Summa sidvisningar

måndag 28 januari 2013

Alfons går på muséum


Vecka 3

Veckan började med finbesök då Anita och lilla My kom och hälsade på. De hade egentligen varit på väg till öppna förskolan, men Anita visste inte att det fortfarande var jullov. När det visade sig att det var stängt kom de hem till oss och hälsade på i stället. Det passade fint för Alfons var full av energi och tyckte det var kul att få leka med någon! Nu kunde My gå riktigt bra och då tror jag att de får roligare tillsammans!

Söta sysslingar
På tisdagen var det dags för babysim igen, lektion två på Fisken. Den här gången struntade jag i att duscha Alfons före badet eftersom han hatar det så mycket. Den här gången tyckte han det var jättekul att bada och man märker att han har blivit tuffare i vattnet. När man hissar honom upp i luften skrattar han och förut blev han alldeles stel och rädd när man gjorde så. Den här gången dök han från kanten till mig och även från mig till en leksak i vattnet och sedan till kanten. Han kan också hålla fast i stången och häva sig upp. Vi fortsatte också att öva på att simma ryggsäck, men det gick inte så jättebra. Duschen efteråt gillade han inte, men det gick bättre än förra gången i alla fall.

Både onsdagen och torsdagen bjöd på jättefint soligt vinterväder och Alfons och jag tillbringade mycket tid ute. Han tycker det är jättekul att promenera själv när vi är ute och går, men det är ganska tidskrävande. Jag tog tid på honom med runkeeper och då gick han cirka 400 meter på 25 minuter. Man kan i alla fall låta honom träna när man har gott om tid. Han blir nog snabbare med tiden och kanske han lär sig att gå åt rätt håll också!


På fredagen hade vi bestämt oss för att lyxa till det med lite skaldjur vilket vi inte ätit på evigheter. Lotten föll på havskräftor. Så himla gott!


På lördagen kom min familj upp för att fira Pontas stundande födelsedag. Vi började med att äta en supergod lunch på favoriten Mr Johansson. Sedan var det dags att vara lite kulturella och vi hade bestämt oss för att besöka Sjöfartsmuséet. Jag hade inte varit där sedan jag var liten och kom inte alls ihåg hur det var. Muséet var inte så stort, men ganska barnvänligt. Det fanns en akvariedel som Alfons tyckte var jätteintressant. Han lärde sig också ett nytt ord: blubb blubb! Han tyckte också det var roligt på fartygsdelen, mest för att det var stora ytor där han kunde springa omkring och busa.

Alfons och morfar spanar in fiskarna.

En fin fisk.

Något konstigt djur. Det ser ut att ha ögon i alla fall, men jag vet inte vad det är för något.

"Blubb blubb", säger Alfons.
Efter muséebesöket åkte vi hem till oss och tog en fika. Eftersom pappa ska försöka hålla sig ifrån socker nu så hade jag försökt mig på att baka en GI-äppelpaj som skulle vara fri från både socker och mjöl. Jag tyckte dock att den blev konstig i konsistensen så jag tog i lite mjöl och havregryn, men i alla fall inget socker. Pajen blev faktiskt jättegod så den kan jag rekommendera för diabetiker.

http://vardagfest.blogspot.se/2012/09/appelpaj-lchf.html

Pontus får presenter.

Nu favoritsången: Klappa händerna när du är riktigt glad (eller säg hej hej till vännen din som sitter där).

Glad kille
På söndagen var det återigen kalasdags. Den här gången var det Alfons kompis Elias som fyllde ett år. Det var jätteroligt att gå på kalas och Alfons tyckte nog det var kul att få busa av sig lite med några kompisar i samma ålder. De andra barnen som var bjudna var Emma från vår föräldragrupp, Irmeli som vi också känner och en liten kille som hette Vasse. Elias hade nu lärt sig att gå några steg lagom till ettårsdagen och han var som vanligt på toppenhumör! Tyvärr så glömde jag att fotografera på barnkalaset så tyvärr blev det inga bilder därifrån.

Den här veckan har Alfons fått en ny favoritsysselsättning som ni kan se nedan. Han lärde sig att klättra upp i soffan redan runt jul, men nu gör han nästan ingenting annat än att klättra.



onsdag 16 januari 2013

Alfons har barnvakt

Vecka 2

Nu har jag och Ponta och våra respektive chefer äntligen kommit fram till hur vi ska göra med Alfons dagisstart. Jag har nu ställt vår lille plutt i kö för i första hand dagmamma i området, i andra hand förskola. Jag har önskat en plats till 15 april. Om vi hinner få en plats tills dess så räknar jag med två veckors inskolning och sedan kan jag göra comeback på jobbet omkring 1 maj. Jag ska dock bara jobba 75 % och Ponta ska vara föräldraledig en dag i veckan så att inte Alfons behöver ha barnomsorg på heltid. Jag tror att detta upplägg kommer att bli bra även om jag helst hade velat ha honom hemma till augusti.

Den här veckan började jag och Alfons på vår tredje kurs i babysim, Fisken. Även denna kurs ska vi gå på Åbybadet. Det visade sig att Alfons var äldst av alla barnen (tror jag). Jag pratade med några mammor i omklädningsrummet och deras barn var alla omkring tio månader. Det var nog något barn som var runt året också. Alfons hade ju inte badat i bassäng på tre månader, men han verkade komma ihåg dyken och en del av det andra. Vi tog det lite lugnt och gjorde bara vanliga dyk i vattnet samt två dyk från simläraren till mig och det gick jättebra! Nu ska vi börja öva på att ha barnet på ryggen när vi simmar. Provade lite på slutet och man fick hålla i deras armar, men så småningom ska de själva lära sig att hålla fast. Det var jättekul och mysigt att bada med Alfons igen även om han inte gillade duschen före och efter!

På onsdagen var det återigen dags för en visit på jobbet. Den här gången var det tjejerna i paviljongen som fick påhälsning och även Linda och Camilla J. Nu ska Helena sluta så då kommer de att vara två man kort på avdelningarna så förmodligen får jag gå in på någon av traumaavdelningarna när jag kommer tillbaka och det passar mig bra. Hoppas bara att de kan få tag i någon mer sekreterare så att det inte kommer vara personalbrist.

På torsdagen hade jag stämt träff med Annelie och Louise på Frölunda Torg för att gå ut och fika som på den gamla goda tiden innan vi fick barn. Alfons fick dock följa med eftersom vi skulle ses redan klockan fyra. Jag promenerade nästan hela vägen till Frölunda Torg. Alfons blev arg på slutet så då fick vi hoppa på en buss och använda provåkarkortet som jag vunnit för ett tag sen. Väl framme på Frölunda Torg sprang han runt som en liten tätting och jag fick jaga honom överallt. Det gick dock ganska bra att gå på café med honom. Vi fikade på Espresso House och jag hade tagit med mig både smörgås och clementin att muta lilleman med. Tror han satt stilla och lugn i en hel timme medan vi drack kaffe och åt goda mackor. Det var trevligt att gå ut och fika igen! De hade lurviga pallar som Alfons tyckte var mysiga att gosa med på Espresso House.



Efter fikat var lilleman trött så jag tog en promenad hemåt, men hoppade på bussen halvvägs då han vaknade igen. Det blev bra med motion för mig med en promenad på cirka 11 km den dagen.

På lördagen hade Louise och Johan lovat att passa Alfons medan jag och Ponta gick på bio. Vi åkte till Lindome och tog en fika med dem först (årets första semlor!) så att Alfons hann acklimatisera sig lite innan vi skulle gå. Sedan bar det av in till Bergakungen för första gången sedan Alfons föddes. Vi hade köpt biljetter till Wallander - den orolige mannen, men jag måste säga att filmen var lite av en besvikelse. Den var inte alls så bra som Wallanderfilmerna brukar vara utan var lite seg och händelselös. Det var ändå mysigt att gå på bio. På väg tillbaka stannade vi på Mc Donalds och köpte med oss lite mat.

Passningen av Alfons hade gått bra i början och han hade både ätit gröt, lekt, myst och sovit i Viktors vagn när vi varit borta.




På slutet hade han dock varit riktigt ledsen och när vi kom blev han glad, men verkade lite tagen och var ovanligt lugn. Efter en stund var dock den vanlige Bus-Alfons tillbaka igen och sprang omkring och lekte. Det var första gången vi lämnat honom till någon utom våra föräldrar.

På söndagen kom Karin förbi en stund för att inte Alfons skulle glömma bort henne och sedan gick jag, Ponta och Alfons en långpromenad i det fina vädret. Härligt!

Nu märker man på Alfons att han har börjat förstå ganska mycket av vad vi säger även om han inte pratar så mycket själv. Till exempel har jag märkt att om jag säger "Ska vi gå upp?" så springer han genast och ställer sig vid grinden till trappan. Jag sa också till honom att klappa händerna härom dagen och då gjorde han det. Han gillar när man sjunger "Klappa händerna när du är riktigt glad" och han kan både klappa händerna och stampa fötterna. Nu har jag också upptäckt att han har hela tre kindtänder på gång. Konstigt nog har han inte varit gnällig eller haft svårt att äta eller sova utan han har än så länge varit precis som vanligt. Får hoppas att det fortsätter gå bra med kindtänderna.

fredag 11 januari 2013

Alfons firar nyår

Vecka 1

Nyår brukar traditionsenligt firas i Lennartsfors med badtunna och gourmetmiddag, men i år fick vi frångå den traditionen eftersom vi varit på resande fot så länge. Vi tyckte att det hade blivit för länge att stanna över nyår också. Vi var bjudna till Louise och Johan, men eftersom Alfons fortfarande inte kan lägga sig före oss och blir väldigt besvärlig på kvällen så valde vi att stanna hemma och fira nyår hemma i all stillhet. Det blev ändå en mysig nyårsafton. Trots att vi firade själva hade vi bestämt oss för att lägga ner lite möda på matlagningen och göra en trerättersmiddag. Så här såg vår middag ut:


Förrätt: Hummer med het sås och mousserande vin.

Huvudrätt: Amerikansk entrecote med hasselbackspotatis, bearnaisesås, kokt sparris och plommontomater.

Efterrätt: Schweizernötskaka med vaniljglass.



Efter maten spelade vi Bingolotto och vann 100 kr. När klockan var 22 var Alfons gapig och trött. Vi provade att gå upp och lägga oss med honom som vanlig och sedan när han hade somnat provade vi att gå ifrån honom och det funkade! När friden hade lagt sig över Lammevallsgatan kopplade vi av i soffan med en av Johan Falk-filmerna som vi fått i julklapp. Vi orkade dock inte vara uppe längre än till 23. Nyår är inte riktigt samma grej sedan man fick barn!

På nyårsdagen var vi bjudna till Karin på lunch. Eftersom Alfons fått festkläder i julklapp och inte fick tillfälle att använda dem på nyår så klädde han sig extra fin på nyårsdagslunchen. Så här stilig var vår lille kille:



Karin bjöd på jättegod fläskytterfilé och sedan blev det kladdkaka med vispgrädde till dessert. Alfons fick promenera till och från bilen och det tyckte han var jättekul!

På onsdagen började Pontus jobba igen efter ett härligt jullov på nästan två veckor. Det innebar att jag och Alfons var tillbaka i vardagen. Det var ganska skönt att bara vara hemma vi två och ta det lugnt. Vi gick en promenad och stannade en stund i lekparken. Alfons fick komma ur vagnen en stund och öva på att gå i sina vinterskor. Han börjar bli riktigt duktig på att promenera i dem:



Nu var det längesen Alfons träffade några andra barn så jag bjöd hem Ulrika och Elias till oss på torsdagen. Det var jättefint väder så vi gick allihop en sväng till lekparken. Elias tyckte det var roligt att gunga:



Alfons promenerade mest omkring i och utanför sandlådan. Även rutschkanan var populär, men båda killarna försökte klättra upp från fel håll.


Efter lekparksbesöket gick vi in och värmde oss och killarna fick busa lite inomhus.

På fredagen hade jag bestämt träff med Maria och Siri som vi inte träffat sedan i somras (förutom att vi sprungit på varandra ett par gånger). Siri är tre månader äldre än Alfons och det visade sig att de lekte jättebra ihop! Siri verkar också vara ganska framåt så de hade jättekul ihop. Vi gick också en långpromenad medan barnen sov middag i vagnarna.

Alfons och Siri lekte både tillsammans...

...och på varsitt håll.

På lördagen var det dags för en tur ner till Varberg för att hälsa på mormor, morfar, morbror och gammelmormor som var där på besök. Alfons och gammelmormor hade inte träffats sedan i somras så de hade mycket tid att ta igen. Jag tror att båda två tyckte det var skoj att ses igen. Sist gammelmormor såg Alfons så kröp han och nu kan han ju både gå, springa, klättra och säga några ord. Det händer verkligen mycket på ett halvår!


På söndagen var vi sugna på att vara utomhus lite efter att ha varit inomhus hela lördagen. Vi tog med oss Karin och gick en långpromenad i skogen bakom Bifrost. Mysigt! Nu känns det som att det är dags att komma i form igen efter jul och nyår med alla godsaker som det innebär. Nytt år och dags att ta nya tag.

onsdag 9 januari 2013

Alfons firar jul

 Vecka 52

Julafton började lite dåligt med en sömnlös natt för mig p g a magbesvär så jag var riktigt trött på morgonen. Alla de andra gick dock ut en promenad med Alfons på förmiddagen så att jag kunde ta igen mig och sedan mådde jag lite bättre. Vi började med glögg och sedan blev det julbord. Jättegott! Alfons var trött och missade hela Kalle Anka, men han är nog ändå för liten för att uppskatta det. Däremot vaknade han lagom till julklappsutdelningen och det var tur för han fick så klart flest julklappar av alla! Här sitter vår lille tomtenisse framför granen och tindrar!



Alfons fick leksaker, Alfonsböcker, kläder, badrock, ett munspel och en xylofon i julklapp. Jag fick bland annat några nya filmer, ett par böcker och en stekpanna. Efter julklappsutdelningen blev det promenad med lite pulkaåkning och sedan hem och mysa framför teven och äta risgrynsgröt och skinkmackor. Det blev en mysig julafton trots att den började dåligt!

Utsikt från vår stuga


På juldagen var det dags och ge sig ut i backarna. Vi hade delat upp oss så att mamma, pappa och Putte skulle åka på förmiddagen. Sedan kom de hem och åt lunch som jag och Pontus hade förberett. Efter lunch passade de Alfons och jag och Ponta kunde ge oss ut och åka. Först skulle man prova ut pjäxor och skidor i uthyrningen. Redan efter ett åk hade jag vansinnigt ont i ena vaden. Benet krampade och jag tappade känseln. Jag kände att detta inte skulle fungera så vi fick åka tillbaka till uthyrningen och byta till ett par större pjäxor. Mina fötter måste ha blivit större efter graviditeten för jag var nu tvungen att ha storlek 40! Det kändes dock mycket bättre efter att ha bytt pjäxor och vi kunde åka ett par timmar innan man fick alltför ont i benen. Jag hade i år bestämt mig för att skippa barnbackarna och ge mig ut i lite svårare och framför allt längre backar. Vi åkte nästan enbart i en blå backe som gick ända från toppen, men inte var så brant. Det gick faktiskt jättebra att åka! Det enda var att jag fick mycket mer ont i både vader och lår, men det berodde nog på att jag åkte i svårare backar och fick bromsa och svänga mer. Det var i alla fall jättekul att åka skidor! Här är jag och Ponta i backen:



Ponta åkte lite störtlopp i en del av backen där man kunde ta tid på sitt åk:


På onsdagen körde vi samma regim. Den här gången provade vi att åka skidor från vår stuga och bort till backarna. Sedan åkte vi lift upp till toppen och åkte i olika backar tills vi kom längre bort till ett annat torg. Där blev vi osäkra på om vi kunde ta oss tillbaka åt andra hållet från toppen så vi hoppade på en buss och åkte tillbaka till Sälfjällstorget som vi utgått ifrån första dagen. Det blev några till åk i "Tomasbacken" innan vi gav oss för dagen. Så här fint ser det ut när jag åker! Okej, så värst fort går det kanske inte, men det känns som att man åker väldigt fort ibland.


På kvällen tittade vi på Fjällbackamorden som jag tyckte var riktigt bra. Kände dock inte igen historien från böckerna, men jag har i och för sig inte läst alla Läckbergs böcker.

På torsdagen var det sista dagen att åka skidor och det var bara jag, Ponta och pappa som ville åka en tredje dag. Vi bestämde oss för att ta bilen till Högfjället och åka där på eftermiddagen. Det var jättefint väder, men ganska kallt. Tror det var -15 som kallast så det bet i kinderna när man var högst upp i backen. En del backar var stängda, men där fanns två som var ganska lagom svåra och riktigt långa så det var kul att åka där!

Jag och pappa på Högfjället.

Utsiktsbild   

Sista kvällen i fjällen beställde vi lyxpizzor med mozarella och parmaskinka. Supergott!

På fredagen var det dags att lämna stugan för den här gången. Det hade varit en mysig vecka bortsett från att jag haft mycket ont i magen och sovit dåligt på nätterna. Det har varit härligt väder och kul att vara ute och åka skidor. Alfons har nog också gillat att vi har varit många som gett honom uppmärksamhet.

Vi hade bestämt oss för att åka till Lennartsfors och övernatta där för att inte få en så lång hemresa. Resan gick ganska bra den här gången också. Vi stannade bara på en mack och lånade toaletten och köpte kaffe. Alfons fick äta lite i bilen och han sov också en stor del av resan. Jag kunde även underhålla honom med i-Phonen. Vi kom fram till Lennartsfors på eftermiddagen och jag och Alfons hann ut på en promenad innan mörkret föll. På kvällen kom Gilbert, Britta och hunden Astra över på en fika. Alfons var först lite avvaktande mot Astra och backade när hon kom för nära, men efter en stund satt de sida vid sida och pysslade var och en med sitt:


Göran var tyvärr inte hemma, men jag, Pontus och Gunvor åt jättegod middag på kvällen i form av stekt öring och sedan såg på "På spåret". Efter en vecka med lite senare vanor var det rätt skönt att lägga sig tidigt.

På lördagen gav vi oss av hemåt igen. Man tyckte inte att det var en så lång resa efter att ha åkt så mycket bil, men det blev faktiskt den värsta resan. Det tog längre tid än vanligt för det var väldigt halt den första tredjedelen av vägen som går på en slingrig skogsväg. Ponta fick köra jättesakta. Alfons sov inte heller så länge och när han vaknade var han inte alls på humör för att åka bil. Vi stannade en gång och tröstade honom lite i mitt knä, men ingenting hjälpte. Vi beslutade oss för att köra på. När vi var i höjd med Kungälv skrek han så hysteriskt att han kräktes. Jag tyckte så synd om Alfons. Det hade gått jättebra de andra bilresorna, men den här blev nog droppen för honom. Det var skönt att komma hem till sitt igen efter denna hemska bilresa och bara vara hemma och ta det lugnt. Nu ska vi inte åka någonstans på länge!

Söndagen gick mestadels åt till att packa upp och tvättmaskinen gick varm hela dagen. Vi hann dock med en liten tur till IKEA där vi köpte en ny ugnsform i glas, en brödform och två stora lådor som jag ska förvara Alfons urvuxna kläder i. Kan ju vara bra att spara till nummer två!

tisdag 8 januari 2013

Alfons åker till Sälen

Vecka 51

På måndagen kom Karin, Tyra och Harry hem till oss för att barnen skulle få leka en sista gång. Här sitter Karin och läser "Godnatt Alfons Åberg" för barnen. (Alfons har dock inte tid att sitta stilla). Det kändes lite sorgligt att säga hejdå till familjen Sandberg. Vi har blivit goda vänner allihop under sommaren och hösten. Vi kommer att sakna er mycket!



På tisdagen kom mamma hit och hälsade på för hon skulle lämna några julklappar som jag skulle lämna vidare till min kusin Johan som i sin tur skulle ta med dem till Tranås och ge mormor på julafton. Det var trevligt att få besök mitt i veckan och vi hann både dricka kaffe, gå en promenad, busa med Alfons och äta lunch innan mamma styrde kosan hemåt igen. 

Onsdagen blev en ganska händelselös dag. När man har lite tid över kan det vara en bra idé att träna på att äta själv. Här är första gången Alfons lyckats få i sig lite gröt på egen hand (med hjälp av sked).

 


Torsdagen var Pontas sista arbetsdag för året och efter jobbet kom han hem med den här fina julklappen:
 

På kvällen var vi på middag hos Karin för att fira hennes födelsedag som var dagen därpå. Karin bjöd på en av mina favoriträtter - tjälknöl. Vi hade köpt böcker till henne i födelsedagspresent och vi passade också på att byta julklappar, men kom överens om att vänta till julafton med att öppna dem. 

På fredagen packade vi in oss och en massa andra saker i bilen och påbörjade vår resa norrut. Första etappen var Mölndal - Lennartsfors. Alfons sov till Uddevalla och sedan fick han smörgås så att han höll sig lugn tills vi stannade i Bengtsfors. Där besökte vi godisfabriken och köpte på oss en hel del godis inför julen. Alfons fick springa omkring lite i butiken och blev bjuden på pepparkaka. Sedan mutade jag honom med clementin, men när den var slut blev han lite arg innan han lyckades somna om. Sedan sov han hela vägen till Lennartsfors så det var en riktigt bra bilresa med Alfons.

I Lennartsfors var det rätt mycket snö, men ganska halt. Vi tog ut Alfons på en liten pulkatur och testade babypulkan som vi inhandlat i veckan. Han verkade gilla att åka pulka. Det roligaste för dagen var dock farfars katter Findus och Sussi som han var riktigt begeistrad av. Han knatade efter dem hela tiden och sa "ka!".

"Kattkillen"
 Här klappar Alfons Sussi. Svansen är visst lite lockande att dra i!


På kvällen tjuvstartade vi med ett julbord i miniatyr bestående av Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv och rödkål. Gott! Även Alfons provsmakade köttbullar och prinskorv och verkade gilla det. 

På lördagen var det dags att åka vidare mot Sälen. Det var en ganska lång resa som enligt gps:en skulle ta nästan 5 timmar i ren restid. Vi mjukstartade med att åka till Töcksfors som bara tar 30 minuter och där besökte vi gallerian för lite sista-minuten-julshopping. Vi köpte lite snygga kläder på Kapp Ahl till Alfons och gick i lite andra affärer. Sedan åt vi hamburgertallrik på en restaurang och Alfons fick barnmat. Därefter var lilleman trött och det visade sig vara perfekt timing att åka vidare. Han sov nog 2,5 timme i bilen och så länge brukar han aldrig sova hemma på dagen. Vi hann riktigt långt innan han vaknade och då mutade vi honom med smörgås och frukt så det gick bra en bit till. Sedan bajsade han dessvärre så vi var tvungna att stanna cirka en halvtimme från Sälen och gå in och låna en toalett. Sista etappen var han lite arg, men fick låna min i-Phone så det funkade. 

Det var skönt att komma fram till stugan och få gå ur och sträcka på sig. Alfons sprang omkring och kollade in stället. Det var en ganska barnsäker stuga med grindar på mellanvåningen. Det fanns dock en hel del julpynt och Alfons gick på julgranen direkt och drog ner en julgranskula samt bet i ett ljus. Det gick dock ganska bra ändå med granen. Efter ett tag var den inte lika intressant. Efter en lång dag i bilen fick Alfons ett bad och sedan käkade vi kvällsmat och hängde lite framför tv:n. Jag hade bestämt mig för att mina vita period på nästan två år skulle ta slut till jul och högg in på ett glas vin. Gott! 

På söndagen ville man så klart ut i snön även om vi inte skulle hyra skidor förrän på juldagen. Det var fint väder och hur mycket snö som helst. Jag tror aldrig det har varit så mycket snö i Sälen innan när jag varit där. Jättevackert och juligt! Vi åkte alla ner i byn på förmiddagen och rekognoserade och handlade lite mat i affären. 

På eftermiddagen/kvällen gick jag, Ponta, mamma, Putte och Alfons ut och åkte pulka i slutet av skidbacke. Det var skitkul! Alfons fick dock hålla sig till lite mindre backar. När vi gick hem tyckte jag Alfons satt lite lealöst i pulkan. Den lille skrutten hade blivit så trött av allt åkande att han somnat i denna bekväma ställning!


På kvällen följde vi traditionen att spela Bingolotto uppesittarkväll. Hela familjen hade totalt 7 lotter, men tror ni att någon av oss vann ens en hundralapp? Nix! Aldrig vinner vi på uppesittarkväll! Den lille Gizzen orkade inte hela kvällen utan fick ta en power nap i mammas knä. Mysigt!




onsdag 2 januari 2013

Alfons och Harry

Vecka 50

Veckan började dåligt med en krasslig liten kille. Han hostade sig igenom hela natten och kändes också febervarm. Hela måndagen var han gnällig och trött och jag likaså. Det blev till att ta en lugn dag hemma. Även nästa natt höll hostan oss vakna båda två och vi var slitna och trötta på tisdagen. Han verkade dock inte febrig längre.

På onsdagen var han lite piggare även om hostan höll i sig. Vi höll oss därför hemma och tog det lugnt. På kvällen kom Ponta hem lite tidigare och passade Alfons när jag gick till optikern på linskontroll. Jag hade fått sämre syn på vänsterögat igen vilket jag dock inte hade märkt. Efteråt passade jag på att titta in på Team Sportia som hade utförsäljning. Jag var på jakt efter nya vinterskor inför Sälenresan, men det var väldigt lite kvar i skoväg. Besökte också Din Sko och en annan skoaffär i Mölndals Centrum, men utan resultat.

På fredagen var Alfons sitt vanliga busiga jag igen och vi bokade in en träff med kompisen Harry som snart ska flytta från stan. Vi ville passa på att träffas så att killarna fick leka innan flytten. Eftersom det var fint väder och mycket snö gick vi först till lekparken. Harry som älskar att gräva tyckte att snö dög lika bra som sand. Alfons passade på att prova sin nya pulka som han fått av morfar.

Glada killar i lekparken.


Grävaren Harry.
 Första pulkaåket:
 
 
 
Efter en stund var vi frusna alla fyra och gick hem till oss och fikade lite. Pojkarna lekte som aldrig förr. Det var nästan som om Alfons kände på sig att Harry skulle flytta för han var jättegosig och kramade sin kompis flera gånger.
 

På lördagen åkte vi en sväng till Sisjön för att leta skor till mig. Till slut hittade jag dessa snökängor på XXL för 1000 kr. Hade egentligen velat ha dem i svart, men typiskt nog så hade de gjort de svarta i herrstorlekar och de vita i damstorlekar. Snyggt med vita i och för sig, men jag kan ju tänka mig hur vita de kommer att vara efter en vinter på västkusten.


På söndagen var det dags för oss allihop att gå på barnkalas till lilla My som fyllde 1 år. Det var även ett annat barn där som vi kände sedan tidigare, Filippa som är lite äldre än Alfons. Alfons var på gott humör hela kalaset även om han som vanligt var ganska klåfingrig. Det var ett väldigt mysigt kalas med tårta, presenter och t o m fiskdamm!


Söt födelsedagsflicka.
Alfons provar lyckan i fiskdammen.


Så här glad blev han när han hittade badkritor i sin godispåse!