Summa sidvisningar

torsdag 21 augusti 2014

Lukas firar ett halvår

Vecka 33

Veckan började med storm vilket innebar perfekt dragflygarväder! Vi gav oss ut på baksidan för att testa draken vi köpt på Mölndals muséum. Det var jättekul att flyga drake, men ganska svårt. Alfons och även Lukas tyckte detta var väldigt spännande!


På tisdagen började Pontus på sitt nya jobb så det blev skarpt läge för mig. Dessutom hade jag åkt på en förkylning och hade 38 graders feber och ont i halsen. Det blev dock lite mjukstart för Pontus började inte förrän 9:30 första dagen så han kunde lämna Alfons hos Marie först. Där var det utelek som gällde. Alfons gick runt och luktade på alla blommorna som en liten Ferdinand =).


På onsdagen var det mamma-pappa-barn-lekar som gällde hos Marie. Alfons fick vara bebis och det verkade han inte ha något emot! Det märks att det är många i gruppen som har småsyskon nu när det blir sådana här lekar.


Detta blev en halvkämpig dag då jag fortfarande var förkyld och bara hade sovit ca 4 timmar på natten. Som tur var så hade mamma och pappa ett ärende till Göteborg så de kom förbi några timmar på eftermiddagen och underhöll barnen lite så jag kunde ta igen mig i soffan.

På torsdagen var jag lite piggare även om förkylningen fortfarande satt i. Alfons och gänget gjorde en utflykt till Eklanda för att hälsa på ett dagbarn som fått syskon. Här sitter Alfons och mumsar på utflyktslunchen, korv och ägg.


Eftersom de ändå passerade vårt hus så kunde de både hämta och lämna Alfons hemma. Vilken service!


Natten till fredagen vaknade Lukas plötsligt efter att ha sovit någon timme och var alldeles otröstlig. Han hade varit lite nysig och snorig under dagen så det var väl en släng av förkylning. Han vägrade att ta bröstet och bara gallskrek trots att jag gick upp och bar honom. När han skrikit i ca 45 min provade jag att ge honom en supp med Panodil. Efter det lugnade han sig och tog bröstet och somnade om. Han måste ha haft ont någonstans för så här brukar han aldrig hålla på annars på nätterna.

På fredagen var det bättre med Lukas och även med min förkylning. Louise, Viktor och Theo kom hit på eftermiddagen. Vi var här hemma och Alfons och Viktor lekte så bra. Vi hade även lite picknick i trädgården för vädret var i alla fall hyfsat.

På lördagen hade vi bestämt oss för att åka ner till Varberg och tillbringa några timmar på Getterön 1:a vik. Där hade jag inte varit på flera år. Vi mötte upp mamma och pappa vid restaurangen Stinas där vi började med att äta lunch. Det var en mysig restaurang med väldigt god mat. Jag åt ugnsbakad lax. Det vore mysigt att åka dit och äta någon gång på hösten när det är riktigt ruskväder. Efter maten gick vi en sväng i hamnen och tittade på båtar. Det var väldigt blåsigt! Alfons tog en ridtur på den här stora fågeln.


Sedan gick vi till lekplatsen så att Alfons fick gunga lite.


Jag tycker det är så härligt att vara vid havet även när det inte är badväder. Alfons tyckte också det var roligt att klättra lite på klipporna.


Att rita i sanden är också en favorit.



Här hade några barn byggt en liten by.


Blåsigt värre!


Pappa var den enda som var badsugen, men det såg inte ut att vara så skönt i vattnet!


Efter ett par timmar på Getterön åkte vi hem till mamma och pappa och värmde oss.



Det var skönt att komma inomhus! Lukas skulle fylla ett halvår nästa dag och detta firade vi med budapeststubbe! Lukas fick den här gosiga fleecetröjan och mössor i present.



För att inte Alfons skulle bli avundsjuk fick även han en present i form av Duplo. Detta var väldigt populärt. Jag och pappa gick en promenad med Lukas och Alfons cyklade lite på sin springcykel med mormor.

På kvällen såg jag och Ponta äntligen färdigt Wolf of Wall Street som vi hållit på med flera kvällar nu (den var nästan 3 timmar lång). Tyckte inte den var så jättebra även om jag gillar DiCaprio. Vi har även sett Mig äger ingen med Mikael Persbrandt som var väldigt bra. Hyrde också en svensk film som hette Bäst före som var sådär. Kul att komma igång med lite filmtittande igen nu. Det har varit lite dåligt med det sedan Lukas föddes.

På söndagen fyllde lillen alltså ett halvår. Man kan inte fatta att det redan har gått 6 månader sedan han kom. Man minns ju knappt tiden före Lukas! Eftersom vi hade en hel budapeststubbe kvar så bjöd vi över Nicklas, Sara och Alice på lite fika. Här har Alfons och Alice sagostund med mamma Sara.


Nu har Lukas börjat bli intresserad av vissa leksaker. Den här nyckelknippan kan han sitta och skramla med ganska länge.


Så go och glad han är den lille! Man bara smälter ju av det här tandlösa leendet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar