Summa sidvisningar

tisdag 3 januari 2012

Andra veckan med Alfons

Vecka 47


På måndagsmorgonen ringde de från BVC och meddelade att vår BVC-sköterska Kelley var sjuk. De undrade om vi ville få en ny tid eller om de skulle skicka någon annan och vi valde att få hit någon annan eftersom Alfons egentligen skulle ha blivit undersökt redan i torsdags. En BVC-sköterska som hette Elisabeth kom i stället och hon verkade trevlig och bra. Hon vägde Alfons och mätte hans huvud. Alfons hade gått upp till 3.4 kg vilket inte var så mycket sedan Storkenbesöket men det gick i alla fall åt rätt håll. Sedan informerade hon lite om kommande kontroller och läkarbesök, vaccin mm.


På tisdagen kom Annelie hit på besök och fikade lite. Alfons fick en bitleksak och en gullig bok med Nalle Puh. Den här dagen var Alfons ovanligt hungrig och åt nästan hela tiden som Annelie var här. Hon fick i alla fall hålla honom en liten stund =)


På onsdagen tog vi den första "resan" med Alfons. Vi åkte till Varberg med honom och hälsade på hans mormor och morfar. Bilresan gick jättebra och Alfons sov hela vägen. Den här söta dressen fick han av mamma och pappa. Vi var i Varberg hela dagen och även hemresan gick kanonbra!



På fredagen kom Göran och Gunvor på besök och de fick inviga vår "nya" bäddsoffa då de sov över en natt. De hade med sig en babybjörn till Alfons och den provade vi med en gång. Han verkade gilla att sitta i den så den kan vi nog få stor nytta av. Här myser Alfons med farfar och tittar på På spåret.



På lördagen skulle vi gå på "Jul på Liseberg" med Göran, Gunvor, Mari och hennes familj. Tyvärr så var det riktigt regnigt så det blev ingen riktig julstämning. Det enda vi köpte var varsin kopp varm choklad och så spelade jag några gånger på Daimhjulet utan framgång. Alfons var i alla fall jättesnäll och sov hela tiden vi var där, 2,5 timme.


På söndagen kom Göran, Gunvor, Mari, Harald, Vettle och Tiril hem till oss och fikade innan de skulle åka hem.


Det var andra veckan hemma med Alfons.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar