Summa sidvisningar

lördag 28 januari 2012

Alfons första nyår

Vecka 52


I mellandagarna kom min morbror Dick, moster Margaretha och kusinerna Johan och Wictor på besök för att träffa Alfons. Det var roligt att de kom förbi eftersom vi har haft en del kontakt under året. Alfons fick kläder och en gosig katt. Alla fick hålla Alfons, men när vi plockade fram kameran blev han lite irriterad så vi hann bara ta detta kort:




Till nyår gjorde vi den längsta resan hittills med Alfons, nämligen till farfar i Värmland. Resan tar ungefär 3 timmar vintertid och Alfons sov hela vägen förutom ett litet stopp vid godisfabriken som ligger på vägen så resan gick väldigt bra! Helgen blev härlig med vinterpromenader och mys framför brasan. Katten Findus var lite nyfiken på den nye lille killen och ville gärna vara med och "vakta" honom.



Här sitter Alfons och värmer sig framför brasan.

Nyårsafton firades så som vi gjort de senaste åren tillsammans med Göran & Gunvor samt Pontas farbror och faster.



Vi brukar göra en rätt var och i år föll det på min och Pontas lott att göra förrätten. Vi valde att göra några olika tapas. Det blev cantaloupmelon med parmaskinka, baconlindade dadlar, ostfyllda dadlar samt knäckebröd med skagenröra. Jättegott!




Huvudrätten glömde jag att dokumentera, men den bestod av anka med klyftpotatis och en härlig apelsinsås. Jag som bara ätit anka i asiatiska maträtter förut blev väldigt positivt överraskad att det var så gott! Desserten bestod av denna vackra skapelse; ett torn av petit chouxer täckte med choklad och fyllda med citronfromage. En mycket lyckad meny!




När vi satt och avnjöt desserten hördes ett konstigt ljud från köket. Det var labradoren Astra som fått tag i resterna av ankan. Vilken fest! Efter en längre kamp lyckades man dock bända loss ankan ur munnen på henne.

Efter middagen hann vi precis spela tärningsspelet och dricka kaffe innan det var dags att korka upp champagnen (äppelmust för mig). Alfons lyckades hålla sig vaken hela kvällen så han kunde ge mig en puss vid tolvslaget! 2011 har varit ett fantastiskt år eftersom jag och Ponta fick vår underbare son och även vårt mysiga hus. Jag ser verkligen fram emot att möta 2012 med min lilla familj!


Så här go kan Alfons vara när han ligger på golvet och sprattlar och snackar =)


fredag 27 januari 2012

Alfons första jul

Vecka 51


Denna vecka hade det blivit dags för Alfons första läkarbesök på BVC. Som vanligt blev han också vägd och mätt. Han hade nu hunnit bli 55 cm lång och vägde nästan 4,4 kg. Läkaren kollade igenom honom och testade bland annat reflexerna. Han sa att Alfons var en pigg och stark kille. Vi bestämde också att han skulle få Rotarix som är ett vaccin mot vissa krafitga magsjukor som kan ta hårt på små bebisar. Det ska han få när han är 3 månader.


Efter BVC var det dags att ta in och klä julgranen. Så här fin blev den!




På torsdagen skulle vi till Familjerätten. Det är så löjligt. Bara för att man inte är gifta så måste Pontus skriva på om faderskapet. Det var dock inga problem och inga ingående frågor som vi kanske hade väntat oss utan det var bara att skriva under papper. Det hela gick på 15 minuter.


Efter familjerätten gick vi hem till Karin för att fira hennes födelsedag. Hon hade egentligen fyllt år dagen innan. Vi åt god middag och Karin fick en liten digitalkamera i present. När vi var där passade jag på att gå och klippa mig eftersom min hårfrisörska har salongen på andra sidan gatan. Det var nog första gången jag gick ifrån Alfons, men det gick utmärkt! Hårfrisörskan Hanna blev dock lite besviken över att inte få träffa Alfons, men jag får gå dit med honom någon annan dag.


På fredagen tog vi vårt pick och pack och åkte ner till Varberg för att fira jul. Vi började enligt traditionen med uppesittarkväll Bingolotto och enligt traditionen så var det ingen som vann något i år heller. Det verkar omöjligt att vinna på de där uppesittarkvällarna. Jag och Ponta har ändå vunnit ganska ofta när vi spelar på söndagarna, men aldrig på någon uppesittarkväll. Detta blev också första gången Alfons sov borta och natten förlöpte smärtfritt =).


På julafton var det jättefint väder, sol och inte det minsta kallt. Jag, Ponta och Alfons tog en härlig promenad vid strandpromenaden. Sedan bytte vi om och gjorde oss fina för julfirandet. Alfons hade på sig sin tomtedräkt:




Framåt lunch kom Putte och Margita och vi började med lite glögg för att sedan äta julbord.




Efter det var det dags för Kalle Anka och sedan blev det julklappsutdelning. Jag och Ponta fick lakan, ett spel, en film, pengar och två Mineskålar.




Alfons fick kläder, en Alfonsbok, en mobil, tvättlappar och en Alfonsdocka.




Alfons passade på att mysa med både mormor och Margita.






På kvällen tog vi ytterligare en promenad och sen blev det lite allmänt mys framför teven. Andra natten i Varberg gick också relativt bra med Alfons. Han och jag slaggade i bäddsoffan medan Ponta fick ta en madrass.


På juldagen hann vi bara äta frukost ihop och även ta en promenad vid havet innan det var dags att åka tillbaka till Mölndal igen för att fira jul med Karin och Ulf. Där åt vi lite god lax i stället för julmat. Vi hade gjort almanackor med Alfons i till mina föräldrar, Karin, Göran och mormor vilket alla verkade uppskatta. Tyvärr så glömde vi att göra en till oss själva. Första julen med Alfons blev väldigt mysig och roligare ändå blir det nog nästa jul när han kommer att vara lite mer medveten om allting. Då får vi nog ha en tomte.

Nappträning

Vecka 50

På tisdagen var det återigen dags för ett besök på BVC. Alfons vägde nu nästan 4,4 kg och var 55 cm. Han växer alltså cirka 1 cm i veckan! Nu låg han till och med lite över medel på både vikt och längd. Även huvudmåttet ökar som det ska. BVC-sköterskan Kelley gav oss också lite råd om att träna Alfons i att ta nappen (något som han varit helt ointresserad av än så länge) för att jag inte ska behöva amma honom så ofta. (Ibland vill han äta typ 1 gång i timmen och det ska han inte behöva längre). Under veckan tränade vi lite med blandat resultat. Här har jag i alla fall lyckats få honom att somna med hjälp av nappen:




På torsdagen ringde Camilla N på jobbet och frågade om vi komma förbi någon dag för de på avd 233 hade köpt en present till Alfons. Eftersom vi inte hade något inplanerat bestämde vi oss för att gå dit redan samma eftermiddag. Vi tog med lussekatter som jag hade bakat så vi tog en fika med personalen på avdelningen. Jag tyckte det var jättegulligt av dem att köpa present trots att jag inte jobbar där längre. Det var trevligt att träffa dem och kul att visa upp Alfons. I present fick han världens sötaste små skor. Det var inga riktiga skor utan stickade som såg ut precis som små mini-Converse.



Sedan fick jag höra att Karin fyllde 60 år så nästan alla sekreterarna var och firade henne på mottagningen. Det passade ju perfekt för då fick jag träffa alla på en gång. Vi gick ner dit och fikade även med dem och blev bjudna på prinsesstårta. Alfons sov under nästa hela besöket så alla tyckte att han var så lugn.


Nu när julen började närma sig var vi lite sugna på julbord och vi hade sett att de hade billigt julbord på IKEA. Vi hade planerat att gå dit och äta med Louise, Johan och Annelie, men tyvärr så avrådde BVC-sköterskan ifrån detta eftersom det i stora varuhus florerar mycket virus så här års och det kan ju vara farligt om Alfons blir smittade med så kallat RS-virus när han är så liten som han är. Vi bestämde oss i stället för att gå och äta på lunchrestaurangen Dezzert som hade julbord på fredagen. Vi har ätit där innan vid 14-tiden och då har det varit så gott som tomt i restaurangen så det borde vara riskfritt. Sagt och gjort så blev det julbord för oss på fredagen och det var jättegott! Vi fick dock turas om att bära Alfons som var lite gnällig.

På lördagen var vi bjudna till Karin på lunch. Hon hade gjort en ny rätt med kyckling och pesto som var grymt god!

Söndagen blev lugn med hemmamys. Här myser jag och Alfons i soffan. Alfons har på sig sin gröna dräkt som han fått av Conny. Denna har blivit en favorit att ha på kvällstid då vår lille kille är väldigt varmblodig av sig.

måndag 23 januari 2012

Fyra generationer

Vecka 49


Den här veckan skulle jag möta utmaningen att vara själv med Alfons. Det började med mjukstart på måndagen för då var Ponta bara borta en halv dag. Jag och Alfons tillbringade förmiddagen mestadels i sängen. Enda problemet var att äta frukost som jag fick göra med Alfons i knät, men det funkade.


Tisdagen blev däremot en helvetesdag som började med strömavbrott redan på natten. Strömmen var borta i hela huset och Alfons kräktes överallt denna morgon. På lunchen kom Ponta hem och skulle försöka fixa tillbaka strömmen och jag och Alfons skulle ge oss iväg till BVC. På väg dit ringde Ponta och sa att strömmen verkade kommit tillbaka. BVC-besöket gick fint. Alfons hade ökat ytterligare i vikt och vägde nu 4,1 kg. När jag kom hem var det återigen strömlöst och jag fick ringa till Mölndals Energi som via telefon fick guida mig i proppskåpet för att leta upp var felet låg. Under tiden skrek Alfons hysteriskt så fort jag la ner honom så det var inte lätt att genomföra felsökningen men kvinnan på Mölndals Energi hade en ängels tålamod och fick ringa upp mig flera gånger. Till slut kom vi fram till var felet låg och nu var det "bara" strömlöst i köket, hallen, badrummet där nere samt utebelysningen. Troligtvis hade det kommit in vatten i urtag utomhus sa hon. När Pontus kom hem lyckades han med lite hjälp av Göran och även Lennart som kom förbi komma fram till vilken kontakt det var samt blåsa den torr med hårblås och vips så kom strömmen tillbaka! När vi gick och la oss var det återigen storm och regn och då gick strömmen igen, men nu visste vi i alla fall var felet låg.


Dagen därpå skulle mamma komma upp och hjälpa mig lite med Alfons. Vi skulle även baka pepparkakor. Tyvärr var det fortfarande strömlöst, men Pontus kom hem på lunchen och bäddade in hela kontakten i plast och efter det kom strömmen tillbaka. Jag fick dock baka pepparkakor till skenet av stearinljus eftersom detta var innan kontakten var fixad, men kakorna blev bra och goda ändå! Mamma hade med sig en present till Alfons från mormor. Så här snygg blev han i sin nya outfit:




Och den här dressen fick han av mina fastrar och farbröder:




På torsdagskvällen var vi bortbjudna på middag hos Lennart och Mimmi. Även deras dotter Emelie kom förbi. Det blev en jättemysig kväll med en massa god mat (tapas) och sedan en bra hockeymatch (Frölunda-HV där HV till slut vann med lite flax). Alfons tyckte nog också det var en trevlig kväll för han fick mysa med Mimmi och Emelie och bli buren hela kvällen.


Under veckan gjorde vi i ordning Alfons födelseannons som vi satte in i GP på lördagen. Vi tog många närbilder på honom, men till slut valde vi det här kortet eftersom man ser antydan till ett leende och han ser så go ut.






På lördagen åkte vi till Varberg över dagen eftersom mormor var där på besök. Hon hade pratat så mycket om Alfons och nu tyckte hon det var jätteroligt att äntligen få träffa honom. Vi passade på att ta ett kort på oss fyra generationer:





På söndagen hade vi besök av Reine, Helen, Linn, Conny och Asta. Alfons fick en bok där man kan klistra in lite bilder och fakta om honom samt en mumindress av Reine och Helen. Av Conny och Asta fick han två bodys och en blåvitt-mössa.

lördag 7 januari 2012

En vecka full av besök

Vecka 48

Den här veckan började med ett besök av Catarina och Viktor. Det var första gången som Alfons träffade ett annat barn, men han verkade inte bry sig så mycket. Viktor hade köpt en present till Alfons och det var en gosedjurshund och en napp. Alfons har inte börjat med napp än, för de hade sagt på BB att man skulle vänta ett tag tills bebisen fått in en bra sugteknik och börjat gå upp i vikt igen. Viktor tog dock nappen och tryckte in den i munnen på Alfons! Alfons var väldigt lugn under besöket och sov nästan hela tiden. Här fick Viktor prova att "hålla" Alfons.



På tisdagen var det dags för Johan, Louise och lille Viktor att träffa Alfons. Tyvärr så hade Viktor varit sjuk så vi hade inte kunnat träffas tidigare, men nu var han frisk igen. Det var så roligt att visa Alfons för dem. Jag har alltid tyckt att Viktor varit så liten, men nu kändes han väldigt stor jämfört med Alfons. Av Louise, Johan och Viktor fick Alfons en jättecool tröja med en älg.


På onsdagen skulle vi gå till BVC för första gången. Det första besöket hade ju skett hemma hos oss. Vi hade valt BVC i Mölndals centrum så det gick bra att promenera dit med barnvagnen. Förra gången hade Alfons vägt 3,4 kg och vi blev väldigt förvånade att se att han hade gått upp nästan 4 hg på bara 1 vecka. Nu vägde han 3,8 kg. Han hade också vuxit 2 cm sedan han föddes och var nu 53 cm.


På kvällen fick vi besök av Gilbert och Anita (Pontas farbror och faster) samt deras son Jesper och hans tjej Maja. Jesper och Maja ska också ha barn snart så vi hade en hel del att prata om. Alfons fick en jättefin dress från Lilla filur.


Resten av veckan blev lugn så vi ägnade oss åt att försöka fixa till en fint julkort på Alfons. Efter mycket kämpande valde vi detta söta lilla tomtekort!





Vi tog också med Alfons på lite handling. Det går jättebra att åka med honom i bilen även om han ser lite rädd ut på det här kortet.




På lördagen kom Magda hit på en blixtvisit för att träffa lille Alfons. Vi tog en fika här hemma och på kvällen var vi hemma hos Karin och åt allihop. Magda hade köpt en gullig mobil till Alfons med lite olika djur som vi ska ha över skötbordet. Även Magda ska ju ha barn i början på nästa år så då får Alfons ytterligare två kusiner. Det här kortet tog Magda på Pontus och Alfons hemma hos oss.




På söndagen kom mamma och pappa på besök och de tyckte redan Alfons hade blivit stor. Jag tycker dock fortfarande han är väääldigt liten =).

tisdag 3 januari 2012

Andra veckan med Alfons

Vecka 47


På måndagsmorgonen ringde de från BVC och meddelade att vår BVC-sköterska Kelley var sjuk. De undrade om vi ville få en ny tid eller om de skulle skicka någon annan och vi valde att få hit någon annan eftersom Alfons egentligen skulle ha blivit undersökt redan i torsdags. En BVC-sköterska som hette Elisabeth kom i stället och hon verkade trevlig och bra. Hon vägde Alfons och mätte hans huvud. Alfons hade gått upp till 3.4 kg vilket inte var så mycket sedan Storkenbesöket men det gick i alla fall åt rätt håll. Sedan informerade hon lite om kommande kontroller och läkarbesök, vaccin mm.


På tisdagen kom Annelie hit på besök och fikade lite. Alfons fick en bitleksak och en gullig bok med Nalle Puh. Den här dagen var Alfons ovanligt hungrig och åt nästan hela tiden som Annelie var här. Hon fick i alla fall hålla honom en liten stund =)


På onsdagen tog vi den första "resan" med Alfons. Vi åkte till Varberg med honom och hälsade på hans mormor och morfar. Bilresan gick jättebra och Alfons sov hela vägen. Den här söta dressen fick han av mamma och pappa. Vi var i Varberg hela dagen och även hemresan gick kanonbra!



På fredagen kom Göran och Gunvor på besök och de fick inviga vår "nya" bäddsoffa då de sov över en natt. De hade med sig en babybjörn till Alfons och den provade vi med en gång. Han verkade gilla att sitta i den så den kan vi nog få stor nytta av. Här myser Alfons med farfar och tittar på På spåret.



På lördagen skulle vi gå på "Jul på Liseberg" med Göran, Gunvor, Mari och hennes familj. Tyvärr så var det riktigt regnigt så det blev ingen riktig julstämning. Det enda vi köpte var varsin kopp varm choklad och så spelade jag några gånger på Daimhjulet utan framgång. Alfons var i alla fall jättesnäll och sov hela tiden vi var där, 2,5 timme.


På söndagen kom Göran, Gunvor, Mari, Harald, Vettle och Tiril hem till oss och fikade innan de skulle åka hem.


Det var andra veckan hemma med Alfons.