Summa sidvisningar

måndag 31 maj 2010

Min första resa till Weinheim

Vecka 13

Den här veckan hade jag tagit ledigt ifrån praktikplatsen för att åka till Tyskland. Måndagen började dock med ett besök hos en dietist på Sahlgrenskas mag- och tarmlab. Jag fick berätta precis hur jag brukar äta och dietisten tyckte att jag åt ganska bra. Hon kunde i alla fall ge mig en del tips som jag ska försöka att ta till mig, bl a att inte dricka kolsyrade drycker och att ta bort skalet på äpplen och päron. På eftermiddagen bara det då av till Tyskland. Jag, Ponta, Gädda och Gäddas kompis Krister skulle resa ihop ifrån Landvetter. Vi flög till Frankfurt och flighten gick helt problemfritt. När vi kom fram skulle vi gå till andra änden av flygplatsen och hämta en bil som vi hade hyrt. Det tog sin lilla tid. Undrar om inte Frankfurts flygplats är den största jag har varit på någon gång. Vi fick i alla fall ut bilen och det var precis att vi lyckades få in alla våra väskor. Det tog ungefär en timme från Frankfurt till Weinheim. När vi kom fram var det kväll, men hyfsat varmt ute, stor skillnad från Sverige. Vi checkade in på hotellet som var riktigt trevligt med stora rum och sedan gick vi till en restaurang i närheten och käkade middag.

På tisdagen var det ett fantastiskt väder när vi drog iväg till banan, soligt och nästan sommarvärme. Det blev en härlig dag full med träning tillsammans med norrmännen. Vi gick igenom både betongen och eterniten men gick inga varv. På kvällen åkte vi allihop in till Weinheim och åt middag på en italiensk restaurang. Jag åt lax som var fantastiskt god. Passade även på att träna upp mitt ölsinne lite.

På onsdagen var det lite kallare väder. Vi hann träna ungefär halva dagen innan det började regna. Gick ett varv på eb:n som blev 26. När vi insåg att vädret inte var så träningsvänligt beslöt vi oss för att ta en tur till Heidelberg och gå i affärer. Heidelberg visade sig vara en väldigt mysig stad. Vi hittade bland annat en väldigt trevlig glassbar där jag åt en supergod våffla. På kvällen åt vi middag på en restaurang i Heidelberg innan vi återvände till hotellet.


Min goda våffla


Pontus åt "Spagetti-Eis"

Torsdagen bjöd på hyfsat väder, men kallt. Det blev ganska mycket träning och vi gick ett eb-varv som blev 22 för mig! På kvällen var det dags för en skojtävling som de kallade Biermatchen. Man tävlade i lag och tävlingen bestod av 1 varv på betongen samt en annan tävlingsgren där man skulle kasta en boll på en grej och om man träffade den så flög det upp en kokosboll som man skulle fånga. Det småregnade lite under hela Biermatchen och mitt betongvarv blev allt annat än bra – 39. Då gick det bättre för mig på kokosbolltävlingen där jag tog en del poäng. Det blev dock inget pris för mitt lag bestående av mig, Ponta, Gädda och Krister. Det blev ändå en trevlig kväll då golfklubben bjöd på grillmat och öl.


Stickan var nära att vinna Biermatchen.



På långfredagen hade vi vår sista chans till träning och vi utnyttjade hela dagen till detta. Gick två eb-varv som blev 25 och 24 och ett på betongen som blev 33. Kändes ganska okej inför tävlingen.



Väntar på att få träna trippelkullen



På påskafton började tävlingen. Vädret var halvtaskigt och bara cirka 8 grader varmt. Jag fick köra med mitt skidunderställ under tävlingsklädseln. Jag fick börja på betongen och det började bra med ett 31-varv. Sedan blev det ett första eb-varv som blev 26. Det var jag inte riktigt nöjd med. Följde upp med ett 30-varv på betongen. Mitt andra eb-varv blev verkligen en mardröm. Jag bara missade och missade och missade och blev förbannad redan på bana 1 för att jag missade och hamnade i ett läge där jag inte visste hur jag skulle spela och givetvis valde jag fel och fick en trea. Detta mardrömsvarv slutade på pinsamma 31 och var så arg att jag fick gå in på toa och gråta en skvätt. Efter detta varv gick jag ut på betongen igen och spelade riktigt bra tills jag kom till sista banan som är ganska enkel. Det är bara att slå ett rakt slag uppför en ränna. Detta hade gått bra på träning så jag hade inte brytt mig om att träna in någon vall. Men nu låste det sig totalt. Jag missade ömsom höger och ömsom vänster. Fick inte i bollen förrän på sjätte slaget och mitt fina varv förvandlades till ett 36-varv =(. Ganska bedrövad gick jag ut mitt sista varv på eb:n och lyckades i alla fall gå ett 25-varv vilket får betraktas som godkänt. Efter tävlingen gick jag direkt och tränade in en vall på bana 18 på betongen. Kände mig ganska mör efter 6 varv denna första dag och mitt spel hade verkligen gått upp och ner. Konstigt nog hade eb:n gått bra på träning och betongen gått sämre, men nu var det tvärtom. På kvällen åt vi återigen middag på Zum Löven med norrmännen.

Spelar en av de få lätta banorna på eb:n - vulkanen


På påskdagen fortsatte tävlingen. Jag fick nu börja på eb:n där jag inte lyckades få till det idag heller och det blev ett 27-varv. Sedan gick jag ut på betongen och spelade mitt livs spel. Det var helt otroligt så bra jag spelade, alla bollar bara rullade i! När jag kom fram till bana 18 hade jag slagit 23 slag. Kände mig lite nervös eftersom jag hade ett bra varv på gång och var även lite nervös för att spela vall som jag inte är så van vid. Jag slog till bollen och fick till en perfekt vall och den gick i! Nytt personbästa på betong alltså! 24 slag. Mitt andra eb-varv gick i samma tecken som tidigare – 29 slag. Nästa betongvarv blev allmänt segt. Alla bollar som rullat i varvet innan fick koppsläng bort nu. Ett par treor och ont om spik resulterade i ett 36-varv. Sista eb-varvet fick jag äntligen till spelet och lyckades gå in ett 24-varv. Sista betongvarvet hittade jag åter spelet och gick 29. Under dagen hade jag och Susann gått om varandra ett par gånger, men till slut så vann Susann med några slag tack vare att hon lyckats hålla ihop spelet på eb:n vilket ju inte jag lyckats med alls. Var dock otroligt nöjd med mitt betongspel som aldrig varit bättre! Trots att jag inte vann damklassen fick jag pris i form av champagne, choklad och blommor och jag fick även pris i lag tillsammans med Ponta, Gädda och Stickan där vi vann en hel låda med vin. Efter tävlingen skulle norrmännen resa till München där de skulle flyga ifrån nästa dag så jag, Ponta, Gädda och Krister tillbringade den sista kvällen i Tyskland med en lång middag på en thailändsk restaurang som var riktigt trevlig och bjöd på god mat.

lördag 29 maj 2010

Tjejfemman

Vecka 12

Min sjätte LIA-vecka skulle jag vara på Sahlgrenska där de har två ortopediska specialområden nämligen rygg och tumörer. De har även öppen mottagning och där var jag fyra dagar på deras administrativa enhet. Jag var även en dag på tumöravdelningen och det var mycket intressant. Läkarsekreterarna på Sahlgrenska var ett superskönt gäng och det blev många skrattanfall under fikarasterna i veckan. Eftersom jag fick gå från 8 till 16.30 blev det lite längre dagar för mig. På onsdagen passade jag på att luncha med min kompis Anna som jag jobbat med förra sommaren på Psyk. Det var jättekul att träffa henne igen. Träffade även en del klasskompisar under denna vecka.

Den här helgen skulle Tjejfemman äga rum i Alelyckan och därför bestämde jag mig för att ta en träningskväll där på torsdagen. Jag kände mig i riktig superform. Gick bara ett varv och det blev 26. Jag gick med tjejerna i andralaget eftersom mina kompisar i förstalaget inte var där och de andra var riktigt kaxiga och sa hela tiden att de skulle slå oss i förstalaget. Vi får väl se, sa jag bara.

På fredagen var jag ute på after work på Mañana med Järngänget, d v s Emmy, Laura, Suzanne, Jenny och Elena. Det var verkligen kul att träffa alla för en del av dem hade jag inte träffat på 6 veckor. Som vanligt på Mañana så var maten jättegod!

På lördagen var det då dags för Tjejfemman. I förstalaget spelade jag, Linda, Bernie, Malin, Jenny och Susann. I första matchen mötte vi Syd 3 och jag valde att stå över. Jag hejade fram mitt lag till en rejäl seger med 5-0. I andra matchen mot Syd 2 var det dags för mig att gå in. Jag fick möta Gun-Britt Hansson som vunnit OT-SM förra året i Gullbergsbro. Tyvärr fick jag inte till spelet riktigt och det blev ett 35-varv. Jag fick stryk med 1 slag, men vi vann ändå matchen med 3,5-1,5. I tredje matchen mötte vi Väst Grön (vårt tredjelag) och jag fick möta Kerstin. Nu spelade jag bra och gick ett 30-varv. Vi vann matchen med 5-0. I sista matchen mötte vi Väst Vit (vårt andralag). Nu spelade jag sämre igen, 36. Jag mötte Marie och vann med 9 slag. Vi vann matchen med 4-1.


Vinnarlaget

På söndagen fortsatte tävlingen. I första matchen mötte vi Mellansvenska. Jag mötte en tjej som hette Adit och jag vann med 11. Ändå blev det ett 36-varv igen. Vi vann matchen med 5-0. I andra matchen mötte vi Öst och det är alltid lite av en hatmatch. Har fortfarande inte glömt när de slog oss i Borås för flera år sedan, trots att vi var bättre slagmässigt. Det var så surt. I år hade de i alla fall ingen chans när vi hade hemmaplan och allt och vi slog dem med 4-1. Jag mötte en trevlig äldre dam som hette Monika och jag vann med 15 slag. Jag spelade bra och gick 31. I näst sista matchen mötte vi Syd 4. Jag spelade bra igen och gick 32. Vi vann matchen med 5-0. I sista matchen mötte vi Syd 1. Detta blev den jämnaste matchen i tävlingen och vi vann ”bara” med 3-2. Jag gick 34 och slog min motståndare Britt med 7 slag. Med denna tävling har vi i Västsvenska tagit hem Tjejfemman tre år på raken, 2008 i Eskilstuna, 2009 i Vinslöv (då var inte jag med) och 2010 i Alelyckan. Jag tyckte att det hade varit en riktigt rolig helg och mycket bra kämparglöd i mitt lag. Var dock inte helt nöjd med mitt eget spel då jag hade ett snitt på 33,4. Hade nog siktat in mig på att ha ungefär 32 i snitt och det klarade jag inte riktigt, men huvudsaken var ju att vi vann!

torsdag 27 maj 2010

Vecka 11

Min femte LIA-vecka var jag tillbaka i paviljongen igen, eller rättare sagt på Administrativa enheten som låter lite finare. På måndagen fick jag ledigt på eftermiddagen för att träffa Emmy och försöka komma igång lite med examensarbetet. Vi träffades på Brogyllen och lunchade och sedan gick vi till skolan. Vi var inne på att skriva om tre olika utbildningar till läkarsekreterare, så vi letade upp tre utbildningar som skulle passa att jämför och började samla in material samt skriva en planeringsrapport.

På tisdagen var jag på mitt första styrelsemöte som ledamot i Gullbergsbros styrelse. De andra ville att jag skulle bli sekreterare eftersom jag ju är professionell sekreterare, men det avsade jag mig direkt. Gick dock med på att vara vice sekreterare och även damansvarig.

På onsdagen var det kvällstävling i Askim igen och min kompis Annelie var där och tittade på. Det var jätteroligt att ha henne där när jag tävlade. Det gick rätt så bra för mig också, 23-24-24. Ändå kom jag bara fyra av fem spelare i A.


På söndagen tyckte jag och Ponta att det var dags att gå på bio för det var så länge sedan vi var där. Vi bestämde oss för att se Alice i underlandet för jag tyckte den verkade bra, men så fel jag hade. Tyckte filmen var väldigt seg och långtråkig och ganska rörig.

onsdag 26 maj 2010

Vecka 10

Min fjärde LIA-vecka tillbringade jag också på avdelning 230. Det gick bra, men på tisdagen när jag kom dit var det ingen där. Jag väntade en stund och efter ett tag kom en av resurssekreterarena, Anette och sa att Linda var sjuk och att Helena var hemma för vård av barn. Jag kunde ändå vara på avdelningen eftersom Anette skulle vara där och det gick jättebra. På onsdagen var det en annan resurssekreterare som var där för de var fortfarande sjuka. Det var dock mycket strul på avdelningen den här dagen och resurssekreteraren hade inte så mycket tid att hjälpa mig. Därför bestämde vi att jag skulle vara i paviljongen på torsdagen. På fredagen var Helena tillbaka så jag fick vara på avdelningen igen. Jag föredrar att vara på avdelningen framför att vara i paviljongen för det är lite mer variation på arbetet där. Den här veckan gick bra trots att det varit lite strul med sjuka läkarsekreterare.

På onsdagen var jag i Askim och spelade kvällstävling. Efter mitt fall på KM gjorde jag en okej tävling: 23-22-26. Jag kom fyra av åtta spelare på det resultatet och Ponta vann, han gick bland annat ett 19-varv.

På torsdagen träffade jag Annelie. Vi träffades på Frölunda Torg och gick i affärer och fikade på Espresso House. Det hade öppnat en ny affär som hette The Newyorker. Det var en bra affär som hade snygga kläder som inte var alltför dyra. Jag köpte en fin top med fjärilar på som jag kan ha till tajts. Är så trött på alla tröjor jag har som är på gränsen till för korta så i fortsättningen ska jag hellre köpa tröjor som är på gränsen till för stora än tvärtom. Ska ju även försöka att bli lite smalare, men det är lättare sagt än gjort.


På söndagen var det damträning i Alelyckan inför Tjejfemman. Den här gången var träningen bättre och roligare och man fick gå många varv. Först gick man två träningsvarv som blev 35 och 33. Sedan hade vi en liten skojtävling på två varv då jag gick jättebra: 30-26. Det var dock inte tillräckligt för att slå min klubbkamrat Bernie som gick ännu lite bättre. Var ändå väldigt nöjd med träningsdagen.

tisdag 25 maj 2010

Jubileumsfest

Vecka 9

Min tredje LIA-vecka skulle jag vara på avd 230 som är en avdelning där man utför planerade operationer. Jag skulle vara med två läkarsekreterare, Linda och Helena. Tyvärr började även denna vecka med att jag fick stanna hemma. Hade extrem sömnbrist och ont i magen på måndagen så det fick bli bingen för mig. Resten av veckan var jag på avdelningen och det var väldigt roligt. Det var lite mer omväxlande än arbetet i paviljongen. Jag trivdes också jättebra med Linda och Helena. Det skadade inte heller att fick gå hem 14.30 varje dag till skillnad från 16.00 när jag varit i paviljongen.


Denna vecka blev ganska lugn för mig. På torsdagen hade jag och Ponta lite filmmys och hyrde Luftslottet som sprängdes. Jag hade inte hunnit se den när den gick på bio eftersom jag velat läsa ut boken först. Jag tyckte filmen var jättebra! Saknade dock ganska mycket från boken som de inte tagit med i filmen, men så brukar det ju vara.



På fredagen var det dags för Gullbergsbro BGK:s 60-årsfest. Vi skulle hålla till Parc la Reine där jag varit en gång innan på Lollas och Johans bröllopsfest. Först hade vi årsmöte. Jag fick utmärkelse för att jag varit med och vunnit SM i 3-mannalag. Fick blommor och ett presentkort på bio. Mycket bra pris! Tyvärr så tog någon mina blommor under kvällen =(. Efter årsmötet blev det 2-rätters middag. Jag och Ponta hade beställt fisk till huvudrätt i stället för tornedos och det var verkligen jättegott. Även desserten var ruskigt god, crème brulée med sorbet. Ett liveband som var väldigt roliga underhöll och spelade lite under middagen och efter middagen blev det dans. Jag tog en svängom med både Pontus, SAW, Reine och Tomas. Det var kul. Ponta och jag var kvar tills det stängde. Det var en rolig kväll!


På lördagen hade vi lite lätt betongkeps men åkte ändå ut till Askim och tränade lite EB, för vi skulle spela KM där på söndagen. Gick 2 varv som inte blev så bra – 25-26.

På söndagen var det då dags för KM. Jag var som vanligt ensam i damklassen så blev lite svårt att skärpa sig och jag spelade riktigt dåligt: 24-24-29-29. På kvällen var jag i stan och fikade med Annelie, Lolla och Oliver på Fröken Olsson.

onsdag 19 maj 2010

Sista seriespelsomgången inomhus

Vecka 8

Min andra LIA-vecka på Ortopeden gick som en dans. Jag var på administrativa enheten hela veckan och kom in i rutinerna väldigt bra. Måste säga att alla sekreterarna där är hur gulliga som helst och jag kände mig redan nu som en i gänget. Tycker dock det är ganska jobbigt att börja 7.30. Det är i tidigaste laget för en morgontrött människa som jag. Därför tog jag det ganska lugnt den här veckan. Det blev endast en kvällstävling i Askim på onsdagen och lite träning i Alelyckan på fredagen.

Kvällstävlingen i Askim blev en succé. Gick 21-21-22 och vann tävlingen för andra gången i A. Den här gången var Gädda med så jag fick slå honom också. Han hade klarat sig förra gången jag vann eftersom han inte var med då, men nu har de flesta fått stryk av mig, hehe. Det känns bra. Fredagens träning i Alelyckan gick också bra. Gick två varv som blev 32-32.

På helgen var det seriespel i Alelyckan. Sista omgången för inomhusserien och vi ledde tabellen. Det hela låg alltså i våra egna händer vilket alltid är skönt. Det började med en match mot Uddevalla som vi vann med 3 slag. Själv gick jag 36 vilket är lite högt i Alelyckan, men huvudsaken var ju att vi vann. Därefter var det dags för Laxen. Nu spelade vi rätt bra, jag gick 32. Vi vann matchen överlägset med 34 slag. Dagens sista match gick mot Askim och även den vann vi stort med 28 slag. Jag storspelade faktiskt i denna match och gick 26!

På söndagen fortsatte seriespelet och det började inte lika bra som på lördagen. Vi mötte Göteborg och trots att vi spelade ganska bra fick vi stryk då Göteborg spelade grymt bra i denna match. Jag gick 28 så var nöjd med mitt eget spel, men alltid lite surt att förlora en match. Vi fick stryk med 15 slag. Efter Göteborg var det dags för Trollhättan. Jag gick 33 i den matchen som vi vann med pinsamt många slag, närmare bestämt 73 slag. Tycker lagen är lite väl ojämna i denna serie. Det kan inte va kul för Trollhättan att ligga så långt efter. Näst sista matchen mötte vi Tuve. Jag gick 33 igen och det räckte inte för vårt lag utan vi fick se oss besegrade med 9 slag. Så återstod en sista match mot Kungälv, men i och med att flera slag hade tagit poäng från varandra så var det redan klart att vi hade vunnit serien! Vi kunde därmed spela avslappnat och jag fick avsluta seriespelet med en fin 27-runda. Det kändes väldigt bra att ta hem division 1 inomhus då vi faktiskt lett tabellen ända sedan första omgången.

lördag 8 maj 2010

Dålig start på LIA:n.

Vecka 7

Den här veckan skulle jag börja på min sista LIA-period. Jag hade blivit placerad på Ortopeden på Mölndals Sjukhus. Det hela började riktigt dåligt. Sov inte en blund på hela natten innan jag skulle börja på måndagen och hade jätteont i magen, så jag fick ringa och säga att jag var sjuk första dagen. Det kändes inte speciellt bra!

På tisdagen mådde jag dock bra igen så det fick bli min första dag. Jag fick ett varmt välkomnande och alla som jag träffade där verkade väldigt trevliga. Min handledare Åsa verkade också vara bra. De första två veckorna skulle jag få vara på den administrativa enheten där de mestadels sitter och skriver mottagningsanteckningar och en del operationsberättelser. Den här första dagen fick jag gå runt och hälsa på de flesta läkarsekreterarna och det var hur många som helst! Jag hade aldrig trott att Ortopeden skulle vara en så stor arbetsplats. Det var nog 30 sekreterare minst som jobbade där. Resten av arbetsveckan flöt på väldigt bra och jag kom in i gänget direkt.

På onsdagen var det kvällstävling i Askim som jag var med på. Den här gången gick det riktigt dåligt: 25-29-27. Jag kom sist i A-klassen =(.

På lördagen var jag och Ponta och tränade i Askim. Tyckte jag behövde det efter onsdagens tävling. Nu var det något helt annat och jag spelade jättebra. Gick tre varv som blev 24-20-23. 20 är mitt personbästa i Askimshallen.

Söndagen blev en väldigt trevlig dag då vi hade besök av mina päron. Först gick vi på bio och såg Shutter Island med Leonardo DiCaprio. Jag tyckte filmen var väldigt bra, spännande och intressant. Den var dock inte så läskig som jag hade väntat mig. Filmen får 4 poäng av 5. Efter bion gick vi ut och åt på A la greque. Jag hade aldrig ätit på den restaurangen tidigare, men den var väldigt bra. Jag åt något kött till huvudrätt som var gott och till efterrätt tog jag min favorit baklava.

lördag 1 maj 2010

Vecka 6

Vecka 6

Måndagen började med ledighet och jag spenderade en del av dagen i Askimshallen och tränade. Jag gick fyra varv som blev 25-21-27-23. Helt okej träning.

På tisdagen var vi på obligatoriskt studiebesök på Torggatan där Västra Götalandsregionens ekonomiavdelning håller till. Vi fick lyssna på två föreläsare som berättade om dataprogrammet Raindance och visade lite hur det fungerade. Jag tyckte inte att det gav någonting att få titta på ett dataprogram på det viset. För att lära mig något måste jag själv få sitta vid en dator och testa, så det var helt meningslöst. På eftermiddagen hade lektion i arbetspsykologi.

På onsdagen var det full skoldag med hälso- och sjukvårdsadministration och arbetspsykologi. På kvällen var det slutspel i Askim. Jag trodde att det skulle gå bra eftersom det gick så bra veckan innan och jag dessutom hade tränat på måndagen, men icke! Jag gick mitt sämsta varv på evigheter – 33. Sedan gick det bättre – 25-21, men det blev ju en riktigt dålig tävling och jag kom sist.

På torsdagen hade vi en föreläsning om kvalitet i vården som var jättetråkig. Jag är så trött på alla meningslösa föreläsningar som skolan har fått för sig ska vara obligatoriska. Längtar efter att bli klar så jag slipper skolan. Efter föreläsningen hade vi också en datalektion där Eva skulle gå igenom lite inför examensarbetet och hur man ska utforma det grafiskt. På kvällen var det dags för Mañana igen, denna gång tillsammans med Ponta, Lolla och Annelie. Den här gången hade jag planerat exakt vad jag skulle ha och det blev en festmåltid med vitlöksbröd, marinerade gröna och svarta oliver, djävulsägg och tigerräkor med vitlök och heta kryddor. Det hela avslutades med biscuitglass. Mums! Jag älskar verkligen Mañana!

På fredagen var det återigen en obligatorisk föreläsning, denna gång om ledarskap. Den här föreläsningen var dock ganska intressant och det var två enhetschefer på SU som föreläste väldigt bra. Den ena av dem verkade så himla gullig. Henne skulle man vilja ha som chef. På eftermiddagen var det hälso- och sjukvårdsadministration. Detta var den sista lektionen innan vi skulle gå ut på LIA. Jag har fått LIA-plats på Ortopeden i Mölndal vilket känns bra eftersom jag hade önskat att få vara på Mölndals Sjukhus. Hade egentligen allra helst velat vara på Obesitasmottagningen på Sahlgrenska eftersom jag tycker det skulle vara intressant, men det tog tyvärr inte emot några studenter där.

På lördagen var jag i Alelyckan och tränade både på gymet och minigolfen. Golfträningen gick bra. Jag gick ett varv som blev 31.

På söndagen hände inte så mycket. Jag var hemma och tog det lugnt och laddade inför LIA:n. Gick en promenad på 3 km bara.