenad med Louise, Annelie och Louise nya hundkompis, men huvudvärken bestämde att jag i stället skulle tillbringa eftermiddagen i ryggläge. Tråkigt! Blir så otroligt deppig av att va hemma och må piss. Förmiddagen i skolan piggade i alla fall upp lite. Hoppas kunna klara en heldag i morgon. Då ska vi få feedback på temaarbetet. Fick precis mail från Thomas (anatomiläraren) och jag hade 36 poäng av 40 på tentan! Väldigt nöjd!

Nallissa

onsdag 22 april 2009

Usch!

Usch, säger jag bara! Har mått dåligt nu i flera dagar och det är såå påfrestande. Har haft ont i magen och huvudvärk och en konstant trötthet och så min nya åkomma - ryggvärken. Undrar om allt det här beror på stress, nu när vi är inne på slutspurten i skolan eller om man lider av någon allvarlig sjukdom elleri bara är en överkänslig människa. Gick och la mig vid 22.30 igår och somnade kanske 23.15 sådär. Vaknade 3.15 och hade ont i magen. Sen låg jag och vred mig tills klockan ringde 6.30. Mådde fortfarande skit, men tänkte ändå gå till skolan eftersom jag skulle redovisa mitt temaarbete om njurcancer idag och jag hade förberett mig för det. Men kände verkligen att jag inte pallade. Gick upp och åt frulle och gick och la mig igen (med dåligt samvete). Har mått skit hela dagen, men nu är det i alla fall kväll och jag ska göra ett nytt försök att få lite sömn. Hoppas jag kan gå till skolan i morgon och att jag får redovisa trots att jag skulle ha gjort det idag. Vill ändå få det gjort nu när jag har förberett mig.

En bitter Nallissa

torsdag 16 april 2009

Första inlägget 16 april 2009

Jahopp, då var det dags att bli som alla andra och börja "blogga" då. Har ju i och för sig gjort det i flera år, men när jag började så hette det dagbok. Hinner inte skriva så mycket idag. Ska lägga mig tidigt och läsa lite om otrevliga magsjukdomar och hjärtsjukdomar. Anatomitenta i morgon och jag har väl inte pluggat sådär jätteduktigt inför den. Får lita på att jag kan mer än jag tror. Man utnyttjar ju bara en liten liten del av sin hjärnkapacitet.

En trött Nallissa