Summa sidvisningar

torsdag 29 april 2010

Mañana och mix-DM

Vecka 5

Den här veckan började dåligt med att jag var hängig och förkyld. Som tur var så var jag ledig på måndagen så då missade jag ingenting i skolan.

Var även hemma på tisdagen och missade då två lektioner.

På onsdagen mådde jag inte heller bra, men var så illa tvungen att släpa mig till skolan eftersom det var obligatorisk närvaro. Vi skulle ha en utbildningsdag i Heroma. Det var ganska kul och intressant att få lära sig lite mer om det. På kvällen var det tävling i Askim. Trots att jag var lite hängig så ÄGDE jag. Gick 21-21-21 och vann A-klassen! Det var riktigt kul att det äntligen kunde lossna.

På torsdagen mådde jag dåligt igen så jag stannade hemma från skolan.

På fredagen mådde jag lite bättre och kunde gå till skolan. Det var tur eftersom vi hade ekonomitenta. Tentan gick jättebra. På eftermiddagen var det en seg lektion i hälso- och sjukvårdsadministration. Efter skolan var det after school med Emmy, Laura, Suzanne, Jenny, Elena, David och Anett. Vi gick först till en pub där jag aldrig varit innan och tog en öl. Sedan hade vi bokat bord på Mañana, men på en ny restaurang som låg i Majorna. Den restaurangen var jättebra. De hade även en övervåning där vi fick sitta så det var lite lugnare än på vanliga Mañana. Maten kom också in väldigt fort vilket var ett plus. Det var som vanligt jättegott.




Lördagen ägnades åt mix-träning i Alelyckan med Ponta. Även idag gick träningen kanonbra och vi gick 34-31-27-34.

På söndagen var det dags för mix-DM. Jag och Ponta var riktigt taggade och i mitt huvud hade vi redan vunnit när vi gick ut och skulle slå första slaget. Dessvärre blev det inte riktigt så! Vi fick inte till spelet lika bra som på träningen och våra varv blev 33-37-35-39. Den största boven i dramat var den fördömda hästskon som ställde till det för oss varje varv. Hade nog 5 i snitt på hästskon. Tävlingen slutade med att vi kom 2:a, 4 slag efter Eva och LO. På hästskon hade vi tappat 15 slag på dem… Denna tävling var i alla fall ett steg i rätt riktning för mig och Pontus. Resultatet var i alla fall hyfsat och vi har aldrig tidigare lyckats få till spelet i mix. Så hoppas att vi är på rätt väg.

söndag 25 april 2010

Vecka 4

Även denna måndag var jag ledig. Jag uppskattar verkligen att vara ledig just på måndagar då jag ofta är sliten och trött efter helgen. Denna dag ägnades åt ett gympass i Alelyckan. På kvällen var det också medlemsmöte på Gullbergsbro. Funderar på att gå med i styrelsen.

På tisdagen var det skola, men endast på förmiddagen med lite ekonomi. Eftermiddagen ägnades åt ett besök på Friskis & Svettis i Mölndal. De hade gratis provträning den här veckan så jag passade på. När jag kom dit var det långt kvar till nästa pass så jag valde att använda gymmet. Körde konditionsträning i en timme, sen var jag helt slut. På kvällen hade jag och Ponta filmkväll och hyrde Wallander – Dödsängeln. Detta var en ovanligt bra Wallander-film som jag kan rekommendera. Den var ganska läskig.

På onsdagen var det skola med hälso- och sjukvårdsadministration och arbetspsykologi. På kvällen var det som vanligt tävling i Askim. Jag gick 26-23-25 vilket var okej. Jag kom 6:a av 7. Har lite svårt att hävda mig i A-klassen om jag inte spelar mitt bästa spel.

På onsdagsnatten sov jag väldigt dåligt, så det var tur att jag var ledig från skolan på torsdagen. Jag hade dock bokat en klipptid på Frisörskolan. Sist jag klippte mig där blev jag inte nöjd, men det var på Kaserntorget och hittills har jag blivit nöjd när jag klippt mig på Södra vägen så jag tänkte klippa mig där. Fick en kille som frisör och han gjorde ett bra jobb. Gjorde ingen drastisk förändring alls den här gången.

Konstigt nog så sov jag jättedåligt även på torsdagsnatten så på fredagen orkade jag inte gå till skolan. Jag hade också ont i magen så jag tyckte det var okej att stanna hemma den dagen. Tyvärr så skulle jag ha gått ut på Hard Rock med några klasskompisar, men även detta fick ställas in.

På lördagen mådde jag i alla fall bra igen och dagen spenderades i Alelyckan. Jag och Pontus hade anmält oss till mix-DM där, så vi passade på att träna mix. Mix innebär att man spelar tillsammans, en tjej och en kille och slår vartannat slag. Träningen gick faktiskt väldigt bra och vi hann gå 5 varv som blev 32-34-37-33-26. Riktigt roligt att avsluta med ett 26-varv för det är verkligen inte lätt att gå under 30 när man spelar mix på filt. Vi kände oss väldigt laddade inför tävlingen och hade på känn att vi skulle ta hem guldet!

Söndagen blev en lugn dag. Jag och Ponta gick på bio och tittade på Snabba cash. Jag tyckte inte denna film var så bra som jag hade föreställt mig, men ändå okej. Tycker han som spelar huvudrollen är mycket snyggare när han har den sluskiga stilen i Johan Falk-filmerna. Jag gillar inte brat-looken.


lördag 24 april 2010

Avatar

Vecka 3

Denna vecka började perfekt med en ledig dag. Jag gick på bio med Lolla och Sandra för att se Avatar som alla pratat så mycket om. Självklart gick vi på 3D-bio eftersom det skulle vara en speciell film och det var det verkligen. Det var den bästa film jag sett på flera år! Tyckte 3D:n var bättre än på någon film jag sett tidigare, för man levde sig verkligen in i filmen. Sen gillade jag även storyn och att filmen var så vackert gjord. En fullpoängare! Jag vet inte hur jag ska kunna uppskatta vanlig film efter detta. Jag ville liksom in i filmen och va en av de blåa.

På tisdagen var det skola, men endast på eftermiddagen med lite arbetspsykologi.

Även onsdagen denna vecka var en ledig dag. Måste säga att schemat är otroligt slappt än så länge. Inte mig emot, men tycker man kunde flyttat något ämne från den hemska termin 2 till denna termin för att få en lite jämnare spridning på det hela. Som vanligt var jag i Askim och spelade kvällstävlingen. Jag gick 25-27-22. Godkänt, men inte mer. Kom näst sist på det resultatet =(.

Torsdagen och fredagen blev helt ordinära skoldagar med ekonomi, utredningsmetodik, arbetspsykologi och hälso- och sjukvårdsadministration. Efter skolan åkte jag till bion för att hämta ut gratisbiljetter till Precious, men de var redan slut trots att de börjat släppas denna dag. Det är ingen idé att försöka få gratisbiljetter nu när man inte är guldmedlem längre.

På lördagen fyllde Ponta 35. Precis som en kvinna i TV-programmet om Ullared valde han att fira sin födelsedag på Gekås. (Kanske hade jag ett finger med i spelet). Vi tog i alla fall en tur dit och hittade en hel massa bra saker. Sedan fortsatte vi till Varberg och tillbringade dagen med familjen. Födelsedagsmiddagen inmundigades på mammas och pappas stamställe, Grekrestaurangen Zorba. Pappa hade beställt en så kallad meze (festmåltid) som skulle innehålla 16 olika rätter. Vi hade späkt oss hela dagen för att orka och maten var väldigt god! Det allra bästa var nog efterrätten, baklava. Det var första gången jag åt det och det var en riktig höjdare! Däremot ger jag inte mycket för ouzo, urrrrk!

På söndagen var det en träningsdag i Alelyckan inför Tjejfemman. Alla västsvenska tjejer som ville vara med var där och det var ganska många. Träningen var lite konstigt upplagd för vi gick igenom alla banor tillsammans och vi var lite väl många för det. Det slutade med att man mest fick stå och titta på hur banorna skulle spelas vilket inte gav så mycket. Därefter åt vi lunch och sedan fick man träna i mindre grupper. På kvällen var jag och Ponta på middag hos Karin för att fira att han fyllt år.

fredag 23 april 2010

Seriespel i Askim

Vecka 2

Veckan började med lite ekonomi/bokföring på måndagen. Tycker bokföring är ganska roligt och enkelt. På kvällen blev det en fika med Lolla & Annelie. Vi försöker att fika på olika ställen varje gång, men nu börjar det bli lite svårt att komma på nya fik där vi aldrig har varit. Tacksam för tips på trevliga fik!

På tisdagen var det skola igen med ekonomi och arbetspsykologi.

På onsdagen var jag ledig vilket var skönt, skoltrött som jag är. Jag utnyttjade dagen till att träna 1 mil på motionscykeln och på kvällen var det eb-tävling i Askim. Den här gången spelade jag ganska stabilt och gick 24-25-22. Var nöjd med tävlingen trots att jag bara kom 10:a av 20 deltagare. Jag spelar i A-klassen på Askims kvällstävlingar och idag var motståndet extra bra eftersom så många var med.

På torsdagen var det skola med ekonomi och på eftermiddagen skulle vi ha vår första handledning inför examensarbetet. Jag och Emmy hade skrivit en planeringsrapport som Bia & Marianne slaktade helt. De anmärkte på precis allting och fick oss att vinkla arbetet helt annorlunda. Vi har tänkt skriva om olika utbildningar till läkarsekreterare och jämföra dem. Hade egentligen tänkt följa upp bland eleverna vad de haft nytta av i utbildningen sedan när de jobbat som läkarsekreterare, men lärarna fick oss mer till att fokusera på framtiden och intervjua chefer om vad de kommer att efterfråga. Det kändes inte så kul att arbetet inte kommer bli som vi tänkt från början.

På fredagen var det skola med arbetspsykologi och hälso- och sjukvårdsadministration. Det blev en seg dag. På kvällen körde jag ett pass pilates. Det var längesen.

Under helgen var det seriespel i Askim för division 1. Jag kände mig lite osäker inför tävlingen eftersom jag svajat så i eb-spelet den senaste tiden. Trots detta gjorde jag en bra tävling. Mina varv var 23-26-26-20-24-25 alltså 24,0 i snitt. Det var riktigt kul att få till ett 20-varv för så lågt har jag aldrig gått i Askim tidigare. Jag hade hoppats att vi skulle vinna alla matcher denna helg, men så blev det inte. Vi vann 5 matcher och förlorade 2, mot Kungälv och Göteborg. Som tur var så tog inget lag fullt och efter denna helg ledde vi fortfarande tabellen, 3 poäng före Göteborg och Kungälv.

måndag 19 april 2010

Svenska cupen

Vecka 1

Denna vecka började med att jag fortfarande låg i sjuksängen hemma på måndagen och hoppades bli frisk till Svenska Cupen.

Som tur var mådde jag tillräckligt bra på tisdagen, när tävlingen gick av stapeln, för att åka med till Vänersborg och slåss för Gullbergsbro. Vi hade två lag och vi hade bestämt oss för att göra ett ”damlag” med mig, Linda och Bernie. Sen behövde vi en fjärde person och eftersom det inte fanns några andra damer fick Ponta rycka in. Tyvärr gick spelet inget vidare. Jag gick 25-24-25-27 och vi klarade oss inte vidare till andra dagen. Hotell var bokat för båda lagen till nästa dag, men eftersom vi inte skulle spela kände varken jag, Ponta eller Linda för att ligga över så vi satte oss i bilen och åkte hem.

Den sista dagen på jullovet utnyttjade Ponta och jag till att gå på bio. Vi såg Helena Bergströms ”Så olika”. Den var helt okej, men ingen film man ser om igen.



På torsdagen började skolan igen. Det kändes lite ovant att vara tillbaka i skolbänken efter 8 veckors praktik och därefter jullov, men det var trevligt att träffa alla klassisar igen. Skolan drog dock igång med en chockstart med ett tungt ekonomi-pass på förmiddagen och ett ännu tyngre pass med hälso- och sjukvårdsadministration på eftermiddagen.

På fredagen hade vi en kort dag i skolan. Hade bara arbetspsykologi till klockan 12. Det var en ny kurs som man hade sett fram emot lite eftersom det lät som ett spännande ämne, men det visade sig innehålla mycket som vi redan läst i kommunikationen. Var ute en långpromenad på 5 km på eftermiddagen när jag var ledig.

Fortsatte va duktig på lördagen då jag åkte till Alelyckan och körde ett pass på gymmet. Där hade man inte varit på ett tag.

På söndagen åkte jag och Ponta till Askimshallen och tränade lite eb. Träningen gick INTE bra. Vi gick två varv som blev 28-28. Känner mig inte vass på eb för tillfället.

söndag 18 april 2010

Nyår i smällkalla Värmland

Vecka 53

På måndagen var det dags för mig och Ponta att vara med och sätta svenskt rekord. Vi hade nämligen fått biljetter till rekordmatchen i hockey i julklapp. Matchen skulle gå utomhus på Ullevi och det var Frölunda mot Färjestad. Pappa och Putte var också med och kollade. Jag hade rustat mig ordentligt med skidställ, mössa, tumvantar och en termos med varm choklad och det var tur för man frös rejält! Annars var det rätt kul och en annorlunda upplevelse att se hockey utomhus mitt i vintern. Det bästa med matchen var dock Mustasch som spelade innan!


Mustasch


På onsdagen var det återigen dags att ge sig ut på vägarna. Vi åkte upp till Värmland för att fira nyår med Tårtmagen och gänget. Även Charlotta, Krister och lilla Hanna var där. Det var väldigt roligt att träffa Hanna igen. Hade inte sett henne på länge och det hade verkligen hänt mycket. Nu pratade hon riktigt bra och man kunde leka och busa en hel del!

Jag och Hanna klappar Findus & Sussi


Nyårsafton var bitande kall, men väldigt vackert väder. Var ute och spatserade lite på Lelången som var frusen, men jag är lite rädd för att gå på isen. Nyårsafton firades enligt tradition med bad i stampen för de tuffa och sedan trerättersmiddag hos Östen & Britta. Det var väldigt god mat, speciellt förrätten! Lilla Hanna var uppe ända till 12-slaget och lekte med mig, det tyckte jag var duktigt av en 2,5-åring =).

Bad i stampen

Blev förkyld med ont i halsen även detta nyår. Tror inte mina luftrör tål så bra att vara ute i extrem kyla, för förra nyåret blev jag också jättedålig när vi var däruppe. Låg mest i bingen på nyårsdagen och läste böcker, men på kvällen kom Hanna & gänget på middag och det blev det lite lek i alla fall.


Lek i Östen & Brittas stuga

På lördagen begav vi oss hem igen.

Vem har tassat här?


På söndagen skulle jag åkt och tränat i Vänersborg inför Svenska Cupen, men var fortfarande sjuk så jag fick stanna hemma i bingen.