Summa sidvisningar

måndag 27 september 2010

En jobbig vecka

Vecka 30

Vecka 30 blev en väldigt tung vecka med totalt 50 arbetstimmar om man räknar med jobbet på golfen. På måndagen var jag ute i Tuve och spelade kvällstävling på eb:n. Det gick dåligt för mig, 28-25-25 och jag kom sist i A-klassen. Sänkte mig i alla fall med 7 slag jämfört med förra tävlingen, men jag tror inte de banorna passar mig särskilt bra.

Jag och Ponta hade kiosken på minigolfen två dagar i rad, vilket var väldigt jobbigt. Egentligen skulle det inte ha varit så, men vi hade bytt en dag med Bosse eftersom han inte kunde då. Men jag kommer aldrig mer att gå med på att ha kiosken 2 dagar i rad om jag samtidigt jobbar heltid. Det var jättetufft. Dessutom var det ju semestertider och kanonväder båda dagarna så det var hur mycket som helst att göra och vi kom hem väldigt sent. På onsdagen var det försäljningsrekord för sommaren. Jag tror att vi fick in omkring 12.000 kr den kvällen. Inte illa!

På torsdagen var vi bortbjudna på middag hos Karin för Charlotta, Hanna och Elias var där. Det var gott och trevligt som vanligt. Jag har visst blivit Hannas idol den här sommaren för hon vill ”att Elin ska mata mig, läsa för mig, sitt bredvid mig, mm mm”. Det är gulligt, men jag var farligt nära att behöva torka en rumpa den här gången, men lyckades undvika det i sista stund! Känner mig inte riktigt redo för sådana saker än, men det blir väl skillnad när man får egna barn.

På fredagen var jag helt slut, men det blev ingen lugn hemmakväll som vi brukar ha på fredagarna för vi skulle till Putte och fira hans födelsedag. Det bjöds på tapas och tårta och spelades spel. Vi spelade 90-tals-TP i 3 olika lag och det hela drog ut väldigt på tiden. Till slut kände jag att vi var tvungna att åka hem och då låg mitt lag lika med pappas lag så vi tog en utslagsfråga och då vann de =(. Vi kom inte hem förrän omkring 1 på natten och då var jag jättetrött och hade väldigt ont i huvudet vilket jag även haft hela veckan.

På lördagen kom vi på att vi hade glömt kameran i Varberg så vi ringde till Putte, men kameran var inte där. Vi fattade inte vart den blivit av, men till slut kom vi fram till att den måste ha åkt ur bilen när vi lämnade av folk på natten när vi körde hem. Det är enda förklaringen jag kan komma på. Eftersom jag kände mig bra hängig på lördagen var vi hemma och slappade hela dagen, men på kvällen gick vi till Liseberg med Reine, Helén och Linn och tittade på Carl-Einar Häckners show. Vi träffade även Staffan på Liseberg så det blev en liten klubbkväll kan man säga. Carl-Einar var jätterolig i år och artisterna han hade med sig var också bra, men det bästa var publiknumret. Då skrattade man så man vek sig. Efter showen gick vi till en restaurang på Liseberg och åt middag.


På söndagen vaknade jag med den värsta huvudvärk man kan tänka sig. Det var nästan så jag funderade på att åka till Akuten, för ingenting hjälpte och jag hade så ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Proppade i mig Voltaren och muskelavslappnande och försökte sova bort det och framåt kvällen lättade det lite i alla fall så jag och Ponta gick och köpte tröstgodis och spelade lite spel.

torsdag 23 september 2010

Dålig comeback efter semestern

Vecka 29

Tillbaka på jobbet igen! Första dagen började verkligen inte bra! Eftersom jag fått lite sämre dygnsrytm på semestern så låg jag och vred mig större delen av natten och sov bara ett par timmar. När jag hade legat vaken från 2 till 5 tänkte jag att det inte var någon idé att försöka sova utan steg upp för att gå till jobbet. Hade hört att man får flexa in 5:30 och då kunde jag ju i stället gå hem redan 14:15 idag. Men när jag kom fram till jobbet och skulle gå in i paviljongen så gick larmet! Usch, vilken panik jag fick. Jag stod i alla fall kvar och väntade tills vaktmästaren och en väktare kom. De stängde av larmet, men kunde konstigt nog inte koppla ifrån det. De trodde att det skulle kopplas ifrån automatiskt kl 6, så jag satte mig i korridoren och väntade. Som tur var så hade jag med mig en deckare som jag kunde läsa under tiden. Klockan 6 gjorde jag ett nytt försök att gå in, men larmet gick igen! Vaktmästaren kom dit och sa att han hade ringt till någon ansvarig som snart skulle komma och koppla ifrån larmet. Jag skulle bara vänta. Jag väntade och klockan började närma sig 7. Inte ett spår av någon ansvarig. Kl 7 kom min kollega Karin och jag sa att vi inte fick gå in för att larmet var på. Hon gick in i alla fall och då gick inget larm. Mycket konstigt! Som tur var så fick jag ändå betalt från 5:30 eftersom ingen hade berättat för mig om larmet. Det var snällt! Var sjukt trött hela dagen, men ändå åkte jag till Tuve på kvällen och spelade kvällstävling på eb:n. Det gick inte alls bra för mig. Varven blev 27-31-27 och jag kom sist i A-klassen.

På tisdagen hade jag kommit in i jobbrytmen igen och det hela flöt på mycket bättre. Efter jobbet gick jag och tränade på gymmet.

På onsdagen var det vansinnigt varmt. Ändå gick jag 16.000 steg denna dag vilket nog är personligt rekord. Jag var ute en långpromenad vid Härlanda tjärn med Lolla, Dumle och Humla på kvällen. Hundarna badade och det blev jag också sugen på, men hade inte med mig någon bikini.

På torsdagen blev det återigen eb-träning i Tuve. Tyckte jag behövde det efter måndagens flopp i tävlingen. Vi gick ett räknevarv och det blev 25. Har insett nu att banorna inte är så lätta som jag först tyckte.

Härlanda tjärn



På fredagen hade jag lovat att sitta hundvakt åt Dumle och Humla. Var lite orolig för förra gången Humla var här var hon väldigt jobbig, men då var det över natten så jag tänkte att det nog skulle gå bättre denna gång. Det gjorde det dock inte! Humlan gnällde oavbrutet från det att hon kom tills hon gick sent på kvällen. Enda gången hon slutade gnälla var när vi gick en promenad och när man kastade bollen till henne. Dumle däremot uppförde sig som en väluppfostrad pojke. Jag och Ponta hade hyrt 2 filmer och vi tittade på Wallander – Vittnet som var tyvärr visade sig vara en av de sämre Wallanderfilmerna.



Ett bottennapp


På lördagen blev det en heldag i Tuve med träning inför Tigerjakten. Vi gick 5 varv och mina resultat blev mycket bra: 25-24-25-21-21. Nu kändes det som om jag fått kläm på banorna igen. På kvällen kollade vi på den andra hyrfilmen, American Virgin, som var en typisk amerikans high school-film, d v s underhållande, men inte minnesvärd.


Lättsmält komedi


På söndagen skulle Tigerjakten gå av stapeln i Tuve. Tyvärr så spöregnade det på morgonen. Vi beslöt att flytta fram starten en halvtimme och då hade det lugnat sig något så vi gjorde ett försök att börja spela. När jag hade spelat 9 banor var det näst intill omöjligt att spela. Bollen bara kanade på allt vatten som låg på banorna trots ihärdigt skrapande så vi fick tyvärr bryta tävlingen och alla fick pengarna tillbaka. Lite surt efter att ha förberett sig till en tävling.

tisdag 21 september 2010

Andra och sista semesterveckan

Vecka 28

Denna vecka började med att vi gav oss iväg på ytterligare en tripp till Värmland. Vi åkte upp på måndagen och det var kanonväder. Vi solade, badade och grillade. Vattentemperaturen låg nu på stadiga 23°. Denna vecka var även Charlotta, Krister, Hanna och Elias där. Även Gunvors barnbarn Vettle var där så det var mycket folk. Det blev en härlig grill- och badkväll nere vid Yxeberget. På natten vaknade jag av det värsta åskväder jag någonsin varit med om. Hela huset lystes oavbrutet upp av blixtar och det dundrade och blixtrade om vartannat så åskvädret måste ha varit alldeles över oss. Senare fick jag höra att två hus hade brunnit ner i Årjäng och att en massa kor hade dött då blixten slagit ner i en hage.



Tisdagen och onsdagen blev lite kallare men ändå helt okej. Det var i alla fall tillräckligt varmt för att bada. På onsdagskvällen hade vi riktig räkfrossa tills det blev mygginvasion och vi fick gå in.



På torsdagen ösregnade det och blev strömavbrott och då tyckte vi det passade bra att åka hem. Började också känna mig förkyld så vi laddade upp med att hyra två filmer när vi kom hem. Det blev ”Sebbe” som var sådär och ”Det perfekta livet” som var jätterolig.

Jag mådde rent för jävligt både fredagen och lördagen och låg bara i sängen hela dagarna. Skulle ha gått på konsert med Winnerbäck och Laleh på lördagskvällen, men jag var för sjuk. Riktigt tråkigt att missa det =(

Mådde lite bättre på söndagen så då åkte vi ut till Tuve och tränade lite på eb-banorna. Det gick superbra för mig, gick 21-21 som också är banrekord på de banorna.

Första semesterveckan

Vecka 27

Den här dagen var det inte så fint väder så vi åkte in till Årjäng i stället. Jag och Ponta var sugna på något gott så vi köpte ingredienser och bakade denna goda tårta.




På tisdagen var det fint väder på förmiddagen så då var vi nere och badade lite i Lelången, men sen började det ösregna och då bestämde vi oss för att åka hem.



På onsdagen gjorde jag debut på gymmet som hör till Mölndals Sjukhus. Det var ganska litet och nedgånget men det kostar bara 200 kr/år att träna där, så det är ju bättre än inget. På kvällen var det visning på ett radhus i Rävekärr som vi hade spanat in och som vi VERKLIGEN ville ha. Huset visade sig vara lika fint som på bilderna, vartenda rum var nyrenoverat. Tyvärr var det hur mycket folk som helst på visningen så vi förstod att det skulle bli dyrt.

På torsdagen var jag och Ponta på bio och såg ”Kommissarie Späck”. Den var faktiskt ganska rolig och rätt så sjuk. På kvällen hade vi tänkt gå på Carl-Einar Häckner på Liseberg men eftersom det spöregnade fick det bli en filmkväll i stället. Vi hyrde ”Allt för min syster” med Cameron Diaz och det var en jättebra film, men väldigt sorglig. Budgivningen på huset startade på torsdagen och vi var ett gäng som bjöd, 4-5 stycken tror jag.

På fredagen var vädret bra igen och vi åkte ut till Tuve för att träna lite på deras filtbanor. Vi hann träna alla banor, men när vi tänkte börja gå varv kom det så mycket allmänhet att vi fick ge oss. Vi åkte i stället till Gullbergsbro en sväng och jag tränade lite filt där också. På eftermiddagen var jag på gymmet och körde ett pass och på kvällen blev det film igen, denna gång hade Pontus fått sin vilja fram och hyrt Göta kanal 3 som var skitdålig. Budgivningen på huset höll på för fullt denna dag och vi hade lagt vårt maxbud när vi blev överbjudna med 10.000. Med lite hjälp från Pontus mamma kunde vi lägga ytterligare ett bud och vi var då högst. Dessvärre visade det sig att vi inte fick köpa huset i alla fall eftersom köparen ville ha en jättesnabb affär med kontraktskrivning redan på söndagen och det kunde inte vi. Det kändes som om mäklaren inte ens hade framfört vårt bud till säljaren så vi ringde själva upp säljaren på lördagen men denne ville inte prata med oss över huvud taget. Skumt!

På lördagen var vi återigen ute i Tuve, men tränade denna gång EB. Dessa banor hade jag aldrig tränat på innan men de var inte så svåra. På kvällen var vi på middag hos Karin och även Charlotta, Krister, Hanna och lille Elias var där.



På söndagen bar det av till Varberg för att hälsa på familjen och även mormor som var där på besök. Det blev en trevlig kväll med grillning.


Tre generationer

söndag 5 september 2010

Semestern börjar

Min sista arbetsvecka innan semestern flöt på bra. Jag var även på akupunktur 2 gånger denna vecka och tränade lite grann på min motionscykel hemma. På torsdagen skulle jag prova en ny frisör här i Mölndal. Jag hade fått en felaktig vägbeskrivning dit så jag kom ganska mycket för sent, men det gick bra ändå. Klippte mig och gjorde ljusa slingor. På fredagen gick jag hem lite tidigare eftersom vi skulle åka till Värmland och ville slippa den värsta trafiken. Trots att vi kom iväg tidigt var det ganska mycket trafik och vi blev sittandes i bilkö tills efter Tingstadtunneln.



På lördagen var det väldigt fint väder och det blev en härlig dag med bad i Lelången (22°C) och sedan grillning på Yxeberget på kvällen.




På söndagen var det kasst väder på förmiddagen så jag och Ponta tog en tripp till Töcksfors och gick i affärer. Jag fyndade ett par byxor på Vero Moda för endast 150 kr och köpte också ett par nya svarta ballerinaskor för 250 kr. När vi kom hem ifrån Töcksfors hade det blivit fint väder igen så det blev lite sol och bad även denna dag.

fredag 3 september 2010

Beck - Levande begravd

Detta blev en kort vecka som inte var särskilt tung på jobbet. Jag fick gå på ett par möten och på torsdagen bjöd de på tårta eftersom det snart var midsommar. Lunchade även med Jenny och Elena på torsdagen. Det är kul att vi kan hålla kontakten lite nu när vi inte träffas i skolan längre. Skulle gärna träffa de andra klassisarna också snart. Får hoppas att det blir någon after work snart.

På måndagen var jag hos sjukgymnasten och fick akupunktur och på tisdagen var jag ute och sprang en runda.


På torsdagen var jag och Ponta på bio och såg ”Beck – levande begravd”. Det var nog den läskigaste av alla Beckfilmerna och jag hoppade till och skrek på bion på 2 gånger.


En skäggig Gunvald Larsson


På midsommarafton blev det träning i Askim hela dagen för att förbereda sig för midsommartävlingen. Vi gick 3 varv och resultaten blev 38-33-32. På kvällen var det midsommarfirande i Askim, men vi hade ju varit där hela dagen så vi åkte hem och åt jordgubbar i stället.

På lördagen började midsommartävlingen. Innan tävlingen hann jag gå ett träningsvarv som blev 29. Jag gick in i tävlingen med bra självförtroende. Vi var bara 3 damer som var med; jag, Linda och Tuula från Växjö. Jag började starkt med ett 27-varv och skaffade mig en ganska stor ledning. Det andra varvet blev också ganska bra, 32. Efter tävlingen gick vi ytterligare ett träningsvarv och det blev 29. Det hela kändes väldigt bra.

På söndagen fortsatte tävlingen. Jag inledde med ett 31-varv. Nu ledde jag tävlingen med 13 slag före Tuula och kände att det var avgjort. Men nästa varv hände allt som inte fick hända! Fick en mardrömsstart 2-5-2-3-2-2-3. 5 väck efter långgolfen kändes inte bra och jag fick inte en enda spik (inte ens muren) förrän på bana 18. Det blev 40 och jag tappade hela 9 slag på detta varv. Nu hade jag ”bara” 4 slag inför sista varvet och dessutom kasst självförtroende. Som tur var hittade jag spelet igen och avslutade med ett 31-varv och vann med 7 slag totalt. Fick lite prispengar och jag och Ponta åkte till Amazing Thai och åt en god segermiddag.