Summa sidvisningar

söndag 17 augusti 2014

Tillbaka till dagmamman samt Lisebergsbesök

Vecka 32

Veckan började med en liten shoppingtur på 421 med Lukas. Jag skulle köpa en present till barnens nyfödda syssling, Mys lillasyster. Köpte även en cool tröja till Alfons.

Efter shoppingrundan tog vi en promenad hem till Nicklas och Alice där Pontus och Alfons redan befann sig. De hade varit på Biblioteket och busat på förmiddagen. Nicklas bjöd på lunch och sedan gick vi hem igen för Alice skulle sova. På eftermiddagen var det uppehållsväder så då gick vi bort till vår lekpark så barnen fick springa av sig lite. Alfons har blivit en hejare på att hoppa:


På tisdagen fick Alfons gå till Marie igen efter ett sommarlov på 4 veckor. Han var riktigt taggad för att gå dit och hade sin nya girafftröja på sig. Medan Alfons var hos Marie passade jag och Pontus på att ta vara på "barnledigheten". Nicklas var också barnledig idag så vi åkte till Gullbergsbro och gick en runda på äventyrsgolfen. Nu gick det bättre för mig och jag vann faktiskt partiet på 45 slag. Härligt! Efteråt åkte vi till Mr Johansson och käkade lunch. Det var en riktig jackpot för de hade fläsk med raggmunk, min favorit!

Alfons hade haft det jättebra hos Marie och när vi gick och hämtade honom ville Pontus, Maria och Emilia följa med hem till oss och leka. Det tyckte Alfons var kul och han och Pontus lekte ett par timmar hemma hos oss.

På onsdagen var det dags att må dåligt igen efter en sömnlös natt med magont. Tycker dock att detta inträffar mer sällan nu, kanske en gång i veckan. Hoppas att det går åt rätt håll. Jag vilade 2,5 timme på förmiddagen och sedan mådde jag lite bättre. Tom, Ulle, Elias och Sigge kom hit och vi gick till lekparken och hade fika med. Det blev en mysig eftermiddag. Lukas och Sigge låg på en filt och verkade faktiskt konversera lite med varandra. Gulligt! Efter ett par timmar i lekparken var vi jättehungriga så vi åkte till Franks och käkade middag där.

Idag var det Alfonsdagen så vi hade köpt en liten present till honom i form av ett djurpussel. Oj, vad han gillade den presenten! Trodde pusslet skulle vara för svårt för det var 24 bitar och ett sådan där man ska haka i bitarna i varandra (han har inte provat sådana pussel förut), men efter att ha hjälpt honom ett par gånger klarade han hela pusslet själv och la det om och om igen.

Nu har Lukas börjat sitta med vid bordet vid nästan varje måltid. Det går rätt så bra och det är skönt att inte behöva ha honom i knät så mycket. Vi har även börjat ge honom smörgåsrån att knapra på. Han har lite svårt att föra rånet till munnen, men ibland lyckas han!


På torsdagen var det fint väder och det var utelek som gällde hos Marie. Till Alfons stora förtjusning var Janyn hemma denna veckan och Alfons fick hålla honom i handen när de var ute och gick.


Alfons leker på Maries gård.
När vi hämtat Alfons gick vi hem till Jesper, Maja, My och den nyfödda lilla bebisen. Oj, vad liten hon var! Jag har redan glömt hur små nyfödda bebisar är. Dock så var den här lilla mycket mindre än Lukas var när han föddes. Hon hade långt mörkt hår och var ganska lik sin storasyster! Alfons och My lekte och klädde ut sig. Sedan fortsatte vi leka lite på deras gård.




Fredagen blev en rätt så lugn dag. Pontus och Alfons var hos Moa på förmiddagen och lekte i hennes nya lekstuga. Själv försökte jag vila med Lukas, men han var pigg och ville inte sova. På eftermiddagen åkte jag och Alfons upp till Stensjön för årets kanske sista dopp. Det var fortfarande varmt och skönt i vattnet och vi badade en lång stund. Alfons var helvild och hoppade från bryggan till mig flera gånger.

På lördagen åkte vi hem till Louise, Johan, Viktor och Theo. Så här glad var Lukas i bilen till Lindome!


Lukas fick prova Theos babygym. Han hade aldrig testat ett sånt förut och han tyckte det var superkul! Dock så är det nog ingen idé att köpa ett sånt till honom nu, för han lär ju snart tröttna på det när han lär sig sitta och krypa.


Louise var iväg och sjöng på ett bröllop så jag och Pontus fick hänga med Johan. Vi fikade och killarna lekte. Alfons och Viktor lekte jättebra, mest med Viktors alla bilar. När Louise kom hem började killarna bli trött och fick sätta sig i soffan med paddan en stund. Detta tyckte Alfons så klart var spännande och Viktor var så snäll och lånade ut den till honom.


På söndagen var det dags för årets första Lisebergsbesök. Helt otroligt att vi inte kommit iväg innan, men bättre sent än aldrig! Mamma, pappa och Putte var också med. Vi köpte ett häfte så att Alfons skulle få åka lite. Ännu är han inte 90 cm så det fanns bara några grejer som han fick åka. Med sandaler var han 89,5 cm. Snopet Alfons! Lukas fick komma upp och amma och därefter sov han i vagnen nästan hela Lisebergsbesöket.


Alfons åkte Farfars bil med morfar.


Han åkte Ponnykarusellen med både mormor och mig.


Han vågade även gå fram och hälsa på Lisebergskaninen!


Sedan fick mormor åka med i Hoppalångflygplanen.


Putte fick åka med på Kaninresan.


 
Alfons åkte även Drakskeppen med morfar. Det var lite köer till en del attraktioner, men detta klarade Alfons förvånansvärt bra. Han tyckte verkligen det var skitkul att åka, så det får nog bli ett besök till på Liseberg innan de stänger för sommaren. Alfons var så stolt när han vinkade till oss från alla åkattraktioner.
 
Förutom åkandet så hann vi med att ta kaffe och baguette på Mackasinet (jättegoda baguetter), spela lite på olika hjul (lyckades vinna bilar och chips) och några skicklighetsspel. Efter några timmar på Liseberg var vi både trötta och hungriga så dagen avslutades med en brakmiddag på Mr Johansson. Vilken härlig avslutning det blev på den här veckan! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar