Summa sidvisningar

tisdag 30 november 2010

Shopping

Vecka 44

Denna vecka var det också lite utbildning på jobbet i det nya röntgenprogrammet Remix. Annars flöt allting på som vanligt. Det känns som om jag har lärt mig avdelningsarbetet nu och det är roligt med variationen. Har dock börjat kolla lite efter andra jobb eftersom mitt vikariat går ut vid årsskiftet. Fast jag hoppas att jag får fortsätta jobba på Ortopeden. Det vore det klart bästa alternativet.

På måndagen var jag hos optikern igen och justerade linserna. Har äntligen hittat bra linser som jag ser bra med och som inte irriterar ögonen. Är väldigt nöjd med Aktuell Optik som jag bytt till. Jag var i och för sig nöjd med Synsam också, men de här har lika bra service och är dessutom billigare. Kan inte bli bättre.

Den här veckan blev det ett träningspass på Aktiv och en omgång akupunktur.

På helgen var jag och Ponta och tränade lite i Askimshallen på lördagen. Vi gick tre varv med Lorentz och mina resultat blev 27, 28 och 29. Har fortfarande inte gått under 26 på de eb-banorna. De är verkligen grymt svåra och det kommer nog att ta tid att lära sig dem. Men det är en jättebra anläggning att träna på.

På söndagen tog jag och Ponta en riktig shoppingdag. Vi började med att åka till Movieline där jag inte varit på evigheter. I den affären hittar man faktiskt alltid något intressant. Vi köpte Tusenbröder-boxen till oss själva och till pappa köpte jag en box med roliga program från public service genom tiderna. Den ska han få på Fars dag tänkte jag. Vi får nog ta ytterligare en tur till Movieline inför jul. Sen åkte vi till Nordstan och gick i lite affärer där. Vi gick bl a till Gameshop och då såg vi att de skulle lansera ett Super Mario Allstar-spel till Wii. Det är alltså de gamla Super Mario Bros-spelet som man körde på 8-bitars Nintendo när man var lite. Värsta nostalgin. Vi gick in och bokade det spelet men det kommer inte förrän 3 december. Efter Nordstan fortsatte vi till Frölunda Torg där jag fyndade lite på Newyorker. Jag köpte en stickad tröja och en långärmad tunn tight med ”puffärmar”. Har äntligen fattat att jag inte har storlek S längre utan M och har börjat köpa kläder som passar i stället. Det känns bra. Klarar dock inte av att köpa jeans för då känner man sig alltid så tjock och jävlig. Jag får nog skjuta på det ett tag till. Kanske att man får ett ryck efter jul och börjar banta ner sig, man vet aldrig.

måndag 29 november 2010

Seger

Vecka 43

Denna vecka var det mycket ”extragrejer” på jobbet, väldigt kul men man får mycket att göra när man väl ska ta tag i jobbet sen. På tisdagen hade vi en halvdag utvecklingsdag med alla läkarsekreterare och annan administrativ personal. Vi höll till ute vid Nya Varvet där det var jättefin natur. Hade aldrig varit där förut. Först blev vi bjudna på god lunch och sedan fick vi gå poängpromenad. Mitt lag var grymma (framförallt jag, hehe) och vi lyckades ta andrapris i tävlingen. Den enda frågan vi missade var hur många barn Brad Pitt och Angelina Jolie har. Vi trodde de hade 6, men tydligen var det 7. Sen var det lite gemensam diskussion och föredrag och fika. En trevlig dag. På onsdagen var det avtackning av Gunilla som ska gå i pension så det var tårta och uppvaktning, också trevligt, men tråkigt att hon ska sluta. På torsdagen var det utbildning i MedControl som man använder för att anmäla fel som har gjorts på jobbet.

Trots en intensiv jobbvecka hann jag med ett träningspass med sjukgymnasten, en omgång akupunktur och en halvkroppsmassage. Det känns nästan som om sjukgymnastiken har blivit min hobby. Lite tråkigt att behöva lägga så mycket tid på det, men det är ju nödvändigt tyvärr.

På helgen hann jag i alla fall med min roliga hobby, golfen! Lördagen ägnades åt träning i Alelyckan med klubbkompisarna. Spelet kändes väldigt bra och på varven gick jag 35-28-30.

På söndagen var det dags för tourtävlingen och jag lyckades prestera fint spel även där. Resultatet blev 30-32-33 och det var tillräckligt för att ta hem segern! Det är så härligt att vinna =)


söndag 14 november 2010

Vecka 42

Vecka 42

Även denna vecka började med en tung måndag efter en sömnlös söndagsnatt. Söndagsnätterna är de värsta nätterna för mig. Då ligger jag nästan alltid sömnlös. Skulle egentligen ha gått på massage efter jobbet men jag ville bara hem och sova så jag avbokade den.

På tisdagen var jag piggare och både jobbade och tränade med sjukgymnasten.

På onsdagen var det dags för min första kvällstävling i Askimshallen. Jag hade ju bara tränat cirka 1 timme på de svåra banorna så vi åkte dit direkt efter jobbet för att hinna träna lite innan det började. Dessa banor är verkligen extremt svåra och resultaten var höga. Jag började med ett 27-varv vilket jag var nöjd med som förstavarv. Andra varvet schabblade jag bort mig på klacken. Jag missade den och hade inte alls tränat några puttlägen. Det visade sig att banan drog väldigt mycket och jag fick inte i den förrän på sjätte slaget. Hade även många andra miss detta varv och det blev 33. Sista varvet spelade jag bra och gick 26. Det sjuka var att mina resultat räckte för att få spela sudden om förstaplatsen. Jag mötte Magnus i sudden och vi började på bana 3. På bana 5 missade han och jag satte den så jag vann första kvällstävlingen i Askim! Det var riktigt kul och ganska oväntat.

På fredagen var jag hos en ny optiker och kollade upp min syn för jag tycker att jag ser mycket sämre än tidigare. Det visade sig att mitt brytningsfel hade blivit mycket sämre och jag ska få starkare linser.

På lördagen hade jag lovat att vara hundvakt för lille Dumle när Louise och Johan skulle till Ullared. Det var mysigt med lite hundbesök. Tyvärr så regnade det hela dagen men vi tog ändå en promenad, men inte så lång som jag hade tänkt mig annars. Louise och Johan kom inte ens in på Gekås för det var så mycket folk så de kom hit och fikade efter ett par timmar. På kvällen tog jag och Ponta en sväng till Askimshallen och gick ett varv med Lorentz. Alla tre gick 29.

På söndagen var vi ett gäng från Gullbergsbro som tränade ihop i Alelyckan inför touren. Jag kände mig ganska svajig i spelet och gick 33-42. Sedan spelade vi bäst-boll 2-mannalag. Jag fick spela med Putte och vi var överlägset bäst på 21 =).

fredag 12 november 2010

Jörgen Mörnbäck

Vecka 41

Denna vecka började med en jobbig måndag efter en sömnlös natt. På eftermiddagen skulle jag gå på brandinformation i aulan och när de släckte ner för att visa filmen var jag nära att somna till. Tog mig ändå igenom denna dag. Jag börjar bli grym på att fixa jobbet trots extrem sömnbrist.

På tisdagen var jag pigg igen och både jobbade och var på sjukgymnastik.

På onsdagen fyllde mamma 56 år så familjen kom upp till Göteborg för en liten tillställning. Vi gick allihop och åt en god middag på Picasso och sedan begav vi oss till Lisebergsteatern och såg en show med Jörgen Mörnbäck, imitatören. Fy fan vad bra han var! Han hade hur många personer som helst som han härmade och det verkade som om han improviserade och interagerade med publiken ganska mycket. Hans bästa imitationer tyckte jag var Göran Persson, Karl-Jan och Jonas Gardell men nästan alla som han härmade gjorde han väldigt likt. Kan varmt rekommendera denne talang!



På torsdagen var det jobb och akupunktur som gällde.

På helgen var vi väldigt effektiva. Vi började med att åka till Askimshallen på lördag förmiddag och träna på de nya eb-banorna som var supersvåra! Efter att ha tränat igenom alla banor gav vi oss iväg till Varberg där vi återigen skulle fira mammas födelsedag och även pappas lite i efterskott. Det blev middag på mammas och pappas stamställe Zorba. Jag åt jättegoda souvlaki grillspett. Sedan gick vi hem och tittade på en hockeymatch. Pappa fick ett spel i födelsedagspresent som vi var tvungna att provspela. Det var ett jätteroligt spel som hette Retro där man skulle svara på frågor från olika årtionden och göra listor. Det spelet kan jag verkligen rekommendera för alla som gillar frågespel. Detta var lite annorlunda än TP och alla sådana spel. Tyvärr så gick det dåligt för mig och det var Ponta som tog hem segern.


På söndagen tränade vi i Alelyckan så gott som hela dagen, inför touren. Träningen gick väl hyfsat. Mina varv blev 34-30-36-33.

torsdag 11 november 2010

Mixed-SM

Vecka 40

Den här veckan började jag komma in i avdelningsarbetet lite bättre. Man lär sig nya saker varje dag och det är ganska roligt. På måndagen var jag och tränade med sjukgymnasten på Aktiv.

På tisdagen träffade jag Lolla och Annelie på Frölunda Torg. Tog en fika på ett nytt café där som hette Adams café, tror jag. Alltid trevligt att träffa dem! Gick i affärer lite med Annlie och köpte en present till mor som fyller år snart. Det blev en Tomas Sabo-berlock i form av ett litet läppstift. Cyklade till och från Frölunda så att jag skulle få lite motion. Det är inte ofta jag åker buss längre.

På torsdagen var jag på akupunktur på Aktiv.

På fredagen gick jag lite tidigare ifrån jobbet för att åka och träna i Alelyckan med Ponta. Vi hade ju inte hunnit träna så mycket som vi tänkt oss inför mixed-SM. Gick två varv som blev 33 och 38 och gjorde lite justeringar i spelet.

Natten till lördagen blev inte bra och jag fick inte så mycket sömn tyvärr, så jag var ganska trött och sliten första dagen på SM. Trots det spelade vi faktiskt jättebra och gick 33-31-29-29. Var verkligen jättenöjda med det spelet. Efter lördagen låg vi på andra plats och det kändes bra eftersom målsättningen var att ta medalj på SM. På kvällen var vi ute och åt med Gädda, Annelie, Stiffe och Angelica. Jag åt kebabsallad för första gången i mitt liv och det var faktiskt ganska gott. Ett hyfsat alternativ till en svettig kebabtallrik.

Trots att jag sovit gott natten till söndagen presterade jag inte lika bra som på lördagen. Det där verkar inte alltid hänga ihop. Var även lite nervös när jag spelade de första två varven vilket var lite småjobbigt. Vi började med ett 36-varv men sedan följde vi upp med ett fint 29-varv. Trots det halkade vi ner till en tredjeplats inför de avslutande två finalvarven. Tyvärr så blev det ytterligare ett 36-varv. Inför sista varvet låg vi trea, 3 slag ifrån andraplatsen och med 4 slag ner till fjärdeplatsen. Vi började med en ödesdiger femma på bana 1 och tappade 3 slag redan där till de som låg fyra. Efter den dåliga starten skärpte vi till oss rejält för att sedan spela lite sämre i slutet. Det blev i alla fall ett godkänt 32-varv och vi slutade trea, 6 slag ifrån andraplatsen. Det var lite synd att vi inte kunde fortsätta med det bra spelet på söndagen, men överlag får vi ändå vara jättenöjda med vår insats. Detta är min och Pontas i särklass bästa mixed-tävling och en bronspeng på SM är ju något att vara stolt över. Vi vann också 500 kr som vi får använda till en segermiddag någon dag framöver.

Medaljörerna

onsdag 10 november 2010

Sömnlöshet och Ullared

Vecka 39

Söndagsnatten blev likadan = vaken natt. Eftersom jag hade varit sjuk på fredagen såg jag ingen anledning att tvinga mig till jobbet när jag fortfarande inte mådde bra så jag stannade hemma på måndagen. Började dock känna mig stressad av att inte komma igång på avdelningen.

Sov inte heller på måndagsnatten vilket var helt sjukt eftersom jag var så himla trött. Jag kände mig dock tvungen att gå till jobbet på tisdagen eftersom jag då bara tre dagar på mig att lära mig avdelningsjobbet. Det gick i alla fall bra på jobbet och Marcela som skulle lära upp mig var jättetrevlig och snäll. Jag gick hem redan vid 14-tiden också för att vila upp mig. På eftermiddagen gick jag till vårdcentralen för att be om sömntabletter men i stället fick jag antidepressiva som också skulle hjälpa mot sömnen. Jag verkade nog ganska deprimerad när jag var där men vem skulle inte vara det efter 4 nätter utan sömn??? Jag hämtade ut tabletterna men när jag läst bipacksedeln kände jag att detta inte var något som jag ville börja med. Då ligger jag hellre sömnlös. Sov i alla fall lite bättre på tisdagsnatten, cirka 5 timmar. Det är ju alldeles för lite men i alla fall ett steg i rätt riktning.

På onsdagen var jag något piggare på jobbet så den dagen blev inte riktigt lika tung. På eftermiddagen hade jag bokat in mig på ett föredrag om droger och missbruk. Det kanske inte låter som något roligt ämne, men den här föreläsaren var helt suverän. Det var som att gå på stand up comedy så rolig var han! Det var även mycket lärorikt så det var ett riktigt kanonföredrag!

På onsdagsnatten fick jag äntligen en god natts sömn och den onda cirkeln verkade nu vara bruten. Torsdagen var min sista dag med Marcela men det kändes som om jag hade lärt mig det viktigaste på jobbet i alla fall. Sedan jobbar jag med en annan sekreterare som heter Britt-Marie så om det dyker upp svåra saker är det ju bara att fråga henne om det. Efter jobbet var jag på akupunktur.

Fredagen var min första dag som ordinarie på jobbet och det gick utan problem! På kvällen skulle vi ha planeringskonferens hemma hos Henrik, Catarina och Viktor och det visade sig bli en riktigt trevlig kväll. Catarina hade gjort en jättegod middag bestående av fläskfilé och potatisgratäng och sedan hemmagjord glass med hallon. Efter konferensen var klockan 20 och jag och Ponta stannade kvar hos dem och tittade på Idol. Det var trevligt, men jag missade ganska mycket av programmet eftersom lille Viktor höll igång i tv-rummet och klättrade upp och ner i möblerna. Men det var roligt! Viktor är så söt och ser ut precis som Pontus hehe.

Lördagen tillbringade jag och Ponta i Alelyckan där vi hårdtränade inför mixed-SM. Vi visste att detta var den enda dagen vi skulle hinna träna mycket så vi körde stenhårt och gick hela 4 varv under dagen. Resultatet blev oväntat bra! 35, 33, 27 och 27 gick vi. Kan vi spela så bra på SM så får vi vara nöjda!

På söndagen hade vi bestämt oss för att åka till Ullared men det visade sig att det inte var någon lämplig helg för alla andra hade också tänkt åka dit. Detta var den värsta gången jag varit i Ullared. Det var så mycket folk att man knappt kunde titta på några kläder utan vi bara handlade det vi hade skrivit upp på listan och ställde oss sedan i kö. Vi fick nog stå i kö i en halvtimme innan vi fick betala. Handlade för cirka 2000, bl a lakan, gardiner och en del julklappar!