Summa sidvisningar

fredag 11 januari 2013

Alfons firar nyår

Vecka 1

Nyår brukar traditionsenligt firas i Lennartsfors med badtunna och gourmetmiddag, men i år fick vi frångå den traditionen eftersom vi varit på resande fot så länge. Vi tyckte att det hade blivit för länge att stanna över nyår också. Vi var bjudna till Louise och Johan, men eftersom Alfons fortfarande inte kan lägga sig före oss och blir väldigt besvärlig på kvällen så valde vi att stanna hemma och fira nyår hemma i all stillhet. Det blev ändå en mysig nyårsafton. Trots att vi firade själva hade vi bestämt oss för att lägga ner lite möda på matlagningen och göra en trerättersmiddag. Så här såg vår middag ut:


Förrätt: Hummer med het sås och mousserande vin.

Huvudrätt: Amerikansk entrecote med hasselbackspotatis, bearnaisesås, kokt sparris och plommontomater.

Efterrätt: Schweizernötskaka med vaniljglass.



Efter maten spelade vi Bingolotto och vann 100 kr. När klockan var 22 var Alfons gapig och trött. Vi provade att gå upp och lägga oss med honom som vanlig och sedan när han hade somnat provade vi att gå ifrån honom och det funkade! När friden hade lagt sig över Lammevallsgatan kopplade vi av i soffan med en av Johan Falk-filmerna som vi fått i julklapp. Vi orkade dock inte vara uppe längre än till 23. Nyår är inte riktigt samma grej sedan man fick barn!

På nyårsdagen var vi bjudna till Karin på lunch. Eftersom Alfons fått festkläder i julklapp och inte fick tillfälle att använda dem på nyår så klädde han sig extra fin på nyårsdagslunchen. Så här stilig var vår lille kille:



Karin bjöd på jättegod fläskytterfilé och sedan blev det kladdkaka med vispgrädde till dessert. Alfons fick promenera till och från bilen och det tyckte han var jättekul!

På onsdagen började Pontus jobba igen efter ett härligt jullov på nästan två veckor. Det innebar att jag och Alfons var tillbaka i vardagen. Det var ganska skönt att bara vara hemma vi två och ta det lugnt. Vi gick en promenad och stannade en stund i lekparken. Alfons fick komma ur vagnen en stund och öva på att gå i sina vinterskor. Han börjar bli riktigt duktig på att promenera i dem:



Nu var det längesen Alfons träffade några andra barn så jag bjöd hem Ulrika och Elias till oss på torsdagen. Det var jättefint väder så vi gick allihop en sväng till lekparken. Elias tyckte det var roligt att gunga:



Alfons promenerade mest omkring i och utanför sandlådan. Även rutschkanan var populär, men båda killarna försökte klättra upp från fel håll.


Efter lekparksbesöket gick vi in och värmde oss och killarna fick busa lite inomhus.

På fredagen hade jag bestämt träff med Maria och Siri som vi inte träffat sedan i somras (förutom att vi sprungit på varandra ett par gånger). Siri är tre månader äldre än Alfons och det visade sig att de lekte jättebra ihop! Siri verkar också vara ganska framåt så de hade jättekul ihop. Vi gick också en långpromenad medan barnen sov middag i vagnarna.

Alfons och Siri lekte både tillsammans...

...och på varsitt håll.

På lördagen var det dags för en tur ner till Varberg för att hälsa på mormor, morfar, morbror och gammelmormor som var där på besök. Alfons och gammelmormor hade inte träffats sedan i somras så de hade mycket tid att ta igen. Jag tror att båda två tyckte det var skoj att ses igen. Sist gammelmormor såg Alfons så kröp han och nu kan han ju både gå, springa, klättra och säga några ord. Det händer verkligen mycket på ett halvår!


På söndagen var vi sugna på att vara utomhus lite efter att ha varit inomhus hela lördagen. Vi tog med oss Karin och gick en långpromenad i skogen bakom Bifrost. Mysigt! Nu känns det som att det är dags att komma i form igen efter jul och nyår med alla godsaker som det innebär. Nytt år och dags att ta nya tag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar