Summa sidvisningar

fredag 14 februari 2014

Årskrönika 2013

Januari
Året började med att vi firade nyår hemma i all stillhet med god mat. Pontus började jobba igen efter 2 veckors jullov och jag och Alfons var hemma och myste på dagarna. Vi passade på att träffa lite kompisar. Det blev lekträffar med både Elias, Siri, My och Daniil. I trettonhelgen åkte vi till Varberg över dagen och Alfons fick träffa gammelmormor Cajsa. Jag och Ponta gick på bio för första gången sedan Alfons föddes och det var första gången Alfons hade barnvakt av någon annan än våra föräldrar. Det var Louise och Johan som passade honom. Ponta fyllde år och födelsedagen firades med middag på Mr Johansson och ett besök på Sjöfartsmuséet där Alfons var väldigt fascinerad av akvariedelen. Alfons och jag började på vår tredje kurs i babysim på Åbybadet. Denna månad var vi också på barnkalas hos Elias som fyllde 1 år.
 
 
 
Februari
Februari började med förkylning för både mig och Alfons. Melodifestivalen drog igång och det blev två mysiga kvällar med goda middagar i samband med detta, den ena hemma hos Ulle, Thom och Elias och den andra hemma hos oss då vi bjöd hem Johan, Louise och Viktor. Vi var en tur i Varberg och firade Putte som tagit examen som förvaltningsekonom. Vi hade avslutning i vår föräldragrupp på BVC och det visade sig att två av mammorna redan var gravida med nästa barn. Jag och Ponta gjorde comeback på minigolfen där vi deltog i mixed-DM och tog hem ett brons. Vi var på 15-månaderskontroll på BVC och Alfons var nu 76 cm lång. Vi fick dagsbesök av Göran och Gunvor. Hann också med att gå på Mr Johansson med Henrik, Catharina och Viktor. Februari bjöd på snöigt väder och många härliga promenader. Alfons blev en stor kille och slutade amma.
 
 
 


Mars
I mars introducerade vi pottan för Alfons och började så smått med potträning. Detta fortsatte dock hela året utan att gå särskilt mycket framåt. Vi avslutade babysimkursen Fisken. Vi tillbringade ganska mycket tid på olika öppna förskolor, bl a så öppnade en ny öppen förskola i området, Mariagården. Göran och Gunvor var hos oss på besök och Alfons lärde sig att säga farfar. Vi var på middag hos Reine och Helen. Jag svingade klubban på tourtävling i Askimshallen som gick riktigt bra och Pontus fick också spela en tävling där tillsammans med klubblaget. Jag tillbringade en kväll på Göteborgsoperan där jag avnjöt den fantastiska musikalen Chess. Hela familjen drabbades av magsjuka (första gången för Alfons), dock var det en ganska lindrig variant. Vi införskaffade en sulky till Alfons att ha som andravagn.
 
 
April
I april lärde sig Alfons att använda stolar för att klättra upp på andra möbler. Inte bra! Vi firade påsk i Värmland med härligt men kallt väder och var ute väldigt mycket. Sedan kom våren med varmare väder och det blev mycket häng i olika lekparker. Vi var på barnkalas hos Viktor som fyllde 2 år. Vi bjöd hem Tom, Ulle och Elias på middag en kväll och vi dinerade även med denna familj på Mr Johansson en annan kväll. Det blev en tripp till Varberg och Ullared med de värsta köerna någonsin. Vi satt barnvakt åt Viktor en kväll vilket gick bra. Alfons och jag hann med ett par besök på Åbybadet.
 
 
Maj
I maj var det dags för mig att återgå till jobbet och det var Pontas tur att vara föräldraledig. Det kändes lite tungt att börja jobba, men efter ett par veckor var man inne i det igen. I samma veva blev jag också gravid med mitt andra barn, men det visste jag inte då. I maj tog vi Alfons till en riktig fotograf för att föreviga den lille sötisen. Alfons fick åka bakom oss på cykeln för första gången. Vi hann med två besök i Varberg och ett på Liseberg. Alfons lärde sig flera nya ord och även att använda tvåordsmeningar. Han började kunna svara ja och nej på frågor. Han lärde sig också att ta på sig skor själv. Alfons och Ponta roade sig på öppna förskolan medan jag var på jobbet. De besökte även Anita, Jesper och Lilla My i Kållered samt Conny och Asta i Lindome. I slutet av maj kom en värmebölja och Alfons fick inviga den uppblåsbara lilla poolen. Alfons var på 18-månaderskontroll och vaccinerade sig. Alfons var nu 78 cm lång.
 
 
Juni
I juni fick jag reda på att jag var gravid och då kom även illamåendet krypande. Månaden började dock bra med härligt väder och bad i både Stensjön och havet (Hovås). Det blev även ett besök på Liseberg. Alfons lärde sig att säga hej då, glass och godis. Jag var ute på after work en kväll. Alfons hade lekträffar med både Elias, Emma, Viktor och Siri. Han provade att hoppa på stutsmatta för första gången. Vi hann med ett besök i Varberg och en grillkväll hos Annelie. Vi var på middag hos Karin och på fika hos Louise och Johan. Vi började träna så smått inför SM i bangolf. Vi var kulturella och besökta Naturhistoriska muséet. Månaden fick ett tråkigt slut då jag drabbades av kristallsjuka och blev sängliggande i 2 veckor. Hoppas att det var första och sista gången! Tyvärr så missade vi midsommarfirande samt firande av Görans 75-årsdag i Värmland.
 
 
Juli
När juli började var jag återställd från kristallsjukan och det var dags för 2 veckors semester. Dock mådde jag fortfarande illa av graviditeten så det var skönt att få lite ledigt. Vi åkte upp till Värmland första semesterveckan. Vi hann även med ett besök i Varberg och bad på Getterön. Andra semesterveckan var det SM i bangolf som gällde. Norrmännen Kjell och Marve bodde hos oss hela veckan så det blev en hel del grillning och sena kvällar. Spelet gick inte speciellt bra för varken mig eller Ponta. Jag slutade på en sjätteplats. Under tävlingsdagarna hade Alfons barnvakt av Louise och Johan samt mamma och pappa. Resten av juli jobbade jag, men eftersom det var kanonväder blev det ändå en hel del bad, picknick och kompisträffar på kvällar och helger. Umgicks bl a med Louise, Ulle och Tom. Mormor kom på en kort visit och vi var även i Varberg och badade i Apelviken. Gunnar och Stina var och hälsade på en dag när jag var på jobbet.

Augusti
Nu började illamåendet släppa och jag kunde börja njuta av graviditeten i stället. Jag berättade på jobbet och nu visste även de flesta vänner och släktingar om att vi skulle ha en till. Magda och småkusinerna Alma och Ivar var här en vecka och det blev mycket lek och bus. Jag hade 1 veckas semester som vi tillbringade i Värmland. Även Charlotta och storkusinerna Hanna och Elias var där så Alfons fick leka en hel del med dem också. Det blev mycket bad och härliga skogspromenader. Det blev fikaträffar med Louise och Annelie samt Tom och Ulle. Alfons började skolas in hos dagmamman Marie och det gick jättebra! Vi hälsade på i Varberg en helg och Alfons och Pontus besökte Conny och Asta en dag när jag jobbade.



September
September blev en fin månad med härligt väder och sommarvärmen dröjde sig kvar. Vi fortsatte skola in Alfons hos dagmamman och det gick bra förutom att han och jag blev lite förkylda. Alfons gjorde debut i köket och gjorde sina första muffins. Vi var på höstmarkad i Gunnebo med Vasses familj. Lagom till min födelsedag åkte vi på en utlandsresa för första gången sedan Alfons föddes. Det bar iväg till Alcúdia på Mallorca tillsammans med mina föräldrar och Petter. Att flyga och resa med Alfons gick jättebra. Veckan var jättehärlig med mycket sol och bad. Där fanns även maskotarna Lollo & Bernie som Alfons verkligen fastnade för. Efter resan kom dock en tråkig vecka då mamma fick bröstsmärtor och hamnade på sjukhus, Alfons drabbades av höstblåsor och Ponta också fick något virus med jättehög feber. I september firade vi min och pappas födelsedagar. Vi fick också se bebisen på ultraljud för första gången.


Oktober
I oktober hade vi lekträff och middag med Elias, Ulle och Tom. Vi åkte på en tripp till Ullared och satte nytt rekord. Vi firade mammas födelsedag. Alfons fortsatte gå hos dagmamman och kom in bättre och bättre i gruppen. Många härliga utflykter blev det där. Vi var hos Louise och Johan och fick träffa nyfödde Theo för första gången. Mamma, pappa och Putte kom och hälsade på och vi gick på Mr Johansson. Vi började baka och förbereda för Alfons 2-årskalas. Alfons började protestera mot att åka i barnvagnen så promenaderna kom nu att ta lite längre tid. Han fick ett nytt intresse - att gå balansgång.


November
I november fick Alfons gå till doktorn p g a en segdragen hosta. Han var också med i en pepparkakshustävling hos dagmamman. Vi var hemma hos Annelie på fika en kväll. Den största händelsen i november var dock Alfons 2-årsdag som firades i dagarna tre. Alfons blev firad med barnkalas som vi hade på Gullbergsbro. Vi hade bjudit 7 barn med familjer och nästan alla kom så det blev ett riktigt fint kalas. Vi firade honom också hemma på hans födelsedag med farmor Karin, Gilbert, Anita och lilla My. Mormor, morfar och morbror kom upp en kväll i veckan och gratulerade vår lille tvååring. I november var Alfons på en 2-årskontroll på MVC. Han var nu 83 cm och vägde 10,8 kg. I slutet av månaden tjuvstartade vi julen lite med adventspyssel på Mariagården och lite lussekattsbak hemma. Jag var på mitt första föräldramöte och började även på en kurs i vattenträning för gravida tillsammans med Ulle. Hanna och Elias kom på besök och vi gick på Jul på Liseberg.


December
I december var jag två dagar på ett läkarsekreterarforum med min kollega Gabriella. Alfons besökte en barnspecialist och fick inhalationsmedicin mot sin hosta. Det blev så klart mycket julpyssel denna månad. Vi julpyntade hemma och bakade pepparkakor och gjorde knäck. Vi var på julmarknad i Bifrostkyrkan och Alfons var med i luciatåget. Mormor fick en stroke och ingenting blev sig likt. Alfons hade lekträff med Elias. Vi var på julavslutning hos dagmamman Marie och på julfest med Gullbergsbro. Vi firade farmor Karins födelsedag. Vi tittade på julkalendern nästan varje dag och drack ganska mycket glögg. Rätt som det var så var julen här och den firades i Varberg. Det kom faktiskt en tomte i år och Alfons tyckte det var jättespännande! I mellandagarna lekte vi loss i Lekstan med Johan, Louise, Viktor och Theo. Året avslutades med nyårsfest hos Tom, Ulle och Elias.


2013 har varit ett fint år och det har varit härligt att se Alfons utvecklas. Framförallt är det talet som det har hänt otroligt mycket med. Hoppas på ett lika fint 2014 då familjen ska utökas från 3 till 4.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar