Summa sidvisningar

fredag 27 januari 2012

Nappträning

Vecka 50

På tisdagen var det återigen dags för ett besök på BVC. Alfons vägde nu nästan 4,4 kg och var 55 cm. Han växer alltså cirka 1 cm i veckan! Nu låg han till och med lite över medel på både vikt och längd. Även huvudmåttet ökar som det ska. BVC-sköterskan Kelley gav oss också lite råd om att träna Alfons i att ta nappen (något som han varit helt ointresserad av än så länge) för att jag inte ska behöva amma honom så ofta. (Ibland vill han äta typ 1 gång i timmen och det ska han inte behöva längre). Under veckan tränade vi lite med blandat resultat. Här har jag i alla fall lyckats få honom att somna med hjälp av nappen:




På torsdagen ringde Camilla N på jobbet och frågade om vi komma förbi någon dag för de på avd 233 hade köpt en present till Alfons. Eftersom vi inte hade något inplanerat bestämde vi oss för att gå dit redan samma eftermiddag. Vi tog med lussekatter som jag hade bakat så vi tog en fika med personalen på avdelningen. Jag tyckte det var jättegulligt av dem att köpa present trots att jag inte jobbar där längre. Det var trevligt att träffa dem och kul att visa upp Alfons. I present fick han världens sötaste små skor. Det var inga riktiga skor utan stickade som såg ut precis som små mini-Converse.



Sedan fick jag höra att Karin fyllde 60 år så nästan alla sekreterarna var och firade henne på mottagningen. Det passade ju perfekt för då fick jag träffa alla på en gång. Vi gick ner dit och fikade även med dem och blev bjudna på prinsesstårta. Alfons sov under nästa hela besöket så alla tyckte att han var så lugn.


Nu när julen började närma sig var vi lite sugna på julbord och vi hade sett att de hade billigt julbord på IKEA. Vi hade planerat att gå dit och äta med Louise, Johan och Annelie, men tyvärr så avrådde BVC-sköterskan ifrån detta eftersom det i stora varuhus florerar mycket virus så här års och det kan ju vara farligt om Alfons blir smittade med så kallat RS-virus när han är så liten som han är. Vi bestämde oss i stället för att gå och äta på lunchrestaurangen Dezzert som hade julbord på fredagen. Vi har ätit där innan vid 14-tiden och då har det varit så gott som tomt i restaurangen så det borde vara riskfritt. Sagt och gjort så blev det julbord för oss på fredagen och det var jättegott! Vi fick dock turas om att bära Alfons som var lite gnällig.

På lördagen var vi bjudna till Karin på lunch. Hon hade gjort en ny rätt med kyckling och pesto som var grymt god!

Söndagen blev lugn med hemmamys. Här myser jag och Alfons i soffan. Alfons har på sig sin gröna dräkt som han fått av Conny. Denna har blivit en favorit att ha på kvällstid då vår lille kille är väldigt varmblodig av sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar